Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Intéző (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=780)

László 08-23-2006 16:50

Intéző

Sziasztok Hódítósok!

Gyakran olvasom a külső fórumot, de ezzel a témával még nem találkoztam:
az intéző beállítása(i).
Szerintem ennek is igen nagy jelentősége van egy ország életében, főleg a kiélezett birodalmaknál. Arra lennék kíváncsi, hogyan állítod be, melyik épületeket részesíted előnyben stb.
Várom a hozzászólásokat

solven 08-23-2006 17:10

Érdekes téma, ezzel még én se találkoztam.

Na, akkor nézzük csak:

Az elsők nálam azok az épületek, emiben van is valaki (kocsam barakk templom)
Ha az ori nem termel magának elég élelmet és raktárazik, akkor mindenképpen a raktár következik.
Ezután van a tanya, őrtorony, bank könyvtár, kovácsműhely (hadis orik tehetik kicsit előrébb is), és a bányák.

Meg még annyi, hogyha lepra van az országban, akkor a korházakat igyekszem mindeg annyira felül tartani, hogy 100%-osan működjenek.

Nagyjából ennyi.

Harcosok 08-23-2006 17:18

Barak,templom,kocsma,raktár,torony,bank
Tanyafree oriknál:)És mire a torony kikapcsol már jó esetben is itt vagyok:)
ja ténleg meg kb 90% foglalkozotságot tartok és ugy egy darabon semmi nem kapcsol ki:)

Synkel 08-23-2006 19:29

Barakk templom kocsma kórház raktár tanya torony bank könyvtár kovács.

Nekem mindig ez a beállítás, akkor is ha pl nincs kórházam, 0 épület úgyse köt le embert. Ha emberhiányba keveredek, és mondjuk éppen támadnak 1-1 körre felcserélem a tanyát a toronnyal

Fradical 01-14-2007 08:58

Hi!

Mivel nagyon kicsi a forgalom ebben a topicban, berakom az intézőoldalamat. KB. ilyet akartam. Mik a vélemények?

No. fel le épület megnevezése épületek száma %
1 Barakk 60 100%

2 Kocsma 45 100%

3 Templom 22 100%

4 Raktár 26 100%

5 Őrtorony 14 100%

6 Kórház 0 --

7 Tanya 0 --

8 Könyvtár 0 --

9 Kovácsműhely 0 --

10 Drágakőbánya 0 --

11 Fémbánya 0 --

12 Fatelep 0 --

13 Kőbánya 0 --

14 Agyagbánya 0 --

15 Bank 0 --

16 Piac 0 --

Szecsa 01-14-2007 11:45

ööö :)
ez milyen ori? :) es megeri ennek tanyafree-nek lenni raadasul 26 (!) raktarral?

Fradical 01-14-2007 11:54

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 65705)
ööö :)
ez milyen ori? :) es megeri ennek tanyafree-nek lenni raadasul 26 (!) raktarral?

Ez az én orim!:D Azért van 26 raki, mert ha csak napi kétszer tudok felmenni, kell a hely a kajának... Nekem egyenlőre megéri...;)

karesz6 01-14-2007 11:57

Barakk templom kocsma raktár tanya kovács bányák kórház. Ha mikroorganizmusok pusztítanak akkorkórház a legelső és a leáló épületekből ki mindent a piacra. Így ha szerencséd van veszteség nélkül megúszhatod csak egy darabig védtelen leszel. Mert ugye ha a kórházak elkezdenek kiürülni akkor a betegség még kevésbé gyógyul és még több egység megy el.

Bogár 01-14-2007 12:06

az épületek sorrendjével szerintem semmi baj.
az, hogy mennyire éri meg ez a felépítés, más topicba tartozik. :)

egyébként nálam ez a sorrend:
kórház, raktár, tanya, barakk, templom, kocsma, torony, könyvtár, kovács, törpénél bányák (a sorrend a piaci árak szerint), bank, piac.

ha a piacon viszonylag olcsó a gabona, a tanyák mehetnek lejjebb.
a tornyot is lejjebb viszem, ha íj-elites felállásban nyomom.

Valezius 01-14-2007 12:09

Quote:

Originally Posted by Fradical (Post 65707)
Ez az én orim!:D Azért van 26 raki, mert ha csak napi kétszer tudok felmenni, kell a hely a kajának... Nekem egyenlőre megéri...;)

Ha jól számolom ez 167 hektár, hova lett a többi? Nem gondolod, hogy valami más felépítés jobban megérné ezek után? :)

Bogár 01-14-2007 12:09

habár... ha tf az ori, szerintem a raktár az első kell legyen.

Szecsa 01-14-2007 12:21

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 65715)

miért is? :)
akkor leallhat a raktar, amikor már éhezik az ori, azt hiszem

Bogár 01-14-2007 12:30

és mi van akkor, ha kezdenek embereket lopni meg egyéb áldásokat osztogatni?

Viz 01-14-2007 12:32

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 65724)
és mi van akkor, ha kezdenek embereket lopni meg egyéb áldásokat osztogatni?

akkor se segít a raktár!?
Inkább a kajád menjen el mint rögtön a sereg.

Szecsa 01-14-2007 12:44

en is vhogy így látom :)
torony persze lehet legalul, de alapvetoen a raktar alljon le hamarabb mint pl. a barakk

Bogár 01-14-2007 13:11

számolgattam 1 keveset... ebben az esetben tényleg jobban megéri, ha lent vannak a raktárak. kicsit később kiszámolok egy másik esetet is.

Grabi 01-14-2007 13:16

nállam mindig a templom van első helyen. inkább menjenek el 56-osával a többi mint 140-esével a varik

Remedy 01-14-2007 13:49

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 65727)
en is vhogy így látom :)
torony persze lehet legalul, de alapvetoen a raktar alljon le hamarabb mint pl. a barakk

nem feltetlen, kajahianykor ha a raki all le, nem tudnak etetni a szovik....

Fradical 01-14-2007 14:01

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 65714)
Ha jól számolom ez 167 hektár, hova lett a többi? Nem gondolod, hogy valami más felépítés jobban megérné ezek után? :)

A többi? Nos... Ott lakik a nép...;)

Fradical 01-14-2007 14:03

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 65715)

Hú, ez most nagyon gáz lesz : mi az a "tf"?:o

Fradical 01-14-2007 14:04

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 65739)

Hát én momentán mf vagyok...:rolleyes:

Szecsa 01-14-2007 14:09

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 65739)

körönkénti szükséges mennyisegu gabona kuldesevel igen, es akkor van bevandorlas, majd kis szamolassal, szamolva az ekkori bevandorlasokkal, utana helyre lehet hozni a hianyt :)

Viz 01-14-2007 14:16

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 65748)
körönkénti szükséges mennyisegu gabona kuldesevel igen, es akkor van bevandorlas, majd kis szamolassal, szamolva az ekkori bevandorlasokkal, utana helyre lehet hozni a hianyt :)

Ha szövikkel számolunk, akkor ők akkor küldik a kaját amikor neked még 2 körre elegendő van, és akkor nincs gond?
(Ez főleg Remedynek szól, nem neked Szecsa, csak erre írom:D)

Toti 01-15-2007 09:22

Quote:

Originally Posted by Fradical (Post 65744)
Hú, ez most nagyon gáz lesz : mi az a "tf"?:o

tanyafree. nincs tanya. csak raki.:)

Kancsendzönga 01-15-2007 10:11

szerintem az intézőt sokféleképpen be lehet állítaniúgy, hogy betegség és emberlopás esetén az emberhiányt szinte (vagy egyáltalán) meg se érezze az ország. pl a bankok nyugodtan leállhatnak, kiteszed a pénzed a piacra, a raktárakbólis ki lehet pakolni esetleg, ha elég tanyád van, a legfontosabbak azok a helyek ahol katonák, stb lakik, és betegségnél a kórház.

Viz 01-15-2007 10:38

Quote:

Originally Posted by Kancsendzönga (Post 65924)
szerintem az intézőt sokféleképpen be lehet állítaniúgy, hogy betegség és emberlopás esetén az emberhiányt szinte (vagy egyáltalán) meg se érezze az ország. pl a bankok nyugodtan leállhatnak, kiteszed a pénzed a piacra, a raktárakbólis ki lehet pakolni esetleg, ha elég tanyád van, a legfontosabbak azok a helyek ahol katonák, stb lakik, és betegségnél a kórház.

Azért azt hogy betegségnél ne érezd meg csak úgy lehet ha kellő kórházat felhúzol az ütés előtt, mert amúgy egy élezett ori simán megérzi, ha nem figyelsz.
És nagyon fontos amúgy hogy hogy állítod be, ha már volt ilyen problémád akkor tudnod kéne:D

Peter 01-15-2007 11:08

Quote:

Originally Posted by Kancsendzönga (Post 65924)

a bankok akkor is védik a pénzed, ha nincs elég ember a működtetésükre

Valezius 01-15-2007 11:18

Quote:

Originally Posted by Peter (Post 65930)

Idézet egy másik topicból, eszerint ez nem így van:
(Egyébként valaki mondta, hogy ezt a témát már kitárgyaltátok, de én nem találtam meg. Ha így van megmutatná valaki. (Nem ártana újratesztelni a kérdést, ha lesz rá módom, akkor anarchban megteszem.))

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 54746)
bocsi Steve ha nem jól fejeztem ki magam :p
na szval, ha azt a 300embert nem képezi ki, akkor még működtek volna a bankjaim és nem tudnak lopásonként elvinni 7millákat...így ezzel megszabadítottak minimum 50millától...így már érted? :)

Grabi 01-15-2007 11:19

megerősítem, a bankok emberhiányban is védik a pénzt.

Kancsendzönga 01-15-2007 11:47

Quote:

Originally Posted by Peter (Post 65930)

hát nekem is úgytűnt, hogy nem, de ha igen az nem változtat semmit azon amit mondtam, de akkor csak annyi házat kell tartani, h a bankok nem kell, h működjenek?? azt a helyet mással be lehet akkor építeni?? nekem pl jólenne barakknak, vagy bárminek...mostakkor ez ígyvan vagy nem-e van így? de ha legalulra teszem a bankot emberhiányban, attólmég kiírja, h "országodban nem minden épület működik ...blabla..."

Burning 01-15-2007 13:10

mondjuk nekem max kereskedő személyiséggel vannak bankjaim, akkor meg mrá kamatozzanak, tehát legyen rájuk elég ember;)

Peter 01-15-2007 13:10

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 65932)
Idézet egy másik topicból, eszerint ez nem így van:
(Egyébként valaki mondta, hogy ezt a témát már kitárgyaltátok, de én nem találtam meg. Ha így van megmutatná valaki. (Nem ártana újratesztelni a kérdést, ha lesz rá módom, akkor anarchban megteszem.))

akkor is védik a pénzt, ha másik topikban az ellenkezőjét állította valaki

Quote:

Originally Posted by Kancsendzönga (Post 65941)
hát nekem is úgytűnt, hogy nem, de ha igen az nem változtat semmit azon amit mondtam, de akkor csak annyi házat kell tartani, h a bankok nem kell, h működjenek?? azt a helyet mással be lehet akkor építeni?? nekem pl jólenne barakknak, vagy bárminek...mostakkor ez ígyvan vagy nem-e van így? de ha legalulra teszem a bankot emberhiányban, attólmég kiírja, h "országodban nem minden épület működik ...blabla..."

ezt nem ajánlanám, mármint, hogy eleve emberhiányos orival játsz, de te tudod végülis mit akarsz...

Burning 01-15-2007 13:14

mondjuk ezzel sok élezett ori békén hagyna, ha az emberhiányos -500, mert azoknak aztán igazán nem kell az, hogy most kórházat építsenek. de ha észreveszik, hogy ez tartós és nem is lesz nagyobb se kisebb szétszednek:)

Valezius 01-15-2007 13:16

Quote:

Originally Posted by Peter (Post 65957)
akkor is védik a pénzt, ha másik topikban az ellenkezőjét állította valaki

ezt nem ajánlanám, mármint, hogy eleve emberhiányos orival játsz, de te tudod végülis mit akarsz...

Hát ha azt mondjátok, azért csak le fogom tesztelni, gyorsan változnak a hódítóban a dolgok. De azért megmutathatnátok, hogy ezt honnan veszitek.

A kórház akkor is növeli a bevándorlást, ha nem működik? (A súgó csak azt írja, hogy működnie kell ahhoz, hogy csökkentse a betegséget)

Bizonyos körülmények között jó emberhiányban játszani, nekem most az van, és jól elvagyok vele. Egyszer ki lehet próbálni. :)

Burning 01-15-2007 13:19

figyelj emberhiányban neked esek akkor azt nehezen hozod vissza:p
amúgy elhiheted, hogy így van és ha jól tudom a kórházak, ha nem működnek is növelik a bevándorlás, mert "az emberek nagyobb biztonságban érzik magukat egy oriban, ahol ellátják őket":D

Valezius 01-15-2007 13:22

Azért van emberhiányom, mert nem tudsz nekem esni. :D

Na akkor a magam szórakozására, ha úgyadódik, akkor megeelenőrzöm, addig elhiszem. (de azért mutathatnátok valami bizonyítékot, lehet, hogy csak összebeszéltetek :D )
Mindenesetre ha kereskedő az ember nem árt, ha működnek azok a bankok. :D

Krin 01-15-2007 13:22

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 65963)
...és ha jól tudom a kórházak, ha nem működnek is növelik a bevándorlás, mert "az emberek nagyobb biztonságban érzik magukat egy oriban, ahol ellátják őket":D

...ez egy kicsit íronikus:cool:
...ugyan nem működik, de! legalább van:) , ennyi erőlvel a kerti budira is festhetnénk egy nagy H-t:D

Burning 01-15-2007 13:24

hát, de akkor miért jönne több, ha nem ezért?:p

Peter 01-15-2007 13:49

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 65961)
Hát ha azt mondjátok, azért csak le fogom tesztelni, gyorsan változnak a hódítóban a dolgok. De azért megmutathatnátok, hogy ezt honnan veszitek.

A kórház akkor is növeli a bevándorlást, ha nem működik? (A súgó csak azt írja, hogy működnie kell ahhoz, hogy csökkentse a betegséget)

Bizonyos körülmények között jó emberhiányban játszani, nekem most az van, és jól elvagyok vele. Egyszer ki lehet próbálni. :)

teszteld :)
egyébként tapasztalatból

Szecsa 01-15-2007 15:13

alapvetoen kell is emberhiannyal jatszani, ha sok tartalek van es jo a szovi felepitese :) nyilvan ez profi szovi eseten mukodik kizarolag.
hiszen a toronynak es a banknak felesleges mukodnie alapjaratban.
ha minden korben van távol nézve, akkor sereg jövetel esetén annyi embert fokozni, hogy mukodjenek a tornyok, ha a tornyok mukodesevel meg lehet fogni az érkező sereget.

All times are GMT +1. The time now is 14:49.