Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Kit mi zavar legjobban a v6-ban, a pontlistán kívül? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=701)

Csocsó 08-06-2006 21:34

Kit mi zavar legjobban a v6-ban, a pontlistán kívül?

Ide jöhet minde zavaró dolog a v6-ból ami nem a pontlistával kapcsolatos.

Engem halálira zavar h nem látom h melyik csoportban vagyok. Oké hogy tudom de akkor is!!!

Ati 08-06-2006 21:37

Quote:

Originally Posted by Csocsó
Engem halálira zavar h nem látom h melyik csoportban vagyok.

Miért nem látod? :-o

Csocsó 08-06-2006 21:38

Quote:

Originally Posted by Ati
Miért nem látod? :-o

Mert a kétszín szinte teljesen egybeolvad...?

Csocsó 08-06-2006 21:41

Ország név sorszám gyönyörűen látszik, de az h melyik csoportban vagyok azt már nem látom tisztán.

Ati 08-06-2006 21:43

Quote:

Mert a kétszín szinte teljesen egybeolvad...?

Nálam teljesen jól látszik a csoport. Igaz, hogy tudom, hogy mi van odaírva, mert nem változik túl sűrűn, de ha nem tudnám, szerintem akkor se lenne gond elolvasni.

Bogár 08-06-2006 21:49

barna alapon piros télleg nem a legjobb...

Synkel 08-06-2006 22:00

Nekem ez eddig fel se tűnt, de ha ti mondjátok...:D:D
Egyébként engem semmi, ha már a pontlista kizárva:rolleyes:

Csocsó 08-06-2006 22:04

A sárga színű 100%os morált még nem is említettem :)
Na azt se nagyon látni

Mike zoostorm 08-06-2006 22:06

szoviforum... nagyon hianyzik a narancs szin.. ha tul rikito volt, at kene rakni vlaami mas narancsra.. de a barna...:( nekem nem jon be. olyan tudjatok milyen barna szine van... :D

Ati 08-06-2006 22:07

Quote:

Originally Posted by Synkel
ha már a pontlista kizárva:rolleyes:

Nincs még kizárva, de folyamatban. :D

Mike zoostorm 08-06-2006 22:07

Quote:

A sárga színű 100%os morált még nem is említettem :)
Na azt se nagyon látni

ez szeinrtem nem olyan gaz, mert ha nem latod akkor tod hogy 100 on van...:)) maskulonben meg latod..:)

exair 08-06-2006 22:12

szamomra csak a piacozasnal akad problema.. ott eroteljesebben el lehetne valasztani az arukat (esetleg elvalasztani teljesen egy <br>-el, vagy egy vastag fekete vonallal :)) ugyanis igy allandoan megzavarodok.. :(

Synkel 08-06-2006 22:25

Quote:

Originally Posted by Ati
Nincs még kizárva, de folyamatban. :D

Monjuk télleg:) Ha egy az egyben törlöd a pontlistát, nincs vita:D:D

Csocsó 08-06-2006 22:43

Quote:

Originally Posted by exair
szamomra csak a piacozasnal akad problema.. ott eroteljesebben el lehetne valasztani az arukat (esetleg elvalasztani teljesen egy <br>-el, vagy egy vastag fekete vonallal :)) ugyanis igy allandoan megzavarodok.. :(

Én még egy vízszintes végony fehér elválasztó csíkkal is megelégednék :)

Peter 08-07-2006 03:12

Sziasztok! :)

Már majdnem teljesen megszoktam az új arculatot, néhány ötletes újítás még tetszik is (pl. a szövik tanácsadóját és főmenüjét egyszerre láthatom). :)
Egyetlen komolyabb problémám csupán, a menüpontok elhelyezkedése...
Esetleg megoldható, hogy visszakerüljenek allulra? Vagy valami hasonló... :o
Van még egy dolog, de ez nem olyan túl lényeges, csak zavaró. Mégpedig, hogy a fórumon nem látszanak spec karakterek a nevekben, pl egy ®-t nem jelenít meg rendesen... Ez lehet böngésző hiba? Bár a firefox és az explorer sem jeleníti meg jól...

Arwen 08-07-2006 08:02

Tanácsadók, kiküldött seregeknél is sárga a tábornokok száma.
Semmi nem látszik belőle, míg ki nem jelöli az ember. :(

Kincza 08-07-2006 08:06

Csoportbontás a menüben

Sziasztok!
Nekem az a furcsa, hogy a baloldali menüben a pontok néha csoportosítva jelennek meg, néha nem. Van rá vmi ötlet? Esetleg az IE valami hülyesége?
Amúgy a menü és az elrendezés gyorsan megszokható (hiszen logikusabb lett). Sőt, itt-ott már-már tetszik :p
Kincza

Chris 08-07-2006 08:19

A védett országok (anarchiában), citromsárgával vannak kiírva a bézs színű alapra, kijelölés nélkül nem lehet őket elolvasni.
A képzésnél és az építésnél, a zöld-barna illetve piros-barna részek dúrván nem illenet össze, ennél már az is jobb lenne, ha a barna részek (ahova írni lehet) bézs színűek lennének, és valami sötét színnel lehetne rá írni.
A fórumon az "új" felirat nagyon rikít (egyáltalán nem illik a környezetében lévő többi színhez), a beírt szövegre addig elég nehéz koncentrálni, míg másodjára nem kattintok a fórumra (az "új" jelzés elvonja minden másról a figyelmet), és el nem tűnik az "új" jelzés (viszont így elveszti a funkcióját a jelölés).
A többi dolgot (túl kicsik a villogó ikonok, a baloldali menű összefolyik) már más fórumon tárgyalják, szóval azokat nem vesézgetem.

Ati 08-07-2006 09:59

Quote:

Originally Posted by Peter
Van még egy dolog, de ez nem olyan túl lényeges, csak zavaró. Mégpedig, hogy a fórumon nem látszanak spec karakterek a nevekben, pl egy ®-t nem jelenít meg rendesen... Ez lehet böngésző hiba? Bár a firefox és az explorer sem jeleníti meg jól...

Ennek technikai okai vannak. Amikor a Hódító indult, akkor még nem voltak sem a böngészők, sem a kiszolgáló szerverek arra felkészítve, hogy különböző nyelvi karakterek stb. Ez 7 éve volt, akkoriban ilyesmi nem létezett, sőt, akkoriban még az ékezetet se kezelték például a böngészőj a címekben. :) Ezért az oldalak egy teljesen általános "nyelven" jelentek meg, ami az Internetből adódóan nem a magyar volt. Ez helyenként abban nyilvánult meg, hogy az ő és ű karakterek kalaposak, vagy hullámvonalasok voltak, mivel ezek a karakterek a nemzetközi karakterkészletben nincsenek meg.

Most az arculatváltással átálltunk "hivatalosan is" a kelet-európai karakterkészletre, amiben az összes magyar karakter helyesen jelenik meg.

Ez azzal jár, hogy néhány speciális, nem szabvány karakter máshogy jelenik meg.

Akit nagyon zavar, és csak 1-1 országáról van szó, az a supportra írva kérheti, hogy írjuk át a nevében ezt a karaktert az új kódolásra.

Az ilyen kérések nem élveznek elsőbbséget az általános csiszolgatásoknál, így ezekre mindenképp napokat várni kell.

Ati 08-07-2006 10:00

Quote:

Originally Posted by Arwen
Tanácsadók, kiküldött seregeknél is sárga a tábornokok száma.
Semmi nem látszik belőle, míg ki nem jelöli az ember. :(

Akkor ezt légyszi egy külön témában jelezd, ez a téma megintcsak ilyen általános beszélgetős, ahol az egyes jelzések elvesznek. Köszi.

Ati 08-07-2006 10:01

Quote:

Originally Posted by Kincza
Sziasztok!
Nekem az a furcsa, hogy a baloldali menüben a pontok néha csoportosítva jelennek meg, néha nem. Van rá vmi ötlet? Esetleg az IE valami hülyesége?
Amúgy a menü és az elrendezés gyorsan megszokható (hiszen logikusabb lett). Sőt, itt-ott már-már tetszik :p
Kincza

Felbontásfüggő, hogy hogyan jelenik meg a menü. Nagyfelbontás esetén, ha van neki hely, akkor tagolva, sőt, egy szép fejléccel jelenik meg. :)

Packolombo 08-12-2006 20:12

Quote:

Originally Posted by Mike zoostorm (Post 27656)
szoviforum... nagyon hianyzik a narancs szin.. ha tul rikito volt, at kene rakni vlaami mas narancsra.. de a barna...:( nekem nem jon be. olyan tudjatok milyen barna szine van... :D

épp ezért nyitottam erre egy külön fórumot, de sajnos érdeklődés hiányában a fórumom befuccsolt :((
engem is nagyon zavar a barna színű szövifórum, és nekem is az jut eszembe a barnáról

Packolombo 08-12-2006 20:14

ja és ráádásul vastagabb lett a betű ezt még pluszban nagyon nem szeretem

szamóka 08-12-2006 20:25

A szövetségek menüben a szövetséges orik, és a "Karaván" nagyon egybeolvad, lehetne ott egy sort emelni?

doscar 08-12-2006 21:26

látom a súgót nem olvasta senki mostanában :D

amúgy a többi rész nekem tetszik, sokkal szebb mint volt

Packolombo 08-12-2006 21:33

Quote:

Originally Posted by doscar (Post 28465)

hát nem mivel kiég tőle a szemem :)

Bogár 08-12-2006 21:43

a súgó a játék része... én nagyjából minden nap megnézek valamit.

amúgy szeretem a piros-fehér-fekete színkombinációt. :D

Cassandra 08-12-2006 21:56

Quote:

Originally Posted by doscar (Post 28465)

Khm... a súgót épp a napokban olvastam végig, a végiget szó szerint kell érteni, ABC sorrendben a legtetejétől a legaljáig, minden pontját betűről betűre és látok... nem annyira fárasztó olvasni, szerintem kimondottan jó a bordó-fehér kombináció...:)

Cassandra 08-13-2006 12:29

Egy apróság:A tablóban a sárga "új" felirat szintén nem látszik, különösebben nem életbevágó, de legyen már minden szép precizen megcsinálva.:)

Ati 08-13-2006 12:52

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 28533)
Egy apróság:A tablóban a sárga "új" felirat szintén nem látszik, különösebben nem életbevágó, de legyen már minden szép precizen megcsinálva.:)

Dehát piros. :P :D

Cassandra 08-13-2006 12:53

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 28534)
Dehát piros. :P :D

Látom, ez most kivételesen gyorsan ment. :p :D

Steve 08-14-2006 17:35

huhh annyi ilyen 6os verziós topic van remélem nem gáz ha ide irom, nem olvastam bevallom minden topicot végig róla csak két dolog lenne:
1.így hogy használtam is eógészen elfogadható és tényleg kinéz valahogy szal grat annak aki a grafikákat rajzolta:)
2. Tetszenek a füles megoldások, és ha már így van akkor egyetlen modosítást éreznék még jobbnak: hogyha az üziknél van mindennek külön füle akkor nem lehetne átrakni a bejövő üziket is oda? max maradna a főoldalon a jelző hogyha uj üzenet érkezik.

lacqa 08-14-2006 22:20

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 28667)
...ha az üziknél van mindennek külön füle akkor nem lehetne átrakni a bejövő üziket is oda? ...

támogatom, logikus lenne...

[Qpe_] 08-14-2006 23:04

Quote:

Originally Posted by lacqa (Post 28731)
támogatom, logikus lenne...

En is tamogatom, nem is ertem miert csak most vetodott fel..:)

Tibi22_SKCS 08-14-2006 23:27

a fotó albumoknál sem láttszik az 1új felirat mert sárga. szerintem az is legyen piros mint a tablónál:)

VérGyöngyTyúk Z 08-18-2006 12:00

Nem tudom mibe nyúltak még bele az átálláskor, de a teljesség igénye nélkül pár (engem roppantul idegesítő) hiba:
-Ha katit képzek akkor az miért lovasként jelenik meg a végén? Képzés alatt végig mezeji katona volt aszt eccercsak lovas lett.
- Ma 2 órát töltöttem azzal, hogy 1 db orimban megpróbáltam képezni. 1 tétel fegyi vásárlására ráment mind a 3 piacolásom, mert egyszerűen az oldalsó menün kívül semmit nem hozott be a gép. De persze az összes próbálkozásomat jegyezte és vonta a piacokat meg a pénzt is. Így összvissz kb 150 milliót vett le a gép a kb 20 milliós cuccért.
Lopni, varázsolni nem tudtam, szintén a gép miatt, érdekes, hogy a vipes orikkal ijen gond nem nagyon van, a nemvippek viszont kezelhetetlenek szinte. :(((

Ati 08-22-2006 15:11

Quote:

Originally Posted by Z a VérGyöngyTyúkok Ura (Post 29057)
Nem tudom mibe nyúltak még bele az átálláskor, de a teljesség igénye nélkül pár (engem roppantul idegesítő) hiba:
-Ha katit képzek akkor az miért lovasként jelenik meg a végén? Képzés alatt végig mezeji katona volt aszt eccercsak lovas lett.
- Ma 2 órát töltöttem azzal, hogy 1 db orimban megpróbáltam képezni. 1 tétel fegyi vásárlására ráment mind a 3 piacolásom, mert egyszerűen az oldalsó menün kívül semmit nem hozott be a gép. De persze az összes próbálkozásomat jegyezte és vonta a piacokat meg a pénzt is. Így összvissz kb 150 milliót vett le a gép a kb 20 milliós cuccért.
Lopni, varázsolni nem tudtam, szintén a gép miatt, érdekes, hogy a vipes orikkal ijen gond nem nagyon van, a nemvippek viszont kezelhetetlenek szinte. :(((

Ennek egészen biztosan nincs semmi köze az új verzióhoz.

solven 08-22-2006 21:10

Quote:

Originally Posted by Z a VérGyöngyTyúkok Ura (Post 29057)

Nekem valahogy a nem vipes oriaimmal sincsen semmi gond.

Az igaz hogy néhá kicsit többet kell várni a betöltésre a szokásosnál, (ami nem tudom miárt van) de ezen kívül nekem minden úgy megy, ahogy kéne.

Csak el ne kiabáljam. :)

Ati 08-22-2006 21:14

Quote:

Originally Posted by solven (Post 29326)
Nekem valahogy a nem vipes oriaimmal sincsen semmi gond.

Az igaz hogy néhá kicsit többet kell várni a betöltésre a szokásosnál, (ami nem tudom miárt van) de ezen kívül nekem minden úgy megy, ahogy kéne.

Csak el ne kiabáljam. :)

Első oldalletöltéskor több képet kell letölteni (háttér, fejlécek stb), amit azután a böngésződalapbeállítás mellett megjegyez, és onnantól gyorsabb. Mai neteken ez nem igazán számottevő különbség. Tudom, hogy van még, aki 33,6-os modemmel netezik, de nem szabad a fejletlen technikát alapul venni, amikor ma már 99%-ban nem ez a jellemző.

VérGyöngyTyúk Z 08-23-2006 08:32

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 29327)
Első oldalletöltéskor több képet kell letölteni (háttér, fejlécek stb), amit azután a böngésződalapbeállítás mellett megjegyez, és onnantól gyorsabb. Mai neteken ez nem igazán számottevő különbség. Tudom, hogy van még, aki 33,6-os modemmel netezik, de nem szabad a fejletlen technikát alapul venni, amikor ma már 99%-ban nem ez a jellemző.

Na ja. Nem is a képekkel van bajom, mert azokat behozza, de azért az még mindíg furcsa, h a vipes orikban pörög minden első pöccre, a nemvippk, meg a mai napig is tetü. Az angol meg a magyar együtt. Vannak PERCEK (!!!) mikor a nemvippk is "rendesen" kezelhetők, de nagyon nem az a jellemző.

A fejletlen technikáról meg annyit atti, h sztem úgyis IP cím alapján (meg a emilcím, meg egyebek) sztem sejtitek, h nem a legelavultabb kapcsolatról netek.

Más: nagyon szépen le tudja a support is tolni a felelősséget magáról, de a múlt heti (sztem nagyon egyértelmű és már többedszer megismételt) kérdésemre még válasz nem jött. Mindenesetre egyre kiváncsibb vagyok, hogy mi lesz a válasz és az én elszúrásom abban, hogy tekimentes oriból, 200 hekin, 65% foglalkoztatotság, 4-500 bála kajatúltermelés, és többszáz üres templom férőhely mellett (temple első helyen intézőben) miért ment el HETEKIG 100 képzett variból átlag 80!! Persze helyhijány mijjatt!

Bocsi, de tudjátok manapság kissé ideges vagyok, mert a régebben 1-1,5 órás oriellátás most úgy is 4-5 óra, hogy az orijaim 85%-át nagy nehésségek árán leszabiztam.

All times are GMT +1. The time now is 18:16.