Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Furcsaságok (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=665)

Csocsó 08-01-2006 09:29

Furcsaságok

Nem rég találkoztam egy számomra meglepő dologgal. Régebben is láttam hasonlót de annak már jóideje.

x ország elfoglalt 92hekit y országtól.

ezen felbuzdulva újra ment de már lefelé az eredmény váratlan!
x ország elfoglalt 3hekit y országtól

Oké h lefelé kevesebbet szerez de ennyire? :D

Colony 08-01-2006 09:41

Quote:

Originally Posted by Csocsó
Nem rég találkoztam egy számomra meglepő dologgal. Régebben is láttam hasonlót de annak már jóideje.

x ország elfoglalt 92hekit y országtól.

ezen felbuzdulva újra ment de már lefelé az eredmény váratlan!
x ország elfoglalt 3hekit y országtól

Oké h lefelé kevesebbet szerez de ennyire? :D

Attól függ, hogy az első ütés után milyen messzire esik alá! Legtöbbet ilyet akkor látok mikor valaki kimegy egy országra pl két sereggel és a beütés elött látja, hogy a másik abszolut nem védekezik és ráküld még egy sereget! Lehet csak 2 kör az út a második hullámnak, de addigra már az első ütések miatt már olyan messzire került az ország hogy nem is látod a 200-as pontlistába. Ilyenkor már elhanyagolhato a foglalt föld!

Ui: Nem túl gyakori eset, 1/A-ban néha látható. Az építés alatti területből nem lehet vinni!
Bontasz mindent és újra építed őket, olyankor nem tudnak földet vinni.

Csocsó 08-01-2006 09:52

sorry kihagytam h tovább ra is 2-3 körkörnyékén maradt neki ori.
szal nem esett olyan messze. És csak ez a 2 támadás volt ellene.

Colony 08-01-2006 10:04

Quote:

sorry kihagytam h tovább ra is 2-3 körkörnyékén maradt neki ori.
szal nem esett olyan messze. És csak ez a 2 támadás volt ellene.

92 hektár ütés után 2 körön belül maradt és a két támadás között eltelt 4 kör?
Ezek szerint nagy országokról lehet szó! Biztos, hogy az első támadás felfelé ment? Egyébbként rengeteg alternatívát fellehet állítani a két esemény alapján!

Csocsó 08-01-2006 10:21

olyan 1600 heki körül. Az első felfelé a második lefelé ment.
Ezért is furcsállom h hatalmas ütés után 3 hekit hozott csak. Úgy kb 40-50 hekit kellett volna szereznije... de mind1 is mennyit kellett volna de 3 heki? azért még is 1600 hekin lévő oritól?

Ati 08-01-2006 10:23

Quote:

olyan 1600 heki körül. Az első felfelé a második lefelé ment.
Ezért is furcsállom h hatalmas ütés után 3 hekit hozott csak. Úgy kb 40-50 hekit kellett volna szereznije... de mind1 is mennyit kellett volna de 3 heki? azért még is 1600 hekin lévő oritól?

Ilyen értékkülönbség mellett ez teljesen jónak tűnik.

Csocsó 08-01-2006 10:25

jó lehet h második ütésre már csak 1500 körül volt és legyen mondjuk 5 körre tőle, de akkor is 3 heki?

A topból mikor leszoktam annó támadni 7-8 körre akkor is hozok vagy 40 hekit

Ati 08-01-2006 10:29

Ha 1600 hekiből az egyik felmegy 1700-ra, a másik lemegy 1500-ra, az már elég lényeges különbség lehet, pláne ha még közben valami más is történt: emberhiány, mások is megtámadták stb.

szamóka 08-01-2006 10:33

A szövim köszöni azt a 10k bónusz agrártekit, ami csak úgy lett neki a semmiből:)

Csocsó 08-01-2006 10:35

na pontosítok rajta :)
a támado ori most van durván 73K ponton a másik meg 65K ponton
olyan 4-5 kör lehet köztük, faj személyiségről lövésem sincs de nem is fontos.

Csocsó 08-01-2006 10:36

Quote:

Originally Posted by szamóka
A szövim köszöni azt a 10k bónusz agrártekit, ami csak úgy lett neki a semmiből:)

varázsolhatna nekem is 10Kot :)

Ati 08-01-2006 10:39

Quote:

Originally Posted by szamóka

Nagyon szívesen, de a "Ki mit hisz el" topic az máshol van. :D

szamóka 08-01-2006 10:41

Quote:

Originally Posted by Ati

Kerestem, nem találtam. Szerintem itt is jó helyen van...

Csocsó 08-01-2006 10:42

Ati: ha teszem azt lemegyek 10K pontal alattam lévő orira ami mondjuk 7 körre van akkor alig hozok tőle hekit? úgy 4-5 hekit esetleg 10et? :)
Jobban járok ha felfedezek :)

director 08-01-2006 15:25

Quote:

Originally Posted by Ati

azért olyan már nekem is votl, hogy kiírta, hogy egy adott áru visszajött a piacról, aztán pedig 2 kör múlva megint visszajött:)) és nem, nem vagyok hülye, biztos hogy csak 1 adagot raktam ki.

Ati 08-01-2006 15:45

Quote:

Originally Posted by director
azért olyan már nekem is votl, hogy kiírta, hogy egy adott áru visszajött a piacról, aztán pedig 2 kör múlva megint visszajött:)) és nem, nem vagyok hülye, biztos hogy csak 1 adagot raktam ki.

Nosztalgia topic is van külön. ;)

Arwyl szelleme 08-01-2006 15:49

Quote:

Originally Posted by Ati
Ilyen értékkülönbség mellett ez teljesen jónak tűnik.

Nem véletlenül azért, mert wapról lett indítva a sereg, és a védő is belépett wapról? Volt már rá példa...

monro 08-01-2006 16:38

Quote:

na pontosítok rajta :)
a támado ori most van durván 73K ponton a másik meg 65K ponton
olyan 4-5 kör lehet köztük, faj személyiségről lövésem sincs de nem is fontos.

Van a H-ban valami szűrőféle...
Ha azonos ip-ről belépnek mindkét oriba adott intervallumon belül azt a rendszer "jksz-es" ütésnek gondolja és a foglalás mértékét leredukálja pontosan nem tudom hány %-ra sajnos ezt nem teszteltük anno :) Arwyl is erről beszél sztem, mivel a wapról belépések ip-je ha jól tudom fix minden szolgáltatónál. Így ha a támadó is belépett aznap wapról ill. a támadott is akkor megvan a közös ip-cím és leredukálódik a foglalt terület.

TM Laci 08-02-2006 06:45

szerintem csak okos volt a védekező ficko, és lebontott pár száz hekit, majd építésnek inditotta őket...

Csocsó 08-02-2006 09:16

Quote:

Originally Posted by TM Laci
szerintem csak okos volt a védekező ficko, és lebontott pár száz hekit, majd építésnek inditotta őket...

és akkor? :)
hekiszáma ugyan annyi pontja meg annyival nem csökken.
Ja meg szerencse h a nyersanyag ára sem vészes úgy 1-3K ért kapsz mindent :)

Én mindíg azt hittem h az ütés nagyságát a hekiszám és az ütés iránya befolyásolja túlnyomórészt.

Colony 08-02-2006 09:57

Quote:

és akkor? :)
hekiszáma ugyan annyi pontja meg annyival nem csökken.
Ja meg szerencse h a nyersanyag ára sem vészes úgy 1-3K ért kapsz mindent :)

Én mindíg azt hittem h az ütés nagyságát a hekiszám és az ütés iránya befolyásolja túlnyomórészt.

Fentebb már írtam, hogy az építés alatti területből nem lehet vinni!

Csocsó 08-02-2006 11:45

Quote:

Originally Posted by Colony
Fentebb már írtam, hogy az építés alatti területből nem lehet vinni!

De a hekiszámba beszámítanak! Az épületeket meg részarányossan kapod.

Láma 08-02-2006 12:38

A hekiszámba beszámíítanak. És? Építés alatt álló területet nem lehet foglalni, ezen kár vitatkozni, így van és kész.

Synkel 08-02-2006 15:01

Quote:

De a hekiszámba beszámítanak! Az épületeket meg részarányossan kapod.

Épületeket kapsz részarányosan, építés alatt álló területet nem:)

Csocsó 08-02-2006 23:22

Quote:

Originally Posted by Synkel
Épületeket kapsz részarányosan, építés alatt álló területet nem:)

Hát de ki az az agyament aki bontaná az össze épületét h ne vigyenek tőle semmit?:)

Ati 08-03-2006 00:10

Quote:

Hát de ki az az agyament aki bontaná az össze épületét h ne vigyenek tőle semmit?:)

Volt már rá példa a Hódító történetében. :D

TM Laci 08-03-2006 06:39

De az építésben lévő hekiket nem tudja elvinni, ezért sokkal kisebbnek "tünik" az orija, magyarán, ha 1500 hekiből 1000-ret épített, akkor csak 500 hekis volt az orija...de ha többet épített...

Xeper 08-06-2006 15:02

Quote:

A-ban megesett, hogy 15k hekit bontott a klántársam hogy ne vigyenek tőle semmit :D

Csocsó 08-06-2006 20:02

Quote:

Originally Posted by Xeper
A-ban megesett, hogy 15k hekit bontott a klántársam hogy ne vigyenek tőle semmit :D

Éljen a fanatizmus :)

Synkel 08-06-2006 20:05

Quote:

Éljen a fanatizmus :)

A támadó alighanem egészen más véleményt formált:)

Csocsó 08-06-2006 21:47

Ez régebben eszméletlenül jó taktika lehetett. Amikor a támadó seregeknek nem kellett elférniük az országban. Jött a támadó szembeküldtél vele pár sereget majd lebontottál minent :)

Synkel 08-06-2006 22:23

Quote:

Ez régebben eszméletlenül jó taktika lehetett. Amikor a támadó seregeknek nem kellett elférniük az országban. Jött a támadó szembeküldtél vele pár sereget majd lebontottál minent :)

Taktikának nem volt rossz:) Csak 15k hekin kissé költséges:D

Csocsó 08-06-2006 22:39

Quote:

Originally Posted by Synkel
Taktikának nem volt rossz:) Csak 15k hekin kissé költséges:D

De milyen jól lehetett vele mást bosszantani? :) Egy kis öröm minden pénzt megér :D

Xeper 08-07-2006 03:05

Quote:

De milyen jól lehetett vele mást bosszantani? :) Egy kis öröm minden pénzt megér :D

Hát ez azért több volt annál... kérdezzétek Monrot :D

monro 08-07-2006 12:37

Quote:

Hát ez azért több volt annál... kérdezzétek Monrot :D

Maradjunk annyiban, hogy annál a klántársadnál nehéz butábban megoldani egy olyan szitut mint az volt ;) Egy termelő törpe az 1A legnagyobb termelésével ami 7000 bánya fölött volt akkor fullra lebontja magát(bányáit is!!!), mert nem akar veszteni 300 hekit a 15K-ból? Sztem az a srác egy lúzer volt, de legalábbis nagyon rossz napot fogott ki ;)

Xeper 08-07-2006 16:16

Quote:

Originally Posted by monro
Maradjunk annyiban, hogy annál a klántársadnál nehéz butábban megoldani egy olyan szitut mint az volt ;) Egy termelő törpe az 1A legnagyobb termelésével ami 7000 bánya fölött volt akkor fullra lebontja magát(bányáit is!!!), mert nem akar veszteni 300 hekit a 15K-ból? Sztem az a srác egy lúzer volt, de legalábbis nagyon rossz napot fogott ki ;)

Nem looser, valóban meglehetősen rossz napot fogott ki... az tény hogy a sok rossz megoldás közül a legrosszabbat választotta (amúgy kb 600 hekit bukott volna első körben, ezzel beesve a cápák közé :) ). Így utólag inkább viccesnek találom az esetet :)

Remedy 08-07-2006 16:29

Quote:

Nem looser, valóban meglehetősen rossz napot fogott ki... az tény hogy a sok rossz megoldás közül a legrosszabbat választotta (amúgy kb 600 hekit bukott volna első körben, ezzel beesve a cápák közé :) ). Így utólag inkább viccesnek találom az esetet :)

<off>
nem looser, hanem loser. ez sokakat megzavar hogy magyarul hosszan mondod, plane gunyosan, es akkor igy irjak. olyan szo nincs is hogy looser.
lose = veszteni, stb loose = laza, stb (pl laza a csavar a biciklin)

Szal: loser! :D

</off>

exair 08-07-2006 20:18

a tamadoja arcara kivancsi lettem volna.. :DD

Xeper 08-07-2006 22:48

Quote:

Originally Posted by Remedy
<off>
nem looser, hanem loser. ez sokakat megzavar hogy magyarul hosszan mondod, plane gunyosan, es akkor igy irjak. olyan szo nincs is hogy looser.
lose = veszteni, stb loose = laza, stb (pl laza a csavar a biciklin)

Szal: loser! :D

</off>

off
Köszi a pontostást, másodszor szúrom el, te másodszor javítasz ki :) (amúgy hogyhogy nem létezik a szó? "lazább"-at nem jelent? :) )
Ha ennyire szívügyednek tekinted, indíthatnál egy nyelvtani topicot mindenkinek aki ilyeneket ír, hogy:
ijjász
ílyász
ijen
hejtelen
muszály
...

(Az utóbbi 3 napban ezeket olvastam itt a fórumon)
/off

exair 08-08-2006 15:30

Szabad terület: 0
Ház: 63
Barakk: 54
Kovácsműhely: 34
Tanya: 0
Könyvtár: 0
Raktár: 14
Bányák: 23
Őrtorony: 0
Kocsma: 0
Templom: 0
Kórház: 0
Piac: 13
Bank: 0

ezt a tunemenyes orit talaltam a szovim kristalygombjei kozott, jot kacagtam :)

All times are GMT +1. The time now is 20:10.