Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   v6 Pontok menüje (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=688)

Ati 08-05-2006 22:03

v6 Pontok menüje

Sziasztok!

Úgy látom, hogy alapvetően a fórummal és a pontlistával kapcsolatban merült fel a legtöbb probléma.

Ebből a fórum közös színezgetéssel szép lett.

Marad a pontlista.

Az eddigi információmennyiség miatt az oldal nagyon szélesre nőtte ki magát a kiinduló állapothoz képest. Ezért kellett mindenképp kicsinyíteni rajta, hogy egységes méretben elférjen.

Így a betűk akkorák lettek, amiket most láttok.

A betűméret növelésével ismét szélesedne az egész oldal, aminek az elkerülése lenne pont a cél.

Úgyhogy várom a javaslatokat, hogy mi az, amit levegyünk, esetleg 2 soros legyen országonként, vagy egeret rávive jelenjenek meg bizonyos információk, ...

Alapvetően sokféle lehetőség van, a sima kicsinyítés úgy nem nyerte el a tetszéseteket, úgyhogy nézzünk mást! Várom a javaslatokat, hogy melyik megoldás lenne szimpatikus az előző felsorolásból, esetleg más megoldás.

Egy kérésem van a javaslatokkal kapcsolatban: az oldal szélességét ne növeljük.

És akkor indulhat az ötlet-áradat. :)

BeeLord 08-05-2006 22:19

Nem tudom, lenne-e értelme, hogy a Faj, Személyiség, Eredményesség oszlopokat kivennénk a pontlistából. Ezek pedig előjöhetnének külön listában, mikor ráviszem az egeret egy ország nevére. Amúgy minden maradhatna, és még nagyobb betűket is lehetne használni. Ez a három oszlop úgyis csak a vipeknek lényeges. Nos?

Ati 08-05-2006 22:23

Quote:

Originally Posted by BeeLord
Nem tudom, lenne-e értelme, hogy a Faj, Személyiség, Eredményesség oszlopokat kivennénk a pontlistából. Ezek pedig előjöhetnének külön listában, mikor ráviszem az egeret egy ország nevére. Amúgy minden maradhatna, és még nagyobb betűket is lehetne használni. Ez a három oszlop úgyis csak a vipeknek lényeges. Nos?

Azt gondolom, hogy ilyen jellegű változtatásoknál pont a VIP-eseket kell szem előtt tartani, úgyhogy az "úgyis csak a vipeknek lényeges" résszel azt hiszem nem tudok egyetérteni.

wand 08-05-2006 22:24

vagy a hírnevet kéne kiszedni, lévén semmi gyakorlati jelentősége..

+ az "info" sor is csökkenthető lenne, ha kék "info" felirat, helyett csak egy kék X jelölné, hogy van infó

ja és semmiképp nem legyen 2 soros a pontlista

BeeLord 08-05-2006 22:28

Quote:

Originally Posted by Ati
Azt gondolom, hogy ilyen jellegű változtatásoknál pont a VIP-eseket kell szem előtt tartani, úgyhogy az "úgyis csak a vipeknek lényeges" résszel azt hiszem nem tudok egyetérteni.

Ezt úgy értettem, hogy a nem vipeseknek úgyis feleslegesen van bent az a 3 oszlop. Így náluk esetlegesen egyszerűen nem lenne elérhető ez a megoldás. A vipesek meg amint ráviszik az egeret egy országra, máris előjönnek a plussz tárolt info-k. Ezzel nem kéne szélesebbé tenni a pontlistát, mégis nagyobb lehetne a betűméret. Elsőre ez az ötlet jutott eszembe, de hátha lesz még valami jobb. Lényeg, hogy a jelenlegi pontlista nem megfelelő.:)

szamóka 08-05-2006 22:57

Néhány javaslat

A pontlistában az eredményesség 3 oszlopa szerintem nyugodtan mehetne egy pop-up ablakba, ha megoldható.

A beállítások menüben le lehessen tiltani a képeket. A PDA-sok, betárcsázós-modemes játékosok biztos örülnének neki.

E fórumhoz hasonlóan színsémák használata. Alapvetően jó a design, de a régebbi színek nem fárasztották annyira az ember szemét.

Ati 08-05-2006 22:58

Quote:

Originally Posted by szamóka
A beállítások menüben le lehessen tiltani a képeket. A PDA-sok, betárcsázós-modemes játékosok biztos örülnének neki.

E fórumhoz hasonlóan színsémák használata. Alapvetően jó a design, de a régebbi színek nem fárasztották annyira az ember szemét.

Ezeket légyszi a megfelelő helyre, ezeknek semmi köze a pontlistához. Köszi.

Survivor 08-05-2006 23:00

Quote:

Originally Posted by szamóka
A pontlistában az eredményesség 3 oszlopa szerintem nyugodtan mehetne egy pop-up ablakba, ha megoldható.

A pop-up ablakok sokakat idegesítenek és most már a legtöbb böngésző alapból blokkolja őket. Sokan meg nem tudják hogy kell mégis engedélyezni. Ennél talán jobb, ha az egérkurzort a név fölé víve jönnének elő az extra infók. :rolleyes:

Senki 08-05-2006 23:02

Survivor ötlete tettszik... ki lehetne venni az eredményességet és normálisabb infoboxba lehetne tenni ahol meg van adva hogy mivel volt az az eredméynesség, és akkor nincs keveredés....

lacqa 08-05-2006 23:25

Quote:

Originally Posted by wand

+ az "info" sor is csökkenthető lenne, ha kék "info" felirat, helyett csak egy kék X jelölné, hogy van infó

még kevesebb helyet foglalna ha ilyenkor az ország neve vagy ID-je lenne kék

Quote:

Originally Posted by BeeLord
Nem tudom, lenne-e értelme, hogy a Faj, Személyiség, Eredményesség oszlopokat kivennénk a pontlistából. Ezek pedig előjöhetnének külön listában, mikor ráviszem az egeret egy ország nevére.

ezt is támogatnám, már az előző verzióban is zavart hogy foglalja a helyet :)

Quote:

a és semmiképp nem legyen 2 soros a pontlista

ja és semmiképp :DDD

vonos82 08-06-2006 08:22

Én szamóka ötletét támogatom, az eredményességet lehetne úgy jelezni, hogy három kis színes kocka egymás mellett (mondjuk zöld-piros-zöld), amire ha rákattintunk, akkor kiírja százalékosan.

A másik, hogy a személyiségnél nyugodtan lehetne rövidítéseket használni... A Hódosok nagy része egy személyiséggel rendelkezik. A kék számosok személyisége úgy is soxor több sorban van kiírva. Nem mindegy, hogy "gazdálkodó", vagy csak "gaz.".

Ennyi lenne a javaslatom.

Cassandra 08-06-2006 08:52

Szerintem a személyiségek lerövidítése nem jó ötlet, azzal elég butácskán nézne ki az egész nem gondolod!?(gazd., vánd., ker., brrr...rémes)

Az jó ötletnek tűnik, hogy a sikerességet úgy lehessen látni, hogy ráhúzod az egeret egy pontra és megjelenik a százalékos arány.Valamint az is tetszik, hogy az infót egy kis kék valami(kocka, vagy pont)jelezze.
De én például nem annyira pártolom hogy a fajt meg a személyiséget a fenti módon lehessen megtudni, nekem kifejezetten hasznos néha, hogy első ránézésre látom milyen fajú és személyiségűek az adott országok.(Így nem kell keresgélni, ha teszem azt emberhiányod van és sos-ben egy környékbeli hullát keresel ennek gyors orvoslására...)
Még egy ötlet, a szabisok lehetnének eltérő szinnel a pontlistában, mert pl. a hosszúnevü esetleg többszemélyiséges országok neve mellett az [SZ]jelzés még jobban széthúzza az egészet.

Ja és még valami, aztán mára abba hagyom.:p:D
A pontlista alatt, ahol a szinek jelentését találod a sötétebb szineken abszólút nem látszik a fekete felirat...

vonos82 08-06-2006 09:03

Ha a személyiség neve elfér mondjuk 10 karakterben, akkor maradna ez, de ha valaki "Gazdálkodó, Kereskedő, Tábornok"?

Akkor lehetne rövidíteni. A Vándort , Tudóst felesleges.

Cassandra 08-06-2006 09:16

Quote:

Originally Posted by vonos82
Ha a személyiség neve elfér mondjuk 10 karakterben, akkor maradna ez, de ha valaki "Gazdálkodó, Kereskedő, Tábornok"?

Akkor lehetne rövidíteni. A Vándort , Tudóst felesleges.

Őőő... a többszemélyiséges orik személyisége egymás alatt van, nem?(most speciel nem tudom megnézni hogy ez változott-e.)
Ha egymás alatt van, akkor azt az oszlopot simán lehet a gazdálkodóhoz igazítani, az csak 11karakter az az egy karakter meg nem oszt, nem szoroz, azért kár rövidítgetni.
A többi módosítással sztem már lehetne annyi helyet spórolni, hogy beleférjen az egyel nagyobb betűméret...

vonos82 08-06-2006 09:39

Másik ötlet:

Mi lenne, ha a pontok táblázat olyan lenne, mint a VIPesek felvett listája? Az rövidebb vagy 8-10 karakterrel, és mégis minden infó benne van. A távolságnál pedig elég lenne egy szám is.

Cassandra 08-06-2006 09:49

Quote:

Másik ötlet:

Mi lenne, ha a pontok táblázat olyan lenne, mint a VIPesek felvett listája? Az rövidebb vagy 8-10 karakterrel, és mégis minden infó benne van. A távolságnál pedig elég lenne egy szám is.

A VIPes lista csak azért rövidebb, mert a nagyon hosszú nevü országok vsz. nincsenek benne, próbáld ki, ha felveszel egy hosszúnevű, többszemélyiséges, szabin lévő országot, az a lista is azonnal kiszélesedik olyanra, mint az alatta levő...

vonos82 08-06-2006 10:11

Quote:

Originally Posted by Cassandra
A VIPes lista csak azért rövidebb, mert a nagyon hosszú nevü országok vsz. nincsenek benne, próbáld ki, ha felveszel egy hosszúnevű, többszemélyiséges, szabin lévő országot, az a lista is azonnal kiszélesedik olyanra, mint az alatta levő...

Igazad van, tényleg kiszélesedik. :D

Akkor viszont marad az SZ betű, és a távnál a "kör", nem? Esetleg az eredményességnél az , amit írtam, hogy először csak egy kis kocka legyen, ahoz hasonlóan, mint itt a fórumon a reputation-ikon (vagy mi?), és ha kattintunk, akkor jelenne meg a százalék.

Cassandra 08-06-2006 10:15

Quote:

Igazad van, tényleg kiszélesedik. :D

Akkor viszont marad az SZ betű, és a távnál a "kör", nem? Esetleg az eredményességnél az , amit írtam, hogy először csak egy kis kocka legyen, ahoz hasonlóan, mint itt a fórumon a reputation-ikon (vagy mi?), és ha kattintunk, akkor jelenne meg a százalék.

Meg az infójelző...és pl nem kell 3 pont, vagy kocka vagy mi a sikerességhez, hanem csak egy és ha ráhúzod az egeret kiírja mindhárom %os értéket...

Ati 08-06-2006 10:33

Quote:

Meg az infójelző...és pl nem kell 3 pont, vagy kocka vagy mi a sikerességhez, hanem csak egy és ha ráhúzod az egeret kiírja mindhárom %os értéket...

Ha nem mutatjuk vizuálisan, akkor egy is felesleges, akkor vmelyik más adatra ráhúzva (pl név) kiírhatja ezeket.

vonos82 08-06-2006 10:37

Igaz, de szerintem elég sokan szeretünk úgy ránézni a listára, hogy egyből látjuk, ha valakit nem tudtunk eddig meggömbözni, vagy egyáltalán nem volt kapcsolat, vagy szétlopott bennünket.
Ezért gondoltam, hogy valamiképpen egyből lehessen látni részinformációt, és ha pontosan akarjuk tudni, akkor ráhúzni az egeret.

Cassandra 08-06-2006 10:37

Quote:

Originally Posted by Ati
Ha nem mutatjuk vizuálisan, akkor egy is felesleges, akkor vmelyik más adatra ráhúzva (pl név) kiírhatja ezeket.

Egen ezt is gondoltam, csak már lemaradt.:D

aúú 08-06-2006 10:40

Quote:

ja és semmiképp nem legyen 2 soros a pontlista

Sőt igazából maradhatna inkább az infó helyett, egy i felírat is...

A hírnevet én is kiszedném cakkumpúder belőle, mert semmi jelentősége nincs és csak foglalja a helyet... és igen, semmiképpen ne legyen 2 soros...:D
Szerintem a faj elég lényeges eleme a pontlistának, így azt nem piszkálnám (főleg, hogy abból csak 1 db lehet), a személyiséget viszont az egérre előjövő menübe raknám (abból ugyibár lehet egy csomó, ami felesleges helyfoglalás) míg az eredményességből a hadi eredményességet nyugodtan el lehet hagyni (vagy azt is átrakni egér által előugró részre), mert azt a legtöbben, hogy átütik e a célpontot vagy nem, kiszámolják (vagy csak exhas küldik a csapatokat), míg a vari és toli akciónál csak akkor számolnak, ha ránézésre is necces a dolog...

vonos82 08-06-2006 10:44

A Hírnév kiszedését nem támogatom, sokszor jól jön, hogy egyből látszik, ha valaki üt-lop-varázsol.

Az infó tényleg lehetni egy nagy-i (hehe).

A szabi SZ betűje is felesleges, de legalább is hosszú (már ha 4 karakter hosszúnak számít).

Én még mindig a személyiség-rövidítését szorgalmazom, de ez csak az én véleményem.

Az eredményességről pedig lásd fent: nekem fontos, egyből lássam, kik vannak körülöttem, és mi az eredmény.

Cassandra 08-06-2006 10:44

Quote:

Igaz, de szerintem elég sokan szeretünk úgy ránézni a listára, hogy egyből látjuk, ha valakit nem tudtunk eddig meggömbözni, vagy egyáltalán nem volt kapcsolat, vagy szétlopott bennünket.
Ezért gondoltam, hogy valamiképpen egyből lehessen látni részinformációt, és ha pontosan akarjuk tudni, akkor ráhúzni az egeret.

De, ha 3pont ott van, vagy valami, az nem foglal sokkal kevesebb helyet az eddiginél, és abból, hogy ott van a faj, személyiség már tudod ki az akit 1szer már biztosan megtudtál gömbölni.
Egyébként nálam személy szerint az hogy korábban mekkora sikerrel gömböztem, vagy loptam nem annyira mérvadó, mert időközben bármi megtörténhet az adott országokkal.

vonos82 08-06-2006 10:48

100% 100% 100% helyett:

@ @ @ , csak tegyük fel ezek kockák, vagy körök, és más színüek ( zöld-zöld -zöld)

Értitek, nem 21 karakter, hanem 3 (vagy 6, ha van szóköz is, de SZVSZ nem kell).

Ati 08-06-2006 10:49

Quote:

Ez oké (ezért is maradtak most az oszlopok), de *EGY* kockábl nem tudod, hogy ez most szétlopott, és közben 100-szor átmentél rajta sereggel, vagy sose jutottál be hozzá sereggel, de rengetni jól tudod.

Cassandra 08-06-2006 10:53

Quote:

100% 100% 100% helyett:

@ @ @ , csak tegyük fel ezek kockák, vagy körök, és más színüek ( zöld-zöld -zöld)

Értitek, nem 21 karakter, hanem 3 (vagy 6, ha van szóköz is, de SZVSZ nem kell).

Ok ok!
Igazatok van.:)
3 kocka+I, az infó helyett és mondjuk mindezt egymás mellé egy oszlopban?
+szabi jelölése más szinnel [SZ] helyett..

vonos82 08-06-2006 10:54

Quote:

Originally Posted by Ati
Ez oké (ezért is maradtak most az oszlopok), de *EGY* kockábl nem tudod, hogy ez most szétlopott, és közben 100-szor átmentél rajta sereggel, vagy sose jutottál be hozzá sereggel, de rengetni jól tudod.

Nem is egyre gondoltam, hanem háromra. Ha sikeres voltam zöld, ha nem piros... Ha pedig a %-okra vagyok kíváncsi, ráhúzom az egeret, és kiírja.

Cassandra 08-06-2006 10:56

Quote:

Nem is egyre gondoltam, hanem háromra. Ha sikeres voltam zöld, ha nem piros... Ha pedig a %-okra vagyok kíváncsi, ráhúzom az egeret, és kiírja.

Ez nem is neked szólt.;)

vonos82 08-06-2006 10:56

@ @ @

pölö ez egyenlő lenne a mostani 100 100 0 kiírással.

aúú 08-06-2006 11:00

Quote:

Originally Posted by Ati

Azért valljuk meg őszíntén, hogy hadi eseményből jóval kevesebbet csinál még egy hadis ori is, mint a tolis és varis ori a saját "szakterületén", így nekik jóval szükségesebb a pontlistában a sikeresség, mint a hadiknak, akik valószínű fejből is meg tudják mondani, kihez fértek be és kihez nem, sőt a hadi cselekményeket a saját esemény listájában is meg tudja nézni (ha meg egér mutatóra előjövő lesz, akkor még ezt se kell megtenniük).

Ati 08-06-2006 11:04

Quote:

Ok ok!
Igazatok van.:)
3 kocka+I, az infó helyett és mondjuk mindezt egymás mellé egy oszlopban?
+szabi jelölése más szinnel [SZ] helyett..

El fogok mindenkit keseríteni, de ez még kevés. :) Ennél több helyet kell szerezni. :(

vonos82 08-06-2006 11:05

Quote:

Originally Posted by Ati
El fogok mindenkit keseríteni, de ez még kevés. :) Ennél több helyet kell szerezni. :(

Nna, akkó' gondolkoggyunk! :d

aúú 08-06-2006 11:07

Quote:

A Hírnév kiszedését nem támogatom, sokszor jól jön, hogy egyből látszik, ha valaki üt-lop-varázsol.

Ez biza már régen nem igaz, csak addig volt kitalálható, míg újdonság volt a hírnév... mióta a körbe forduló orik viszik magukkal a hírnevet, meg mióta a kis okos tolis és varis orik rájöttek, hogy biza ha felfelé és lefelé is ártóznak, akkor a hírnevük nem nagyon változik.... és csak ezért egy ilyen eszméletlenül hosszú számot (van ahol a hírnév egy orinak 1 milla fölött van) meghagyni nem nagyon van értelme, a többi infóval szemben...

aúú 08-06-2006 11:08

Atis, nem tom ide írjam e, vagy új topic kell neki, de az új villogók ikonja is túl kicsik, azok méretét is növelni kéne...

vonos82 08-06-2006 11:11

Hely # Országnév Érték Hírnév Táv Infó Faj Személyiség Eredményesség
xxx xxxxxx xxxxxxxxx 37.458 - 2.720 13 kör Óriás Tudós 100 100 100

ennek kb. 1/3-át, felét teszi ki az eredményesség, az infó, és a személyiség, valszeg ezeket kell csökkenteni.

Mi a helyzet a keretvastagsággal? Az is jelent 1-2 karaktert, nem?

Cassandra 08-06-2006 11:12

Quote:

Originally Posted by Ati

Pfff...no szép... akkor amit aúú is írt, hogy a személyiségek ne látszanak egyből, csak a név fölé húzva az egeret, az tényleg nem annyira fontos infó, a faj alapjáraton meghatározóbb.(Legalábbis nekem...)
Quote:

xxx xxxxxx xxxxxxxxx 37.458 - 2.720 13 kör Óriás Tudós 100 100 100

ennek kb. 1/3-át, felét teszi ki az eredményesség, az infó, és a személyiség, valszeg ezeket kell csökkenteni.

Mi a helyzet a keretvastagsággal? Az is jelent 1-2 karaktert, nem?

Nem a harmada, mert azt ne felejtsd el, hogy az új jelölések odakerülnek(meg vannak országnevek, amik magukban hosszabbak ennél), és közvetlen egymás mellett, szóköz nélkül lehet nem a legpraktikusabb...

Lali 08-06-2006 11:19

az eredményesség részt szerintem úgy ki kell hagyni ahogy van. gyakorlatilag nem használja senki semmire. ha meg valakin átmentél így úgy ezerszer , vagy ő rajtad, azt megjegyzed, ezért nem kell külön tábla. ha ez nem is elég, de már harmadával több a hely.
a hírnév fontos, hogy maradjon szerintem.

vonos82 08-06-2006 11:25

xxx xxxxxx xxxxxxxxx 37.458 - 2.720 13 kör INFÓ Óriás ** Tudós Gazdálkodó ** 100 100 100

helyette:

xxx xxxxxx xxxxxxxxx 37.458 - 2.720 13 I Óriás Tud Gaz @@@

ez közel -20%

Ati 08-06-2006 11:31

Quote:

xxx xxxxxx xxxxxxxxx 37.458 - 2.720 13 kör INFÓ Óriás ** Tudós Gazdálkodó ** 100 100 100

helyette:

xxx xxxxxx xxxxxxxxx 37.458 - 2.720 13 I Óriás Tud Gaz @@@

ez közel -20%

Az "Infó" fejlécfelirat miatt az I semmit nem jelent. Ha meg nincs kiírva, akkor egy I betű semmitmondó, akkor kár neki külön oszlop, akkor tényleg mehet valahova máshova, pl a névre.

Az "Eredményesség" fejlécfelirat is hosszú, bár azt talán ki lehet tenni teljesen anélkül, hogy az alatta levő 3 "kocka" értelmetlen lenne, mert ahhoz úgyis utána kell olvasni, hogy mi az, de minimum rávinni az egeret.

All times are GMT +1. The time now is 14:47.