![]() |
tábornokok
Sziasztok!
Az odáig oké, hogy a tábornokok segítenek a támadó seregeknek, de miért nem segítenek a védő seregenek is? Ugyan olyan százalékban segíthetnék az otthon lévő tábornokokat. |
Tábornokot támadásra találták ki. Hallottál már olyanról hogy tábornok véd?
Azt megoldják a tiszthelyettesek:) |
Szia!
Ha egy országot megtámadnak, akkor az otthon lévő tábornokok csata idején is védeni fognak. Te hallottál már olyat, hogy egy ország támadása esetén a tábornokok nyaralnak és a helyeteseik védenek, |
Szia!
Ha egy országot megtámadnak, akkor az otthon lévő tábornokok csata idején is védeni fognak. Te hallottál már olyat, hogy egy ország támadása esetén a tábornokok nyaralnak és a helyeteseik védenek??:confused: |
Hát hogyne...
a tábornokok, akkor rúgnak be jól a tengerparton, koktélokat iszogatva:) |
Sziasztok!
Akkor ezt meg is beszéltük, remélem minnél hamarabb bekerül a játékba:) Ugye Ati???;) |
Szeptemberig tuti nem lesz fejlesztés ugyhogy addig 100% nem kerül be:D(Ati írta valahova)
Az ötlet nem hülyeség mert igen itthol is kell vezetnie valakinek a sereget:)De hát ha megvan 30% torony bonusz+még ez a tábornokos dolog hát...:)Elég nehéz lesz ütni ugy Max ugy lehetne ezt bevezetni,hogy a védö tábornoki erő+a torony bonusz nem lehet több mint 30%:)Ugy nincs nagy kifogásom ellene ha bekerül elfogadom ha nem akkor sem fogok örülni:)de sírni se:P |
ezaz, remek, védjenek csak, egy elit íjas hadit már nehezen üt be bármi ha az jól meg van csinálva, de ezzel legalább tuti hogy csak a hülyéket lehet majd beütni, még valami javaslat hogy esetleg teljesen a bevédéses tápolásról szóljon a HÓDÍTÓ, mintegy teveclub szintre süllyesztve a harcokat? ja elnézést.. ott nincs.... de az ilyen védekezést segítő dolgokkal itt se lesz....:rolleyes:
|
Quote:
|
Quote:
|
Nem, ezt javaslatnak szántam;)
Ez (ha nem orkkal vagyunk) csak +7%-ot adna, amit felfele támadva (+10%) már konpenzáltunk is. Ezzel csak arra akartam rávilágítani, hogy a katonai vezetőknek az ország megvédésében is nagy szerepük van, nem csak a hóditásban. |
Quote:
|
Quote:
Függtelenül attól, hogy ez nem a megbeszélések témakör, Senkinek maxon igaza van:) Seregesnek így is elég kellemetlen, hogy ha alábontanak, elvész a 10% bónusz, ráadásul fele lesz a zsákmány is. Ehhez ha még hozzáadjuka tábornokot is, az tuti gáz lesz. Nem beszélve arról, hogy akkor új toliakció is kell, mert fel kell mérni a távollévő sereg mellett a távollévő tábornokot is... |
Elfogadás
Jó estét!
Értem. Tehát, ez már tulzás lenne a háborúban. De szerintem nem feltétlenül kellett volna hozzá új toli akció. |
Tényleg nem, rájöttem rögtön, csak nem volt kedvem módosítani az üzenetet. Elég lenne haa sereg mellé ki lenne írva, hány tábornok van távol. De az ötlet maga akkor se tetszik.
|
A kérdés megfordítása
Igazából csak egy költői kérdés volt, de aztán hirtelen- mint egy Isteni szikra- megláttam benne valami fantáziát:) Viszont ha ez rossz ötlet, akkor miért van tábornok a támadó seregek mellett? Minden, a hóditóban szereplő katonai létformának megvan a támadó és a védő szerepe is. A katonák, a tolik, a varik, mind támadnak- a maguk módján- és védenek "magukkal" szemben is , kivéve a tábornokok, mert mint tudjuk ők csak támadnak. Ez volt az ami motoszkált bennem és keresni kezdtem a választ a nálam tapasztaltabbaknál.
|
Pl azért, hogy be lehessen szabályozni az egyszerre kiküldhető seregek számát. Egy üresen hagyott orira egy átlagos szövi- ork és gnóm nincs benne- 20sereget küldhet megtorlásul. Ha nem lenne tábornok, mehetnének 80-al is simán...
|
Ehhez a témához, csak annyit tennék hozzá, hogy a tábornokok, akiket Te küldesz ki a seregeddel vezetik a csatát.
Az otthon maradt sereget pedig ki más vezetné, mint Te magad, ugyanis Te aktívan nem tudod befojásolni a harcot, ha a sereg már úton van! Szóval otthon Te vagy a tábi + az uralkodó egyben. Ha időben kiszúrtad, hogy sereg tart feléd lehetőséged és legjobb tudásod szerint rendezed be a védelmet (piacozhatsz, segítséget kérhetsz, építhetsz, bonthatsz stb ) :) Szerintem azzal, hogy otthon marad 1-2 tábid és nyernél + 1-2 % ot, talán jobb több tábit kiküldeni és ez álltal kevesebb támadó egység kell, amiből következik, hogy erősebb védelmed maradhat otthon. Ez kissé prózaian hangzik, de egy kis képzelőerővel tiszta sor :p |
Jól beszélt Cece, magam is így gondolom.
|
Cece lehet megin ivott, mert nagyon eltalálta a lényeget:D:D:D
|
eggyetértek mondjuk lényegesen nagy támadó erőt nem jelent egy tábornok és még egy ork tábornok is csak 8 -cal rendelkezik dehát 200 hekin még akár jelentős védelemnek is minősülhet a mespórolt elitek száma mer ugye a ló alig ha lenne nagy védelmi segítség:D
|
Quote:
Alkolom meg nap mint nap van; pl ha a tábornokok sikeres csatából vezeteik haza a sereget azért, ha meg nem akkor azért :D u.i. Az uccsó mundat, csak azért, hogy ne térjek el tálzottan a tábornokok- témától :p |
Quote:
Ha matematikailag nem is, de pszichikailag elrettentő védelmi hatása azért csak van :D |
mármint? a lónyerítés fülsüketítő elrettentő erejére gondolsz?:D
|
A ló kiváló védelem, elsősorban valóban lélektanilag:)
1100 hekin mindössze 5k íjam volt még nemrég, mégse piszkáltak. A mellettük álló 20k ló megvédett minden ártó kísérlettől:D:D |
Sziasztok!
Tehát csak akkor lehet bevenni a tábornokokat a védelembe, ha megtanulnak nyeriteni:confused: |
Quote:
Néhány percig gondolkodtam, hogy valóban mit is szeretnél mondani, de semmire se jutottam. Kifejtenéd bővebben?! :confused: |
A megoldás
Quote:
|
Quote:
Mellesleg, ha 2-300 hekin otthon hagynál mondjuk 1tábit az olyan sokat jelentene számodra a védekezésben? :) Szerintem nem. Álltalában, ha valaki tábornokot hagy az oriban azt teljesen más okból teszi ;) Úgy vélem nem kell részleteznem :) |
tibicsoki
Igen már én is látom, hogy ebben a témában nem sok embert gyözök meg, de erre van ez a hely, hogy az ilyen kérdésekre választ kapjunk. És én megkaptam:D :D :D :D :D
|
Quote:
Srácok komolyra fordítva a szót a védekező orinak mindig is könnyebb volt ha mindkettő MF. A toronybónusz nagyon sok. Ha felfelé mész és minden tábornokkal akkor is -13%-ban van a támadó azonos morálnál. Így nem az 5let felvetése a gáz hanem a játékra gyakorolt hatása. Sosem támogatnék ilyen javaslatot ha esetleg egy másik topicban lenne :D |
Synkel általában az ember 1-2k íjjal meg 3k lóval rendelkezik 200 hekin de az már elég kiélezett mondjuk nem teljesen és 3k ló az is csak 6 ezer védőpont ráadásul ha támadsz akkor ebből mennyi marad otthon:confused: mer elhiszem neked hogy 400 hekin már jó nagy lovasságod volt és az már véd :D
és ha nem írtam volna hogy 200 heki igazatok lenne de pszychikailag segít:D mer rögtön visszatámadsz:D |
Quote:
Pszichologiai védelem mikor: Húúú mennyi lovas! Filozofiai védelem mikor: Vajon azért van ennyi, hogy visszatámadjon??? Fizikai védelem mikor : Húúú mennyivel kisér vissza!!! Szorri az offért |
nem baj mondjuk igaz nem csak psychikailag segít mer ha vki látja hogy mondjuk van 3k lovad nem biztos hogy támad:D a filozófiai védelem érve miatt mer lehetséges hogy ez után meg jönne a fizikai:D
|
Quote:
A pszichológia védelem alatt azt értettem, hogy ha látod a gömböt a környékhez képest igen kevés íjjal, de nagyon sok lóval, nem biztos, hogy meg fogod támadni az illetőt. Átütni nem olyan nehéz, ezzel szemben kivédeni mikor 2-3 részre osztva nekimegy egy kitámadott orinak, na az nem semmi:) Mellesleg 200 hekin nem szoktam 1k-nál több íjat tartani, kell a hely a lovaknak:) |
Miről is van szó?
Csak azt áruljátok el, hogy ennek mi köze ahhoz, hogy tábornokok, miért nem segítenek a védekezésben?
|
igazad van synkel:D de abban nincs hogy egy üres orira 3 csapat én legalább öttel mennék neki:D semmi köze nincs hozzá pepa csak azon tárgyaltunk hogy végülis annyiban mégiscsak segít a védekezésben a tábornok hogy ha egyszerre több tábornokkal támadsz otthon hagyhatsz néhány egység elitet vagy lovat és mennyiségtől függ mer fejjebb pár ilyen elit vagy ló megakadályozhatja a beütést
|
Quote:
Meg bizony:) Ugyan semmi köze a tábornokhoz, de én szoktam tartani vagy 1.5 - 2k szabad barakkhelyet is, mert A-n kívül sokan nem számolnak utána, mennyi íj fér az oriba:) Ugyanakkor magas hekin annyira bevédettek az orik, hogy 5 sereggel nehéz bárkihez beférni még kitámadáskor is... |
Quote:
Mondanék még két okot, hogy miért NE segítsenek a tábik a védekezésben: 1. jelenleg nincs adott lehetőség az otthon/távol lévő tábik felmérésére és így a támadás/védekezés sikerességének kalkulációja pontatlanabbá válna. Szóval itt mindenképp kellene +1 újítás a tábik felmérésére. 2. hazavágná a számolóprogimat :D |
All times are GMT +1. The time now is 20:15. |