Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   A b-ben 2k topkör után romoljon a morál ! (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=80)

Lali 01-28-2006 00:16

A b-ben 2k topkör után romoljon a morál !

Úgy gondolom sokunkat érinthet, hogy aki a 3. szintről azonnal a topba lép és a b-ből szeretne fordulni, 1800 topkör után vesződhet a morállal. Megoldható, de kicsit ( és felesleges ) büntinek érzem. Szerintetek ?

LotR 01-28-2006 10:45

Egyetértek szerencsére nekem nem állt még fennt a probléma,
de erre megodlás lenne ha beraknának egy feltételt, hogy 2k játékidő után 1800 top kör után romolna a morál...

Lali 01-28-2006 17:24

nekem a sima 2k-ra emelés jutott csak eszembe, de lotr fején találta a szöget asszem. talán még ebben a fejlesztési időszakban se lenne bonyolult megcsinálni.

Half 01-28-2006 17:28

Igen ha lehetne még 1000 körön belül kéene z a fejlesztés:D

Lali 01-28-2006 20:11

szerintem hamarabb :)
remélem ati olvassa és ha igen nem azt írja ide, hogy : súgó :)

Arwyl 01-28-2006 21:02

Egyszerűen csak ne 1800 TOP30% kör után romoljon a morál hanem 2000 után. Bár nem mintha nagy problémám lett volna belőle, de ha már 2k kört kell ott tölteni akkor ne 1800 körnél legyen ez a határ.

LotR 01-28-2006 21:43

nagy az egyetértés, már csak Ati hiányzik hozzá:D

Half 01-29-2006 04:35

Hátjah.
Különben felvetek valamit amit lehet rehurogtok, de hátha mégis jó ötlet. Ki tudja:)
Szóval mi lenne, ha Mondjuk van valakinek A ban országa meg Bben és mondjukk kté harmadik csoportban akkor a a harmadik csoportos oriknak kevésbé csökkenjen a morálja a túl sok topban eltöltött időért cserébe.

Lepidus 01-29-2006 11:24

ez kicsit bonyolult half ;-)

director 01-30-2006 01:22

támogatom a javaslatot:)

és half, ez már egy kicsit tényleg sok.. akinek sok az orija, az magára vessen ;)

Lali 02-04-2006 09:15

hát én is úgy látom a dolgot, hogy nagy az egyetértés, csak ati hiányzik hozzá:confused:

LotR 02-06-2006 11:20

Quote:

Originally Posted by Lali
hát én is úgy látom a dolgot, hogy nagy az egyetértés, csak ati hiányzik hozzá:confused:

sztem lehet ezt belátja ő is azért nem reagál rá:)
netán sutyomban már elő is készíti a változást...

Lali 02-06-2006 12:05

lotr te csak ne álmodozz, te figyelni szoktál nem ? :))

LotR 02-06-2006 12:23

Quote:

lotr te csak ne álmodozz, te figyelni szoktál nem ? :))

figyelek is ;)

Wanax 02-06-2006 13:10

erdeklodok...

Huuu!

Ezzel a problemaval nem szembesultem meg, de hamarosan en is erintet leszek a dologban! 2k koronkent jonni fognak az orszagok B-be...

Kerdeznem az illetekest, hogy varhato e problemaval kapcsolatban valtozas, vagy azt a 200 kort vegig kell szenvedni es figyelgetni a moral romlasra???

Remedy 02-08-2006 09:21

Quote:

Originally Posted by Wanax
Huuu!

Ezzel a problemaval nem szembesultem meg, de hamarosan en is erintet leszek a dologban! 2k koronkent jonni fognak az orszagok B-be...

Kerdeznem az illetekest, hogy varhato e problemaval kapcsolatban valtozas, vagy azt a 200 kort vegig kell szenvedni es figyelgetni a moral romlasra???

En egyszer irtam a supportnak, azt irtak, hogy oldjam meg a jatekon beluli eszkozokkel :)

director 02-08-2006 19:32

Quote:

Originally Posted by Remedy
En egyszer irtam a supportnak, azt irtak, hogy oldjam meg a jatekon beluli eszkozokkel :)

engem most még szerencsére nem érint.. de remélem h mire legközelebb B-be érek, addigra lesz valami megoldás..

Lali 02-08-2006 21:17

engem éppen érint, lehet kezelni , meg minden, csak azért vetettem fel, mert ati régebben bizonyos kérdéseknél a "felesleges büntinek érzem" kifejezést használta ( kis kék számmal ne top 30 )
szerintem meg ez is felesleges bünti éstán nem is túl bonyolult orvosolni, kár hogy ati nem jár errefelé , hogy valami okosat mondjon vagy legalább bíztatót. pl azt, hogy hajrá :)

Wanax 02-28-2006 00:24

vagy azt hogy Sugo...
:D

Lali 03-05-2006 10:06

wanax: nem azt mondtam nem lehet kezelni, csak azt, hogy miután bevezetésre került a b-ből való fordulás és az 2 körhöz van kötve. a program igazítása elmaradt. mert így felesleges bünti ez.

Ati 03-05-2006 10:18

Quote:

wanax: nem azt mondtam nem lehet kezelni, csak azt, hogy miután bevezetésre került a b-ből való fordulás és az 2 körhöz van kötve. a program igazítása elmaradt. mert így felesleges bünti ez.

Igazítása? Nincs szó igazításról. Ha 1800 körnél többet vagy ott, akkor már nehezebb körülmények között kell játszanod. Ez így van rendjén, ha a topba érkezel, amint fellépsz. Nem hiszem, hogy ez igazítás kérdése lenne, ez a többi játékost védi, akik adott esetben 1000 kört szeretnének csak eltölteni a szinten, nem pedig az eleve topba érkezők kizsákmányoltjai szeretnének lenni.

Wanax 03-05-2006 14:55

Quote:

Originally Posted by Ati
Igazítása? Nincs szó igazításról. Ha 1800 körnél többet vagy ott, akkor már nehezebb körülmények között kell játszanod. Ez így van rendjén, ha a topba érkezel, amint fellépsz. Nem hiszem, hogy ez igazítás kérdése lenne, ez a többi játékost védi, akik adott esetben 1000 kört szeretnének csak eltölteni a szinten, nem pedig az eleve topba érkezők kizsákmányoltjai szeretnének lenni.

En nem ertem ezt! Mi koze van ennek a 2k top kornek ahhoz hogy valaki csak 1k kort akar csak ott tolteni??? Hogy vedi az 1000 korosoket az hogy 100 korig minden korben kapok egy figyelmeztetest, hogy mennyek mar innen a fenebe, es a kovetkezo 100 korig romlik a moral!

Lali 03-05-2006 21:48

Quote:

Originally Posted by Ati

ati ! a gond ezzel az, hogy nem HA, hanem hogy annyit KELL ott lennem , HA onnan akarok fordulni. márpedig onnan, mert az a-ban van orim. és mivel a lehetőség a fordulásra csak 2k kör után adott, akkor biza lesznek olyanok, akik 2k topkört fognak ott tölteni. és nem azért mert kizsákmányolni ( sic ! ) akarják a többieket ( egyébként nem értem mire gondolsz ) hanem mert muszáj. innen kezdve szerintem védhetetlen a dolog. más értelme mint a fölösleges bünti, nincsen. a megoldása meg nem bántana senkit, csak annyit kellene csinálni, hogy a b-ben 2k sima kör után romoljon csak a morál, ha túllépi az 1800-at az is. ez nem árt senkinek, de kiküszöböli szerintem ezt az igenis fennálló visszásságot.
még1x: lehet kezelni persze, de miért is a bünti ?
amikor a levlistán a kis kék számokhoz kapcsolandó nehezítésekről volt szó akkor pont te érveltél azzal, hogy felesleges bünti és nem lesz bevezetve.
ez nem az ? ( ha már a b-ből fordulás lehetősége ilyen feltételekkel adott a játékban )

aúú 03-06-2006 22:05

Quote:

Originally Posted by Ati

Atis, mivel az 1800 kör után induló morálromlást pénzzel lehet negálni, ezért pont e miatt még jobban kizsákmányoltak lesznek azok az orik akikről beszélsz, tehát az ő helyzetüket is rontja ez, míg az 1800 top fölött lévő, de csak 2000 top-ig maradó orikat, max csak idegesíti, hogy körönként kap egy üzit, aminek nincs túl sok hatása.
Ezért javaslom a következőt:
A top 2000 körétől kezdjen el romlani a lakossági morál, de úgy, hogy onnan a most meglévő aránnyal induljon (tehát úgy, mintha lehagytuk volna a 1801-1999-ig lévő top kör idős táblázatot). Így nem kerül sok programozásba, nem változik jelentősen az eredeti funkciója sem és mégis megszűnik a 200 körön át olvasott felesleges üzenet. Aki viszont 2000 top idő fölött is a topban akar maradni, az fizesse meg azt az árat amit most is kell.

Bogár 03-29-2006 14:16

ha feljutottál a B-be, akkor csak kell legyen egy minimális tartalékod is. nehogymá sajnáld azt a keveset szétosztani az a 8-9 nap alatt... ha újraindulsz, úgysem fog kelleni az a pénz. körönként 1% a morálcsökkenés, az napi 24%.

Láma 03-29-2006 14:30

épp azt mondja hogy megoldható, de felesleges büntetés:) sztem jobban idegesiti hogy körönként üzentet kap hogy menj innen:P

Bogár 03-29-2006 17:20

érdekes... valaki pedig azt írta, hogy szenvedés, ha jól olvastam...

200 kört ki lehet bírni, nem lesz világvége. amúgy is a többséget nem érinti a dolog, szóval néhány ori kedvéért nem érdemes változtatni. ha mégis, akkor szvsz mindenhol változtatni kellene.

Remedy 03-29-2006 22:46

en ezt ugy oldottam meg hogy a 3/g-ben 500 kort csucsultem, nem utottem, es epp a topon kivulre erkeztem 2/b-be, es ott is csucsultem 200 kort....

Sakkmester 03-29-2006 23:22

Ha vkinek van egy rahedli kocsmája akkor is mindenképpen le fog menni a morálja? Azaz mondjuk 2000 kör letelte után akár elérheti az 50%-ot is a morál mégha mondjuk 150 emberre jut 1 kocsma? Ill. ha még az adót akár 10%-ra leviszi akkor is romlik állandóan, v. elképzelhető, hogy lesz egy zöld nyilacska?

aúú 03-31-2006 10:46

Quote:

Originally Posted by Sakkmester
Ha vkinek van egy rahedli kocsmája akkor is mindenképpen le fog menni a morálja? Azaz mondjuk 2000 kör letelte után akár elérheti az 50%-ot is a morál mégha mondjuk 150 emberre jut 1 kocsma? Ill. ha még az adót akár 10%-ra leviszi akkor is romlik állandóan, v. elképzelhető, hogy lesz egy zöld nyilacska?

Zöld nyilacska lesz mellette, de ettől ugyanúgy csökkenni fog körönként és 200 körön át kapod az üzenetet, hogy az embereid nem nézik jó szemmel...

aúú 03-31-2006 10:53

Quote:

Originally Posted by csunyabogar
érdekes... valaki pedig azt írta, hogy szenvedés, ha jól olvastam...

200 kört ki lehet bírni, nem lesz világvége. amúgy is a többséget nem érinti a dolog, szóval néhány ori kedvéért nem érdemes változtatni. ha mégis, akkor szvsz mindenhol változtatni kellene.

Jah, végülis 200 körön keresztül villog a piros, hogy fontos esemény, aztán mikor belépsz, akkor olvashatod, hogy az embereid nem nézik jó szemmel, hogy nálad gyengébbek leigázásával töltöd az idődet és lépjé már feljebb... miközben pont azért vársz ott, hogy végre tovább léphess... ráadásul ha be van jelölve a fontos eseményekről való értesítés, akkor erről kapod szépen az emileket is és ha már nem fér be hozzád, akkor ez letiltást eredményez a hód felől, hisz ürítsd az emiledet, ha már használod ezt az opciót, hogy a spam szűrőket már ne is említsem, amik egy idő után nem ritkán spam-ra teszik a hódot emiatt...:) Szóval jah, ki lehet bírni, csak tök felesleges "büntetés", ahogy a többiek írták, hiszen kötelező ott lenni 2000 kört, ha 1/a-ban már van orid és nem akarsz, vagy tudsz vele fordulni.

Remedy 04-01-2006 14:29

Quote:

Originally Posted by aúú
Jah, végülis 200 körön keresztül villog a piros, hogy fontos esemény, aztán mikor belépsz, akkor olvashatod, hogy az embereid nem nézik jó szemmel, hogy nálad gyengébbek leigázásával töltöd az idődet és lépjé már feljebb... miközben pont azért vársz ott, hogy végre tovább léphess... ráadásul ha be van jelölve a fontos eseményekről való értesítés, akkor erről kapod szépen az emileket is és ha már nem fér be hozzád, akkor ez letiltást eredményez a hód felől, hisz ürítsd az emiledet, ha már használod ezt az opciót, hogy a spam szűrőket már ne is említsem, amik egy idő után nem ritkán spam-ra teszik a hódot emiatt...:) Szóval jah, ki lehet bírni, csak tök felesleges "büntetés", ahogy a többiek írták, hiszen kötelező ott lenni 2000 kört, ha 1/a-ban már van orid és nem akarsz, vagy tudsz vele fordulni.

ha nem tudsz akkor a 2/bbol sem tudsz ;)

aúú 04-01-2006 15:21

Quote:

Originally Posted by Remedy
ha nem tudsz akkor a 2/bbol sem tudsz ;)

Nem csak azért nem lehet 1/a-ból fordulni, mert nincs meg a top időd, hanem pld azért is, mert van az 5-en orid... bár kétségtlen, hogy 2-ról ekkor sem tudsz lépni...:)

Lali 04-02-2006 20:21

de akkor meg ott van a szabi. ha a b-ben teljesítetted a feltételeket, elrakhatod szabira, amíg a többi helyen nem teljesülnek. de ha nincs meg a b-ben a 2k kör, addig nem rakhatod szabira se.

aúú 04-03-2006 10:25

Quote:

de akkor meg ott van a szabi. ha a b-ben teljesítetted a feltételeket, elrakhatod szabira, amíg a többi helyen nem teljesülnek. de ha nincs meg a b-ben a 2k kör, addig nem rakhatod szabira se.

És az mit oldana meg? Ha ez lenne a követendő út, akkor gyakorlatilag büntetésnek lenne vehető, hogy ha valaki van olyan ügyes 1100-1300 heki környékén, vagy magasabban fel tud lépni a 2-ra (mert gyakorlatilag aki 267. helyen vagy felette kezd a 2-on, az a top-ban kezd)..

Cece 07-15-2006 16:56

Támogatom!
Kissé ellentmondásos a kötelező 2000kör és a morálromlás 1800tól.
Igaz ami igaz meg lehet oldani a dolgot, de szerintem úgy lenne reális, ha a B-ben 2K kör felett romolna a morál, vagy 1800 kör lenne a feltétel ( de inkább az előző).
Említve lett, hogy ezzel az A-ba fellépni szándékozók vannak védve , de sztem nem jogos, mivel ez alatt azt lehet értelmezni, hogy senki ne forduljon B-ből?
Höhőőő... :D Lássuk csak, vajon ki is az aki szivesen visszaforgatja az oriját többtízezer hekiről esetleg egy top10 ben lévő többéves klántagságot/vezérséget feladva ? :eek:
Biztos, hogy van ilyen is, de az nem én vagyok :D :D :D

Xeper 07-15-2006 19:38

Quote:

Originally Posted by Cece
Lássuk csak, vajon ki is az aki szivesen visszaforgatja az oriját többtízezer hekiről esetleg egy top10 ben lévő többéves klántagságot/vezérséget feladva ? :eek:
Biztos, hogy van ilyen is, de az nem én vagyok :D :D :D

Annyit tennék hozzá, hogy a "többtízezer heki" nem sokakat érint... Főleg ha a "több" részét nézzük (>2)...tehát 20k heki felett -kb 10 országot érint, és ezek közül már keten le is fordultak :D
Amúgy valóban idegesítő és felesleges az értesítés, de eleve az egész B-ből való fordulás valahogy "ellentmondásos" (nem találtam jobb szót rá :) ) számomra...

Cece 07-15-2006 20:35

Quote:

Originally Posted by Xeper
Annyit tennék hozzá, hogy a "többtízezer heki" nem sokakat érint... Főleg ha a "több" részét nézzük (>2)...tehát 20k heki felett -kb 10 országot érint, és ezek közül már keten le is fordultak :D
Amúgy valóban idegesítő és felesleges az értesítés, de eleve az egész B-ből való fordulás valahogy "ellentmondásos" (nem találtam jobb szót rá :) ) számomra...

Ez rendben is volna, de nem ez a lényeg. Ez a topic nem ezért indult sztem :D Elméletileg minden ember számára a cél az A csúcsa kéne hogy legyen, de ha a többi orijával nem tud forogni az A-s tól föggetlenül, akkor a felesleges több orit tartani, mert értelmét veszti a dolog. Max gylikolászni, fosztogatni, élvezkedni stb :D Nah de itt már jócskán eltértünk a tárgytól :)
Mindent félretéve szerintem akkor is összhangba kéne hozni a morálromlást a topkörökkel. Ha meg nem, nekem úgy is jó. 200kört ki lehet bekkelni pénzosztással minden gond nélkül :)

Ati 11-08-2006 09:17

Quote:

Originally Posted by Lali (Post 1096)
Úgy gondolom sokunkat érinthet, hogy aki a 3. szintről azonnal a topba lép és a b-ből szeretne fordulni, 1800 topkör után vesződhet a morállal. Megoldható, de kicsit ( és felesleges ) büntinek érzem. Szerintetek ?

A "B" csoport jelenlegi résztvevői közül ez 22 országot érint. Ebből a 22 országból 10 ország nincs szabadságon. 1071 főből ez a csoport 1%-a sincs.

Nem látom, hogy ez égető probléma lenne, nem hiszem, hogy ezek az országok ne tudnák pénzosztással fenntartani a morálukat.

lacqa 11-08-2006 14:09

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 41686)
A "B" csoport jelenlegi résztvevői közül ez 22 országot érint. Ebből a 22 országból 10 ország nincs szabadságon. 1071 főből ez a csoport 1%-a sincs.

Nem látom, hogy ez égető probléma lenne, nem hiszem, hogy ezek az országok ne tudnák pénzosztással fenntartani a morálukat.

ennek ellenére ez igazságtalan, és értelmetlen, logikátlan

All times are GMT +1. The time now is 17:14.