Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   egyedül egy szövi ellen (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=788)

Burning 08-24-2006 09:54

egyedül egy szövi ellen

azt szeretném kérdeni ha ork vok és épp szét szeretnék szedni egy szövetséget ahhoz mit ajánlotok:confused: én azzal kezdtem hogy az orkjukat letoliztam és ártóztam ezek után a toli vezérre vihar meg szárazság 36 körig és most épp betámadom az orkot kifosztom és ezek után földet veszek tőle hogy jó messze legyenek és én odakerüljek a toli mellé aki 6 körrel fejjeb van vélemény:confused:

Massza Rex 08-24-2006 10:16

Egy kicsit fogalmazhattál volna érgetőbben, mert elég zagyva, főleg a vége.

Ork oriként nem túl szerencsés Mf-nek lenni, főleg egy szövi ellen de ha elég "bénák" akkor akár győzhetsz is.

Ha győzni akarsz, akkor szét kell őket húzni, hogy ne tudjanak segítséget küldeni egymásnak. Célszerű a harcossal kezdeni, azt leküldeni lejjebb pusztítással vagy földfoglalással.
A tolik és varik 5-7 körröl is tudnak még akciózni, tehát ha velük kezdesz nem sokra mész.

Akkor jársz a legjobban, ha gyorsan megütöd őket földre 2x lehetőleg éjjel, amikor (talán) nem ütnek vissza. Így jó messze leszel tőlük.

Egy több napos állóháborúban csak Te húzhatod a rövidebbet.

Milán™ 08-24-2006 10:17

Hát te elég kamikazee vagy:)
orkal egyedül szöviháborúzni....:)
Ha nem atomlámák akkor esélyed nemsok:)

monro 08-24-2006 10:17

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 29509)
azt szeretném kérdeni ha ork vok és épp szét szeretnék szedni egy szövetséget ahhoz mit ajánlotok:confused: én azzal kezdtem hogy az orkjukat letoliztam és ártóztam ezek után a toli vezérre vihar meg szárazság 36 körig és most épp betámadom az orkot kifosztom és ezek után földet veszek tőle hogy jó messze legyenek és én odakerüljek a toli mellé aki 6 körrel fejjeb van vélemény:confused:

Éppcsak a leglényegesebb dolgokat hagytad ki ;)

1. hánytagú a szövi?
2. milyen fajok alkotják?
3. melyik tud neked ártani?
4. hány körre vannak egymástól?
5. alattad vagy feletted vannak?
6. tekikkel hogy állsz?

Ezek az "apróságok" mind-mind lényegesen befolyásolják a stratégiai lehetőségeidet. Ha az egyik le van szakadva 6 körre akkor az számodra jó, de ha a többi együtt van és odamész hozzájuk akkor az nekik lesz jó valószínűleg. Hacsak nem teljesen amatőr mindegyik :)

Burning 08-24-2006 10:29

igaz akkor megpróbálom újra ketten vannak ezért a szövi kifejezés nem az igazi az egyik ork tábornok a másik fél-elf toli tekiből majdnem mindenen maxon vagyok mindkettőt bebirom támadni és lebirom ártózni az orkot még lopni is birom egyfojtában rajtuk a vihar ill. szárazság így gyengítem őket 4-6 körre vannak egymástól a toli vezér van fejjeb és az ork meg pont felettem az orkot előbb kifosztom aztán írány hozzá földetfoglalni amint beütöm földre 10 kör lesz a távolság kb. így segítség kizárva én meg a toli körül leszek alábontok és neki is annyi de tőlke se föld se pusztítás nehogy közel kerüljenek őt szépen kifosztomj és lemészárlom:D

Massza Rex 08-24-2006 13:34

Akkor ezek atomlámák vagy halálra mészároltak lesznek. Fél-elf toli és egy ork leártózza...:confused:

Hogy mik vannak...:o

Ebben a felálásban valószínűleg nyersz. Mf vagy és két gyenge ori ellen harcolsz.

De óvakodj a 4 tagú szöviktől, mert akkor hamar vége lesz a siker sorozatnak...:eek:

solven 08-24-2006 14:05

Quote:

Originally Posted by Massza Rex (Post 29523)
Akkor ezek atomlámák vagy halálra mészároltak lesznek. Fél-elf toli és egy ork leártózza...:confused:

Ebben a felálásban valószínűleg nyersz. Mf vagy és két gyenge ori ellen harcolsz.

De óvakodj a 4 tagú szöviktől, mert akkor hamar vége lesz a siker sorozatnak...:eek:

Miért van az, hogy én sose találkozok ilyenekkel... :confused:
na mindegy

Burning 08-24-2006 14:11

igaz a 4 tag már más mint a kettő az ork sikeresen kifosztva most meek pusztítani :D holnap meg a toli jön de lehet hogy az orkkal elcicomázom:D
hát solven ez van csak gömbözni kell mint állat és szövetségeket felmérni csak ráakadsz egyre és abból jól belakmározol amúgy massza rex kevesen vannak akiket nem tok beártózni elég kevesen;) de hát föjjeb ez megváltozik
de ez tényleg mutatja hogy nem rég kezdték hogy egy ork hadis beártózzon 36 körre egy fé-elf tolit:D

Synkel 08-24-2006 14:27

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 29513)
igaz akkor megpróbálom újra ketten vannak ezért a szövi kifejezés nem az igazi az egyik ork tábornok a másik fél-elf toli tekiből majdnem mindenen maxon vagyok mindkettőt bebirom támadni és lebirom ártózni az orkot még lopni is birom egyfojtában rajtuk a vihar ill. szárazság így gyengítem őket 4-6 körre vannak egymástól a toli vezér van fejjeb és az ork meg pont felettem az orkot előbb kifosztom aztán írány hozzá földetfoglalni amint beütöm földre 10 kör lesz a távolság kb. így segítség kizárva én meg a toli körül leszek alábontok és neki is annyi de tőlke se föld se pusztítás nehogy közel kerüljenek őt szépen kifosztomj és lemészárlom:D

Szerintem ezt nehéz lenne elveszítened, olyan nagyon taktikáznod sem kell:)

Massza Rex 08-25-2006 07:34

Burning:
Quote:

kevesen vannak akiket nem tok beártózni elég kevesen
Most már kíváncsivá tettél. Hány % templomod, kocsmád és barakkod van? :p

Burning 08-25-2006 15:41

hát Synkel még hozzá kell fűzni azt is hogy szerintem nem is tudják még hogy betámadtam az orkot kétszer:D mer úgy tűnik nagyon nem aktív szöviről van szó tehát újra indultam mészárolni :D úgyhogy ennek a szövinek vége :cool: most kicsit kiköltekeztem hogy a toli ha akarna ne tudjon semmit se vinni:p
massza 231 hekin:
ház 24% barakk 29% kocsma 3% és templom 13% azaz 4k vari tekivel mer az is maxon van tom hogy nem sok mer egy tővaris 200 hekin is tudna legalább 9k varit tartani szöviben, egyedül inkább csak nyolcat és a többi íjj max tekivel

Burning 08-29-2006 08:52

hát nagyon bírja az ork már mióta rászálltam elhoztam 10 milkát elpusztítottam 2*17 épületét és még mindig két körre van felettem építkezik:D nem baj majd elfogynak az épületek és akkor ha már éép hogy felettem van meek 2*mészárolni egyszerre 2* is úgyhogy nem marad belőle sok aztán meg meek földért és akkor már tényleg annyi:D

Harcosok 08-29-2006 08:56

ember te már vagy egy hete küzdesz azokkal:Dtámadsz közbe mást is vagy milliárdos az ellenfél?:P

Burning 08-29-2006 09:28

az a helyzet hogy éppen ember hiány van kórházra meg nem fussa:D szóval embert lopok folyamatosan gömbözök mindenkit és ha van jobb irány fosztani de amúgy igen őket irtom nem milliomos nem is fosztani szoktam hanem mészárolni és pusztítani:D

Kubbi 10-15-2006 18:27

Szerintem szegények, most kezdték a játékot. :(
Így azért nem egy nagy dicsőség...

Burning 10-16-2006 16:57

megeshet mindamellett nem hiszem. mer hogy egy kezdő 34 elpusztított épület után se forduljon le alám az furcsa. szerintem már nem voltak kezdők de nem is voltak túl jók.

Harcosok 10-16-2006 17:05

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 35601)
megeshet mindamellett nem hiszem. mer hogy egy kezdő 34 elpusztított épület után se forduljon le alám az furcsa. szerintem már nem voltak kezdők de nem is voltak túl jók.

Lehet én nem értme jól amit irsz :)
Én így értem:Elpusztítottál neki 34épületet és fölötted maradt:)

Hát erröl annyit,hogy ha 20 hekivel többje volt akkor ez simán meglehet:PÉs hát az enm sokat befolyásol,hogy fölötted van vagy alatad:P
Ha már itt járunk akkor megkérdem:)Mi van az mf-eddel még mindig birod?:)

Burning 10-16-2006 17:12

az mf-em remekül van csak lejárt a 90 nap szóval be kell hogy vipeljem. ez azért furcsa mer azonos hekin voltunk. amúgy meg annyit számít, hogy mekkorát esik lefelé. és nem túl nagyot pedig a 34 épület közt volt ház is +szárazvihar és az elég nagy lakossághiányt okoz ha kezdők, mer nem tudják még tökéletesen pótolni. a lakosság az értékes és ez kis heki számon meglátszik ha csökken az érték mer itt még nem nagy az értékkülönbség

Harcosok 10-16-2006 17:25

:)hát ha azonos hekin voltatok és lement neki 34 épület az 510érték:P
+nem tom,hogy mennyi népe ment el de 5 nép 1 érték hát ha azonos hekin voltatok akkor nemhiszem,hogy fölötted maradjon:P

Burning 10-16-2006 17:35

dede ez a különös. biztos nem volt kezdő, pótolta az embereket és visszaépítkezett;) és így felettem tudta magát tartani valamelyest:D de ebben biztos nem lehetek mer éplistára nem emlékszem

Békés 10-16-2006 17:45

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 35612)
dede ez a különös. biztos nem volt kezdő, pótolta az embereket és visszaépítkezett;) és így felettem tudta magát tartani valamelyest:D de ebben biztos nem lehetek mer éplistára nem emlékszem

Épp ezért volt kezdő, én alattad maradtam volna egykis szórakozásra:))
Sőt még bontottam volna is érte:):D:D:D

Harcosok 10-16-2006 17:46

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 35612)

most te aztmondod jól játszik mert feletted tudott maradni
én aztmondom:nem játszik jól ha arra törekedett ,hogy fölötted maradjon:Pmivel ha pusztítod a jobb játékosok arra törökednek,hogy alád kerüljenek és csak fele annyi épületet rombolj le:P
Na ugylátszik Békés megelözött:)

richardka 03-28-2007 10:35

hmm

már szinte sajnálom öket, 1 hete nyüstölöd:)

Biztos hogy kezdők mert aki picit is ért hozzá azonnal lebont alád

Hmm
Most dicsekedni jöttél ide vagy tanácsot kérni???
Ez már assan kimeriti a tuzott ütés fogalmát :p :D

laci 03-28-2007 11:00

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 29601)
massza 231 hekin:
ház 24% barakk 29% kocsma 3% és templom 13% azaz 4k vari tekivel mer az is maxon van tom hogy nem sok mer egy tővaris 200 hekin is tudna legalább 9k varit tartani szöviben, egyedül inkább csak nyolcat és a többi íjj max tekivel

Még soha nem játszottam orkkal, de azért az csak az 5-ös csoportban fog menni, hogy mf orkként nekiesel egy szövetségnek (2 tagú? már ez is elég nagy hiba szegényektől) és szét is tudod szedni őket... ráadásul orknak 29% barakk? Nem kevés az, amúgy?

Viszont az is igaz, hogy egy időn túl léeszállhatnál róluk, attól hogy kezdők, még tanulnak és üthetőek, nem kellene napok óta belőlük élned. Tudod, nem cél mások játékkedvét startból elvenni.

Keress egy edzettebb szövetséget, nézd meg, ki győz le akkor kit ;)

Tök fölösleges nyitnod egy topicot, mintha tanácsot kérnél, pedig csak dicsekedni akarsz a ezzel a dicsőséges, nagyszerű fegyverténnyel.

laci 03-28-2007 11:04

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 29740)
az a helyzet hogy éppen ember hiány van kórházra meg nem fussa:D szóval embert lopok folyamatosan gömbözök mindenkit és ha van jobb irány fosztani de amúgy igen őket irtom nem milliomos nem is fosztani szoktam hanem mészárolni és pusztítani:D

Ez 100%-ig kimeríti a "törlésig ütés" fogalmát, nálam legalábbis. Még csak nem is fosztod őket, csak és kizárólag mészárolsz és pusztítasz, napokon át?! :mad: :mad: (hüjj de ideges lettem, kellett nekem megnéznem ezt a topicot...)
Mi a fene hasznod van abból, vagy mit ártottak neked hogy ekkora bosszút érdemelnek?!

Kutyuleee 03-28-2007 11:07

Én 2napja akaszkodtam össze egy szövivel Mf óriás-ként, igazából nem lett volna semmi ha nem állitgatja hogy úgyse lenne esélyem 4ük ellen, megha küldök mnt-t akkor nem bántanak... küldtem is hadüzit...
nem ártana még tanulniuk a 4 tag
egy ork harcos 5körrel alattam
egy ember harcos (ő a nagyszájú) de 0tolija és 0varija van:D 2körre
egy elf varázsló felettem 2 körre
és volt egy gnóm is de hamar beszabizott.

most a vicces az volt hogy varival nem tudott egyikse ártozni, sereggel nem fértek be... csak tolival azzal meg sokra nem mennek egy óriással

Massza Rex 03-28-2007 11:49

5X elég izgi csoport, ott van minden, atomkezdők, de nagypofájúak, meg sunyi A-ban edzett veteránok, akik unaloműzés céljából reggeltek csak egy orit :)))

Dragi 03-28-2007 15:30

Quote:

Originally Posted by Massza Rex (Post 83123)
5X elég izgi csoport, ott van minden, atomkezdők, de nagypofájúak, meg sunyi A-ban edzett veteránok, akik unaloműzés céljából reggeltek csak egy orit :)))

asszem én a nagypofájú kategória volnék a többi nem illik rám :)

Kutyuleee 03-28-2007 20:08

Quote:

Originally Posted by Massza Rex (Post 83123)

X-be még nem voltam, most ép W-ben volt az incidens, de vége is... egyik szabizott másfél nap után a másik pedig az elöbb törölte magát... a maradék 2t hagyom már a francba ők nem szövegeltek...

richardka 03-29-2007 08:57

hmm

Mondjuk végigolvastam már tegnap azért irtam, azt hittem tanács kell:))

erre kiderül a szövi 2 tagbol áll:)) itt már vigyorogtam

Zsáni 03-29-2007 09:05

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 83288)
asszem én a nagypofájú kategória volnék a többi nem illik rám :)

rám meg egyik se :p mondjuk az atomkezdőn még gondolkodok, lehet beleférek... :)
mégis szeretem az X csopit :)

sema034 03-29-2007 10:45

Egy félelf ellen háboruzol és ork létedre megvan még az összes tekercsed??!! Tényleg vérprofikkal háboruzol. Gretulálok csodás teljesítmény.:(

Etyekwood 03-29-2007 11:25

Quote:

Originally Posted by Massza Rex (Post 29523)

Miért "atomláma" -zod az orikat?
nem lehet mindenki olyan "király", mint amilyen Te "lehetsz".

Massza Rex 03-29-2007 13:27

Na már vártam valakit, aki kiforgatja szavaimat és magasztalni kezd :D

Jó lenne királynak lenni, de rossz korba születtem. :eek:

Nem az orikat lámázom, hanem a játékosokat. (legalábbis ez volt a cél)

Atomláma (nálam) aki nem olvassa el a súgót, lövése sincs mi-hogy-miért-úgy müködik, de arca az van!!!, és amint kijön a védelem alól 32 lóval felmérés nélkül nekem esik. Na ilyen is van az 5X-be. :eek:

Szecsa 03-29-2007 14:27

s a jatekosokat miert lamazod? :)
attol hogy elolvassa a sugot, nem feltetlenul tud még kezdetben orit jol felepiteni.

Massza Rex 03-29-2007 16:42

No jó, látom bele szaladtam megen a fórum betegség egyik gyakori példányába. :(

Az ember mond valamit, ami abban a szövegkörnyezetben ült, erre valaki visszaolvassa egy idő múlva, leragad "a mondat"-nál, kiemeli a környezetből, beidézi ide és már csak mint önmagában álló mondatot elemezni kezdjük.

Természetesen nem veszem a szívemre gyerekkorom mély és alapos elemzését, sőt. :D

Az más kérdés, hogy ha játszom egy társasjátékot, elvárom az új belépőktől, hogy legalább a játék előtt ismerjék meg a szabályokat, ne pedig alatta.

Na de nem kezdem újra a verklit, tessék visszaolvasni (Kutyalee írására reagáltam) ne csak ezt a mondatot és akkor talán több is kiderül sötét oldalamról. Muhahaha...:p

De hogy gonoszkodjak egy kicsit ezt a beírás "Szentéletű, a kezdő orik védelmezője" Etyekwood írta ekkor 10-27-2006, 08:19 :

"Ütöm a kicsiket az elején, aztán katit képzek!"

laci 03-29-2007 16:58

Ez tetszik: valaki azzal nyit topicot, hogy milyen nagy bajnok, szét tud izélni egy egész (amúgy nagyon kezdőnek tűnő) szövetséget egyes-egyedül, és folyamatosan bejár hozzájuk mészárolni/pusztítani, erre az Igazság Bajnokai elkezdenek azon filózni, hogy a láma helyénvaló kifejezés-e vagy sem :eek:

Dragi 03-29-2007 17:01

Quote:

Originally Posted by laci (Post 83520)
Ez tetszik: valaki azzal nyit topicot, hogy milyen nagy bajnok, szét tud izélni egy egész (amúgy nagyon kezdőnek tűnő) szövetséget egyes-egyedül, és folyamatosan bejár hozzájuk mészárolni/pusztítani, erre az Igazság Bajnokai elkezdenek azon filózni, hogy a láma helyénvaló kifejezés-e vagy sem :eek:

akkor elnézést törlöm a hsz-eimet és hagyok mindenkit érvényesülni a témába

laci 03-29-2007 17:02

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 83521)
akkor elnézést törlöm a hsz-eimet és hagyok mindenkit érvényesülni a témába

?????:eek: :eek:

Ne vicceljé' má'! :o

Dragi 03-29-2007 17:03

Quote:

Originally Posted by laci (Post 83522)
?????:eek: :eek:

Ne vicceljé' má'! :o

nem vicceltem töröltem 2 hsz-em ami ebbe a témába volt :p:p

All times are GMT +1. The time now is 06:24.