Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Üzenetküldés apró könnyítése (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=677)

Artúr 08-04-2006 20:01

Üzenetküldés apró könnyítése

Üdv

Rövidke javaslatom lényege, hogy ha egy ország sorszámára kattintunk a pontlistán íródjon be a száma az üzenetküldő oldalra is. Úgy ahogy ez most is működik a háború/alvilág/varázslatok oldalakon.
Ennyi lenne. :) Kössz a figyelmet.

wand 08-04-2006 20:07

támogatom :)

Senki 08-04-2006 20:38

ezt én is... eleget bajlódok néha a számmásolásal, mert linken van a szám....

Magnum 08-04-2006 21:08

jó ötlet!!

Ati 08-04-2006 21:16

Hát.........

Most is van, hogy félremennek üzik, olyan infók, amit szövinek szán valaki, az ellenfélnél köt ki, és hasonlók. Ez elég kellemetlen tud lenni. Ha még előtte épp gömböztem is az ellent, majd írok a szövivezérnek, hogy mehet a támadás....... csak épp elfelejtem, hogy az ellen van beírva..... nos ez igen kellemetlen.

Én azt hiszem, hogy ebből igen komoly problémák lennének. Ennél, hogy ne kelljen már irogatni, azt hiszem, hogy ide sokkal nyomósabb érv kell, hogy ennek szükségességéről meggyőzzetek. Egyelőre ezt nagyon rossz ötletnek tartom.

Senki 08-04-2006 21:28

a szövinek az ember SZFen írjon.... nem? :D
amúgy lehetnének, de így is sok hülyeséget csinál az ember, mikor a linkkel ellátott számot akarja bemásolni és nem mindig sikerül megjegyeztetnie a géppel és az előzőleg megjegyzett szám marad bent a vágólapon és azt másolja be mindenhova...

wand 08-04-2006 21:41

Quote:

Originally Posted by Ati
Hát.........

Most is van, hogy félremennek üzik, olyan infók, amit szövinek szán valaki, az ellenfélnél köt ki, és hasonlók. Ez elég kellemetlen tud lenni. Ha még előtte épp gömböztem is az ellent, majd írok a szövivezérnek, hogy mehet a támadás....... csak épp elfelejtem, hogy az ellen van beírva..... nos ez igen kellemetlen.

Én azt hiszem, hogy ebből igen komoly problémák lennének. Ennél, hogy ne kelljen már irogatni, azt hiszem, hogy ide sokkal nyomósabb érv kell, hogy ennek szükségességéről meggyőzzetek. Egyelőre ezt nagyon rossz ötletnek tartom.

megoldás lenne aproblémára, hogyha a beírt, vagy megjegyzett országsorszám mellet az üzenet begépelésekor megjelenne az ori neve.. :)

Senki 08-04-2006 22:05

Wand, ez remek kiegészítés... egyet kell értsek veled... :p

Békés 08-05-2006 07:26

Quote:

Originally Posted by Senki
Wand, ez remek kiegészítés... egyet kell értsek veled... :p

DDD Van amikor muszály egyetérteni?? Nahát:)

Támogatom, tényleg jó lenne, igaz egyik kedvenc stratégiai elememet neheziti meg, de a töbség hasznát venné:)

Artúr 08-05-2006 12:32

Szöviknek taktika/stratégia egyeztetésére ott a szövifórum. :rolleyes:
Az országnév megjelenítése üziíráskor nekem is tetszik.
A hibás kattintgatásért meg mindenki vállalja a felelősséget. :D
(Hozzáteszem buktam már így tolikat, aztán jött a magyarázkodás. :o )

Synkel 08-05-2006 16:12

Ha megjelenik üzenet küldésekor az ori neve is, nem csak a sorszáma ,akkor jó ötlet lehet, de egyébként Atinak van igaza, rengeteg félreértésre adhatna okot egy-egy félrement zöld. Még a mostani rendszerrel is megesik, hogy nem anank írok zöldet akinek akartam, egy ízben még mnt-t is kaptam viszonzásul, annyira nem értett semmit az egészből:)

Remedy 08-07-2006 09:16

Arrol nem is beszelve, hogy amit a szovidnek irnal, es teljesen szabalyos, az egy masik orinak elkuldve mar lehet jksznek minosulne es ha feljelent mehetsz az anarchba.... aztan magyarazhatod, hogy a szovidnek akartad irni....

[Qpe_] 08-07-2006 18:12

Tamogatom az otletet, persze csakis orinev-kiirassal egyutt.:)

Synkel 08-12-2006 11:01

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 27714)
Arrol nem is beszelve, hogy amit a szovidnek irnal, es teljesen szabalyos, az egy masik orinak elkuldve mar lehet jksznek minosulne es ha feljelent mehetsz az anarchba.... aztan magyarazhatod, hogy a szovidnek akartad irni....

Meg ismerősökkel az ember olykor megenged magának olyan hangnemet is, ami a support szemében esetleg 168 kört ér akkor is ha szó sincs benne jksz.ről, vagy szabálytalanságról:)

Ati 08-12-2006 11:13

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 28383)
Meg ismerősökkel az ember olykor megenged magának olyan hangnemet is, ami a support szemében esetleg 168 kört ér akkor is ha szó sincs benne jksz.ről, vagy szabálytalanságról:)

Javaslom az ilyenek mellőzését. Nem egyszer jöttek már utólag emberek azzal, hogy dehát csak haver volt, és poénnak volt szánva. Onnantól kezdve, hogy valaki akár direkt, akár véletlenül jelenti az üzenetet, a poén volta elszáll, és úgy kezeljük, mintha a címzettet az adott üzenet sértette volna. Utólagos reklamációkat, miszerint poén volt, nem tudunk elfogadni.

Synkel 08-12-2006 11:15

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 28384)
Javaslom az ilyenek mellőzését. Nem egyszer jöttek már utólag emberek azzal, hogy dehát csak haver volt, és poénnak volt szánva. Onnantól kezdve, hogy valaki akár direkt, akár véletlenül jelenti az üzenetet, a poén volta elszáll, és úgy kezeljük, mintha a címzettet az adott üzenet sértette volna. Utólagos reklamációkat, miszerint poén volt, nem tudunk elfogadni.

Jogos. Csak olyanoknak írok ilyeneket, akikről tudom, hogy nem jelentik, mert pl msn-en is megszoktuk, csak épp ott nem elérhető. Ha valamelyik mégis jelentené asszem nem a supportban csalódnék, hanem benne...

Ati 08-12-2006 11:18

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 28385)
Jogos. Csak olyanoknak írok ilyeneket, akikről tudom, hogy nem jelentik, mert pl msn-en is megszoktuk, csak épp ott nem elérhető. Ha valamelyik mégis jelentené asszem nem a supportban csalódnék, hanem benne...

Ennek fényében szerintem nem árt újragondolni, hogy bentmaradjon-e tényleg valakinek a száma az üzenetküldésnél... ;) Esetleg nem annak küldöd az ilyen üzenetet, akinek gondolod......... :)

Időnként vannak olyan kérések supporton, hogy az 1500 körös támadását izé, vegyük már ki, mert véletlen volt. Pedig ott is ki van írva, hogy 1500 körre fogsz menni. Ezen nem segít, ha ki van írva az ország neve, akinek az üzenetet küldöd, mert az emberek jelentős része nem nézi meg, hogy kinek is ír.

Úgyhogy én ezt továbbra sem tartom jó ötletnek.

Bloody 08-13-2006 16:05

kicsit más is...

Nekem az tetszene igazán, ha megjelenne az ország neve is, valami jó erős színnel, hogy ne legyen belőle baki.

Amit még hiányolok, az üzenet küldési lehetőségeknél, az az, hogy egy egész szövinek (ellenségnek) tudjak üzenetet küldeni, ugyanis ha most ezt szeretném akkor külön, az ellenséges szövetség minden tagjának el kell küldenem az üzenetet, sőt utána be kell másolnom a saját szövimnek is a szövifórumra, és persze a választ is.

Helyette célszerűbb lenne ha lenne egy olyan lehetőség, hogy ha egy szövivezérnek küldenék üzenetet, akkor felajánlaná, hogy az egész szövinek szeretném e küldeni, vagy csak a vezírnek:rolleyes: Esetleg lehetne egy külön oldal a szöviüziknek, amit az egész szövi tud olvasni.

Ati 08-13-2006 16:06

Quote:

Originally Posted by Bloody (Post 28560)
Nekem az tetszene igazán, ha megjelenne az ország neve is, valami jó erős színnel, hogy ne legyen belőle baki.

Amit még hiányolok, az üzenet küldési lehetőségeknél, az az, hogy egy egész szövinek (ellenségnek) tudjak üzenetet küldeni, ugyanis ha most ezt szeretném akkor külön, az ellenséges szövetség minden tagjának el kell küldenem az üzenetet, sőt utána be kell másolnom a saját szövimnek is a szövifórumra, és persze a választ is.

Helyette célszerűbb lenne ha lenne egy olyan lehetőség, hogy ha egy szövivezérnek küldenék üzenetet, akkor felajánlaná, hogy az egész szövinek szeretném e küldeni, vagy csak a vezírnek:rolleyes: Esetleg lehetne egy külön oldal a szöviüziknek, amit az egész szövi tud olvasni.

Ha fel szeretnél deríteni egy szövetséget, akkor a szövetség felderítését használd, ne üzit küldj, majd az elküldött üzeneteidben olvasd, hogy kik is kapták. ;)

Bloody 08-13-2006 16:11

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 28561)
Ha fel szeretnél deríteni egy szövetséget, akkor a szövetség felderítését használd, ne üzit küldj, majd az elküldött üzeneteidben olvasd, hogy kik is kapták. ;)

úúú erre nem is gondoltam, de az elküldött üzik ebben az esetben változhatnának olyan módon, hogy a vezír neve lenne ott.

Ati 08-13-2006 16:12

Quote:

Originally Posted by Bloody (Post 28563)
úúú erre nem is gondoltam, de az elküldött üzik ebben az esetben változhatnának olyan módon, hogy a vezír neve lenne ott.

Aztán jön a csodálkozás, hogy ki jelentette a "fura stílusú" üzit, amikor az adott szövivezér még be se lépett. Nem is látnád, hogy kinek mit küldtél. Valaki válaszol, és azt se tudod írtál-e neki.

Ebből mindenképp sokkal több lenne a félreértés, mint ami haszna lenne, úgyhogy ilyen nem lesz.

Synkel 08-13-2006 19:46

Ellenséges szövivel szerintem amúgy is kevesen szoktak üzenetváltásba bonyolódni. Mármint a teljes szövivel, ráadásul ugyanazt írva. Nálunk legalábbis az a szokás, hogy a vezér bonyolítja a diplomáciát, a többiek legfeljebb megpróbálják akadályozni benne:D:D

Ati, a másik változatban is meggyőztél. A napokban két orit is betámadtam véletlenül, pedig egyik 4 körre volt... Írta a nevét, a távolságot, mégse kapcsoltam...

Bloody 08-13-2006 20:47

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 28592)
Ellenséges szövivel szerintem amúgy is kevesen szoktak üzenetváltásba bonyolódni. Mármint a teljes szövivel, ráadásul ugyanazt írva. Nálunk legalábbis az a szokás, hogy a vezér bonyolítja a diplomáciát, a többiek legfeljebb megpróbálják akadályozni benne:D:D

Ati, a másik változatban is meggyőztél. A napokban két orit is betámadtam véletlenül, pedig egyik 4 körre volt... Írta a nevét, a távolságot, mégse kapcsoltam...

Hát nemtom mert mindig az van ha betámadsz, egy szövit, akkor elég sűrűn jönnek az üzik, és mindig másolgatni kell....

De talán abban igaza van az Atinak, ha valaki a vezér nevében, válaszol az ellennek, akkor egy idő után káosz lenne...

Atiii 09-11-2006 05:54

én is támogatom az ötletet,hogy egy kattintás az orinévre és megjelenik az üziküldésnél a sorszáma:)
Ártani nem árthat sokat,mert a szövimnek a szövimenüpontból írok,ha meg másnak akarnék írni akkor rákatt arra az orira!!
Amúgy meg meglehetett szokni a varizás-tolizás oldalon ezt és ott is lehetett sőt volt probláma!!
Szóval én támogatom!!:D

All times are GMT +1. The time now is 08:30.