![]() |
V6 bal oldali menük
Mivel többen is jelezték már rajtam kívül is, hogy egyáltalán nem látszik a tagozódás közöttük és nem ritkán nem találnak meg semmit, ezért kicsit átláthatóbbá kéne őket tenni, akár jobban látható tagozódással együtt is vagy, ahogy azt valaki felvetette javaslatnak, nem csak több részre tagozni, hanem mozgathatóvá tenni, akárcsak az intézőben az épületeket, így mindenki maga állíthatná be.
|
mindenképpen átláthatóbbá! a mozgathatóság nagyon jó ötlet, mivel akkor mindenki úgy állítja magának, ahogy akarja. Bár nem mutatna olyan jól egy főoldalon a sok nyilacska.
|
Quote:
|
Quote:
1024*768-on semmi tagolás nincs... márpedig tuti, hogy a játékosok legnagyobb része ezt használja most... |
Quote:
|
Quote:
van 29 menü, amiket be lehetne tagolni a következő képpen (a bónuszt és a kicstárat is beraknám a pénzügybe mint fület, így csak 27 menü lenne és máris szabadulna fel némi hely) Informatív menük (ezek a menü felíratok nem kerülnének bele, csak, azért írom le, hogy látszódjon a logikája, ha valaki kérdezné): Országod Tanácsadók Események Pontok Keresés Jegyzetek Feljutás Beállítási menük külön bekeretezve mondjuk : Beállítások Intéző Helytartó Pénzügy Fejlesztési és piac menük: Építés Hadsereg Tudomány Felfedezés Piac Cselekvési menük: Háború Alvilág Varázslatok Közösségi menük: Szövetségek Üzenetek Diplomácia Fórum Közösség Egyéb menük: Aréna, Párbaj Súgó Kilépés És ezen menük között lenne valami keret, mint pld a fő oldalon, mikor még nem vagy belépve a játékban, vagy hasonló (ha már neked az ABC sorrend nem tetszik)... |
Nem az a kérdés, hogy mi alapján tagolnád, mert a tagolás az már megvan most is magasabb felbontásnál. De a hely 768-as magasság mellett nem teszi lehetővé a tagolást. Tedd ki a címlapot fulscreenbe, reload, és lépj be úgy, hátha akkor előjön a tagolás abban a felbontásban is. Nem próbáltam.
|
Quote:
|
Vagy legalább legyen jobb oldalon a menü,mert a játékosok többsége sztem jobbkezes :)
|
Quote:
|
Quote:
|
Ati tagolás nálam sincsen! Pedig 1280*1024 a felbontás.
|
Quote:
|
Quote:
6os sp2es IE van feltéve de abszolút semmi tagolás nem láccik.... :( |
Quote:
|
óóó sirály megoldottam :)
Csak a bal oldai menüt frissíteni kellett, azt h mért azt nem tom de most már müxik :D |
Itt, amelyik gépnél ülök, se a cache törlése nem segített, hogy legyen tagozódás, se a teljes képernyőre állítás... tehát 1024*768-ban itt továbbra sem megy, IE 6-al...
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Tehát most vagy megy, vagy nem megy... és mivel igencsak úgy tűnik, hogy nem megy 1024*768-ban, mert NEM látszanak a tagozódások, ezért mégiscsak kéne rajta valamit csinálnod... |
Quote:
|
Quote:
Amúgy ez az egész kiküszöbölhető lenne, ha lehetne állítani a menük helyzetén, mint az intézőben (csak mivel a nyilak hülyén néznének ki a főoldalon, ezért mondjuk lehetne drag&drop módszerrel mozgatni őket).... |
jó lenne ha azt a szép főmenü fejléc képek kiszednétek a menüből mert nekem még 1152×864ben is letolja a kilépés menüt a tagozódás miatt a böngészőablakból. (és nem görgethető a menű...)
|
Akkor teljesen normális, hogy 1024*768-as felbontással nem látok tagolást...
De egyébként milyen módon van tagolva? A jelenlegi sorrendben nem látok semmi érdemleges tagolási szisztémára rendszert! : ) Egész egyszerűen csak a korábbi rendszer oszlopai egymás fölé pakolva. Akkor az jó volt, mert messze voltak egymástól, most viszont az is jobb lenne, ha legalább ABC-rendbe lennének szedve! Így iszonyat idő megszokni, mi merre van, és még akkor is előfordulhat, hogy mellé klikkel az ember. |
Nah akkor finomítok a problémám leírásán :D
van az a szép főmenü feliratú terméskövet mintáző kép a bal menü felett.... néha nincs ott, néha ott van és jó a menü, és a legtöbbször amikor ott van, akkor meg lelóg a kilépés gomb a böngészőből és nem görgethető a menü... 1152×864es felbontáson. kicsit meg kellene szervizelni. vagy ne legyen ott egyáltalán, vagy oldjátok már meg ogy az esetek 70%ban amikor megjelenik, akkor ne 'lökje' le a kilépés gombot a menüről... (Firefoxon néztem csak) |
Quote:
|
Quote:
*** megnéztem... tabokkal belépésnél nincs kép, tabok nélkül van, ha utána nyitok tabot akkor meg letolja. |
Menükpontok sorrendje
Szerintem a menüpontok jelenlegi sorrendje nem jó. Felülre kéne rakni azokat a menüpontokat, amiket mindenki gyakran használ. (Pl. az Országod, Tanácsadók, bár lehet, az lenne a legjobb, ha Atis utánnaloggolna, hogy melyikre kattintanak a legtöbbet! Hisz mindenki másképp használja! :o ) A jelenlegit nem lehet megszokni, állandóan a sosem használt menüpontok között bújkál az, amit keresek! :D (Pl. az Intéző. Nagyon fontos, de ha egyszer jól be lett állítva, akkor még akár le is eshetne a listáról, az se lenne feltűnő! :cool: )
|
Kipróbáltam firefoxal. Senki problémája tényleg valós és zavaró. Valamit tenni kéne. :cool:
Kell oda az a "Főmenű" felirat? :) Szerintem elég egyértelmű mi az ott, ezért el lehetne hagyni. IE 1024-ben is lehetne valami tagolás a menüben, pl. egy vonal vagyis 5 vonal kellene. 5 pixel nem olyan sok...:D Én is a fontossági sorrendet tartanám jónak. Az ABC sorrend nem jó mert angolban is játszom és a helyet előbb jegyzem meg mint a szót. :) |
Quote:
|
Épp az a gond, hogy ha full képernyőn lépek be és leveszem "teljes méretre" akkor eltünik alul a kilépés menüpont. Na oké, nem kötözködöm többet. :)
|
Quote:
Ez egy kicsit agyon-erőltetett dolognak tűnik nekem. |
Mzilikazinak volt pár ötlete csak offtopicként szólta be őket, de ideteszek belőle párat ami tettszett :D
"- A főmenüt Országodnak nevezni elég érdekes felfogás, mert ez nem az országot mutatja, hanem egy két fontosabb adatát, tehát a főmenüjét. Hadsereg, amit célszerűbb lenne kiképzésnek hívni..." - az építés mintájára... hiszen az se épületek...- "- visszatérve a Főmenüre: az ország neve mellett a csoport és alul az Üzenetek olvasása pirossal vannak szedve. miért? egyik sem annyira fontos hogy pirossal kellene kiemelni. a piros színt meg kellene hagyni a negatív események (katonai vereség, támadó tolvajakció, ártó vari) alapszínének és nem használni indokolatlanul, mert zavaró." "- a menüpontokat célszerű lenne tagolni, tehát a harci, a beállítási a termelési stb. menüpontokat egy pár ponttal nagyobb sortávolsággal elválasztani egymástól, sőt esetleg színekkel kiemelni a fontosabbakat. én valahogy így tagolnám: Háború, Alvilág, Varázslatok együtt (harci menük); - Tanácsadók, Pontok, Események és Keresés (infó menük); - Intéző, Helytartó, Pénzügy (beállítás menük) - Kiképzés, Építés, Tudomány és Felfedezés ("termelés" menük); - a Piac és a Szövetségek menü külön soron kiemelve, - az Üzenetek, Diplomácia és Fórum egy kupacban (nem tudok jobbat, "Diplomácia" menük, a jelenlegi diplomáciát pedig átkeresztelném szövetségi hirdetésekre) - a Beállítások, a Bónusz, a Kincstár, a Jegyzetek stb a menü alján, mint a viszonylag ritkábban használt menüpontok." ezek között van pár olyan dolog ami tettszene... |
Quote:
2, A menüpontok most is tagolva vannak, megfelelő felbontás esetén. Kisebb felbontásnál nem fér el a tagolás. |
Ati, itt a tagolás rendjén akar változtatni, amúgy értem mire gondolsz az 1es pontal, abban is igazad van :D mindenesetre ez a tagolás, meg a hadsereg és a diplomácia menüpont átnevezése tettszene :)
|
Quote:
Én azt gonbdolom, hogy eddig egyik menüponttal sem volt probléma, és most is csak a Főmenü változott át "Országod"-dá, hogy a "Főmenü" elnevezést valóban a menüre használhassuk, ne egy olyan oldalra, ami minden, csak nem menü. :) Úgyhogy én nem hiszem, hogy bármit változtatni kellene a menüpontok elnevezésén. |
En ugyanezt a kerdest mar felvetettem meg a hetvegen egy levelbe a supporthoz. Akkor azt irtatok hogy valtoztassak a felbontason. Mivel a video kartya felbontasa a 1024x768 es ezen nem igen tudok valtoztatni mert akkor egeszen eltol minden mast a gepen igy tagolatlanul marad nalam a menu.
De lenne nekem is kerdesem ezen felul. Ati, mivel a "betuk" forumon azt irtad hogy sajnos hely hiany miatt nem lehet nagyobbra venni a tanacsadokba az irast es mint latom nagyon sokunknak a menu sem ugy latszik ahogy kellene, miert kerult a menu alulrol az oldalra?Mert ahogy en ezt ertelmezem ez miatt van hogy minden joval kissebb lett. Masik kerdesem, a menu sorrendje most ugyanaz ami alul volt? Mert szerintem ha igy egymas alatt van valami ertelmesebb sorrendre kellene valtoztatni, de ezt is mar irtam supportra a hetvegen. |
Ohhoho, ratalaltam a megfelelo topicra:)
Csatlakoznek par elottem szolohoz. 1024x768-as felbontasban teljes kepernyos modban firefox-al a menupontok nem fernek ki vegig. Nincs 'Fomenu' tablacska, nincs tagolas, megis hianyzik a 2-3 legalso menupont. Es nem gorgetheto. A hibajelenseg reprodukciojahoz ha kell: oprencer: linux, bongeszo: firefox 1.5.0.3 theme: Noia 2.0 (eXtreme) 3.01 Remelem kimerito hibaleirast adtam. |
Quote:
Ha nincs tagolva a menü, akkor is logikusan ki tudod találni, hogy hol lehet máshol a tagolás, az egymás alatt levő menüpontok szorosan kapcsolódnak egymáshoz. Az eddigi szorosan 4-es tagolás most változott, van, ahol csak 3 menüpont van egyben, és van, ahol 6. (Plusz a kettő között a 4 és az 5 is megtalálható. :)) |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 04:18. |