Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   vihar, szárazság varázslat készültésg rontó hatása (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=627)

wand 07-19-2006 14:57

vihar, szárazság varázslat készültésg rontó hatása

szerintem baromi kevés, hogy mind a vihar mind a száraz 4% ot ront a varis készültségén attól függetlenül, hogy 1 vagy 36 körre teszi fel.
ha figyelembe vesszük, hogy egy mágia felderítés is 4%, akkor belátható, hogyha valakit viharoznak, felelsleges is nézni, hogy rajta van e még, inkább simán felrakják újabb 36 körre.

szerintem minnél több körre teszik fel annál több %ot kéne romlania a varis készültségének

mondjuk minimum a felteendő körök felével romolhatna a készültség.

Életfa#2 07-19-2006 15:43

elmondási nehézség

Nekem a gondot inkább az jelenti, hogy párbajban, ha van 60 darab varid, az ellennek azonban csak az alap 10, akkor csak a rúna mennyisége korlátoz abban, hogy hány körre rakod rá ezeket, miközben az egyébként ugyanannnyiba kerülő növekedés/napsütés varikból egyetlen egy kört nem vagy képes ellőni... Szerintem ezekre az ártó varikra is kéne egy ugyanolyan sikerességi táblázat, mint a magunkra rakható, több körös variknál is van!

Vérmes(e) 07-19-2006 20:51

Igaz, de túlzás

Quote:

Originally Posted by Életfa#2
Nekem a gondot inkább az jelenti, hogy párbajban, ha van 60 darab varid, az ellennek azonban csak az alap 10, akkor csak a rúna mennyisége korlátoz abban, hogy hány körre rakod rá ezeket, miközben az egyébként ugyanannnyiba kerülő növekedés/napsütés varikból egyetlen egy kört nem vagy képes ellőni... Szerintem ezekre az ártó varikra is kéne egy ugyanolyan sikerességi táblázat, mint a magunkra rakható, több körös variknál is van!

Nem hiszem, hogy bárki arra verné el a drága rúnáit, hogy 36 kört ártózzon kezdő orival :(
Viszont tényleg lehetne + alapfeltétel, hogy képes legyen a varázslet adott körre való kirakására

aúú 07-20-2006 15:52

Quote:

Originally Posted by Életfa#2
Szerintem ezekre az ártó varikra is kéne egy ugyanolyan sikerességi táblázat, mint a magunkra rakható, több körös variknál is van!

Ettől kezdve a vihar és a szárazság el is vesztené a használhatóságát... főleg minél magasabb hekin vagy (bizonyos heki után még tudós óriással se tudsz semmilyen varit magadra rakni 36 körre úgy 30% templommal sem, míg ha nekem van 70e varim, az ellennek meg 10e, akkor ugyan hagy tehessem már rá akár a 36 kört is, mégha magamra nem is tudok 36 körre varizni)... hisz egy 20 köröset ha fel akarsz rakni valakire, akkor annak a vari védője így is majdnem 2x-esére nő, csak a 20 kör miatt...

Én inkább a napsütés/növekedés készültség fogyasztását venném le 3-ra... hisz akik általában ezt használják, azok a tolis, vagy sereges orik, akiknek még így is gázos leszedni akár egy 20 körös varit is (mondjuk jobbik esetben 5-7 körösökkel le tudja szedni, tehát 3-4x lövi el, mire lekapja, ami így is jelentősebb készültség csökkenés, de még elfogadható szinten van, a varist meg rákényszeríti, hogy igenis használja azt a mágia felderítés varit).

Bogár 07-20-2006 16:06

szerintem ennek a 2 varázslatnak (vihar, szárazság) pont ez a lényege, hogy a ellenfél a készültségét a növekedésre meg a napsütésre kelljen "elpazarolja". ha meg nem, vállalja a 2 ártónak a hatásait. :)

aúú 07-20-2006 17:53

Quote:

Originally Posted by csunyabogar
szerintem ennek a 2 varázslatnak (vihar, szárazság) pont ez a lényege, hogy a ellenfél a készültségét a növekedésre meg a napsütésre kelljen "elpazarolja". ha meg nem, vállalja a 2 ártónak a hatásait. :)

Nem az a lényege, hogy az ellenfélnek a készültsége lemenjen, mert ha az lenne, akkor a neve is az lenne...:) A lényege az, hogy az ellennek a kaja termelését és a foglalkoztatottságát jelentősen befolyásold...

wand 07-20-2006 19:04

[quote=aúú]bizonyos heki után még tudós óriással se tudsz semmilyen varit magadra rakni 36 körre úgy 30% templommal sem, míg ha nekem van 70e varim, az ellennek meg 10e, akkor ugyan hagy tehessem már rá akár a 36 kört is, mégha magamra nem is tudok 36 körre varizniQUOTE]

szerintem meg pont az lenne a lényeg, hogyha magadra sem tudsz felrakni 36 körre semmit, akkor másra sem kéne tudni 36 körre ártót rakni :)

aúú 07-20-2006 21:23

[quote=wand]
Quote:

Originally Posted by aúú
bizonyos heki után még tudós óriással se tudsz semmilyen varit magadra rakni 36 körre úgy 30% templommal sem, míg ha nekem van 70e varim, az ellennek meg 10e, akkor ugyan hagy tehessem már rá akár a 36 kört is, mégha magamra nem is tudok 36 körre varizniQUOTE]

szerintem meg pont az lenne a lényeg, hogyha magadra sem tudsz felrakni 36 körre semmit, akkor másra sem kéne tudni 36 körre ártót rakni :)

De miért? Itt nem ugyanaz az eset, mint amikor magadra teszed a varit fel, hanem itt az ellen mágikus erejétől függ, hogy mit tudsz felpakolni... és ez így is logikus. Gondold el, te egy hatalmas birodalmat igazgatsz, amibe nincs annyi varázsló, hogy képes legyél folyamatosan a legerősebb védelmet, mert már akkora a birodalmat... ekkor odajön egy kis, hozzád képest fikarcnyi birodalom (legalábbis varázslók szempontjából biztosan az, hiszen még a dupla védőpont és a pajzs segítségével is bevarázsolod mondjuk 20 körre) és nem tudsz rá varázsolni, csak mert magadra nem megy??? Szerintem ez nem lenne túl logikus... főleg, hogy ha mégjobban belemászunk ebbe a két variba, akkor pld a szárazságnak nem kell hatnia az ország egész területén, elég ha a mezőgazdaságilag jelentősebb területeket bántja, a vihart pedig elég a nagyobb, népesebb városokra és területekre rakni, tehát még csak azt se kell, hogy az egész ellenséges birodalomra kiterjedjen...

Láma 07-20-2006 21:41

tehát szerinted értelmes másnak olyan kárt okozni egy varázslattal, ami te magad se tudnál elháritani egy varázslattal?

wand 07-20-2006 21:56

[quote=aúú]
Quote:

Originally Posted by wand

De miért? Itt nem ugyanaz az eset, mint amikor magadra teszed a varit fel, hanem itt az ellen mágikus erejétől függ, hogy mit tudsz felpakolni... és ez így is logikus. Gondold el, te egy hatalmas birodalmat igazgatsz, amibe nincs annyi varázsló, hogy képes legyél folyamatosan a legerősebb védelmet, mert már akkora a birodalmat... ekkor odajön egy kis, hozzád képest fikarcnyi birodalom (legalábbis varázslók szempontjából biztosan az, hiszen még a dupla védőpont és a pajzs segítségével is bevarázsolod mondjuk 20 körre) és nem tudsz rá varázsolni, csak mert magadra nem megy??? Szerintem ez nem lenne túl logikus... főleg, hogy ha mégjobban belemászunk ebbe a két variba, akkor pld a szárazságnak nem kell hatnia az ország egész területén, elég ha a mezőgazdaságilag jelentősebb területeket bántja, a vihart pedig elég a nagyobb, népesebb városokra és területekre rakni, tehát még csak azt se kell, hogy az egész ellenséges birodalomra kiterjedjen...

pont ezaz, mondjuk ugyannyi vari helyünk, van csak nekem nincs bent varim, te rámraksz 36 kör vihart + százat 10k varival. én veszek 10k varit és 2 körre tudom felrakini a növekedést+ a napsütést.

a te 10k varid miért tud az én mezőgazdasági területeimre 36k-ig ható szárazat feltenni, miközben a saját 10k-m 10ed annyir ideig hatót sem tud a saját területemre feltenni??

egyébként ez a érvelés ott is sántit, hogy pl te 10k varival az én 1000 tanyámra fel tudsz tenni 36 kör szárazat, de én mondjuk 50k varival törpeként a 20 raktáramra nem tudok feltenni 5kör raktárkulcsot sem :)

-Fegya- 07-21-2006 09:05

Nekem az tűnik logikusnak, hogy a támadó varázslóknak le kéne küzdeni
-az ellenfél területét
-valamint az ellenfél varázslóinak védelmét.

Ati 07-21-2006 09:09

Quote:

Originally Posted by -Fegya-
Nekem az tűnik logikusnak, hogy a támadó varázslóknak le kéne küzdeni
-az ellenfél területét
-valamint az ellenfél varázslóinak védelmét.

Nagy területen így felesleges volna varit tartani, hiszen a terület nagysága úgyis megvéd.

aúú 07-21-2006 11:13

Quote:

Originally Posted by Láma
tehát szerinted értelmes másnak olyan kárt okozni egy varázslattal, ami te magad se tudnál elháritani egy varázslattal?

próbáltál már magadra rakni tűzlasztit, vagy a rengést... esetleg a toli készültség levitelt és a toli gyilokot...

aúú 07-21-2006 11:22

Quote:

pont ezaz, mondjuk ugyannyi vari helyünk, van csak nekem nincs bent varim, te rámraksz 36 kör vihart + százat 10k varival. én veszek 10k varit és 2 körre tudom felrakini a növekedést+ a napsütést.

a te 10k varid miért tud az én mezőgazdasági területeimre 36k-ig ható szárazat feltenni, miközben a saját 10k-m 10ed annyir ideig hatót sem tud a saját területemre feltenni??

egyébként ez a érvelés ott is sántit, hogy pl te 10k varival az én 1000 tanyámra fel tudsz tenni 36 kör szárazat, de én mondjuk 50k varival törpeként a 20 raktáramra nem tudok feltenni 5kör raktárkulcsot sem :)

Ez az érvelés nem is lenne rossz, ha csak magában nézném a dolgokat, de ha a hód teljes részéhez mérten nézzük, akkor gondold végig újra! Ugyanis ha tényleg ennyire a területhez mérten néznénk mindent, akkor az egész alapot meg kéne reformálni, belértve a hadi részt és a tolikat is, mivel ha ez nem történik meg, akkor a magasabb hekin erősen haldoklásra ítélt tolis és varis felállás mégrosszabb lesz a seregessel szemben, hisz egy sereges orinak a terület arányában nő a katonai ereje és nem csökken, sőt ha nem tart bent védelmet, akkor is egyre nő a védő ereje. Tehát vagy változtatni kell a varik erejének számolásán (egy a normálban relatíve extrém példa, de 10e hekis óriás 30% templommal magára 11 körre 93% eséllyel teszi fel a varikat, egy törpe esetében ugyenez esélytelen még 6 körre is) és akkor lehet függővé tenni attól is, hogy magadra fel tudnád e tenni, vagy hagyni kell az egészet úgy, ahogy van, mert felborul ez a kicsi egyensúly is ami van (hisz minek tartsak varit, ha az ellenfél úgysem tud rám varizni, csak azért, mert ugyanakkora a területünk és ez a terület már nem 1000 heki, hanem mondjuk 2-3e heki, vagy fölötte), mivel a hadi orik már most is varin és tolin spórolnak.

Én még mindig azt tartanám igazságosnak, hogy az ellen varik készülilevitele csökkenjen...

Láma 07-21-2006 13:22

Quote:

Originally Posted by aúú
próbáltál már magadra rakni tűzlasztit, vagy a rengést... esetleg a toli készültség levitelt és a toli gyilokot...

nagoyn jó, te is megértetted a mondanivalóm lényegét, érdekes másnak sikerült:) de hát ilyen az, ha már nem tud az ember mibe belekötni:)

aúú 07-21-2006 13:38

Quote:

nagoyn jó, te is megértetted a mondanivalóm lényegét, érdekes másnak sikerült:) de hát ilyen az, ha már nem tud az ember mibe belekötni:)

Nah nézzük akkor másképp, mivel én megértettem mit akartál írni, csak te nem az enyémet... te azt kérdezted, hogy van e értelme egy olyan ártónak amit magadra sem tudnál felrakni... nos a támadó varik egyikét se tudod felrakni magadra, mégha lehetne akkor sem, ugyanis annyi védő erőt kapsz magadhoz (csak a pajzsból 20%-ot), hogy nem férnél be... és éppen itt jön a dolog lényege, hogy ha egy támadó varinál nem azt nézzük, hogy az ellenfélhez beférsze, hanem azt, hogy magadhoz beférnél e vele (azaz fel tudnád e rakni), akkor az összesnél ezt kell nézni, másképp követhetetlen lesz a rendszer és a varik beférésének kiszámolása is... ha pedig még azt is nézzük, hogy beférsz e magadhoz+ az ellenfélhez is, akkor ez lesz a hódító 2 legnehezebben kivitelezhető akciója (védőerő plusz 20 körös: 1.48594741 ,30 körös: 1.8113616 és még ehhez jön a pontkülönbség és a pajzs, ha fel tudod tenni)... ahhoz képest, hogy most se egyszerű, de legalább van értelme varit tartani bizonyos szintig, sőt van értelme az akciónak is... ha ezt megváltoztatjuk ilyen irányba, akkor eltűnik az egyetlen olyan vari páros a hódból, amit igazán van értelme még egy 1/a-s orira is rárakni (legalábbis a viharnál van értelme, a száraz már ott se nagy nyűg), mert ezzel minden orinak magának kell megküzdenie és nem tudnak benne segíteni a klánraksin keresztül...

Láma 07-21-2006 13:58

elháritás alatt a hatás semlegesitését értettem, ha nem lett volna nyilvánvaló

2 szeres védelmet kap 20 kör ártó ellen, amikor ő 5 körre se tudja feltenni a napsütést, te meg jó ha 10 re feltudod? nem gondolhatod komoylan hogy ez így fer.

Bogár 07-21-2006 14:01

szerintem erre a problémára nem az a megoldás, hogy gyengítsük a vihar meg a szárazság hatékonyságát (vagyis azt, hány körre lehessen feltenni). ha nem tartassz varikat, az csak a te saját problémád...

aúú 07-21-2006 14:20

Quote:

2 szeres védelmet kap 20 kör ártó ellen, amikor ő 5 körre se tudja feltenni a napsütést, te meg jó ha 10 re feltudod? nem gondolhatod komoylan hogy ez így fer.

5 tűzlabdát tudok rá nyomni, míg szárazból és viharból csak 10 kört és a tűzlabával végül ugyanannyit tudok megölni lakosságból (na meg a többi egységből is), mint ha vihart kapott volna... akkor ez alapján ez se fair...

Gondold végig, van 2000 hekin 70e varid, az ellennek meg 10e varija... annyi védelmet kap, mint az állat, ha 30 körös varit akarok rárakni, sőt ha 3 körnél messzebb van, akkor még csökken is a készülim jobban és ne tudjam rárakni a vihart, vagy a szárazt, csak mert akkora hekin vagyunk, ahol a varik erejének számolása exponenciálisan csökken magas hekin (ugyanis 2e hekin se tuti, hogy fel tudod tenni 36 körre, vagy 30 körre bármelyik varit), hiába vagyok 3-4x erősebb variban mint ő... szerintem ez nem fair...

Vagy nézzük másképp...
Az ellenfél varijai nem azért kapnak bónuszt a felrakandó körök függvényében, mert hírtelen megtáltosodtak, hanem azért mert a te varijaidnak nehezebb a dolga, hisz nem csak egy kicsi földrészt kell beborítaniuk viharral, hanem egy egész kontinenst és rövid időn belül...

A másik pedig, hogy ha figyelembe vesszük, hogy magadra fel tudnád e rakni mondjuk 30 körre a napsütést, akkor az milyen arányban számít? Ha 1% esélyem van felrakni, akkor már mehet az ellenre? Vagy csak akkor ha 50%-nál több? Esetleg csak akkor ha 90% fölött van? Ebben az esetben a nagyobb hekin lévő vari esély romlás még rosszabb lenne, mert pld egy törpe (csak, hogy Wand által írt példánál maradjunk) pld 5000 hekin 60% templommal se tudna felrakni 20 kör vihart sem egy 1 db templommal sem rendelkező orira... ami marhaság lenne szerintem...

aúú 07-21-2006 14:21

Quote:

Originally Posted by csunyabogar
szerintem erre a problémára nem az a megoldás, hogy gyengítsük a vihar meg a szárazság hatékonyságát (vagyis azt, hány körre lehessen feltenni). ha nem tartassz varikat, az csak a te saját problémád...

Ezzel teljesen egyet értek...

Mint azt már írtam, szerintem az lenne a megfelelő, ha kicsit visszább vennénk a készüli csökkenését az ellen variknak...

Láma 07-21-2006 14:48

De basszus. 500 hekin van egy hadis meg egy varis, ahola varisnak tegyük föl van 4 szer annyi varija mint a hadisnak. Rápakolja a 36 kör cuccot,a hadis meg 2 varázslatból leszedi. Vegyük 2000 hekin. A varisnak van 4 szer annyi varija, rárakja a 36 kör cuccot. A hadis meg 4 varázslatból szedi le. Téynleg nem érzed, hogy ez így nem egészen frankó?

Csocsó 07-21-2006 16:27

Quote:

szerintem baromi kevés, hogy mind a vihar mind a száraz 4% ot ront a varis készültségén attól függetlenül, hogy 1 vagy 36 körre teszi fel.
ha figyelembe vesszük, hogy egy mágia felderítés is 4%, akkor belátható, hogyha valakit viharoznak, felelsleges is nézni, hogy rajta van e még, inkább simán felrakják újabb 36 körre.

szerintem minnél több körre teszik fel annál több %ot kéne romlania a varis készültségének

mondjuk minimum a felteendő körök felével romolhatna a készültség.

Jó ez így ahogy van :)
Ha nem akarod h ártózzanak tarts több varit!
Különben meg jól emlékszek akkor annál nagyobb az orid védelme minnél hosszabb időre akarják rádtenni a varit.

Ha növelve lenne a készültség igénye, akkor a varis orik lassan bezárhatnának! Nem tudnak kellőképpen ártani a harcos oriknak. Jól néznénk ki ha ahhoz h feltegyek egy sereges orira 36kör szárazságot meg vihart 36% készümbe kerülne. Ja és akkor még nem is volt gömbözve se rengetve...

Lefogadom h nincs varis országod :) Különben ilyen fel se merűlt volna benned.

Csocsó 07-21-2006 16:32

Quote:

De basszus. 500 hekin van egy hadis meg egy varis, ahola varisnak tegyük föl van 4 szer annyi varija mint a hadisnak. Rápakolja a 36 kör cuccot,a hadis meg 2 varázslatból leszedi. Vegyük 2000 hekin. A varisnak van 4 szer annyi varija, rárakja a 36 kör cuccot. A hadis meg 4 varázslatból szedi le. Téynleg nem érzed, hogy ez így nem egészen frankó?

minek leszedni? Ha 4szer annyi varija van akkor bizonyára 4* annyi temploma is. Magyarán szólva jóval több egységed lehet vmiből. Lehet mondjuk sok tolid, gyepáld a varijait gyújtogass, lopj... ha több sereged van... mészárold, rombold...

Láma 07-21-2006 17:03

Quote:

Originally Posted by Csocsó
minek leszedni? Ha 4szer annyi varija van akkor bizonyára 4* annyi temploma is. Magyarán szólva jóval több egységed lehet vmiből. Lehet mondjuk sok tolid, gyepáld a varijait gyújtogass, lopj... ha több sereged van... mészárold, rombold...

Mi lenne ha a lényegre koncentrálnál. Itt arról van szó, hogy a teürlet növekedésével csak a védekező fél kerül ebben az esetben hátrányba.

Csocsó 07-21-2006 17:07

Quote:

Mi lenne ha a lényegre koncentrálnál. Itt arról van szó, hogy a teürlet növekedésével csak a védekező fél kerül ebben az esetben hátrányba.

Mért kerül hátrányba?

Láma 07-21-2006 17:12

Quote:

Mért kerül hátrányba?

Mert aránytalanul nehezebb leszednie a varikat:) Amúgy meg az elég gáz ha lopkodják az embereidet, gyújtogatnak rajtad a vihár meg a száraz, és te nem akarod leszedni, hanem majd sereggel jól moresre tanitod. csak közbe nem menek a tornyaid, azok visszakisérnek stb,stb

Csocsó 07-21-2006 17:22

Quote:

Mert aránytalanul nehezebb leszednie a varikat:) Amúgy meg az elég gáz ha lopkodják az embereidet, gyújtogatnak rajtad a vihár meg a száraz, és te nem akarod leszedni, hanem majd sereggel jól moresre tanitod. csak közbe nem menek a tornyaid, azok visszakisérnek stb,stb

Hm és nekem nem lehet szövisem? Mondjuk egy varis aki bántja az ő hadiját? Vagy egy tolim aki a varist piszkálja?

Visszakísérnek? Most nem a varisról volt szó? :)
Különben nem hiszem h nem tudnád megoldani h mennyenek azok a fránya tornyok...:D

Láma 07-21-2006 17:27

Quote:

Hm és nekem nem lehet szövisem? Mondjuk egy varis aki bántja az ő hadiját? Vagy egy tolim aki a varist piszkálja?

Visszakísérnek? Most nem a varisról volt szó? :)
Különben nem hiszem h nem tudnád megoldani h mennyenek azok a fránya tornyok...:D

Amúgy meg nonszensz amiről beszélgetünk, mert ez leginább csak 1/A-ban okoz gondot nagy hekin, ott nincs szövisegitség meg ilyenek, és nem is támadgatsz ilyen bátran.

Csocsó 07-21-2006 17:32

De az alap javaslat általánosságról beszélt!

Pont A ban ne mernék támadni :)

Láma 07-21-2006 17:34

Quote:

De az alap javaslat általánosságról beszélt!

Pont A ban ne mernék támadni :)

Nem tudom, sztem nem éri meg A-ban mészárolni, meg pusztitani.

Az alap javaslat meg lehet hogy általánosságban beszélt, de ez lényeges változást csak 2000 heki felett okozna sztem.

Csocsó 07-21-2006 17:38

Hát mészár puszti tényleg nem való ott sokra. De ha feletted van varis bever földre olyan 120-130heki körül hozol aszem 2k hekin. Már alattad van 4 karikával. Ütsz egy másik orit még +140 heki oszt már 6-7körre van a varis. Onna meg nem sok sikerrel ártózik. Pláne h elhoztál tőle egy rakat templomot...

Csocsó 07-21-2006 17:40

Különben is jut eszembe, A-ban hadi orit hol zavar a szárazság? :D

aúú 07-21-2006 17:44

Quote:

Nem, nem frankó, de ez is azért van, mert magasabb hekin exponenciálisan gyengül a vari... sőt, szerintem ha így nézzük, az sem frankó, hogy én rádrakok 36e vihart, te pedig leütsz rólam 100-200 hekit, aztán olyan messzire kerülök, hogy nem tudok rád érdemben varizni... ez ellen csak azt tudom tenni, amit te is a varis ellen, több sereget tartok és nem azt próbálom meg elérni, hogy akinek x% temploma van, az kapjon bónusz védelmet a seregére, mert aránytalanul erősebb így a sereges (azaz, ha a sereges 2-ből akarja leszedni, akkor tartson ő is annyival több varit, hogy 2-ből tudja leszedni)...
Mint mondtam, a hadisnak se lenne ez olyan eget rengető dolog, ha nem vinne lényegesen több készülit le az ellentét vari...

aúú 07-21-2006 17:46

Quote:

Nem tudom, sztem nem éri meg A-ban mészárolni, meg pusztitani.

Az alap javaslat meg lehet hogy általánosságban beszélt, de ez lényeges változást csak 2000 heki felett okozna sztem.

Már 700 hekitől jól láthatóan csökken a varik ereje...

wand 07-21-2006 18:00

Quote:

Originally Posted by aúú
Nem, nem frankó, de ez is azért van, mert magasabb hekin exponenciálisan gyengül a vari...

igen gyengül, azokban a varikban amiket többb körre raksz..
kivétel a száraz meg a vihar
100 hekin 500 varival fel tudok tenni mésra 36 kör száraz vihart, 20.000 hekin szintén fel tudodk tenni 500 varival valakire 36 kört.
és mindez 8% készültségbe kerül.

félreértések elkerülése végett egy 20k-s orinak gyakorlatilag semmiféle gondot nem okoz ha akár 1 héten át van rajta száraz vihar, max lesz 50k emberhiánya, ha ez nagyon zavarja max vesz pár kattincsot és lefokozza.

ez szerintem lejebb a lényegsen kellemetlenebb és nem is az A-ban
ha lent valakin 1 hétig száraraz vihar van amit képtelen leszedni szövi legyen a talpán aki istápolja..

itt nekem alapvetően 2 dologgal van gondom:
1. ha magára akár 1 kör varit se tud valaki feltenni, hogy tud másra 36 kört?
2. ha valaki másfél napig tartó varit tesz valakire az miért ugyannyi készültséget visz neki mintha 1 körre teszi fel?

Csocsó 07-21-2006 18:15

Quote:

2. ha valaki másfél napig tartó varit tesz valakire az miért ugyannyi készültséget visz neki mintha 1 körre teszi fel?

Az elsőt nem értem:confused:

A 2. ban tényleg van vmi... de brutalizálni nem kell.
Mondjuk ha 18körig 4% a fölött 6% készübe kerülne a szárazság és a vihar feltétele?

Életfa#2 07-21-2006 19:53

Rúnaigény!

Pedig egyszerű:
az egyes varázslatok x mennyiségű rúnába kerülnek. Ha jól megnézed, akkor annak a valószínűsége, hogy el tudsz-e mondani egy adott varázslatot, egyenes arányban van a variaid számával, és fordítottan a varázslat rúna-igényével. (Elvileg a rúnaigény meg az ország pontértékével van egyenes arányban. Ellenőriztem, és nincs így! A pontértéknél jobban nő a rúnaigény, pedig az egyenes arányosságot tartva a varik ereje pont stabil lenne... :confused: ) Legalábbis, a magadra mondott varázslatok esetén! De miért lenne ez másként a másokra mondott varázslatokkal? Mert egyébként ott másképp van, de ez csak a szárazságnál és a viharnál bukik ki! A többi ugyanis nem kerül annyiba.

Egy valós példa: az egyik orimnak 2.709 rúnájába kerül egy 6 körös napsütés. A napsütésből ez a leghosszabb, amit még 99%-os valószínűséggel el tudok nyomni. De, ha gonoszkodni támad kedvem, és találok egy orit, akinél 2,5-szer több varim van, akkor a jelenlegi szabályok szerint a varázslóim símán átpréselnek magukon egy 9.753 rúnába kerülő varit! (A 36 kör vihar ennyibe kerül.) De akkor miért nem tudok magamra mondani egy ugyanennyi rúnába kerülő varázslatot, miközben egy ellenséges orira, amelyik még ellen is áll, ez sikerül? (Megjegyzés: egy 22 körös napsütés 9.934 rúnába kerül!)

Vérmes(e) 07-21-2006 21:52

Logkus érvelés
Szerintem nem az a gond, hogy elvi szinten nincs egyetértés, hanem az, hogy miként lehet jól szabályra fordítani úgy, hogy 200 és 2000 hekin is hasonlóan működjön... :confused:

aúú 07-21-2006 23:28

Quote:

Szerintem ez tökéletesen jól mutatja, hogy igazából nem a szárazzal és a viharral van gond, hanem a vari erő csökkenésével magadra ható variknál... hisz az az alapvető elgondolás, ahogy a száraz és a vihar meg van csinálva, teljesen jó (az ellenfél mágikus védelmét kell áttörni, méghozzá minél kiterjetteb varit szeretnék, annál nagyobb a nehézsége az én oldalamon), viszont az ellentét varik esetében ugyibár a többi varival együtt jelentősen csökken a magadra varizás esélye, ráadásul mindez még drágább is készüliben, na ez az ami így együtt nem jó...
Amúgy a 2. pontot nem jól közelíted meg... lehet, hogy készültségben ugyanannyi, de messze több rúna és jóval nehezebb is felrakni, mint mondjuk 5x áttűzlasztizni az ellent, vagy leölni a tolijait...
Amikor azt mondom, hogy igazából az nehezíti meg az ellenvarikkal való operálást, hogy túl drágák, akkor ezt úgy mondom, hogy én voltam már mindkét oldalon, kaptam már 2/b-ben 1 héten át száraz/vihart gnóm tolis/sereges orira és egyedül az volt a bajom, hogy a készülim állandó jelleggel lent volt (az ember hiányt könnyű volt kiküszöbölni még pénz nélkül is, lakossági morál 100%-ra és közvetlenül körváltás előtt vettem le a vihart, így elég sok ember visszajött 1 kör alatt is, a kaját meg fedezték a szövik...:D) és hiába növeltem fokozatosan a varik számát, hogy ne kaphassak olyan sok kört, már benne voltam az ördögi körben, hogy a készülim nem tudott eléggé felmenni... ez szöviben meg volt oldható, mert 1 hét alatt lement a csata, de ugyanez egy mf-nek nagy szívás lett volna...

monro 07-26-2006 19:13

[quote=wand]
Quote:

Originally Posted by aúú

Ez az érvelés meg ott sántít, hogy a varázslatok sikerességének semmi köze a termelőegységeid számához, annál inkább a varázslóid védőerejéhez. Nem kell kitenni varit (nagy területen főleg!) ha van ellenséged a közelben és akkor nem tud rádtenni 36 kört sőt 1-et sem valószínűleg.

Teljesen jól le van védve sztem jelenleg, hogy csak HATALMAS varázserő különbséggel tudsz valakire sokkörös ártót tenni.

Más kérdés, hogy miért nagyobb az ellenvarázslat sikerességi esélye,mint más varázslaté és vajon miért szed le több készülit mint a felrakásé?

Egyébként az alapkérdés jogos változtatni kéne rajta. De a sikeresség ártóvarizás esetén kérdésben egyetértek CL-lel és a jelenlegi szabályozással.

All times are GMT +1. The time now is 01:53.