![]() |
Díszhalak
Na ilyen topioic még nincs, gondoltam nyitok bár még most kezdtm csak el halakat tartani de lenne egy problémám:)Van két halam aminek nemtom mi a neve.Tippem van de jobb lenne ha valaki hozzáértő mondaná meg:)
Kép:http://img224.imageshack.us/my.php?i...sc00749fk0.jpg |
Hmmm... Béla és Jóska? :D
|
Na, most komolyan: megnéztem a képet, én sajnos nem értek hozzá, de nem tudnál egy élesebbet készíteni?
|
[quote=laci;30117]Hmmm... Béla és Jóska? :D[/quote
a fajnév..:)Pedig már megörültem hogy valajki írt:) |
aa vízben van plussz üveg is van közte így csak messzebről lehetne éleset készíteni de messziről nem látszik a hal mmer az egész 3cm:)
De közben megtuttam mi a neve: platti :) |
Quote:
Én díszhalakban nagyjájból a Guppiig jutottam el. :D |
Quote:
|
Quote:
Nekem a neonhalaim annó felfalták az összes többit, aztán maguk is sorra meghaltak, nagyon értettem ám hozzájuk. :rolleyes: :D |
Nem külön vannak.Kezdetben eggyüt voltak akkor a sziámi ferll is falt egy platit és bele is pusztult.Azóta van egy új sziámi meg a régi platti helyére egy új de mostr már külön vannak:)
|
Quote:
|
Quote:
Kezdő akvaristáknak amúgy nagyon is javasolható fajok a platti és a guppi, meg még 1-2 elevenszülő. Viszonylag igénytelenek, ráadásul a szaporodásuk se problémás, lévén extra körülmények biztosítása nélkül is összehozzák a dolgot. Nekem legalábbis sikerélmény szempontjából fontos volt mindig a halak szaporítása. Most is az lenne, de cegének betegek, és ilyenkor nem nagyon van kedvem foglalkozni az egésszel, amitől aztán még betegebbek lesznek:D |
Quote:
A halakról réges-rég lemondtam már. :D Jó nekem a teknős, meg a szőrősek. :D |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
csak lehetőséget kell nekik adni a túlélésre ;) Van az az akváriumba való felszínen uszkáló vizinövény fajta. Fogalmam sincs mi a neve. De az, ha van és elég sűrű, a kicsik megbújnak a szálai között és a többi halnak esélye sincs a kanibalizmusra :) Tapasztalat :)... ráadásul sztem szép is. Kéne megint egy akvárium :rolleyes: Nem foglalkoztam halakkal kölyökkorom óta. |
Quote:
Hajrá Cece!!!:D |
Hát nekem a halakkal sosem volt szerencsém.
Aranyhaltartásban nem volt sose igazi sikerélményem, nálam nem csak a kicsik hullottak.:D Értek az állatokhoz de a hal egész más témakör.:) |
Nálunk a nagyszülők kezdték a diszhalas dolgot. szüleimnek is van pár akvárium, nekem is , húgomnak unokatestvéreknek nagybácsiknak...
Ha vki nem ért annyira hozzá, akkor én piros szifót és guppit javasolnék. És feltétlen algaevőt. Ha ezek is kihalnak akkor esélytelen a dolog. A sziámi harcossal viszont vigyázni kell arra is,h ne tükröződjön nagyon az üveg. amilyen hülye riválisnak gondolja a tükörképet és idővel teljesen begőzöl. Nekem már csak okos halaim vannak, köszönhetően a vörös kubai ráknak ami szintén abban az akváriumban van. A buta halak már rég elfogytak... |
Quote:
|
Na mióta indítottam a topicot egész sokat fejlődtem:)
van azóta egy 75literes társas és egy 21literes nevelő akvárium-om. A guppikat sikerrel tenyésztettem, összesen 18 van 5 olyan amik már szinesednek és 13 kb 2 hetes.Ezenkivül van 2 ancim, 3 hímbettám (köszönhetően a boltos révedésének, ugyanis 2 nőstényt akaertam 1 hím mellé csak a kezdetben nősténynek látszóakk is hím-ek lettek)2 nagy guppi,2vitorlás,2platti,2blackmolly és 7 neonhal. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Nemtom nálad mi volt, de a vitorlások kedvenc csemegéje a neonhal, szal semmiképp nemlesz hosszú életű ez a felállás. A betták szintén nem bírják együtt, legalábbis a hímek... Hajjaj lesz itt még esemény ebben a topicban:D |
Quote:
|
nem az oldalukon:confused: :D
|
Quote:
Ha asszondom a hátán akkor a hátán ( de lehet az oldalán :p) :D:D:D |
Quote:
hogy azért ne legyen off az egész, ezért leírom ezt is: lehet a közeljövőben nekünk is lesz egy szép kis akváriumunk :) |
Quote:
A neonok tök békés halak, nem kevered valamievl őket?:) az eggyik bettám tök jól elvan a többi nem ragadozó hallal már vagy 1 hónapja, nem is bántja őket.Vitorlásaim se verekednek szal teljes a nyugi az akiban. |
Jah és a 2.-ik 2 bettám viszont verekedős ezért ők 1-1 5literes dunsztos üveg gazdái.
|
Quote:
|
Quote:
Egy ismimnek van egy 125literese olyan diszkeret izével. Naon szép. Komplett felszerelése is van hozzá meg minden. A padláson tárolja és halat nem látott már vagy 15éve :cool: Nah azt szeretném én megszerezni tőle :rolleyes: de nem nagyon akarja eladni :mad: Álítólag kell a gyerekeknek ... majd, de azok a gyerekek olyan sztájlingba nyomulnak, hogy minden kisálat igen rövid életet él a környezetükben;szóval nem hiszem, hogy a halaknak más sorsuk lenne. Még nem igazán néztem utána, de egy akkora cucc külső szűrővel, fátyolbuborékos vizeséscsinálóval + hasonló kütyükkel baromi drága lehet bolti áron :( Esetleg, ha tud valaki ilyen infóval szolgálni, vagy tud valami jó netshop-ot, ahol árak is vannak, annak köszi előre :) |
sztem egyenlőre max egy 70 liter körülre gondolok :) később meg lehet nagyobb, vagy több is :)
|
:mad:
Az egyik blackmollym meghalt, kicsit megvolt tépbe meg be is volt szorulva a szűrő tapadókorongjai közé és amikor észrevettem már elég sokkos állapotban volt mára meghalt.Csak klésőbb szedtem ki az akiból és látván a nagy hasát, végighúztam rajta finoman az újjam, és kijött belőle legalább 10 kishal, persze holtan:( :( Elég ideges vok most blackmolly-t még nem tenyésztetem.. |
Nekem viszont fialt ma a szifóm:)
Nem szedtem előre külön, úgyhogy csak vagy 30-at sikerült kimenteni az ivadékok közül, de nem rossz az |
Quote:
|
Quote:
|
Hááát nekem muszáj beállítanom egy fiaztatót. A rákom szétszabdalta a kölyök nevelő dzsungelem és most a gurámi és a vitorlásom versenyt eszik a kis mollykat és szifókat.:(
|
Hát jah társasban nem ngyon maradnak meg.Egyszer az én guppim is 2. ellésére akkor elett amikor pont nem voltam otthon, egyse maradt.
A nevelőakim jelenleg egy 21L-es akvárium. |
All times are GMT +1. The time now is 04:07. |