![]() |
Súgó project :)
Sziasztok!
Felmerült bennem, hogy a súgót ismét egy kicsit ismét rendbe kellene szedni, úgyhogy aki bármit hiányol a súgóból, vagy nagyon félreérthetőnek érzi, ide írja meg. A bővítések alkalmával igyekeztem a súgót is naprakészen tartani, de mivel cirka 200 oldal csak a súgó, ezért pár helyen elképzelhető, hogy még nem naprakész információk vannak. Köszi a segítséget! :) Ui: ha kérdésed van, azt a megfelelő topicban tedd fel, van külön téma, ami ezzel foglalkozik. Ez nem az. Köszi. |
Szerintem hiányzik a súgóból néhány dolog, amit ugyan ki lehet tapasztalni, de szerintem ne vegyük el a lehetőséget a kezdőktől, hogy ők is tudják.
Tehát: lopás, földszerzés, mészár, seregkopás stb. %-ok A harcosnál ez szerepel: "Foglaláskor az eredetileg foglalt százalékhoz képest +1 százalékot kap, fosztogatáskor az eredeti zsákmányhoz képest +10%-ot. A pusztítás és mészárlás is 10%-kal nagyobb károkat okoz." tapasztalatom szerint nem százalékot kap, hanem %pontot lehet hogy csak nekem volt félreérthető (a többi esetél minden 100-hoz viszonyul tehát ott mindegy) |
Quote:
|
Quote:
Simán jelenthetné azt is, hogy a 7%-nak a 101% át foglalja, én értem hogy azért írták betűvel mert százalékpontot akar jelentei, de attól még százalék=% és +1% az 101% ot is jelenthet, nemcsak 7%+1%-ot. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
szerintem nem jo a szazalekpont ide akkorse :) |
szerintem a súgónak ez a része teljesen érthető.
lenne 1 észrevétel amúgy... a Pontok alatt ott van a színmagyarázat. ez ok. a Pontok súgóban is ott a színmagyarázat, de kimaradt onnan "Az elõzõ hétvégi játék kiemelt játékosai" magyarázat... |
Sokszor kérdezgetik és hiányzik is a súgóbol, hogy ha beteg az orid és a szövid elhívja egy támadáshoz, vagy védekezéshez segíteni, akkor visszatérve nem fertőzik meg újra az oridat... ezt be lehetne ebbe a részbe szúrni:
"Fontos! Attól, hogy a Te seregeid megfertőződnek egy támadás alkalmával, szövetségeseid nem kapják el a betegséget. Ha szövetségeseid segítséget kérnek, miközben országod beteg, akkor sem kapják el a betegséget. Csak akkor, ha ők maguk indítanak támadást egy beteg ország ellen." |
Valamint a helytartoval kapcsolatban is gyakran kerdezik, hogy miert nem adja el az egysegeket, pedig jol be van allitva - es kicsit nehezkes megtalalni a sugo/faq/helytartoval kapcsolatos kerdesek kozott, vhogy ki kellene emelni azt a reszt szerintem :) Esetleg a vip sugoba beletenni vagy ilyesmi....
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Sőt, a súgó alapján még azt is lehet gondolni, hogy a helytartónak el kéne adnia.... "A helytartó a következõ körben beérkezõ friss képzések, és a szintén következõ körben beérõ barakkok, templomok és kocsmák alapján számol, figyelembe véve a tekercseidet is." |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
_ÉPP_ ezt mondtam en is. Vagy keruljon oda, vagy legyen kiemelve. Vmit felreolvashattal.... :) Faradt vagy igy nyaron? :) |
Quote:
Én azt hittem, hogy 6 és 3 százalék az eredeti, tévednék? Ismét szeretném felvetni, hogy jó lenne ha a súgóban megjelennének az általam a 2. hozzászólásban említett adatok. Esetleg kiegészítve azzal a képlettel, hogy mennyi földet foglalhatunk A-ban a klánméret és az országok méretének függvényében. Ill. arra is kíváncsi lennék, hogy a varázslók ereje milyen képlet szerint csökken felfelé haladva. |
Quote:
más 1/A ban a szövetség felmérése varinál ha rossza szám, akkor azt írja ki hogy nincs ilyen ország. ezen jó lenne változtatni sztem. |
A súgóban azt hiszem nem szerepel, hogy a körváltás során az egyes dolgok milyen sorrendben történnek. (csak a háborúval kapcsolatosak vannak leírva, meg hogy a piacról a végén jön)
|
Quote:
|
Én nem a trükközgetésre gondoltam, hanem pl.
előbb kopik a tekercs aztán jön a kaja, vagy fordítva előbb íródik a teki, vagy előbb kopik (persze ezeket ki lehetne tapasztalni, he nem lennék lusta). A képződött sereg eszik-e, a képződött épület termel-e. Azt azért tudom (remélem jól), hogy a képződött sereg bemegy a házba, de pl. a nép már nem. Úgy tudom (bár hihatetlen), hogy pl. a varikopás után megy a sereg, így az 1 körös védelem, (vagy ártóvari) nem sokat ér. Nyilván nem rengetik meg a fenti kis bizonytalanságok a játékot, de azért mégsem ártana tudni |
Ha létezik földfoglalásra korlátozás akkor igazán benne lehetne a súgóban sztem. Miért van az, hogy egy 700 hekis ország egy 2200 hekistől csak 50 hektárt foglal? (Nem volt épités alatt területe.)
|
Quote:
|
Quote:
"Ezen kívül minél kisebb az értékkülönbség közted és a támadott ország között, annál nagyobb a nyereség." Minél nagyobb, annál kevesebbet fogsz hozni. |
a Háború súgót olvastad? :D
|
Quote:
|
% okra visszatérve, én eddig 7% felfelé, 3,5%lefelével számoltam, mert a háború súgóban ilyen is van "Ha Magadnál nagyobb országot támadsz, akkor kapásból dupla zsákmányra számíthatsz."
Szal lehet, hogy tényleg jó lenne tisztán látni ebben a kérdésben |
Még egy észrevétel "Csata útközben témába" ott az szerepel, hogy ha több sereg megy, akkor megütköznek, és a gyengébbik visszafordul (csak a lényegre koncentrálva)
Ettől függetlenül már tapasztaltam olyat, hogy mentem 3 sereggel, 4* megütköztem egy másik orival, és a végén én is beütöttem egy sereggel, ő meg kettővel... Szal lehet, hogy azt is be lehetne írni, hogy a seregek néha elkerülik egymást. Vagy ez Bug volt és már javítva lett? (<- Ati?) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ui: amúgy nem véletlenszerű, mert az esély növekedése, hogy legyen-e csata, vagy sem, meghatározott módon növekszik. De erről másik topicban volt már szó, nem untatok senkit vele, ott megtalálható. A lényeg, hogy ez is itt van, mint pontosítandó. :) |
Még egy észrevétel, avagy kérdés...
háborúnál maradva "A megszerzett földterületen lehet bármi, ami az ellenfelednek volt: véletlenszerűen lelőhely, épületek vagy üres föld." Foglalásnál volt olyan tapasztalatom, hogy a támadott orinak nem volt üres hekije, és mégis kaptam. Ha ez így normális akkor pontosítani kellene pl: A megszerzett földterületen lehet bármi, ami az ellenfelednek volt: véletlenszerűen lelőhely, épületek vagy üres föld utóbbi a csata során tönkrement épületek következtében is lehet vagy ilyesmi |
Quote:
|
látszik, hogy nem vagyok egy nagy súgóguru :o
|
Quote:
|
nekem kezd az a véleményem lenni, hogy lassan totál kiölitek a súgóból azt a régen nagyon kedvelt érzésem, hogy: RÁJÖTTEM MAGAM! :D
szép, hogy mindent szájbarágósan beleírnánk, de semmi kis "felfedezés örömét" nem hagyjátok meg a kezdő játékosnak.. persze a hibák vagy téves infók kerüljenek kijavításra, de ez amúgy is egy logikai játék.. szerintem némi logikát várjunk már el a játékosoktól :D |
Quote:
|
Quote:
2-3 hóap hadakozás alatt kitapasztalt munkámat tette tönkre :D Kész csoda, hogy a gnómok még nem reklamáltak, hogy nekik 1el több :D :D :D |
Quote:
|
Ati, milyen hibakat szeretnel? szintaktikai, szemantikai, elgepelesit? Avagy mindenfelet? Mi kerulhetne meg bele, satobbi...
hozok par peldat: szematikai: "Ha Tudóst választasz személyiségnek az élõhalott faj mellé, akkor a tudományok 5% értékig számítani fognak. " - a lakiteki nem fog 5%-ig szamitani :) elgepeles: (nagyobb egységet nem álzod fel) szintaktika: "A tudós minden tudománytekercset 10%-kal olcsóbban írhat, és az elérhetõ maximum 5%-kal magasabb az összes tudományág, kivéve a lakáshelyzet tekintetében. A +5% maximum nem vonatkozik a lakáshelyzeti tekercsre." Szerintem ez teljesen redundans, az uccso mondat nem kell oda, fura olvasni :) Na hirtelen ennyi a kiragadott pelda.... |
All times are GMT +1. The time now is 12:39. |