Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Lezárt hibák (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=47)
-   -   Kicsik a betűk? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=706)

Artúr 08-06-2006 19:02

V6 Legördülő menük és a kitöltendő mezők mérete

Üdv

Engem zavar hogy az új verzióban a legördülő menükben (toli/vari/hadi akcióknál) túl kicsik a feliratok ráadásul barna alapon világosbarna betükkel olvashatók(?). Egyébként nem is egységes mert pl a piacon az áruválasztó menű normál méretű fehér alapon fekete betüs. :mad:

Szintén kicsik és barna alapon világosbarna feliratúak azok a mezők ahova be kell írni valamit (árat, darabszámot stb.) :mad:

Javaslom:
- Legyen egységesen fehér alapon fekete betü a kitöltendő mezők és a legördülő menük szine.
- Legyen nagyobb a kitöltendő mezők és a legördülő menük mérete.

Várom a (remélhetőleg konstruktív) hozzászólásokat. :)

wand 08-06-2006 19:32

ezt én is támogatom:)

valahol már írtam, hogy rém zavaró, hogy ugyanolyan barna mint egy csomó más dolog, jah és jó volna, hogyha sikerül belekattintanom egy kitöltendő mezőbe akkor a kurzor is élesebben villogna.

jah és a gombok vagy legynek gomb alakúabbak, vagy az egér nyilából legyen kéz, ha fölé húzom..! :p

Ati 08-07-2006 19:08

Kicsik a betűk?

Sziasztok!

Sokan mondták már, hogy kicsik a betűk, de azt még senki nem tudta megmondani, hogy hol. ;) Egy rövid listát kaptam tegnap, ez alapján a tanácsadó oldal fejlécei meg lettek nagyobbítva.

Aki szerint kicsik a betűk, az ide írja le, hogy hol. Alapvetően nagyobban lettek, mint az előző verzióban voltak, úgyhogy azzal, hogy "kicsik a betűk", nem tudok mint kezdeni. Tessék megmondani, hogy hol. :)

Köszi. :)

Artúr 08-07-2006 19:16

Ehh...akkor ide is írok. :) A legördülő menükben, a kitöltő mezőkben és a gombokon kicsik a betük/számok. :) És még a fejlécen lévő pénz, népesség, étel,...stb. feliratok és számok is lehetnének nagyobbak.

Ati 08-07-2006 20:40

Quote:

Originally Posted by Artúr
Ehh...akkor ide is írok. :) A legördülő menükben, a kitöltő mezőkben és a gombokon kicsik a betük/számok. :) És még a fejlécen lévő pénz, népesség, étel,...stb. feliratok és számok is lehetnének nagyobbak.

Ez utübbiból mindenhol ki kell férnie a milliárdos értékeknek, úgyhogy nem lehet nagyobb.

A betűméretekkel, akár az előbb felvetettekkel, akár mással, van még valakinek problémája, vagy mégsem kicsik a betűk? :)

Serg 08-07-2006 22:39

A piacon a kintlévő áruk lehetnének vastagabbal szedve a mérete szerintem jó

Serg 08-07-2006 22:41

illetve a piacon az eladás résznél tényleg elég kicsik a betűk nagyobb rublika nem mehetne oda?

TDK 08-08-2006 00:49

a kitöltendö mezökkel, föleg a piacon nekem is bajom van. Csak 6 számjegy fér be utána már kitolja az elejét, és vannak olyan tételek amik 10millás nagyságrendben mozognak. és nem is egységes pl. adományokhoz 7 számjegy fér be épitéshez 5, katonaképzéshez 6.
a legördülö menük, pláne, hogy ott van is hely, lehetnének jobban olvashatók
a szinnel viszont nincs különösebb bajom

Ghosti 08-08-2006 05:24

Artur es Wandal eggyet ertek. A betuk tul kicsik a legordulo menukben es a barna alapon a vilagos barna nehezen olvashato. Szerintem meg igy is ossze folyik a piaci menun a sotet es vilagos barna, nekem legalabbis hianyzik a szetvalasztasa, jol meg kell neznem melyik is az enyem es melyik van a piacon, hiaba az egyik feher a masik fekete. Talan ha a betuk ahova beirjuk a veteli mennyiseget ugyszinten feketek lennenek segitene ezen. Ahol meg be kell irni hogy mennyit adunk el az tenyleg nagyon kicsi. Ha mar a legordulo menu ott feher fekete betuvel akkor amit beirunk is legyen az.

Ati 08-08-2006 12:31

Okay, színek és betűméretek a beviteli mezőknél és gomboknál "alap" állapotra visszarakva. Az eddigi után ez most kicsit furán néz ki, de tény, hogy nagyobb. :)

Betűmérettel még probléma valahol?

Artúr 08-08-2006 15:42

Okés. :) Köszi a javítást.

Már csak a piaci / képzés táblázatokat kéne kicsit jobban felosztani, hogy ne follyon annyira össze. Meg a tanácsadókét is lehetne jobban követhetővé tenni.

Meg a menü még lehetne jobban szeparáltabb (IE-t használok 1024-es felbontással).

Ja, és végül az eseményjelző ikonok lehetnének nagyobbak.
Hirtelen ennyi. :D

Köszi.

Ati 08-08-2006 15:44

Quote:

Originally Posted by Artúr
Okés. :) Köszi a javítást.

Már csak a piaci / képzés táblázatokat kéne kicsit jobban felosztani, hogy ne follyon annyira össze. Meg a tanácsadókét is lehetne jobban követhetővé tenni.

Meg a menü még lehetne jobban szeparáltabb (IE-t használok 1024-es felbontással).

Ja, és végül az eseményjelző ikonok lehetnének nagyobbak.
Hirtelen ennyi. :D

Köszi.

A **betűmérettel** van-e még valakinek problémája? :)

Életfa#2 08-08-2006 17:15

Ez ugyan nem betűméret, de a súgó lapokon a mélyvörös háttéren a fekete betűs linkek mintha ott se volnának! : )
Meg még kicsik is, de minden betű arrafelé. A nem belinkelt szavakat azért el tudom olvasni! :)

Packolombo 08-08-2006 17:35

szövi fórum

Nekem a szövifórum nem tetszik, a betűk kicsik, és nehezen olvasható a barna alapban a fekete betűk!
Ha az alap világossabb lenne akkor lehet, hogy a betűket sem kellene ott nagyítani!:)

Ati 08-08-2006 18:00

Quote:

Originally Posted by Packolombo
Nekem a szövifórum nem tetszik, a betűk kicsik, és nehezen olvasható a barna alapban a fekete betűk!
Ha az alap világossabb lenne akkor lehet, hogy a betűket sem kellene ott nagyítani!:)

Hmm? Ugyanakkorák a betűk, mint a rendes fórumon.

TDK 08-08-2006 18:02

konkrétan ez nem méret, de a célzott felfedezés, joformán láthatatlan, a szinén mindenképp változtatni kéne

TDK 08-08-2006 18:08

ami viszont méret még ha nem is betü:
a piac föoldalán, az hogy hányszor jártam ott egy kis zöld keretben van. a szin rendben és a keretet is csak azért kéne nagyobbra venni, hogy jobban nézzen ki, mivel most is használható, csak lehetne arányosabb

Packolombo 08-08-2006 18:12

Quote:

Originally Posted by Ati
Hmm? Ugyanakkorák a betűk, mint a rendes fórumon.

azért írtam, hogy ha világosabb lenne az alap akkor olvashatóbb lenne ez a betűméret is :)

TDK 08-08-2006 18:14

Ország megjegyezve. Támadásnál, mágiánál és tolvajlásnál automatikusan ez lesz beírva.

Embereidnek sikerült megszerezni .

ez nem idevaló, de látom Ati, most olvasod ezt, ezért ideirom
kis technikai malör, az uj(bravo) szolgáltatással. ha az alvilág oldalon kattintok rá a térkapus ürgére, a felsö sorban megjelenö üzenet ott marad, mig ki nem lépek az oldalrol, hiába akciózok és tölti ujra az oldalt.

Ati 08-08-2006 18:26

Quote:

Originally Posted by TDK
Ország megjegyezve. Támadásnál, mágiánál és tolvajlásnál automatikusan ez lesz beírva.

Embereidnek sikerült megszerezni .

ez nem idevaló, de látom Ati, most olvasod ezt, ezért ideirom
kis technikai malör, az uj(bravo) szolgáltatással. ha az alvilág oldalon kattintok rá a térkapus ürgére, a felsö sorban megjelenö üzenet ott marad, mig ki nem lépek az oldalrol, hiába akciózok és tölti ujra az oldalt.

Köszi. Az ilyeneknek legközelebb légyszi nyiss új témát, mert itt csak el fog veszni azok között az üzenetek között, amik ténylegesen ide tartoznak.

(Ezt most kivételesen észrevettem, és hamar javítható is volt.)

Ghosti 08-08-2006 18:49

Tanacsadoba is minden tul kicsi, keskenyebbre lehetne venni az elvalasztot es nagyobbra a szamokat? A fomenu ahova belepunk is lehetne egy arnyalattal nagyobb, meg az alatta levo esemeny, pl ma eszre sem vettem vagy 5 percig hogy szovim elvitt a seregbol:(
Masik az uzenetek miert piros betus? Nem lehetne zold? Belepunk az oriba es rogton megijedunk a pirostol:)

Ati 08-08-2006 19:09

Quote:

Originally Posted by Ghosti
Tanacsadoba is minden tul kicsi, keskenyebbre lehetne venni az elvalasztot es nagyobbra a szamokat? A fomenu ahova belepunk is lehetne egy arnyalattal nagyobb, meg az alatta levo esemeny, pl ma eszre sem vettem vagy 5 percig hogy szovim elvitt a seregbol:(
Masik az uzenetek miert piros betus? Nem lehetne zold? Belepunk az oriba es rogton megijedunk a pirostol:)

A tanácsadók helyigénye jelentősen csökkentve lett azzal, hogy nincsenek kihúzott rublikák, csak oda van írva, ahol ténylegesen van is valami. Ennél nagyobbra azonban ezt nem lehet venni, nem fér el. Ezek nem olyan események, amik váratlanul érnek, ezekről mindről tudsz, nem hiszem, hogy ide szükséges lenne az olyan szintű bontás, mint ami például a párbajnál van, hogy egymás ALÁ tenni az információkat. Sokkal zavaróbb lenne.

Ati 08-08-2006 20:11

Senki többet? :)

Packolombo 08-08-2006 20:23

én még mindig a a szövifórum színéért "harcolok" :)
világosabb hátteret szeretnék:rolleyes:

Ghosti 08-08-2006 20:29

A szoviforum szerintem is lehetne vilagosabb, mondjuk html code"#FF9966" vagy html code "FF9999":) a fekete betuk jobban kiemelkednenek:)

Ati 08-08-2006 20:48

Szuper. A **BETŰMÉRETTEL** kapcsolatban egyéb észrevétel, vagy most már mindenki csak szétoffolja a témát?

Packolombo 08-08-2006 20:51

Quote:

Originally Posted by Ati
Szuper. A **BETŰMÉRETTEL** kapcsolatban egyéb észrevétel, vagy most már mindenki csak szétoffolja a témát?

nem nincs, most már csak offolunk :P

Ati 08-08-2006 22:11

No, úgy látom, hogy akkor a betűméret problémát is sikerült megoldani. Köszi mindenkinek itt is a hozzászólásokat. No akkor holnap folyt köv más. :)

All times are GMT +1. The time now is 03:29.