![]() |
V6 eseményjelző ikonok
A helyzet az, hogy az esemény jelző ikonok túlságosan kicsik és elvesztik azt a funkciójukat, amit eddig betöltöttek, főleg úgy, hogy most már nem is szín alapján kéne őket megkülönböztetni, hanem a rajtuk lévő ikonok alapján.
Jelentősen kéne növelni a méretüket úgy, hogy tényleg jól láthatóak legyenek. |
Szerintem ez teljesen egyértelmű, nincs mit rajta sokat "vitázni". A kérdés csak az, hogy hová kerüljön, nem? De ez sem nehéz, mivel minden jobb lesz a jelenlegi helyzetnél...
|
Ha megszokja az ember hogy nem a jobb alsó sarkot kell nézni, akkor felűnik...
|
Quote:
|
De ha esetleg kivennénk (összevonnánk) egy két ritkán használt (feljutás, bónusz stb.) menüpontot és a felszabadult helyre nagyobb villogók kerülnének, még jobban feltűnne.
|
Quote:
Mivel a bal oldalon bőven van még rá hely, ezért símán lehetne nagyobbítani a villogókon úgy, hogy tényleg láthatóak legyenek rajta az ikonok, valamint ne zöld háttér előtt villogjon a zöld alapú ikon...:) |
Quote:
|
Quote:
Egyébként mondjuk abban van igazság, hogy az ikon lehetne az eddig használt színek előterében(ellenérvem is van a piac ikonja pl. sárga háttéren nem érvényesülne és sztem a fontos eseményeknél ugyanez a helyzet) |
Quote:
Quote:
|
Egy picit offtopicnak tűnhet a kérdés, de...
... észrevette már valaki, hogy a böngésző címsora is megváltozik, amikor villogó esemény van? Többektől hallom, hogy eddig úgy rendezte el az ablakokat, hogy a jobb alsó sarok ne legyen letarakva, és akkor látta, ha villog valami, hiába dolgozott mondjuk word-ben közben. No de ha csak a menüsorba lekicsinyíted az ablakot, akkor is látszik, nem kell semmit rendezgetni. Kiírja, hogy mi történt. Igaz, hogy most, a több ikon mellett csak a legfontosabbat jelzi (ami régen villogott), de egyből látni, hogy valami történt, mégcsak nem is kell, hogy aktív legyen a böngészőablak. |
Quote:
Amúgy nem is az a baj, hogy azt nem veszed észre, hogy villogás van, hanem azt, hogy nem tudod mi villog és ha már keresni kell, hogy mi villog, mert nem látszik rendesen, akkor elveszti a funkcióját a dolog, ami nagy vissalépés lenne, hisz eddig ha villogott, akkor kapásból, ránézésre meg tudtad mondani, hogy hova kell belépned (szín+szöveg kombináció nagyon jól működött együtt). Ha ugyanazt a funkciót akarod elérni ikonokkal, akkor azoknak az ikonoknak jól láthatóaknak kell lenniük... |
Quote:
Sehova nem kell belépned, rákattintottál, és ment a megfelelő helyre. Ahogy most is. |
Quote:
Aminek én örülök, hogy most midegyik esemény külön, egyszerre is funkcionáló villogót kapott, csak mivel most már nem felíratok vannak, hanem ikonok ezek jelölésére (és eltünt a jól látható színkombináció is) ezért ezek folyományaként, most ha ránézek és villog minden, akkor keresgélnem kell, hogy melyik hozott fontos eseményt, melyik piacot stb... mikor valószínű a játékosok 99%-a nem az üzeneteket, vagy a piacot fogja először megnézni, ha fontos esemény történt az orijába... de mivel nem látszik, hogy melyik ikon melyik, ezért (mint ahogy már írtam), elveszti az informatív funkciójának nagy részét. Ennek jobbá tétele mégcsak nem is olyan bonyolult, szimplán csak nagyobbra kell venni az ikonokat, valamint ne zöld háttér előtt villogjanak és már el is látják a funkciójukat tökéletesen... |
Amikor be lett vezetve a sárga, vagy a kék villogó, akkor is volt nagy meglepődés, hogy hú, ez meg mi. Kellett fél nap, amíg mindenki megszokta. Most is minden fix helyen van, igazából nem értem, hogy mi változott, látod melyik villog, pontosn tudod, hogy mi történt. Kell X óra, amíg megszokod, hogy mi hol van, mivel eddig csak egy volt, egy helyen. Most 5 lehet, egymás mellett, meg kell jegyezned a sorrendet.
|
A villogó ikonok méretét én is növelném minimum 2 x -esére.
Az ikonok alapszíne legyen a "hagyományos" zöld, sárga, kék stb. |
Quote:
|
Quote:
|
Alá be lehet varrni egy 2X16 pikszeles szinkódot ikononként... Oszt akkor mindenki látja hogy millen szin fölött villog az ikon, és csuklóból fogja tudni a beavatkozás szüxégességét....
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Miért készültek a villogók? |
Quote:
|
VAlóban, ha valamit megtanulsz az tilleg nem előrelépés... Tanulni meg nehéz, szal hogy ne kelljen /kényelem rlz/ alá lehet szinezni egy vékony csikot. Azt most boritékolom, hogy bár szerinted a fejlődés iránya vitatott, de a régi villogóknak integethetsz.... Szal inkább a jelen felület othonossá tételén kellene gondolkodni, ami nem egyenlő a szétbarmolásával.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
14"-os monitor??? Annál már sok helyen az ultrahang monitorja is nagyobb!!! De pl monokrom moncsin egész vaditóan nézki az uj Style... Tessék a menüket sötétszürkére venni mert a fekete/fehér moncsimon nem ütős a játék-környezet.... :D :eek: ;) |
Quote:
|
Quote:
Amúgy szerinted azért készültek a azok a villogók, hogy villogjanak szimplán? :) Ez biza akkor lehetne karácsonyfa égő is nem? Tehát még 1x felteszem a kérdést, miért készültek a villogók eredetileg? Mi az eredeti funkciójuk? |
Quote:
Ez azért tagadhatatlanul jó dolog!!! |
Quote:
OFF: esetleg munkahelyről/iskolából játszanak max 5K-s sávszéllel (80Kbyte-os képek), vagy van képük mobilról ránézni az országukra... /OFF |
Quote:
Szamóka, azért maradjunk reálisak... NEm az a jellemző hogy valaki 14" monitoron hóditózik.... Cégeknél, de megmerem kockáztatni hogy iskolák esetében sem nagyon találsz 14"-os moncsit. A sávszélesség kérdésében nem nyilatkozom, mert hogy nem vagyok vele képben, de faxmodemen keresztül ki fogom próbálni hogy hogy fut a game... :cool: |
nah akkor most beszólok én is... nekem 15"os a monitorom, 1152×864es felbontás 40% fényerőn 100% kontraszton megy, 80HZ frissítéssel... ezen a villogás láttszik de hogy mit akar nem. jó, megszokható meg miegyéb de valóban jobban örülnék, hogyha valahogy kontrasztosabb lenne az a villogó ikon... tehát a piac sárgább stb... mert így alig kivehető a rajzolat... (pedig bitang jó szemem van és sötétszürke a hátterem világosszürke betűkkel amit szinte a családban egyedül én olvasok el röhögve, szemmeregetés nélkül, ahogy a pontlistát is lazán látom, de a villogót nehezen veszem ki... és persze, meg lehet szokni, de ha van lehetőség könnyebben értelmezhető villogót csinálni, akkor ugyanmár miért ne lehessen megtenni azt...) (jó az SZF ikonja már egész jó alapból is de az a sárga ragyogás a könyv körül picit lehetne élénkebb...)
|
Összesen 4, azaz négy ikon hátterét kellene átszinezni:rolleyes:
|
Quote:
Quote:
|
A szinekkel szerintem is lehetne variálni.
Ha már van, legyen feltünő, és első pillantásra egyértelmű. Persze meg lehet szokni ezt is, csak inkább visszalépésnek tartom. |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 06:20. |