![]() |
törpe tolis
Sziasztok törpe kereskedö vagyok és a véleményeteket hozzászolásotokat várom abban a kérdésben hogy egy törpe kereskedö lehet e tolis ill mik az elönyei hátrányai elöre is köszönöm:)
|
Ha a törpe előnyeire vagy kivámcsi olvasd el a sugót:)
A törpe nem igazán jó tolis, a törpe jó gazdálkodó-hadis. Inkább legyél félelf ha tolizni akarsz |
a helyzet az hogy szint közepén álok a szövibe kelett egy tolis amit elválaltam igazán tippeket trükköket várok a topicban hogy tudnám a legtöbbet kihozni az oribol
|
A törpe toli is olyan mint a többi csak kicsit jobban fárad:)
A lényeg csinálj sok tolit. Menj be egy oriba öld meg a varázslóit aztán menj be varikkal, ez jó taktics:) |
Hogy vagytok a szövibe /fajokra gondoltam/
Mert még ha van gnóm ,elf ,fél-elf, ember, ezek mind sokkal jobbak toliban mint a törpe és egy törpe toli elég reménytelen.. Kérj meg valaki mást hogy ő legyen a tolis mert szvsz a törpe erre egyáltalán nem jó akárhogy alakítgatod:rolleyes: |
Quote:
Ennek nincs értelme.... Ne bíztasd hülyeségre.:mad: //Szólj ha a törpével lerengettél valakit//:D és mellette sok tolid van és még hadilag se vagygyenge.. |
Hát elég bugyuta ötlet törpével tolvajosat játszani. Mivel 40%-ig a hadügyet és az ipart tudod írni, így nem sok minden van, ami plussz segítséget nyújthat az "átlag" fajok ellen. Csak azt tudom mondani, hogy tarts kevesebb varázslót és több tolvajt pl egy fél-elfnél. Hasonlóan mondjuk az emberhez, bár hiányozni fog az a tükörpajzs, amit a +20% alap férőhelyed se fog tán kompenzálni. E mellé természetesen a megfelelő védelem. És a legfontosabb: szintlépéskor válts fajt.
Mondom ezt én, de egy tapasztalt tolvaj tanácsa lehet többet ér.;) |
hát az igazság az hogy 3 törpe kereskedö és egy oriás harcos van kezdö szint hát van 7500 tolim 3500 varim ugyanennyi ijas
|
hát lényeges hogy milyen szöviről van szó a felállás a fajok. mer egyáltalán nem mindegy mer szövitől függően mondhatom neked azt is hogy gyárts átlagon felüli mennyiségű tolit a többi vari meg pár betoníjj, ez akkor lenne jó ha mondjuk a szövitársak jó hadisok és nincs variuk vagy az gyenge:) akkor ha alap szöviről van szó 2+1+1 (hadi, vari, toli) akkor sok toli meg íjj / ló a törpe tényleg nem a legszerencsésebb ha nem vagy nagy csatában akkor add el a tolik nagy részét és válts hadira:)
|
igen mindenképpen váltok csak addig valahogy el kell vergödnöm félelf tulélöre gondoltam tornybol 60 van 456 hekin
|
hadis voltam 10000 pacival erröl kelett váltanom a szövi az átlagos 2 hadi fejenként 12000 pacival egy vari 14000 varival 5000 tolival.és vagyok én
|
Nem értem miért fontos nektek annyira az a toli üssetek minnél többet menjetek fölfelé pénzetek úgyis annyi van asse tudjátok hova tegyétek az letudjátok ezt a szintet azt utána válts.. Vagy még ezen a szinten keress új szövit
|
Quote:
|
a varázslo is törpe kereskedö a szintünkön nem sok jobb varis ori van
lehet hogy vissza kelene állnom de már nincs sok a szintböl azért akarnám már igy megtartani utánna ugyis váltok fajt meg elég sokáig tartott mire átváltottam hadisrol tolira tudom rossz választás de még van 350 kör addig szeretnék valamit még kihozni belöle ne azt nézétek hogy törpe ez már igazán a köv szintre lenne fejlesztve félelfnek 600 hekit ti hogy osztanátok be félelf tulélö tolisnak? |
Félelf
Ház 115 19% 8050 lakos Barakk 50 8% 0 Elit / Lovas Tanya 90 15% 5467,5 Bála/kör Raktár 10 2% 10,75 körre elegendő Őrtorony 50 8% 2800 Íjász Templom 95 16% 13300 Varázsló Kocsma 190 32% 10640 Tolvaj Bank 0 0% 0 Könyvtár 0 0% 0 tekercs/20 kör 600 hektár Érték 28610 pont Ételfogyasztás: 6 398 Foglalkoztatottság: 90% játszható igaz még lehetne élezni de elég valamikor ez is:) |
Ember
Ház 120 20% 7800 lakos Barakk 70 12% 1820 ij(ennyi torony nélkül de ha nincs éplista lehet tornyosnak hiszik) Tanya 75 13% 5062,5 Bála/kör Raktár 10 2% 8,49 körre elegendő Őrtorony 35 6% 1820 Íjász Templom 60 10% 7800 Varázsló Kocsma 230 38% 11960 Tolvaj Bank 0 0% 0 Könyvtár 0 0% 0 tekercs/20 kör 600 hektár Érték 28560 pont Ételfogyasztás: 6 240 Foglalkoztatottság: 92% emberrel meg egy ilyesmi 600 hekin |
Azért a varázsló törpe sem semmi :D:D Eddig csak hétvégi fordulóban játszottam törpével (ott mondjuk szinte mindig), de szenvedek a varázslatokkal. Akkor már inkább tolis legyen a törpe.
|
Harcosok, te sűrűn vagy tolis? 600 hekin ezeken az orikon még a hullák is több sereggel mennek át. Nyugodtan lehet csökkenteni a toliszámot a védelem javára. Embernél a varázslók is lehetnek kevesebben. (5-6% bőven elég ha sokat vagy gépnél, vagy VIP vagy, h a varázslatok feltétele ne legyen gond). SZVSZ
|
akkor meg te sürven vagy varis:)
mivel kis 3k vari sokat fog érni neked emberrel mészárolni se kell és máris bevariznak:P3k vari 250hekin kell embernek:) de jobban jár a szövi ha tart bent ijjat a tolisnál és a tolis talán belopja a tolist is:) de mutasd meg szerinted milyen lenne a jó azt már tudjuk 600hekin 3900vari az emebernek az mire is elég??:)milyen varisok vannak azon a környéken ahol annyi elég?:) |
Quote:
|
3900 varit 23k oriás vari simán ártoz 25k van 600on jópár embernek:Dsőt még sokkal több is:)
ja és ugy,hogy mind2 tudos és az embernek 99% a katmorál oriásnak 95%:) de számold azt bemegy 2 mészár a tolisba(2hadisnak sima ügy)és kv után azon nyomba lenyomja tolis készülijét+kinyírja a tolit:)akkor ott már bukva van a tolis:) |
szerintetek ezen a feláláson törpe kereskedö mit keene változtatni?
80 ház 66 barakk 7 kovácsmühely 66 tanya 10 könyvtár 10 raktár 2 fatelep 2 köbánya 2 fémbánya 1 agyagbánya 54 örtorony 134 kocsma 35 templom 2 bank |
:)hát vagy a kereskedőt más személyiségre cserélni vagy nem 2 db bankot tartani:D
|
Quote:
|
Minek neked az a 7 bánya? Mert ezek nem termelnek eleget arra, hogy ellásd magad velük, ígyis-úgyis piacoznod kell. Akkor meg minek foglalják a helyet? A másik, hogy ha már egyszer tolvaj vagy, akkor lopj magadnak nyersanyagot.:cool:
|
Szerintem is felesleges a 7 banya, még talán a pár kovács elfér, de banyakat szerintem bonthatod:)
S kicsit aranytalan a templom:kocsma arany egy tolishoz. Törpe Házak 80 17% 6240 lakos Barakk 65 14% 312 Alapkatinak hely Tanya 60 13% 3900 Bála/kör Raktár 10 2% 15,31 körre elegendő Őrtorony 60 13% 3744 Íjász Toronyban Templom 60 13% 9360 Varázsló Kocsma 136 29% 8486,4 Tolvaj Fatelep 0 0% 0 Fa/kör Kövek 0 0% 0 Kő/kör Fémek 0 0% 0 Fém/kör Agyag 0 0% 0 Agyag/kör Kovács 0 0% 0 Fegyver/kör Könyvtár 0 0% 0 tekercs/20 kör Bank 0 0% 0 471 hektár Érték 22443 pont Ételfogyasztás: 4 880 Foglalkoztatottság: 94% En ilyenre csinalnam meg :) De en szerintem nem a legelonyosebb a torpe tolis..akkor inkabb elf, de Te tudod :) |
köszönöm a sok segitséget
|
meghúztam ezt a merész lépést és én is törpe tolis lettem. De közben varizni is szeretek. Érzem hogy másik népet kellene választani de m elyiket. Kézenfekvő a félelf de aki utálja a tolisokat az egyből a félelfekre száll rá megh -10% a gabona is. Ember mivel nincs se plussz se minusz nagyon nem lehet rá mondani. Elf vele nem lenne különösebb baj a védelemmel, de -20%:( törpe azért tetszett meg mert +20% férőhely. Szerintetek mi lenne a helyes választás, úgy hogy lehet átállok varira? Mi éri meg jobban vari vagy toli? eddig cxsak élőhalottal nyomtam ezért kezdtem új orit.
|
Gnóm a te fajod, az tud tolizni és varizni is, és ott az 50% férőhely...:)
|
Quote:
Az a hód lényege, hogy nincs tökéletes választás, csak jó játékos! :) Szerintem is gnóm legyél, az elég sokoldalú. Bár ott meg az a baj, hogy tekercset csak igen korlátozottan lophat és a nagy lé meg abban van ... ;) |
Quote:
Sztem amíg még nem játszottál tolist ne szólj bele hogy mit hogy kéne! maradj meg a varizásnál meg a hadizásánál a tolizást meg bízd az okosokra :p olyan orikat számoltál hogy látszik hogy életedbe nem játszottál még tolvajt |
Igaza van Szamarnak: Harcosok, ezt az orit elsore 2-3 sereggel meszaroljak :)
A hadugyi vedelem szerintem fontosabb :) |
2800íjjat egy kósza hulla is beütne :))))
|
Quote:
A másik dolog meg ami nagyon szemet szúrt... igaz, hogy nem számoltam utána, de miért is 90% a foglalkoztatottság? Félsz, hogy valaki majd gyújtogat vagy embert lop? :D Félélftől kicsit durva lenne! Vagy úgy érzed sok a gabona és valakik meg kell, hogy egyék?! :D |
Nekem a 10k működésképtelen tolvaj is szemet szúrt. Mert 50% alatti készültséggel nem sokat lehet pattogni.
|
Na nem volt jó a gépem de írok már:D
A szövikben ahol voltam/vagyok nagyon kevés esetben fordult elő,hogy a tolis magát védi:) Szerintem többet ér ugy ha a tolis jól odacsap és ezért a hadisok kicsit gyengébbek:) Mert számolj vari-toliban elég jó pl a félelf:)és így lesz 1 nagyon erős ori a szöviben amihez az ellen tolisa fel sem ér:)na ott elöny lesz:)a hadisok kicsit gyengébbek de éheztessenek jobban és már jók is:P Lényeg amit én vallok:Erős tolis és egy aprócskával gyengébb hadisok de éheztetéssel megvan oldva a dolog mivel az erös tolis tudja táplálni csével a hadisokat:)Mind1 mindenki ugyis olyan orit /szövit csinál amilyet akar de én aztmondom jobb az erős tolis:) 90%-os foglalkoztatás vihar/mészár:)Engem kifejezettem a kis 95-98%-os foglakozottság zavar annál gyengébb orit el sem tudok képzelni:DBemegy a mészár kv elött vihar+száraz már szivod is :)De akkor vegyünk le 10 házat és ha ugy jóbban tetszik legyne abból 5barakk 5 torony:) Dragon mostmár megmondtad mi a rossz most mutasd be a jót:)Mert amilyen tolis orid volt 400-on az röhely:DNem akarlak lerájatni de beirhatom azt is:DSzerintem ez sokkal de sokkal jobb:) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Amugy meg igy is 2k ijjat ha tartanak nála szinte mindenki pattan mivel nem küldenek 8k lóvat ha 6k is beüti:)Vari hát lehet arra gyúrni de egy harmadik forumon meg pont azzal volt a baj,hogy 600hekin nem igazán tartank varit a varisok ha jól emléxem 3900 varit azt mondták nem variznak be 600-on:)(ember varist)de szerintem ez nem igaz:) probálok megfelelni az értelmes hozzászolásoknak :)bár eddig azt tudom 420hekire 4-5k toli az jó:Dde 600-on már 2800 beton íj rossz:)+szövi védelem 600-on 3900 varit senki nem variz be:) akkor 99%-es foglalkozottságságnál nincs jobb:D ezek szerint a varisoknak nincs 20k varijuk :)és a jobbaknak sincs gondolom:D(ezt írták én nem ezt mondom de ezt írták ide:) ) és olyan félelf nem igazán van aki a jobb varisokat is kivédi:)az már igazán tolis-varis és azt 1-2fokkal jobban kell éheztetni olyat meg megint nem akartam másolni:) |
kisebb földeken ki lehet élezni az orikat, mert nem tudnak olyan nagy károkat okozni. de szvsz már 600 hekin egy kiélezett szövit nagyon egyszerű szétkapni.
|
All times are GMT +1. The time now is 13:35. |