Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   a felfelé támadás mikor érvényesül? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=718)

solven 08-10-2006 18:16

a felfelé támadás mikor érvényesül?

sürgősen valaki segíségére lenne szükségem aki tudja a választ

azt tudom hogy földszerzésnél a zsákmány atttól számít, hogy lefele vagy felfele támadok-e (a harcos személyiséget most hagyjuk)

viszont azt nem tudom, hogy érkezésnél, vagy indulásnál kell-e alatta lennem

szóval elég, ha indulásnál alatta vagyok, vagy pedig érkezésnél kell altta lennem?

előre is köszi a segíséget

ja, meg még annyi, hogy a felfele bónisz is hogyan érvényesül
indulásnál vagy érkezésnél kell alatta lenni?

Mike zoostorm 08-10-2006 18:18

mindig erkezest nezzel... ezert szoktak a tapasztaltabb jatekosok alabontani. ami annyit jelent, hogy neznek tavolt, latjak hogy mesz, es kiszamoljak hany epuletet kell lebontaniuk, hogy alad esenek.tehat korvaltas elott figyeld, hogy az illeto pontszama csokken e es ha igen akkor bontogas te is...:))

solven 08-10-2006 18:21

Quote:

Originally Posted by Mike zoostorm
mindig erkezest nezzel... ezert szoktak a tapasztaltabb jatekosok alabontani. ami annyit jelent, hogy neznek tavolt, latjak hogy mesz, es kiszamoljak hany epuletet kell lebontaniuk, hogy alad esenek.tehat korvaltas elott figyeld, hogy az illeto pontszama csokken e es ha igen akkor bontogas te is...:))

ok, köszi, ez az amit nem tudtam, még egyszer köszi a gyors segíséget :)

Ati 08-10-2006 18:22

Így van, az érkezés pillanatában érvényes helyzet számít.

Skeazer 08-11-2006 08:57

az érkezés számít nekem is volt már olyan hogy indulásnál alatta voltam és elkellet mennjek ezért nem tudtam hogy ő bontott és így érkezésnél alám került

Hornet 08-15-2006 18:45

Quote:

Originally Posted by Skeazer (Post 28287)
az érkezés számít nekem is volt már olyan hogy indulásnál alatta voltam és elkellet mennjek ezért nem tudtam hogy ő bontott és így érkezésnél alám került

Mert nem voltál elég rutinos:D :D :D :D

Senki 08-16-2006 11:49

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 28255)
Így van, az érkezés pillanatában érvényes helyzet számít.

akkor egy trükkös... példával bemutatom a kérdést: 4-en vagyunk egy szöviben. találunk egy védtelen hullát és kimegyünk rá mind a 4en több sereggel is, felfele támadunk... egyszerre (egy körváltásban) érünk be... hogy számolódik a seregek sorrendje, mindenki alatta marad, vagy ha az én seregem elhoz 50 hekit mondjuk akkor a többiek seregei már fentről ütőnek számolódnak? (az a tapasztalatom hogy nem esik még alájuk, de lehet tévedek...) a másik, meg hogy mi dönti el a seregek sorrendjét? mert a zsákmány szempontjából tényleg nem mindegy viszont...

Ati 08-16-2006 12:24

Quote:

Originally Posted by Senki (Post 28873)
akkor egy trükkös... példával bemutatom a kérdést: 4-en vagyunk egy szöviben. találunk egy védtelen hullát és kimegyünk rá mind a 4en több sereggel is, felfele támadunk... egyszerre (egy körváltásban) érünk be... hogy számolódik a seregek sorrendje, mindenki alatta marad, vagy ha az én seregem elhoz 50 hekit mondjuk akkor a többiek seregei már fentről ütőnek számolódnak? (az a tapasztalatom hogy nem esik még alájuk, de lehet tévedek...) a másik, meg hogy mi dönti el a seregek sorrendjét? mert a zsákmány szempontjából tényleg nem mindegy viszont...

A seregek beérkezési sorrendjét a seregek indítási sorrendje dönti el.

Massza Rex 08-16-2006 13:28

Code:

tehat korvaltas elott figyeld, hogy az illeto pontszama csokken e es ha igen akkor bontogas te is...)
Én úgy tudom, csak a körváltáskor számolja újra az ori értékét...:confused:

Tehát ha vagyok mondjuk 10.000 értéken és lebontok 10 házat, akkor a pontlistában nem történik semmi sem, majd csak körváltáskor.

Ati 08-16-2006 13:30

Quote:

Originally Posted by Massza Rex (Post 28887)
Tehát ha vagyok mondjuk 10.000 értéken és lebontok 10 házat, akkor a pontlistában nem történik semmi sem, majd csak körváltáskor.

Ha lebontasz 10ezer házat, azonnal lecsökken az értéked. Próbáld csak ki. Bár inkább csak 1 épülettel. :D

Colony 08-16-2006 13:32

Quote:

Originally Posted by Massza Rex (Post 28887)

Én úgy tudom, csak a körváltáskor számolja újra az ori értékét...:confused:

Az országod értéke azonnal változik, körváltáskor a pont lista rendeződik az éppen aktuális értékek alapján.

Ha 10000 értéken bontasz 10 házat akkor az értéked azonnal csökken 150-el és körváltáskor csata elött a 9850-esek közé rak be.
(Persze ez egy durva példa az egyszerűség kedvéért)

Ati 08-16-2006 13:37

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 28888)
Ha lebontasz 10ezer házat, azonnal lecsökken az értéked. Próbáld csak ki. Bár inkább csak 1 épülettel. :D

Ja hogy kicsit félreolvastam ezt... Nem baj, akkor is igaz, hogy ha lebontod, azonnal csökken az értéked.

Colony 08-16-2006 13:44

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 28890)
Ja hogy kicsit félreolvastam ezt... Nem baj, akkor is igaz, hogy ha lebontod, azonnal csökken az értéked.

Igy is érthető.

Off
Erről a buszos-matematika vicc jut eszembe.
Szóval ha 10000 értéken a 40 házból bontasz 10000 házat, építened kell min. 9960 házat, hogy az országodban egy se legyen?
Off

TM Laci 08-16-2006 17:53

40 házból max 40 házat tudsz lebontani:P

Synkel 08-17-2006 09:45

Quote:

Originally Posted by Colony (Post 28891)
Igy is érthető.

Off
Erről a buszos-matematika vicc jut eszembe.
Szóval ha 10000 értéken a 40 házból bontasz 10000 házat, építened kell min. 9960 házat, hogy az országodban egy se legyen?
Off

Nekem eddig ez jött be leginkább:D:D

Pepa 08-17-2006 16:40

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 28879)
A seregek beérkezési sorrendjét a seregek indítási sorrendje dönti el.

Lehet tévedek, de nekem az a tapasztalatom, hogy a legnagyobb támadóértékkel rendelkező sereg érik oda legelőször. Tehát ha ilyen sorrendbe küldöm, hogy: 200 ló, 300 ló, 100 ló, 400 ló, akkor az érkezés 400 ló, 300 ló, 200 ló, 100ló. és ez igaz a szövi seregekre is, főleg ha sok sereggel támadtok egyet.

Csokibácsi 08-17-2006 19:44

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 29005)
Lehet tévedek, de nekem az a tapasztalatom, hogy a legnagyobb támadóértékkel rendelkező sereg érik oda legelőször. Tehát ha ilyen sorrendbe küldöm, hogy: 200 ló, 300 ló, 100 ló, 400 ló, akkor az érkezés 400 ló, 300 ló, 200 ló, 100ló. és ez igaz a szövi seregekre is, főleg ha sok sereggel támadtok egyet.

Indítási sorrend, mint ahogy a főnök is írta.

Colony 08-18-2006 08:15

Annyit azért hozzáfűznék a dologhoz, hogy mint fentebb is írták a seregek érkezési sorrendje az indítási sorrend. Ami bezavarhat, hogy a seregek egy adott pillanatba érnek be ezért a teljeskrónikába és a szövetség ill. saját eseményeidbe öszzevissza jelennek meg! Viszont a zsákmányból és az egyébb akciók;) sikerességéből ki lehet következtetni melyik történt legelöször!

Sosem értettem miért nem a tényleges sorrendbe jelennek meg, gondolom megvan-volt rá az indok, de ha már itt van ez a V6 verzió talán megérne egy megbeszélés topicot?!

All times are GMT +1. The time now is 18:23.