Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Netezés ip cím nélkül (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=730)

Tibi22_SKCS 08-12-2006 16:43

vissza térve erre a netes +tv-s dologra akkor engesm sokan irigyelhetnek :) mert ingyé van kb 5000 csatoran müholdas tv. a net meg a helyi netszolgáltatótol szedem ugy hogy még ők se tudnak róla vagyis tudják hogy fogy de nem tudnak elkapni :) mivel nem láttnak olyan modemem van ami berejti a hálókártya fizikai címét :)

Ati 08-12-2006 16:52

Quote:

Originally Posted by Tibi22_SKCS (Post 28411)
a net meg a helyi netszolgáltatótol szedem ugy hogy még ők se tudnak róla vagyis tudják hogy fogy de nem tudnak elkapni :) mivel nem láttnak olyan modemem van ami berejti a hálókártya fizikai címét :)

Off: magyarul nincs neted, mert így nem működik. ;)

Tibi22_SKCS 08-12-2006 17:04

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 28412)
Off: magyarul nincs neted, mert így nem működik. ;)

jah nincs netem ha te mondod akkor én csak valami hiba lehetek itt az éterben :D
amugy a modemem kapja a netet és nem a hálókártyám WierlestAP és mivel (nem mondom milyen gyártmányu) maga generálja a címét (nincs állandó címe) minden egyes csomagot más néven kér és küld

Ati 08-12-2006 17:06

Quote:

Originally Posted by Tibi22_SKCS (Post 28415)
jah nincs netem ha te mondod akkor én csak valami hiba lehetek itt az éterben :D
amugy a modemem kapja a netet és nem a hálókártyám WierlestAP és mivel (nem mondom milyen gyártmányu) maga generálja a címét (nincs állandó címe) minden egyes csomagot más néven kér és küld

Ez nagyon off, de ha ennyire nem értesz hozzá, akkor sztem ne dicsekedj vele. ;)

Tibi22_SKCS 08-12-2006 17:09

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 28416)
Ez nagyon off, de ha ennyire nem értesz hozzá, akkor sztem ne dicsekedj vele. ;)

ha te mondod tuti! nem tudom hogy ki érthet jobban a Wierleses hálózatokhoz te vagy én.. ;)

Ati 08-12-2006 17:15

No, átmozgattam külön témába, hogy ne legyen annyira off. :)

Ha a modemednek nincs ip címe, akkor nem tud netezni, mert nem kap semmi választ. Kb mintha levelet írnál valakinek, és nem adsz meg válaszcímet, így ő nem tud válaszolni.

Ha nincs ip címed, akkor nem netezel, mert az fizikai képtelenség.

Ha van, akkor pedig a szolgáltatód tud rólad.

Békés 08-12-2006 19:23

Mivel Wifi a hozzáférésed igy attól lopod a netet aki a körzetedben rendelkezik olyan géppel ami Wifi képes.
Sajnos még elég kevés gép van felvértezve az ilyen lopások ellen de már terjedőben van.
A Te netezésedet az a szomszéd fizeti akitől lopsz.
Evvel én nem dicsekednék a helyedben mert ez már bűncselekmény.

Ati 08-12-2006 19:31

Quote:

Originally Posted by Békés (Post 28436)
Mivel Wifi a hozzáférésed igy attól lopod a netet aki a körzetedben rendelkezik olyan géppel ami Wifi képes.
Sajnos még elég kevés gép van felvértezve az ilyen lopások ellen de már terjedőben van.
A Te netezésedet az a szomszéd fizeti akitől lopsz.
Evvel én nem dicsekednék a helyedben mert ez már bűncselekmény.

Ráadásul a wifi kártya mac címe ettől még a routeren simán látszik. Nem mintha azt nem lehetne átírni. No de lehet jelszóval védeni a kapcsolatot, lehet csak megadott mac címekről engedélyezni a kapcsolódást, úgyhogy a szolgáltató ilyen esetben (nevezzük simán csak "szomszéd"nak :D) nem "nem tud elkapni", hanem rosszul állította be a routerét.

Ettől nem az az ügyes, aki így lopja a netet, max szerencséje van. Csak ki ne fogyjon ez a szerencse, mielőtt a rendőrség odaér. ;)

Csokibácsi 08-12-2006 21:10

Quote:

Originally Posted by Tibi22_SKCS (Post 28417)
ha te mondod tuti! nem tudom hogy ki érthet jobban a Wierleses hálózatokhoz te vagy én.. ;)

Te biztosan értesz hozzá, hiszen le is tudod írni helyesen magát a szót.

penge555 08-12-2006 21:19

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 28441)
Ráadásul a wifi kártya mac címe ettől még a routeren simán látszik. Nem mintha azt nem lehetne átírni. No de lehet jelszóval védeni a kapcsolatot, lehet csak megadott mac címekről engedélyezni a kapcsolódást, úgyhogy a szolgáltató ilyen esetben (nevezzük simán csak "szomszéd"nak :D) nem "nem tud elkapni", hanem rosszul állította be a routerét.

Ettől nem az az ügyes, aki így lopja a netet, max szerencséje van. Csak ki ne fogyjon ez a szerencse, mielőtt a rendőrség odaér. ;)

Több helyen használják már ezt a rendszert.
Hisz 1 házba bekötik a netet. Aztán megveszik az adót,vevőt
felszerelik a ház tetejére a sugárzót és akkor néhány szomszéd akivel megbeszéli fogják a lejet. S így ha pl havi 10ezeret fizet az akinek bevan kötve a net akkor elosztják pl 5 felé ha 5en használják. s így fejenként fizetnek 2000ft-ot.

penge555 08-12-2006 21:21

S helyesírási hibákért sorry :)

Ati 08-12-2006 21:44

Quote:

Originally Posted by penge555 (Post 28463)
Több helyen használják már ezt a rendszert.
Hisz 1 házba bekötik a netet. Aztán megveszik az adót,vevőt
felszerelik a ház tetejére a sugárzót és akkor néhány szomszéd akivel megbeszéli fogják a lejet. S így ha pl havi 10ezeret fizet az akinek bevan kötve a net akkor elosztják pl 5 felé ha 5en használják. s így fejenként fizetnek 2000ft-ot.

Ezzel most mit szerettél volna mondani? Nem hiszem, hogy akik ezt csinálják, azok hagyják, hogy "nosza, 5-en fizetünk a netért, de akkor már használhassa mindenki, bárki használhatja mostantól, az is, aki nem fizet érte." :)

Cece 08-15-2006 19:39

Ehhez annyira nem értek, de el tudom képzelni, hogy lehetséges :)
Csupán egy hasonlattal tudok érvelni...
Egyszer a kertben melóztam és a zsebemben volt a házi drótnélküli teló.
Az egyeik haver felhívott, hogy menjek el kv-ra. Be a kocsiba és usgyi. Ő a város másik végén lakik és útközben megcsörrent a drótnélküli. Felveszem, de csak recseg + ropog. Hirtelen nem is vágtam, de később kapcsoltam, hogy ez lehetetlen mivel többszáz méterre vagyok otthonról és a teló hatótávolsága van vagy 50M :D
Hazafele lassan mentem és próbáltam jelet fogni azon a környéken. Naná, hogy sikerült :D
Később csakazért is körbeautóztam az egész várost és próbálgattam a dolgot. Vagy 3 különböző helyen bejött.
Szóval ... ezen az elven talán a net is működik :D

Mielőtt bárki rosszra gondolna, nem mentem el máshová éjjnek idején külföldi rokonokat, barátnőket stb hivogani :D
Ez kissé offtopic, de remélem nem nehezteltek rám emiatt :)

Ati 08-15-2006 19:51

No de ezek a telefonok működnek 2, vagy 3 frekvencián, esetleg a jobban 8-on is akár, hogy ne legyenek ilyen összeakadások.

Wireless netnél van egyszer egy 54 bites jelszó, ez 18014398509481984 variáció, ezen kívül van egy 8x255 bites fizikai cím, amire korlátozni lehet, ez 17878103347812890625 variáció. A kettőt még szorozd össze, ennyi lehetőség közül kell megtalálni azt az egyet, amivel működik. Jah, és csak akkor, amikor a jogos felhasználója nem hazsnálja épp, mert akkor ütköznek a címek, és egyikőtöknek se fog menni.

Ha valahol elszámoltam, bocsi. :D

Cece 08-15-2006 20:08

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 28806)
No de ezek a telefonok működnek 2, vagy 3 frekvencián, esetleg a jobban 8-on is akár, hogy ne legyenek ilyen összeakadások.

Wireless netnél van egyszer egy 54 bites jelszó, ez 18014398509481984 variáció, ezen kívül van egy 8x255 bites fizikai cím, amire korlátozni lehet, ez 17878103347812890625 variáció. A kettőt még szorozd össze, ennyi lehetőség közül kell megtalálni azt az egyet, amivel működik. Jah, és csak akkor, amikor a jogos felhasználója nem hazsnálja épp, mert akkor ütköznek a címek, és egyikőtöknek se fog menni.

Ha valahol elszámoltam, bocsi. :D

Passz :D
Nemtom, hogy, de nekem sikerült :)
Nem tudom megmondani milyen modell volt pontosan, mert már nincs meg.
Az bizti Panasonic volt kijelző + minden féle extra nélkül.
Az esetnek van jópár éve és abban az időben még nem igazán lehetett válogatni telókból egy olyan harcias ori kisvárosában ahol én élek :D
Szóval volt a boltban 2 féle teló, egy olcsó + egy drágább. Nah ez az olcsóbbal ment :D Sztem akkoriban a fél város bevásárolt belőle :D

TM Laci 08-15-2006 20:13

Hogy egy IPről lehet akár 4-gépen is netezni, az fix, mert nekünk itthon ilyen van. Egy gép amibe bemegy a modem. Összekötve egy szintén asztali PC-vel. ez már 2 gép. DE: amibe bemegy a modem ahhoz hozzá van kötve egy Wifi router, amit 2 laptop is használ. Volt, hogy egyszerre mind a négy megy, naggyából minden este:)

TM Laci 08-15-2006 20:16

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 28476)
Ezzel most mit szerettél volna mondani? Nem hiszem, hogy akik ezt csinálják, azok hagyják, hogy "nosza, 5-en fizetünk a netért, de akkor már használhassa mindenki, bárki használhatja mostantól, az is, aki nem fizet érte." :)

200 méter általában a hatótáv...Tehát az 5 szomszéd pont belefér. 200 alatti, ha vmilyen tárgy van a jeladó és vevő között...

Goldy 08-15-2006 20:59

De jó hogy lejelszavaztattam a WiFi rendszert itthon:)
bár ennek a jelét a szomszéd tuti nem veszi, túl gagyi a router:)

De MAC címes korlátozás is tutin műxik rajta, nem fizető családtagok kitiltására:)))

Ati 08-15-2006 21:00

Quote:

Originally Posted by TM Laci (Post 28812)
Hogy egy IPről lehet akár 4-gépen is netezni, az fix, mert nekünk itthon ilyen van. Egy gép amibe bemegy a modem. Összekötve egy szintén asztali PC-vel. ez már 2 gép. DE: amibe bemegy a modem ahhoz hozzá van kötve egy Wifi router, amit 2 laptop is használ. Volt, hogy egyszerre mind a négy megy, naggyából minden este:)

Ahhoz, hogy a routert használni tudd, vagyis legyen neted, kell, hogy legyen egy belső ip címed, amire a router küldi az adatokat. Ha nincs, akkor nem küldi a router sehova az adatokat.

Ati 08-15-2006 21:04

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 28816)
De MAC címes korlátozás is tutin műxik rajta, nem fizető családtagok kitiltására:)))

No igen. Még a szomszéd szobában levő családtagot is ki lehet zárni, hát még azokat, akik vadidegenek, és csak rá akarnak kapaszkodni a netre.

Ehhez persze az kell, hogy be legyen állítva a router. Viztos vagyok benne, hogy rengeteg olyan felállás van, ahol nincs, és tudsz "ingyen" netezni, de azt hiszem, hogy aki ezt teszi, annak nem büszkének kéne lennie magára. :)

Csokibácsi 08-15-2006 21:34

Quote:

Originally Posted by TM Laci (Post 28812)

Hehe :)
Végülis mindig egy IP-ről netezel, ami a modem szolgáltatótól kapott IP-je :)
Emögé aztán köthetsz akár 100 gépet is, a sávszél rovására.
De ettől függetlenül minden hálózati eszközöd rendelkezik saját IP címmel, a routered is.

Steve 08-16-2006 08:44

Ati ez a beállítás például nálam is meg van csinálva /köszi szomszéd:D/ de va hogy aa legdurvább helyekről tudod fogni az adást: egyszerűen nem akartam elhinni, de igaz, hogy a haverom tavaly szeptembertől egészen decemberig tudta használni a legnagyobb magyar bank netét a metrócsomópontnál /annál a térnél;)/ mielőtt levédték volna jelszóval!:eek: :D
De csomó vidéki egyetemista csinálja hogy amikor feljön az albérletbe megnézi hogy van-e szomszédtól fogható net. Ha "rendes" a srác akkor korlátozza a forgalmát hogy a fizetőnek ne romoljon érezhetően a sebessége...:)

Goldy 08-16-2006 09:05

Vki mondja már meg milyen router kell ahhoz hogy akár a szomszéd is lássa a netem...:)

Itthon már abból probléma volt mikor arrébb vittem pár méterrel mert kérdezték 2 szobával távolabb hogy mit csináltam mert nagyon nincs jel.

Ati 08-16-2006 09:25

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 28859)
Vki mondja már meg milyen router kell ahhoz hogy akár a szomszéd is lássa a netem...:)

Itthon már abból probléma volt mikor arrébb vittem pár méterrel mert kérdezték 2 szobával távolabb hogy mit csináltam mert nagyon nincs jel.

A pesti lakások... hogy is mondjam csak..... nem rendelkeznek túl vastag falakkal. ;)

[Qpe_] 08-16-2006 11:18

Akit erdekel ez a wifi tema, van tobb magyar eligazitohely neten, weboldalak, forumok, ahol konyhanyelven leirjak az ezzel kapcsolatos tudnivalokat. Amiket itt feljebb leirtatok a wifirol, annak a nagyresze zoldseg.;) (maximalis bocs, akinek nem inge..:)
Irnek ide 2 cimet is az erdeklodoknek, de nemtudom szabad-e, nem minosul-e reklamnak, meg ilyesmi.
Azonkivul ha kell valakinek, tudok ajanlani nagyonjo routert, meg hozzavalokat.
Persze igazabol wifi access pointot csak pc-linux-pci-s wifikartya kombinacioval erdemes csinalni;)

lacqa 08-16-2006 13:10

engem érdekel :) ha más nem privátban :)

Ati 08-16-2006 13:16

Quote:

Originally Posted by [Qpe_] (Post 28867)
Akit erdekel ez a wifi tema, van tobb magyar eligazitohely neten, weboldalak, forumok, ahol konyhanyelven leirjak az ezzel kapcsolatos tudnivalokat.

Ha nem illegális tevékenységet ösztönző oldal (pl hogy lehet ingyen-neted), akkor jöhet akár ide is.

Azért hozzá kell tennem, hogy láttam már pár olyan blőd oldalt, mint magyart, mind angolt, hogy hohetetlen marhaságokat írtak. Csak azért, mert "az Interneten volt", még nem biztos, hogy igaz is... :D

[Qpe_] 08-16-2006 14:00

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 28885)
Ha nem illegális tevékenységet ösztönző oldal (pl hogy lehet ingyen-neted), akkor jöhet akár ide is.

Egyik a hwsw forum halozatokkal foglalkozo topicgyujtemenye. Ezen belul van jo sok wifis, routeres, wifirouteres topic.
http://forum.hwsw.hu/index.php?showforum=25

A masik, es picivel kompetensebb pedig a huwico.hu, itt nem emelnek ki kulon semmit, az egesz weboldal/tarsulat wifire van kihegyezve.

Remelem segitettem:)

Ja, wifirouter: Linksys wrt54gl, ezt tudom ajanlani. Ezt ismerem, de ezen kivul is van meg par olyan wifi router, aminek a muszaki parameterei jok, es linux alapu a firmware-e. Az azert jo, mert kulonfele gyartok es tarsulatok irnak hozzajuk feltuningolt firmware-eket, ami ezekbol a kis otthoni hasznalatra szant 4 portos routerekbol 1-2 kategoriaval nagyobb kepessegu routert csinal, olyat, ami normal korulmenyek kozt 50-100E Ft lenne. Mas kerdes, hogy ki tudja kihasznalni a plusz kepessegeket:)

All times are GMT +1. The time now is 02:03.