Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Egyéb (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Díszhalak (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=814)

Milán™ 09-02-2006 10:13

Díszhalak

Na ilyen topioic még nincs, gondoltam nyitok bár még most kezdtm csak el halakat tartani de lenne egy problémám:)Van két halam aminek nemtom mi a neve.Tippem van de jobb lenne ha valaki hozzáértő mondaná meg:)
Kép:http://img224.imageshack.us/my.php?i...sc00749fk0.jpg

laci 09-02-2006 11:28

Hmmm... Béla és Jóska? :D

laci 09-02-2006 11:29

Na, most komolyan: megnéztem a képet, én sajnos nem értek hozzá, de nem tudnál egy élesebbet készíteni?

Milán™ 09-02-2006 11:30

[quote=laci;30117]Hmmm... Béla és Jóska? :D[/quote

a fajnév..:)Pedig már megörültem hogy valajki írt:)

Milán™ 09-02-2006 13:50

aa vízben van plussz üveg is van közte így csak messzebről lehetne éleset készíteni de messziről nem látszik a hal mmer az egész 3cm:)
De közben megtuttam mi a neve: platti
:)

Cassandra 09-02-2006 14:07

Quote:

Originally Posted by Milán™ (Post 30123)
aa vízben van plussz üveg is van közte így csak messzebről lehetne éleset készíteni de messziről nem látszik a hal mmer az egész 3cm:)
De közben megtuttam mi a neve: platti
:)

Platti? Jó neve van :D
Én díszhalakban nagyjájból a Guppiig jutottam el. :D

Milán™ 09-02-2006 14:13

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 30124)
Platti? Jó neve van :D
Én díszhalakban nagyjájból a Guppiig jutottam el. :D

Én is csak nemrég kedztem ezt a halas dolgot, most még csak ilyen igénytelen halaim vannak aminek bubérék se kell mert egy 5l-es vízben elvannak hetekig:)most 2 plattim van és 1sziámi harcihalam:)

Cassandra 09-02-2006 14:24

Quote:

Originally Posted by Milán™ (Post 30126)
Én is csak nemrég kedztem ezt a halas dolgot, most még csak ilyen igénytelen halaim vannak aminek bubérék se kell mert egy 5l-es vízben elvannak hetekig:)most 2 plattim van és 1sziámi harcihalam:)

A sziámival együtt vannak és még élnek?
Nekem a neonhalaim annó felfalták az összes többit, aztán maguk is sorra meghaltak, nagyon értettem ám hozzájuk. :rolleyes: :D

Milán™ 09-02-2006 14:27

Nem külön vannak.Kezdetben eggyüt voltak akkor a sziámi ferll is falt egy platit és bele is pusztult.Azóta van egy új sziámi meg a régi platti helyére egy új de mostr már külön vannak:)

Cassandra 09-02-2006 15:36

Quote:

Originally Posted by Milán™ (Post 30128)
Nem külön vannak.Kezdetben eggyüt voltak akkor a sziámi ferll is falt egy platit és bele is pusztult.Azóta van egy új sziámi meg a régi platti helyére egy új de mostr már külön vannak:)

Akkor nem csak én vagyok ilyen ügyes, ez azért megnyugtató.:D

Synkel 10-01-2006 22:58

Quote:

Originally Posted by Milán™ (Post 30126)

A sziámit semmiképp nem nevezném igénytelennek:)
Kezdő akvaristáknak amúgy nagyon is javasolható fajok a platti és a guppi, meg még 1-2 elevenszülő. Viszonylag igénytelenek, ráadásul a szaporodásuk se problémás, lévén extra körülmények biztosítása nélkül is összehozzák a dolgot. Nekem legalábbis sikerélmény szempontjából fontos volt mindig a halak szaporítása. Most is az lenne, de cegének betegek, és ilyenkor nem nagyon van kedvem foglalkozni az egésszel, amitől aztán még betegebbek lesznek:D

Cassandra 10-01-2006 23:16

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 33318)
A sziámit semmiképp nem nevezném igénytelennek:)
Kezdő akvaristáknak amúgy nagyon is javasolható fajok a platti és a guppi, meg még 1-2 elevenszülő. Viszonylag igénytelenek, ráadásul a szaporodásuk se problémás, lévén extra körülmények biztosítása nélkül is összehozzák a dolgot. Nekem legalábbis sikerélmény szempontjából fontos volt mindig a halak szaporítása. Most is az lenne, de cegének betegek, és ilyenkor nem nagyon van kedvem foglalkozni az egésszel, amitől aztán még betegebbek lesznek:D

Nekem a guppik sosem gyarapodtak, a kicsiket azonnal felfalták. :p
A halakról réges-rég lemondtam már. :D
Jó nekem a teknős, meg a szőrősek. :D

Synkel 12-02-2006 17:46

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 33319)

A sikerélmény az, ha időben észreveszed a szaporodást, és kiszereled az akvárimból a halat, hogy egy befőttesüvegbe szotyogtassa a kicsiket. Ugrásszerűen megnő a túlélési esélyük:)

Dragi 12-02-2006 17:49

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 49319)
A sikerélmény az, ha időben észreveszed a szaporodást, és kiszereled az akvárimból a halat, hogy egy befőttesüvegbe szotyogtassa a kicsiket. Ugrásszerűen megnő a túlélési esélyük:)

vagy pedig egy kis vízinövényzet amibe a kishalak eltudnak bújni :) Nekünk nagyon sok guppynk volt :p Mindig szaporodtak, sokasodtak

Cece 12-02-2006 17:52

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 33319)

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 49319)

A pici guppik nem is annyira buták, mint azt sokan hinnék,
csak lehetőséget kell nekik adni a túlélésre ;)
Van az az akváriumba való felszínen uszkáló vizinövény fajta. Fogalmam sincs mi a neve. De az, ha van és elég sűrű, a kicsik megbújnak a szálai között és a többi halnak esélye sincs a kanibalizmusra :) Tapasztalat :)... ráadásul sztem szép is.

Kéne megint egy akvárium :rolleyes: Nem foglalkoztam halakkal kölyökkorom óta.

Synkel 12-02-2006 21:47

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 49323)
A pici guppik nem is annyira buták, mint azt sokan hinnék,
csak lehetőséget kell nekik adni a túlélésre ;)
Van az az akváriumba való felszínen uszkáló vizinövény fajta. Fogalmam sincs mi a neve. De az, ha van és elég sűrű, a kicsik megbújnak a szálai között és a többi halnak esélye sincs a kanibalizmusra :) Tapasztalat :)... ráadásul sztem szép is.

Kéne megint egy akvárium :rolleyes: Nem foglalkoztam halakkal kölyökkorom óta.

Úgy van, ügyesen elbújnak, és csak egy része válik a nagyok prédájává. Mint az életben is, ha mind túlélné, nem lehetne megmozdulni az utcán a guppiktól, úgy kellene félrerugdosni őket:)

Hajrá Cece!!!:D

Cassandra 12-02-2006 22:06

Hát nekem a halakkal sosem volt szerencsém.
Aranyhaltartásban nem volt sose igazi sikerélményem, nálam nem csak a kicsik hullottak.:D
Értek az állatokhoz de a hal egész más témakör.:)

Everlasting 12-02-2006 23:06

Nálunk a nagyszülők kezdték a diszhalas dolgot. szüleimnek is van pár akvárium, nekem is , húgomnak unokatestvéreknek nagybácsiknak...

Ha vki nem ért annyira hozzá, akkor én piros szifót és guppit javasolnék. És feltétlen algaevőt. Ha ezek is kihalnak akkor esélytelen a dolog. A sziámi harcossal viszont vigyázni kell arra is,h ne tükröződjön nagyon az üveg. amilyen hülye riválisnak gondolja a tükörképet és idővel teljesen begőzöl.

Nekem már csak okos halaim vannak, köszönhetően a vörös kubai ráknak ami szintén abban az akváriumban van. A buta halak már rég elfogytak...

Cece 12-03-2006 02:26

Quote:

Originally Posted by Everlasting (Post 49495)
A sziámi harcossal viszont vigyázni kell arra is,h ne tükröződjön nagyon az üveg. amilyen hülye riválisnak gondolja a tükörképet és idővel teljesen begőzöl.

Jaja :D Nekem olyan soha nem volt, de az egyik kocsmában, ahová pénzt herdálni jártam igen :D Őrület, hogy mit lehet művelni velük egy tükör segítségével :eek: A halöcsi majdnem, megölre magát támadva az akvárium falához illesztett tükröt, amiben saját tükörképét látta.

Milán™ 12-08-2006 22:19

Na mióta indítottam a topicot egész sokat fejlődtem:)
van azóta egy 75literes társas és egy 21literes nevelő akvárium-om.
A guppikat sikerrel tenyésztettem, összesen 18 van 5 olyan amik már szinesednek és 13 kb 2 hetes.Ezenkivül van 2 ancim, 3 hímbettám (köszönhetően a boltos révedésének, ugyanis 2 nőstényt akaertam 1 hím mellé csak a kezdetben nősténynek látszóakk is hím-ek lettek)2 nagy guppi,2vitorlás,2platti,2blackmolly és 7 neonhal.

Cassandra 12-08-2006 22:23

Quote:

Originally Posted by Milán™ (Post 52938)
Na mióta indítottam a topicot egész sokat fejlődtem:)
van azóta egy 75literes társas és egy 21literes nevelő akvárium-om.
A guppikat sikerrel tenyésztettem, összesen 18 van 5 olyan amik már szinesednek és 13 kb 2 hetes.Ezenkivül van 2 ancim, 3 hímbettám (köszönhetően a boltos révedésének, ugyanis 2 nőstényt akaertam 1 hím mellé csak a kezdetben nősténynek látszóakk is hím-ek lettek)2 nagy guppi,2vitorlás,2platti,2blackmolly és 7 neonhal.

A neonok együtt a többiekkel? Nem csappant még meg a halállomány?:)))

Phoenix 12-08-2006 22:40

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 52941)

a neonhal mint ragadozó :confused: nekem sem meg Tirának sem (ő a jártasabb) nem rémlik, hogy olyan hal lenne:rolleyes:

Cassandra 12-08-2006 22:51

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 52950)
a neonhal mint ragadozó :confused: nekem sem meg Tirának sem (ő a jártasabb) nem rémlik, hogy olyan hal lenne:rolleyes:

Akkor csak nálam voltak annó túl éhesek?:rolleyes: :)))

Synkel 12-09-2006 00:33

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 52959)
Akkor csak nálam voltak annó túl éhesek?:rolleyes: :)))

Nemtom nálad mi volt, de a vitorlások kedvenc csemegéje a neonhal, szal semmiképp nemlesz hosszú életű ez a felállás. A betták szintén nem bírják együtt, legalábbis a hímek...

Hajjaj lesz itt még esemény ebben a topicban:D

Dragi 12-09-2006 07:54

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 52999)
Nemtom nálad mi volt, de a vitorlások kedvenc csemegéje a neonhal, szal semmiképp nemlesz hosszú életű ez a felállás. A betták szintén nem bírják együtt, legalábbis a hímek...

Hajjaj lesz itt még esemény ebben a topicban:D

Na jah meg ha a vitorlások összegabalyodnak :D Nekünk is volt anno kaptuk egy ismerőstől asszem 2 lány 1 fiút vagy 2 fiú 1 lányt ? másnapra szépen összverték egymást és az egyik megtanult háton úszni :(

Phoenix 12-09-2006 07:56

nem az oldalukon:confused: :D

Dragi 12-09-2006 07:57

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 53025)
nem az oldalukon:confused: :D

Ne offolj :D
Ha asszondom a hátán akkor a hátán ( de lehet az oldalán :p) :D:D:D

Phoenix 12-09-2006 08:02

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 53026)
Ne offolj :D
Ha asszondom a hátán akkor a hátán ( de lehet az oldalán :p) :D:D:D

na ugyehogyugye? :D
hogy azért ne legyen off az egész, ezért leírom ezt is: lehet a közeljövőben nekünk is lesz egy szép kis akváriumunk :)

Milán™ 12-09-2006 13:38

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 52941)

A neonok tök békés halak, nem kevered valamievl őket?:)

az eggyik bettám tök jól elvan a többi nem ragadozó hallal már vagy 1 hónapja, nem is bántja őket.Vitorlásaim se verekednek szal teljes a nyugi az akiban.

Milán™ 12-09-2006 13:39

Jah és a 2.-ik 2 bettám viszont verekedős ezért ők 1-1 5literes dunsztos üveg gazdái.

Cassandra 12-09-2006 14:33

Quote:

Originally Posted by Milán™ (Post 53102)
A neonok tök békés halak, nem kevered valamievl őket?:)

az eggyik bettám tök jól elvan a többi nem ragadozó hallal már vagy 1 hónapja, nem is bántja őket.Vitorlásaim se verekednek szal teljes a nyugi az akiban.

Nekem csak neonhalam meg guppim volt egyszerre, a guppik egyszercsak fogyni kezdtek... pedig akkor még macskám se volt. :D

Cece 12-09-2006 17:00

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 53031)
na ugyehogyugye? :D
hogy azért ne legyen off az egész, ezért leírom ezt is: lehet a közeljövőben nekünk is lesz egy szép kis akváriumunk :)

Mit jelent az, hogy kicsi? :)

Egy ismimnek van egy 125literese olyan diszkeret izével. Naon szép. Komplett felszerelése is van hozzá meg minden. A padláson tárolja és halat nem látott már vagy 15éve :cool: Nah azt szeretném én megszerezni tőle :rolleyes: de nem nagyon akarja eladni :mad:
Álítólag kell a gyerekeknek ... majd, de azok a gyerekek olyan sztájlingba nyomulnak, hogy minden kisálat igen rövid életet él a környezetükben;szóval nem hiszem, hogy a halaknak más sorsuk lenne.

Még nem igazán néztem utána, de egy akkora cucc külső szűrővel, fátyolbuborékos vizeséscsinálóval + hasonló kütyükkel baromi drága lehet bolti áron :( Esetleg, ha tud valaki ilyen infóval szolgálni, vagy tud valami jó netshop-ot, ahol árak is vannak, annak köszi előre :)

Phoenix 12-09-2006 20:14

sztem egyenlőre max egy 70 liter körülre gondolok :) később meg lehet nagyobb, vagy több is :)

Milán™ 12-11-2006 15:43

:mad:
Az egyik blackmollym meghalt, kicsit megvolt tépbe meg be is volt szorulva a szűrő tapadókorongjai közé és amikor észrevettem már elég sokkos állapotban volt mára meghalt.Csak klésőbb szedtem ki az akiból és látván a nagy hasát, végighúztam rajta finoman az újjam, és kijött belőle legalább 10 kishal, persze holtan:( :( Elég ideges vok most blackmolly-t még nem tenyésztetem..

Synkel 12-11-2006 16:55

Nekem viszont fialt ma a szifóm:)
Nem szedtem előre külön, úgyhogy csak vagy 30-at sikerült kimenteni az ivadékok közül, de nem rossz az

Dragi 12-11-2006 17:05

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 53969)
Nekem viszont fialt ma a szifóm:)
Nem szedtem előre külön, úgyhogy csak vagy 30-at sikerült kimenteni az ivadékok közül, de nem rossz az

nekem meg 2cm-sek a növendék guppyk :p :)

Milán™ 12-11-2006 17:10

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 53974)
nekem meg 2cm-sek a növendék guppyk :p :)

kis guppiaim nekem is vannak azok is közel vannak máár a 2cm-hez:)

Everlasting 12-16-2006 18:29

Hááát nekem muszáj beállítanom egy fiaztatót. A rákom szétszabdalta a kölyök nevelő dzsungelem és most a gurámi és a vitorlásom versenyt eszik a kis mollykat és szifókat.:(

Milán™ 12-17-2006 08:23

Hát jah társasban nem ngyon maradnak meg.Egyszer az én guppim is 2. ellésére akkor elett amikor pont nem voltam otthon, egyse maradt.

A nevelőakim jelenleg egy 21L-es akvárium.

All times are GMT +1. The time now is 04:07.