Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   újraindulás 5. szinten (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=659)

kedvenc hóhérod 07-31-2006 19:18

újraindulás 5. szinten

szerintem tovább gazdagítaná a játékot, ha 5. szinten történő újrainduláskor az orinak lehetősége nyílna eldönteni, hogy plussz személyiséget választ, vagy ( ideiglenesen nevezzük részleges immunításnak) kb. 75%-os ellenállóképességet szerez a különböző hadi-, toli-, ill. variakciókkal szemben, leszámítva természetesen az informatív jellegű varázslatokat, tolifelméréseket.

hátránya lenne, hogy pl. négyszer forduló ország nagymértékben, talán szélsőségesen specializálódhatna varikra és tolikra, kihasználva ellenállóképességét a 4 támadástípussal szemben, stb., stb.
előnye? 1-2 év hódítozás kell újraindulásig, ekkora kitartáshoz viszonyítva már nem tűnik számomra túlzottnak az így szerezhető"előny", ami bevett szokás RPG és stratégiai játékoknál...

Csokibácsi 07-31-2006 19:22

Végigolvasva a javaslatodat, felmerült bennem egy kérdés.

He?

director 07-31-2006 19:28

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi
Végigolvasva a javaslatodat, felmerült bennem egy kérdés.

He?

igen, én is valami ilyesmire gondoltam, csak több kérdőjellel a "he" után. :)

Deni 07-31-2006 19:33

Quote:

Originally Posted by kedvenc hóhérod
orinak lehetősége nyílna eldönteni, hogy plussz személyiséget választ, vagy ( ideiglenesen nevezzük részleges immunításnak) kb. 75%-os ellenállóképességet szerez a különböző hadi-, toli-, ill. variakciókkal szemben..

ezt te sem gondolhatod komolyan.. 75% ellenállóképesség.. ehhh..:confused: nem kell szerintem itt tovább tápolni a dolgokat..

Milán™ 07-31-2006 19:47

75% ellenállóképesség,40%MF búnusz,30%hadügyi,30%védelem mókás lenne:)

Békés 07-31-2006 19:51

Hát én benne vagyok:rolleyes:
De szeretném ha ott lennél a közelemben mikor az 5 személyiséges tudós,tábornok,harcos,gazdálkodó orkomnál lemondok az ötödik személyiség előnyeiről csakhogy kiélvezhessem azt a 75%-os módositási javaslatodat.:p :cool:

Synkel 07-31-2006 20:38

Érdekes az ötlet, nem mondom...
Hiába fikázzátok, ő mondott egyedül olyat, ami csökkenti a kék számosok arányát. Kell a fenének plusz személyiség, inkább tolik ellen bevédem magam ,kövi körben varik ellen, aztán lehet sereg ellen is:) Ezt röpke 5-6 év alatt meg is csinálom, elvégre 1.5-2 év kell egy körbeforduláshoz:D:D

Off: Valaki átmásolhatná a poénos beszólások topicba

Senki 08-01-2006 09:57

Hmmm.... benne vagyok. a tábornok orkom mellé 75% tolivédelem, már csk az kell kitalálni hogy a megmaradó üres személyiség helyére mit válaszak.... ja hogy seregvédelem hogy tényelg szörnyeteg nagy lehessen a lovasaim aránya? :D
ennél még az is kevésbé táp ötlet volt hogy lehessen esetleg plussz faji varit beválasztani :D (igaz, az is tettszene, mert azt is lenne hol kiélveznem :D)

wand 08-01-2006 19:22

No nekem ezek picit erős 5lteke :D

de azért itt is leírom egy másik topicba írt 5letem, lévén leginkább ide tartozik:

javasolnám, hogy 1/A ból való lelépés feltételei bővüljenek ki az országban lévő minimum pénz bevezetésével.

alapban szerintem feltétel lehetne a lelépéshez , hogy az oriban legyen 1 millárd kp.

lévén lelépés előtt úgyis mindenki kiárulja magát és egy top30as ori kiárulása bőven hoz ennyit, legalább a pénzt "vigye magával".
sőt én növelném a fellépés feltéleleit olyan szionten, hogy kák 3 assal már 2 millárd kelljen
4essel 3 milliárd
és 5östől felfelé 4 millárd.

Synkel 08-01-2006 19:50

Quote:

Originally Posted by wand
No nekem ezek picit erős 5lteke :D

de azért itt is leírom egy másik topicba írt 5letem, lévén leginkább ide tartozik:

javasolnám, hogy 1/A ból való lelépés feltételei bővüljenek ki az országban lévő minimum pénz bevezetésével.

alapban szerintem feltétel lehetne a lelépéshez , hogy az oriban legyen 1 millárd kp.

lévén lelépés előtt úgyis mindenki kiárulja magát és egy top30as ori kiárulása bőven hoz ennyit, legalább a pénzt "vigye magával".
sőt én növelném a fellépés feltéleleit olyan szionten, hogy kák 3 assal már 2 millárd kelljen
4essel 3 milliárd
és 5östől felfelé 4 millárd.

Azért ezzel lenne annyi gond, hogy a top alján elszaporodnának a hadiorik, akik a fordulni készülő kis kékek fosztogatására specializálnák magukat:) Mire végeza kiárulással, oda a pénz fele, és kezdheti elölről...

wand 08-01-2006 19:57

Quote:

Originally Posted by Synkel
Azért ezzel lenne annyi gond, hogy a top alján elszaporodnának a hadiorik, akik a fordulni készülő kis kékek fosztogatására specializálnák magukat:) Mire végeza kiárulással, oda a pénz fele, és kezdheti elölről...

most is miondenki kiárul lépés előtt. semmi nem változna max azt a pár mp-et sem kell fent tölteni, amíg bepakolja a rakiba :)

nem beszélve az SZK-ság megnyugtató megoldásáról a kiárulás idejére..

wand 08-01-2006 20:19

Quote:

valami topicba már szóba került, hogy minnél több kék száma van valakinek annál kisebb to%ból kelljen lépnie,
azaz mondjuk kék 3-assal már minden szinten a top25% ból kelljen lépni
kék 4 essel a top 20%ból
kék 5 össel a top15% ból
kék 6 ossal a top 10% ból
kék 7essel a tp 5% ból
kék 8assal a top 1%ból
és kék kilencessel pedig a TOP1-5 helyről

ezzel megmaradhatna nekik is a "kihívás" és tapasztalatuknak megfelelő feltételeket kapnának, ráadásul a legtöbb csopotban kivitelezhető a top4ből lépés.

+ én még a magam részéről megspécizném, egy olyannal is, hogy az 1/A ból való lefordulás feltételeit országban való pénz mennyiséghez is kötném
azaz kék 3assal a lelépés feltétele lenne, az oriban 1 milliárd kp, 4 essel 2.. stb.

ez a kis pénz kivonás igen jót tenne az 1/A nak, és iylen tapasztalt játékosoknak nem okozhat gondot, plána ha már úgyis mindenki kiárulja magát a lépés előtt :)

Quote:

Originally Posted by monro
Ezt mindenképp csak támogatni tudnám. Nyiss neki egy topicot és küzdjünk érte ;) Ragyogó komolyan, főleg a pénzlimit bevezetése fellépéshez!

egy másik topicból ide kopizva, nevezzük így komplett javaslatnak.

lehet véleményezni :)

Bogár 08-01-2006 20:37

ezzel sztem van 1 kis gond... igaz, még nagyon távol állok attól, hogy 7-8 személyiségem legyen, de már a top5% durva... a top1%-ról nem is beszélve. vannak olyan csopik, ahol alig vannak 100-an. ez gyakorlatilag azt jelentené, hogy az illető fel kell menjen az 1. helyre. szerintem ezt különösebben nem kell elmagyarázni, miért nem könnyű dolog.

az alapötlet viszont tetszik.

wand 08-01-2006 20:47

szerinetm alig 100 fős csopi kevés van, talán egyedül az 5/R-ről tudom elképzelni, hogy akár 200 alatt lenne.

egyébként meg a 4. helyig bárki felfedezhet bárhol és ez egy 400 fős csopi tp1%ának felel meg.
és ne feldjük, nem kezdő játéklsoktól várnánk el, hanem olyanoktól akik évek óta folyamatosan jáccanak.

pesrzse lehet ezzel megszűne az "1000 körönként mindeképpen lépnem kell" kényszer de azáltal esély lenne akár tuvalut utolérni kék számokat tekintve.

Ati 08-01-2006 20:51

Quote:

szerinetm alig 100 fős csopi kevés van, talán egyedül az 5/R-ről tudom elképzelni, hogy akár 200 alatt lenne.

R, S, T mind kiscsoportok, U (gyors) max 400 fős.

director 08-01-2006 20:57

Quote:

Originally Posted by csunyabogar
ezzel sztem van 1 kis gond... igaz, még nagyon távol állok attól, hogy 7-8 személyiségem legyen, de már a top5% durva... a top1%-ról nem is beszélve. vannak olyan csopik, ahol alig vannak 100-an. ez gyakorlatilag azt jelentené, hogy az illető fel kell menjen az 1. helyre. szerintem ezt különösebben nem kell elmagyarázni, miért nem könnyű dolog.

az alapötlet viszont tetszik.

igen, kicsit finomítani kéne rajta.. mondjuk 30% és 5% közt kéne egyenletesen elosztani..

wand 08-01-2006 21:15

Quote:

Originally Posted by Ati
R, S, T mind kiscsoportok, U (gyors) max 400 fős.

ez esteben valaki mondja meg hányan vannak ezekben a csopikban? :D

de oks módosítom:

"kék 8assal a top 1%ból
és kék kilencessel pedig a TOP1-5 helyről "

helyett:

kék 8 assal a top10 ből
kék 9essel a top 5 ből

ez bármely szinten sima felfedezéssel elérhető, ha a topp szabin van akkor is
(jah és az állandóan szabin lévő topp roikkal is kéne már kezdeni valamit! :D)

Bogár 08-01-2006 21:23

én ezt nem tudom.
azt viszont igen, hogy a 3/E-ben 120-an vannak a pontlistában.

monro 08-01-2006 21:28

Quote:

(jah és az állandóan szabin lévő topp roikkal is kéne már kezdeni valamit! :D)

Ez firtatom egy hete. Ezért adnék a többszemélyiségeseknek nagyobb előnyöket! Nem azért, mert ők bénák :) Ha valóban mindenki ugy érezné, hogy a többszemélyiséges orikkal lényegesen könnyebb a boldogulás nem lennének begyökerezett toppok. Másrészt ha mégis akkor a többszemélyiséges országok hamar ki tudnák őket billenteni a helyzetükből.Főleg ha még elő is lenne írva számukra, hogy honnan kell fellépniük! :D

wand 08-01-2006 21:36

Quote:

Ez firtatom egy hete. Ezért adnék a többszemélyiségeseknek nagyobb előnyöket! Nem azért, mert ők bénák :) Ha valóban mindenki ugy érezné, hogy a többszemélyiséges orikkal lényegesen könnyebb a boldogulás nem lennének begyökerezett toppok. Másrészt ha mégis akkor a többszemélyiséges országok hamar ki tudnák őket billenteni a helyzetükből.Főleg ha még elő is lenne írva számukra, hogy honnan kell fellépniük! :D

én most kifejezetten a csopik első helyin álló lassan évek óta szabin lévő orikról beszélek akik (tisztelet a kivételnek) általában mondjuk úgy haveri ütésekkel léptek meg a többiektől.

ennek semmi köze a több személyiséghez, vagy, hogy "felzavarjuk" őket akár a 4. helyig, ezek az orik állandóan szabin vannak,tehát tök mind1 ki van ott "sérthetetlenek", rá kéne venni őket némi csatározára.. aztán ha ők a jobbak maradjanak..:D

Cassandra 08-01-2006 22:02

Quote:

ez esteben valaki mondja meg hányan vannak ezekben a csopikban? :D

S:284 ország van a pontlistában.
Mikor az előző orimmal felléptem onnan(akkor 220an voltak) az első 6helyen ugyan azok az országok voltak leszabizva, mint most és az sem tegnap volt...:)

Ati 08-01-2006 22:09

Quote:

Originally Posted by Cassandra
Mikor az előző orimmal felléptem onnan(akkor 220an voltak) az első 6helyen ugyan azok az országok voltak leszabizva, mint most és az sem tegnap volt...:)

A topok rotkán változnak, az többnyire "presztízs-kérdés". Ezért is nehéz sok helyen a top1-2%-ba bejutni. Akik ott vannak, azok általában nem akarnak onnan fellépni. :)

wand 08-01-2006 22:15

Quote:

Originally Posted by Cassandra

valaki mondja már el nekem mi az az S csopi?? az életbe nem hallottam róla.. :D

Ati: igen presztízs.. és én presztízsből léptem annó mindig első helyről
de ha valakiben szintén van annyi becsvágy akkor hogy a fenébe jáccon 5-6 szabis ori ellen?? :D

nem lehetne mondjuk a top 4 ben bizonyos játékban töltött időt elvárni mindenkitől?

Cassandra 08-01-2006 22:18

Quote:

Originally Posted by Ati
A topok rotkán változnak, az többnyire "presztízs-kérdés". Ezért is nehéz sok helyen a top1-2%-ba bejutni. Akik ott vannak, azok általában nem akarnak onnan fellépni. :)

Csak mondjuk nem tudom mennyi értelme van 5.szinten pusztán presztizsből leszabizott országot tartani az első X helyen(addig, amig az ott díszeleg a delikvens nem tud se fordulni, se új országot indítani),lehet, hogy csak nekem van késő, de én semmi értelmét nem látom az egésznek...:D

Quote:

Az a hely, ahova önszeretettel dobál engem a játék.:D

monro 08-01-2006 22:21

Quote:

Ati: igen presztízs.. és én presztízsből léptem annó mindig első helyről
de ha valakiben szintén van annyi becsvágy akkor hogy a fenébe jáccon 5-6 szabis ori ellen?? :D

nem lehetne mondjuk a top 4 ben bizonyos játékban töltött időt elvárni mindenkitől?

Ha valakinek a szabin eltelt körei utolérik a játékban eltöltött idejét akkor vegyünk el tőle körönként egy hektárt :D Ha az ori egy idő után elfogy akkor már törölni sem kell majd :D:D:D (ez csak amolyan félkomoly javaslat) ;)

wand 08-01-2006 22:25

Quote:

Ha valakinek a szabin eltelt körei utolérik a játékban eltöltött idejét akkor vegyünk el tőle körönként egy hektárt :D Ha az ori egy idő után elfogy akkor már törölni sem kell majd :D:D:D (ez csak amolyan félkomoly javaslat) ;)

pedig nem is rossz :D
de nem kell teljesen elfogynia..
elég mondjuk az aktuális 4. helyig "fogynia"
innentől bárki utolérhetné és ha első szeretne lenni, akkor szépen visszajöhet megmérkőzni a trónkövetelőkkel..:D

monro 08-01-2006 22:32

Quote:

pedig nem is rossz :D
de nem kell teljesen elfogynia..
elég mondjuk az aktuális 4. helyig "fogynia"
innentől bárki utolérhetné és ha első szeretne lenni, akkor szépen visszajöhet megmérkőzni a trónkövetelőkkel..:D

Ha már gondolati síkon foglalkozunk az 5lettel nézzük meg miért vannak szabin?
Valószínűleg lázad a népük, mert nem léptek még feljebb. Ha a hektárleadásos szabály lenne érdemes lenne egészen 200 hekiig bevezetni, hogy a delikvensünk rá legyen kényszerítve a fellépésre :)

[Qpe_] 08-02-2006 14:00

Udv!

Quote:

Ha már gondolati síkon foglalkozunk az 5lettel nézzük meg miért vannak szabin?
Valószínűleg lázad a népük, mert nem léptek még feljebb. Ha a hektárleadásos szabály lenne érdemes lenne egészen 200 hekiig bevezetni, hogy a delikvensünk rá legyen kényszerítve a fellépésre :)

A szabinak azert lehet par olyan oka, ami nem erdemel ilyen hekibuntetest.
Pl. szintlepes elott leszabizol, mert nem all mododban jatszani egy darabig, legyen az csak 1-2 honap. Szintet nem akarsz lepni, mert ha feljebb szabizol, a vedelem leesik, piacod viszont nincs 24 korig, meg hasonlo nyalanksagok.
Es ez csak egyetlen eletszeru pelda.:)
De ha abbol indulnank ki, hogy az emberfia jatszani akar feljebb, csak ranemeres miatt szabizik, akkor ez a hekicsokkenes nem okozna problemat, ha nem menne ala a maximalisan felviheto hekiszamnak.
Velemeny?:)

monro 08-02-2006 14:45

Quote:

Originally Posted by [Qpe_]
De ha abbol indulnank ki, hogy az emberfia jatszani akar feljebb, csak ranemeres miatt szabizik, akkor ez a hekicsokkenes nem okozna problemat, ha nem menne ala a maximalisan felviheto hekiszamnak.
Velemeny?:)

Igazad van így lenne korrekt és a célját is elérné egy ilyen szabálymódosítás.

Synkel 08-02-2006 14:59

Ebben a formában, hogy nem menne max heki alá, nekem is tetszik a dolog:)

wand 08-02-2006 16:38

egyetértek :)

jöjjön Ati és valósítsa meg

[Qpe_] 08-02-2006 16:47

Jajj nemar, mindenki egyetert csak ugy?:)
Kicsit vitazzatok mar, igy meg a vegen kiforratlannak fogjak tartani az otletet:)
Pl. ellenvetes: Ilyen modon az aktualis top4 hektarszama szepen csokkenni fog minden csoportban, es ezaltal egyre lejjebb kerul az adott csoportban elerheto max hektarszam..Ilyen szempontbol akkor mar jobb Wand otlete, hogy a 4. helyezett hektarszamaig csokkenjen csak..:)

monro 08-02-2006 16:50

Quote:

Jajj nemar, mindenki egyetert csak ugy?:)
Kicsit vitazzatok mar, igy meg a vegen kiforratlannak fogjak tartani az otletet:)
Pl. ellenvetes: Ilyen modon az aktualis top4 hektarszama szepen csokkenni fog minden csoportban, es ezaltal egyre lejjebb kerul az adott csoportban elerheto max hektarszam..Ilyen szempontbol akkor mar jobb Wand otlete, hogy a 4. helyezett hektarszamaig csokkenjen csak..:)

Ha csak a 4.-ig csökken alig változik valami. Ugyanugy Topos marad és szabis is. Nincs motiváció amiért fel kéne lépnie.

monro 08-02-2006 16:51

Fogadd el, hogy jól beszéltél! ;)

wand 08-02-2006 16:54

Quote:

Ha csak a 4.-ig csökken alig változik valami. Ugyanugy Topos marad és szabis is. Nincs motiváció amiért fel kéne lépnie.

jó akkor vitázzunk :)

nem is az a cél, hogy feltétlen felléptessünk bárkit aki nem akar, henm az, hogy bárkinek akinek affinitása van rá akár első is lehessen csalások nélkül.

[Qpe_] 08-02-2006 16:59

Kicsit belegondolva: ha a toposok elkezdenek csuszkalni a 4. hely hekijeig, akkor ez a negyedik hely is folyamatosan csuszni fog lefele..az en javaslatomhoz kepest mindossze annyi a kulonbseg,hogy az egesz hektarcsokkenes lassabban fog tortenni. De mindket esetben folyamatos lesz. Illetve ha valaki ezek fole megy, akkor megallnak a csuszasban, amig az a valaki(k) ottvan(nak). Utana csusznak tovabb.

[Qpe_] 08-02-2006 17:06

Vagyis stabilabb megoldas a felviheto maxheki ertekeig valo csuszas.
Vegulis igy a csoport max hektarszamat az elso negy aktiv jatekos fogja meghatarozni. A szabis orit pedig nem erheti meglepetes ha teszemazt evekig szabin van, valamikor visszajon, addigra alaposan atalakult a jatek, es a csoport topjanak foldje pl. lefelezodott. Vegulis a cel nem a buntetes, hanem a motivacio, illetve a masok eselyhez juttatasa.
Masik vitatando dolog szerintem, hogy pontosan mikortol kezdjen csuszni egy orszag. Szerintem ezt fixen kene meghatarozni, mert:
Van olyan ori, ami eveket eltolt a csoport aljan mielott felmaszik, az a jelenlegi koncepcioval fent lehet szabin is eveket. Igy tehat meg kozeptavon nezve is marad minden valtozatlan.
Erre otlet?

monro 08-02-2006 17:06

Quote:

jó akkor vitázzunk :)

nem is az a cél, hogy feltétlen felléptessünk bárkit aki nem akar, henm az, hogy bárkinek akinek affinitása van rá akár első is lehessen csalások nélkül.

Ok. Adott egy 4 fős szövi akik 100K ponton vannak azonos hekin a 4. szinten mondjuk. A következő alattuk 78K. Mi változna meg?

monro 08-02-2006 17:09

Quote:

Vagyis stabilabb megoldas a felviheto maxheki ertekeig valo csuszas.
Vegulis igy a csoport max hektarszamat az elso negy aktiv jatekos fogja meghatarozni. A szabis orit pedig nem erheti meglepetes ha teszemazt evekig szabin van, valamikor visszajon, addigra alaposan atalakult a jatek, es a csoport topjanak foldje pl. lefelezodott. Vegulis a cel nem a buntetes, hanem a motivacio, illetve a masok eselyhez juttatasa.
Masik vitatando dolog szerintem, hogy pontosan mikortol kezdjen csuszni egy orszag. Szerintem ezt fixen kene meghatarozni, mert:
Van olyan ori, ami eveket eltolt a csoport aljan mielott felmaszik, az a jelenlegi koncepcioval fent lehet szabin is eveket. Igy tehat meg kozeptavon nezve is marad minden valtozatlan.
Erre otlet?

Sztem jó és könnyen számítható dolog ha amennyi játékban töltött kör annyi szabi. Ha évekig jáccott megérdemli, hogy ugyanannyi ideig trónoljon. Persze ha közben nem volt már szabin amíg felért.

wand 08-02-2006 17:21

na jó az érveitek meggyőztek, akkor menjen le a fellépési föld felső határáig ha nem jáccik.

All times are GMT +1. The time now is 13:16.