![]() |
mf vs szövi
erről már nyitottam egy topicot de konkrétumokat várnék melyik a legkönyebben szétszedhető szövi és melyik a legalkalmasabb faj ilyen dolgokra vegyünk 300 hekit mindenkinek
|
Oriás elég jól birja azért de ha sokat ül itt a szövis csapat ugyis elvérzik az mf:P
olyan nincs,hogy leggyengébb szövi:Pattól függ mennyit ülnek itt a játékosok mert a kalaszikus szövi is szétszedhet egy mf-t a 3hadis 1 varis, is 2tolis 2 hadis meg mindegyik csak jól legyen felépítve és legyenek sokat |
Quote:
Egy varis orival nehezen tudsz eredményesen harcolni egy szövivel, hacsak nem teljesen csórók és belerokkannak a rengetésekbe. Egy tolis orival szintén nehéz a dolog hacsak nem egy elf vagy aki mondjuk képes visszaütni is ha megtámadják. Sztem egy MF-nek vajmi kevés sansza van, hogy szétszedjen egy jól működő szövit, DE kijöhet mégis győztesen ha pár összecsapás (toli-vari harcok) után beveri 2x az egyiket és elhúz onnan felfelé. A magam részéről ezt az egy megoldást tudom elképzelni úgy, hogy az MF jól jöjjön ki a dologból. Mindehhez is kell persze némi szerencse és elég nagy rutin. Ehhez a leginkább alkalmas faj talán az óriás kb 15-20% templommal és 45% barakkal meg némi toronnyal. Egy ilyen orival jó kézben van kb 50% esélyed, hogy minimális veszteségekkel megúszd a nagyobb károkat és úgy menj el onnan, hogy be is verted valamelyiket ;) Persze csak akkor ha nem húzódik el a hadművelet napokig :D:D:D |
értem én azt hogy az sok mindentől függ de hogyha egy átlagos 2+1+1 szöviről beszélünk az illetők délelőtt délután 2-2 órát vannak akkor azért meg lehet mondani hogy mondjuk egy 2 hulla+1 fél-elf+1 törpe tolis szövit sokkal könnyebb szétszedni mint egy 2 ork v gnóm hadi+1 óriás vari+1 ember tolit nem:confused:
|
2oriás hadi+1orias vari+1elf tolit elég nehéz sebezgetni :)
|
amúgy meg én azért nem akartam konkrétumot írni mer nem én akartam meghatározni a fajt de hát akkor írok van egy 4 tagú szövetség alap felállásban vegyük azt hogy nem éppen profik mer hát kikötne mf-ként beléjük:D 300 hekit veszünk amin van egy mf orknak:
ház: 20% = 3900-as népesség max. tekivel barakk:50% = 1300 íjj+6500 ló kocsma:3% = 520 toli teplom: 6% = 2500 vari tanya: 6% = 1000 gabona körönként torony: 8% = 1248 íjj és akkor a szövitől függ a többi |
Quote:
Burning igazad van. Egy csupán emberből vagy hullából álló szövi lényegesen gyengébb mint egy 2 óriás + ork + elf mondjuk ezt jól látod. Erre irányult a kérdésed? Ezt akartad megtudni, hogy milyen egy szövi amivel a legnehezebb játszani? |
Quote:
Ház 60 20% 3900 lakos Barakk 150 50% 6552 Lovas Tanya 18 6% 1260 Bála/kör Raktár 20 7% 23,88 körre elegendő Őrtorony 24 8% 1248 Íjász Templom 18 6% 2340 Varázsló Kocsma 10 3% 520 Tolvaj Bank 0 0% 0 Egyéb 0 0% Könyvtár 0 0% 0 tekercs/20 kör 300 hektár Érték 14280 pont Ételfogyasztás: 2 098 Foglalkoztatottság: 92% na te egy ilyen orirol beszélsz na hogy ennek meddig marad amxos tekije nem tudom:Drengésbe se lesz szerintme hiány 24körig birja a raktár az se semmi:Dmeg ha mf vagy több kell variba is gömbölgetni;)nem valami nagy védelem szerintem egy szövi simán beüt többször;) |
hát ha azt vesszük akkor bármilyen szövi lehet jó mer nem egészen fajtól függ de én arra voltam kiváncsi hogyha van egy ilyen alap szövi és egy ilyen ork amin még lehetne élezni az mikor kit és hogy támadjon mer hát elég egyértelmű hogy ha lehet először ártóval le kell gyengíteni a végtelenségig a két hadit amíg nagyon gyengék lesznek és csak utána támadni mer máshogy nincs értelme mer ha ezt úgy csinálod hogy már egyszer támadtál akkor a vari meg a toli kiirtanak amúgy egyetértek az a legjobb ha úgy támadok hogy az egyik hadi kiment és akkor hozzá nagyon jól beférek és mondjuk este rajta ütni nagy mészárral a toli meg a varin
|
Quote:
Ennek az orknak ha van elég tartaléka kb 4 óra alatt el kellene hagynia egy szövit. lépésenként ha ezzel az orival harcolnék egy szövi ellen: 1. megpróbálom megkeresni a varis óriást (általában van egy ilyen a szöviben és általában elég is a felméréséhez ennyi toli) 2. kiteszem az íjászaimat az aktuális ár alá egy 1000 arannyal, hogy ha gömböznek csak (általános hiba így számítok erre) akkor majdnem üres orit látnak felkínálva nekik a kapkodás és a felmérés hiányából adódó hibázás lehetőségét :) 3. beverem 1 vagy 2 sereggel földre és elhúzok felfelé 4. ha visszatámadnak és bekapták a csalidat kevesebbel jönnek mint amit védeni tudsz így lepattantak és megúsztad. Ha a szövi profin végzi a dolgát akkor visszaadod nekik a földet és kezdődik a háború előlről ;) |
tudom :D de hát elhiheted hogy ha mondjuk nem szükséges ennyi paci akkor 2k íjj lenne és ha ahogy írtam a két hadit kiirtom akkor nincs ki betámadjon akkor meg minek több íjj mer ez nem állandósági egy ilyen felállás de szövi ellen így a jó
|
ha de elhuz azzal sem ér sokat szerintem a varis és a tolis ugyanugy ártanak neki:)a tolis kilopja a tekit utána már tuti mindneki berengeti:)MIvel 2300vari simán van 300hekin mindenkinek egy jobb szöviben:)
Ja és 520 tolival felméri a szövit na azon is csodálkozom azért egy kicsit több tolit tartanak már ott a varisok mint 520:PMert nekik sem az a céljuk,hogy mindenki ölje a varijaikat mert az oriásnak is már az valamekorra kár:) |
hát monro odáig ok a dolog hogy kiteszem az íjjakat a piacra csak kérdés mikor jönnek vissza és mikor jön a szövi ;)
|
mikor jönnek vissza? amikor megveszed öket azért kell ár alá lökni:)vagy 24óra:D
|
harcosok nem a varinál meg a tolinál kell felmérni a szövetséget hanem a hadinál;) amúgy meg ha a hadikat leártózom 1 egész hétig naponta eléggé népesség kaja hiány lép fel nem és akkor nem műkszik minden épület rendesen akkor bekell támadni őket fosztásra és éjszaka a varit szépen belehet úgy ütni földre 15 heki veszteség és már csúszik lefelé én meg fel meek és már messze is vagyok a varinak
|
Quote:
Sajnos ezeket az apróságokat magadnak kell megtapasztalnod és alkalmaznod. Így válsz majd egyre profibb rutinos játékossá ;) |
tehát összevetve egyetértek monroval hogy elkell húzni mer ha hosszú a harc akkor az mf szívja meg de ha leártózod a két hadit igencsak gyengülnek és akkor én mehetek tőlük minden pénzt elszedni hogy még fel se áljanak addig míg én elhúztam akkor éjszaka a vrit beütöm földre akár két sereggel akkor ő elcsúszik nekem meg irány fel:D
|
Gnóm
Ház 54 18% 4050 lakos Barakk 145 48% 6960 Elit / Lovas Tanya 39 13% 3022,5 Bála/kör Raktár 5 2% 24,00 körre elegendő Őrtorony 29 10% 1740 Íjász Templom 18 6% 2700 Varázsló Kocsma 10 3% 600 Tolvaj Bank 0 0% 0 Könyvtár 0 0% 0 tekercs/20 kör Egyéb 0 0% 300 hektár Érték 14310 pont Ételfogyasztás: 3210 Bála/kör Foglalkoztatottság: 91% ez 24körig birja a kaja azért van 5raki ha még száraz van rajta ugyis birja kicsit gnom jobb varis jobb tolis mint az ork :)még ez lopja át+varizza be:)és ez még nincs is igazán kiélezve mert 300heki az 5.szinten van ott olcso kaja lehetne még 0tanya is:P |
Quote:
Nézd ezek a dolgok nem szuperbiztos stratégiák, de ismerve a fajok előnyeit (és az előnyei miatt keletkező hátrányait) a varis óriást az esetek 90%-ban fel lehet mérni 3-4% kocsmával. És a legtöbbször a varis orik a leggyengébbek katonailag is ez is általános asszem. Persze tudsz olyan szövit leírni itt akihez ez az ork hozzá sem tud szagolni igazából, de valjuk be ennek lényegesen kevesebb a valószínűsége,mint annak amit leírtam. |
semmi nem gond nem birod elsőre meggömbözni picit átépítesz és úgy leártózod hogy egy hét végére nem marad belőle semmi sőt ha neked nem sikerük meggömbözni és utána vki nagyon bevarizza nem gondol rád nem:confused:
|
Gnóm
Ház 54 18% 4050 lakos Barakk 169 56% 8400 Elit / Lovas Tanya 0 0% 0 Bála/kör Raktár 20 7% 5,15 körre elegendő Őrtorony 29 10% 1740 Íjász Templom 18 6% 2700 Varázsló Kocsma 10 3% 600 Tolvaj Bank 0 0% 0 Könyvtár 0 0% 0 tekercs/20 kör Egyéb 0 0% 300 hektár Érték 14310 pont Ételfogyasztás: 3498 Bála/kör Foglalkoztatottság: 91% 6körös etetés szöviben karavánetetéssel ha véletlenül nem tud lenni és 1 kör éhezés bele is fér:)de ezt az 5. szinten simán meglehet csinálni mert szinte ingyen van a gabona alig ütöd be:D |
meg tudnám oldani hogy nagyon ne legyen ingyen a gabona hidd el felviszem akár 600 fölé is és ha nem pénzzsák akkor nem bír túl sokat venni
|
Quote:
de én aztmondom az oriások is szoktak tartani 3%-4% kocsmát föleg avarisok meg gondolj bele 4gnóm hadi ha elkezdi ölni a variait az már az oriásnak is árt :) igen katona ügyileg ök a leggyengébbek álltalában de egy háborúban egy kicsit védi a szövi:) |
na harcosok nem tom igazán hogy öt kör lenne-e ha beütöm a varit éjszaka kétszer földre mer az valahogy 20-25 hektár min. mer ugyebár 5% és nekem meg annyival több arra a 20 hektárra azonnal tehetek varit tolit
|
Quote:
|
Quote:
Az a baj a "tanácsaiddal", hogy arra koncentrálsz, hogy elméletben hogyan lehet ezt az orkot teljesen használhatatlanná tenni! Nálam a javaslatok alapja a Hódító általános szabályai és egy szövi legjobb kihasználhatóságának érdekében felépített szövi felépítést feltételez amilyenek a szövik általában az esetek igennagy százalékában. Te már olyan szövitagokat írsz le akik "rákészültek" erre az orkra. Nyilván megoldható, hogy egy szövinek ne legyen probléma az adott orkica de ehhez kell minimum 9 kör míg átépül mindenki. |
Quote:
|
Quote:
|
csak pénz kérdése mondjuka gabona erre tényleg nem a legjobb de hát ha van pénz akkor felsem kell vinni csupán felkell vásárolni:D amúgy meg szerintem az az egyetlen megoldás amit monro mond a hadikat 1 hétig leártózni aztán őket pénzre beütni és akkor a varit meg éjszaka 2* földre sőt ha az idő be belefér akár a tolit is belehetne ütni földre és az igencsak 30 heki felett lenne és nekik -20 20 heki nekem meg +30-40 a hadik meg messze nem lennének de nekik nincs se emberük se pénzük és ha pénzük nincs mindegy mennyibe kerül a gabona
|
Quote:
Szintén azt tudom mondani amit az előző bejegyzésemben. Én általánosságban beszéltem és hidd el játszottam már pár kört a H-ban. Az esetek 80-90%-ban fel lehet mérni a varis óriást 3-4%-al. |
Quote:
|
Quote:
Továbbra is az a véleményem, hogy ha egy átlagos szövit ez az ork túl akar élni akkor el kell húzzon onnan. Amit én tennék azt leírtam többet nemtok hozzáfűzni :) Mindenki másképp csinálná ez a szép ebben a játékban :D |
na akkor várjatok mer ezt így nem lehet nézni biztos van olyan szövi ami egy mf-nek beüthetetlen de harcosok egy 1400 fős csopiban hány játékos van aki tudja hogy kell játszani? szerintem 900 max. a többbi meg nem olyan jó és nem olyan aktív és biztos van olyan szövi amit vki ebből az 500-ból akot és nézd meg az esélyeket 2 ,ember és kaja hiánnyal küzdő hadis akiknek nincsen lóvéjuk meg egy 6 körre lévő toli meg vari nem túl bíztató
|
Quote:
itt járunk akkor eddig de akármilyen messze vagy szétártoznak+lopnak:)+utánad indul a szövi hiába menekülsz:)és nem 1x ütnek be:) |
Quote:
|
és tuti hogy van olyan szövi ahol egy orknak esélye sincsen senki ellen de én orkkal beártóztam fél-elf tolisokat mer nem tudták hogy kell játszani akkor ne mondd hogy egy hadi ne tudnék ebből a fajtából:eek:
|
amúgy meg nem biztos hogy utánad jönnek mer ha kezdők lehet hogy törölnek vagy előbb megpróbálnak felállni de ha nem kezdők akkor utánad jönnek és az nem túl jó ebben igazad van de nem csak ilyen szövi létezik:D
amúgy meg kockázatot kell vállani ha utánad jönnek és szétvernek megszívtad:D |
Harcosok, hol játszottál már 5. szinten orkkal? :)
Ami monro irta topic elejen az teljesen jo. Szerintem 5/4 szovinel meglehet jatszani es aztan hagyni fognak... S akkor nem is haboru volt, hanem csak egy dupla foldfoglalas :) |
Quote:
figy 1x veszed amjd észre magad egy erős szövi ellen és meglátod se ártozni nem fogod se kivédeni öket:Plopni se:P na akkor egy kezdő szövi ellene remek lenne egy felélf hadis is legyőzi öket:)mert már beásoltam egy olyan gömböt ahol majdnem tultermelés van ........ |
Egy 300-400 milla tartalekkel rendelkezo ork ugy vegighasit 5. szinten akarmelyik szovin mf-kent, hogy 100 kor alatt 600-on pihizik :)
Alapban nem tart bent magia+tolitekercset...Ha tanyafree egy ideig, akkor mezogazdasagit sem. S ha 8-9% templommal jatszik, akkor megtud gombozni annyi embert, hogy talaljon vkit, ahova befer tobb sereggel, es felhasit a szinten. |
All times are GMT +1. The time now is 08:18. |