Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Súgó project :) (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=624)

Ati 07-19-2006 12:14

Súgó project :)

Sziasztok!

Felmerült bennem, hogy a súgót ismét egy kicsit ismét rendbe kellene szedni, úgyhogy aki bármit hiányol a súgóból, vagy nagyon félreérthetőnek érzi, ide írja meg.

A bővítések alkalmával igyekeztem a súgót is naprakészen tartani, de mivel cirka 200 oldal csak a súgó, ezért pár helyen elképzelhető, hogy még nem naprakész információk vannak.

Köszi a segítséget! :)

Ui: ha kérdésed van, azt a megfelelő topicban tedd fel, van külön téma, ami ezzel foglalkozik. Ez nem az. Köszi.

János 07-19-2006 20:46

Szerintem hiányzik a súgóból néhány dolog, amit ugyan ki lehet tapasztalni, de szerintem ne vegyük el a lehetőséget a kezdőktől, hogy ők is tudják.
Tehát: lopás, földszerzés, mészár, seregkopás stb. %-ok
A harcosnál ez szerepel: "Foglaláskor az eredetileg foglalt százalékhoz képest +1 százalékot kap, fosztogatáskor az eredeti zsákmányhoz képest +10%-ot. A pusztítás és mészárlás is 10%-kal nagyobb károkat okoz."
tapasztalatom szerint nem százalékot kap, hanem %pontot lehet hogy csak nekem volt félreérthető (a többi esetél minden 100-hoz viszonyul tehát ott mindegy)

Remedy 07-20-2006 08:28

Quote:

Originally Posted by János
Szerintem hiányzik a súgóból néhány dolog, amit ugyan ki lehet tapasztalni, de szerintem ne vegyük el a lehetőséget a kezdőktől, hogy ők is tudják.
Tehát: lopás, földszerzés, mészár, seregkopás stb. %-ok
A harcosnál ez szerepel: "Foglaláskor az eredetileg foglalt százalékhoz képest +1 százalékot kap, fosztogatáskor az eredeti zsákmányhoz képest +10%-ot. A pusztítás és mészárlás is 10%-kal nagyobb károkat okoz."
tapasztalatom szerint nem százalékot kap, hanem %pontot lehet hogy csak nekem volt félreérthető (a többi esetél minden 100-hoz viszonyul tehát ott mindegy)

Szerintem ez azt jelenti, hogy ha foglalnal az ellenfel foldjebol x%-ot, akkor a harcos (x+1) %ot foglal. Szerintem nem felreertheto.

Láma 07-20-2006 08:45

Quote:

Originally Posted by Remedy
Szerintem ez azt jelenti, hogy ha foglalnal az ellenfel foldjebol x%-ot, akkor a harcos (x+1) %ot foglal. Szerintem nem felreertheto.

Simán jelenthetné azt is, hogy a 7%-nak a 101% át foglalja, én értem hogy azért írták betűvel mert százalékpontot akar jelentei, de attól még százalék=% és +1% az 101% ot is jelenthet, nemcsak 7%+1%-ot.

Ati 07-20-2006 08:48

Quote:

Originally Posted by Láma
Simán jelenthetné azt is, hogy a 7%-nak a 101% át foglalja, én értem hogy azért írták betűvel mert százalékpontot akar jelentei, de attól még százalék=% és +1% az 101% ot is jelenthet, nemcsak 7%+1%-ot.

Erre ez a hivatalos szó, hogy "százalékpont"? Szerintem ha ezt így leírom, akkor az emberek jelentős része kiszalad a világból... :)

Láma 07-20-2006 08:53

Quote:

Originally Posted by Ati
Erre ez a hivatalos szó, hogy "százalékpont"? Szerintem ha ezt így leírom, akkor az emberek jelentős része kiszalad a világból... :)

akkor a legegyszerűbb ha leírod, hogy az ellenfél földjéből azeredeti 7% (felfele táamdás esetén) és a 3% (lefele táamdás esetén) helyett 8%, ill 4% földet szerez.:)

Remedy 07-20-2006 10:47

Quote:

Originally Posted by Ati

Bár a mindennapi beszédben ez nincs feltétlenül így, a százalék és százalékpont kifejezések eltérő jelentésűek. Ha a valódi arány 50% és becslésünk hibája nem több, mint 10 százalék, akkor a becsült érték 45% és 55 százalék között lesz. A 10 százalékpontnyi hiba pedig 40% és 60% közötti becslést jelent. A százalékpont tehát az egész bizonyos százalékát jelenti anélkül, hogy erre külön utalnánk, a százalék pedig egy másik, az adott szövegkörnyezetben definiálandó, másik mennyiség százalékát.)

szerintem nem jo a szazalekpont ide akkorse :)

Bogár 07-20-2006 11:26

szerintem a súgónak ez a része teljesen érthető.

lenne 1 észrevétel amúgy... a Pontok alatt ott van a színmagyarázat. ez ok. a Pontok súgóban is ott a színmagyarázat, de kimaradt onnan "Az elõzõ hétvégi játék kiemelt játékosai" magyarázat...

aúú 07-20-2006 16:05

Sokszor kérdezgetik és hiányzik is a súgóbol, hogy ha beteg az orid és a szövid elhívja egy támadáshoz, vagy védekezéshez segíteni, akkor visszatérve nem fertőzik meg újra az oridat... ezt be lehetne ebbe a részbe szúrni:

"Fontos! Attól, hogy a Te seregeid megfertőződnek egy támadás alkalmával, szövetségeseid nem kapják el a betegséget. Ha szövetségeseid segítséget kérnek, miközben országod beteg, akkor sem kapják el a betegséget. Csak akkor, ha ők maguk indítanak támadást egy beteg ország ellen."

Remedy 07-20-2006 19:41

Valamint a helytartoval kapcsolatban is gyakran kerdezik, hogy miert nem adja el az egysegeket, pedig jol be van allitva - es kicsit nehezkes megtalalni a sugo/faq/helytartoval kapcsolatos kerdesek kozott, vhogy ki kellene emelni azt a reszt szerintem :) Esetleg a vip sugoba beletenni vagy ilyesmi....

aúú 07-20-2006 21:12

Quote:

Valamint a helytartoval kapcsolatban is gyakran kerdezik, hogy miert nem adja el az egysegeket, pedig jol be van allitva - es kicsit nehezkes megtalalni a sugo/faq/helytartoval kapcsolatos kerdesek kozott, vhogy ki kellene emelni azt a reszt szerintem :) Esetleg a vip sugoba beletenni vagy ilyesmi....

Illetve belerakni konrkétan, hogy a bejövő képzést NEM adja el, ha nincs neki hely a megfelelő épületben, mert ezt szokták a legtöbben hiányolni és nem érteni, hogy miért nem adja el...

Remedy 07-20-2006 21:54

Quote:

Originally Posted by aúú
Illetve belerakni konrkétan, hogy a bejövő képzést NEM adja el, ha nincs neki hely a megfelelő épületben, mert ezt szokták a legtöbben hiányolni és nem érteni, hogy miért nem adja el...

ez benne van konkretan :)

aúú 07-21-2006 11:05

Quote:

ez benne van konkretan :)

Idézd be...:) Ugyanis ez konkrétan nincs benne, ezért is sírnak miatta a fórumokon annyiszor...:)

Sőt, a súgó alapján még azt is lehet gondolni, hogy a helytartónak el kéne adnia....

"A helytartó a következõ körben beérkezõ friss képzések, és a szintén következõ körben beérõ barakkok, templomok és kocsmák alapján számol, figyelembe véve a tekercseidet is."

Ati 07-21-2006 11:08

Quote:

Originally Posted by aúú
Idézd be...:) Ugyanis ez konkrétan nincs benne, ezért is sírnak miatta a fórumokon annyiszor...:)

Sőt, a súgó alapján még azt is lehet gondolni, hogy a helytartónak el kéne adnia....

"A helytartó a következő körben beérkező friss képzések, és a szintén következő körben beérő barakkok, templomok és kocsmák alapján számol, figyelembe véve a tekercseidet is."

"Ha azonban az adott körben több katona jön be, mint elfér, akkor azokkal a katonákkal semmit nem tudsz csinálni, azok elmennek, helytartó nélkül is."

aúú 07-21-2006 13:44

Quote:

Originally Posted by Ati
"Ha azonban az adott körben több katona jön be, mint elfér, akkor azokkal a katonákkal semmit nem tudsz csinálni, azok elmennek, helytartó nélkül is."

Nah látod Atis, ez legyen benne a helytartó súgó ide vágó részében, mert ott most nincs benne... Automatikus seregeladás címszó alatt és ne csak az FAQ-ban (erre próbáltam célozni)...

Remedy 07-21-2006 14:42

Quote:

Originally Posted by aúú
Nah látod Atis, ez legyen benne a helytartó súgó ide vágó részében, mert ott most nincs benne... Automatikus seregeladás címszó alatt és ne csak az FAQ-ban (erre próbáltam célozni)...

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

_ÉPP_ ezt mondtam en is. Vagy keruljon oda, vagy legyen kiemelve. Vmit felreolvashattal.... :) Faradt vagy igy nyaron? :)

János 07-21-2006 16:22

Quote:

akkor a legegyszerűbb ha leírod, hogy az ellenfél földjéből azeredeti 7% (felfele táamdás esetén) és a 3% (lefele táamdás esetén) helyett 8%, ill 4% földet szerez.

Én azt hittem, hogy 6 és 3 százalék az eredeti, tévednék?
Ismét szeretném felvetni, hogy jó lenne ha a súgóban megjelennének az általam a 2. hozzászólásban említett adatok.
Esetleg kiegészítve azzal a képlettel, hogy mennyi földet foglalhatunk A-ban a klánméret és az országok méretének függvényében.
Ill. arra is kíváncsi lennék, hogy a varázslók ereje milyen képlet szerint csökken felfelé haladva.

Láma 07-21-2006 17:00

Quote:

Én azt hittem, hogy 6 és 3 százalék az eredeti, tévednék?
Ismét szeretném felvetni, hogy jó lenne ha a súgóban megjelennének az általam a 2. hozzászólásban említett adatok.
Esetleg kiegészítve azzal a képlettel, hogy mennyi földet foglalhatunk A-ban a klánméret és az országok méretének függvényében.
Ill. arra is kíváncsi lennék, hogy a varázslók ereje milyen képlet szerint csökken felfelé haladva.

7% és 3%

más

1/A ban a szövetség felmérése varinál ha rossza szám, akkor azt írja ki hogy nincs ilyen ország. ezen jó lenne változtatni sztem.

János 07-21-2006 17:11

A súgóban azt hiszem nem szerepel, hogy a körváltás során az egyes dolgok milyen sorrendben történnek. (csak a háborúval kapcsolatosak vannak leírva, meg hogy a piacról a végén jön)

Ati 07-21-2006 17:22

Quote:

A súgóban azt hiszem nem szerepel, hogy a körváltás során az egyes dolgok milyen sorrendben történnek. (csak a háborúval kapcsolatosak vannak leírva, meg hogy a piacról a végén jön)

Apró dolgoktól eltekintve ez igazából lényegtelen is. Pláne most, hogy a körváltás egy különálló egységet képez, és nem tudsz semmilyen módon trükközgetni vele időbelileg.

János 07-21-2006 18:41

Én nem a trükközgetésre gondoltam, hanem pl.
előbb kopik a tekercs aztán jön a kaja, vagy fordítva
előbb íródik a teki, vagy előbb kopik (persze ezeket ki lehetne tapasztalni, he nem lennék lusta).
A képződött sereg eszik-e, a képződött épület termel-e.
Azt azért tudom (remélem jól), hogy a képződött sereg bemegy a házba, de pl. a nép már nem.
Úgy tudom (bár hihatetlen), hogy pl. a varikopás után megy a sereg, így az 1 körös védelem, (vagy ártóvari) nem sokat ér.
Nyilván nem rengetik meg a fenti kis bizonytalanságok a játékot, de azért mégsem ártana tudni

Láma 07-21-2006 18:48

Ha létezik földfoglalásra korlátozás akkor igazán benne lehetne a súgóban sztem. Miért van az, hogy egy 700 hekis ország egy 2200 hekistől csak 50 hektárt foglal? (Nem volt épités alatt területe.)

director 07-21-2006 19:33

Quote:

Ha létezik földfoglalásra korlátozás akkor igazán benne lehetne a súgóban sztem. Miért van az, hogy egy 700 hekis ország egy 2200 hekistől csak 50 hektárt foglal? (Nem volt épités alatt területe.)

mert mondjuk az a területének a 7%-a? (költői)

Ati 07-21-2006 19:49

Quote:

de ha az én földem számit, akkor miért foglalnak az oritól egyre kevesebb földet?

Nem a Te földed számít, de:

"Ezen kívül minél kisebb az értékkülönbség közted és a támadott ország között, annál nagyobb a nyereség."

Minél nagyobb, annál kevesebbet fogsz hozni.

Bogár 07-21-2006 20:13

a Háború súgót olvastad? :D

Ati 07-21-2006 20:16

Quote:

Ezt hol találom a súgóban? És köszi a váalazt, ez megmagyarázza.

Háború súgó

Vérmes(e) 07-21-2006 21:37

% okra visszatérve, én eddig 7% felfelé, 3,5%lefelével számoltam, mert a háború súgóban ilyen is van "Ha Magadnál nagyobb országot támadsz, akkor kapásból dupla zsákmányra számíthatsz."

Szal lehet, hogy tényleg jó lenne tisztán látni ebben a kérdésben

Vérmes(e) 07-21-2006 21:42

Még egy észrevétel "Csata útközben témába" ott az szerepel, hogy ha több sereg megy, akkor megütköznek, és a gyengébbik visszafordul (csak a lényegre koncentrálva)
Ettől függetlenül már tapasztaltam olyat, hogy mentem 3 sereggel, 4* megütköztem egy másik orival, és a végén én is beütöttem egy sereggel, ő meg kettővel...
Szal lehet, hogy azt is be lehetne írni, hogy a seregek néha elkerülik egymást.
Vagy ez Bug volt és már javítva lett? (<- Ati?)

Ati 07-21-2006 21:50

Quote:

Originally Posted by Vérmes(e)
Még egy észrevétel "Csata útközben témába" ott az szerepel, hogy ha több sereg megy, akkor megütköznek, és a gyengébbik visszafordul (csak a lényegre koncentrálva)
Ettől függetlenül már tapasztaltam olyat, hogy mentem 3 sereggel, 4* megütköztem egy másik orival, és a végén én is beütöttem egy sereggel, ő meg kettővel...
Szal lehet, hogy azt is be lehetne írni, hogy a seregek néha elkerülik egymást.
Vagy ez Bug volt és már javítva lett? (<- Ati?)

Az van beleírva, hogy csatázHATnak. De ezt is többen felvetették már itt a fórumon is, úgyhogy lehet, hogy ezt is külön ki kéne emelni, hogy egyértelmű legyen, hogy ez nem egy muszáj dolog, hanem egy valamelyest véletlenszerű esemény.

director 07-21-2006 21:55

Quote:

Originally Posted by Ati
Az van beleírva, hogy csatázHATnak. De ezt is többen felvetették már itt a fórumon is, úgyhogy lehet, hogy ezt is külön ki kéne emelni, hogy egyértelmű legyen, hogy ez nem egy muszáj dolog, hanem egy valamelyest véletlenszerű esemény.

ja, de pontosan így emeld ám ki:)) nem "véletlenszerű", hanem "valamelyest véletlenszerű".. ezen aztán mindenki törheti a fejét, hogy mi a fene:D

Ati 07-21-2006 21:59

Quote:

Originally Posted by director
ja, de pontosan így emeld ám ki:)) nem "véletlenszerű", hanem "valamelyest véletlenszerű".. ezen aztán mindenki törheti a fejét, hogy mi a fene:D

ok. ;)

Ui: amúgy nem véletlenszerű, mert az esély növekedése, hogy legyen-e csata, vagy sem, meghatározott módon növekszik. De erről másik topicban volt már szó, nem untatok senkit vele, ott megtalálható. A lényeg, hogy ez is itt van, mint pontosítandó. :)

Vérmes(e) 07-21-2006 22:05

Még egy észrevétel, avagy kérdés...
háborúnál maradva "A megszerzett földterületen lehet bármi, ami az ellenfelednek volt: véletlenszerűen lelőhely, épületek vagy üres föld."

Foglalásnál volt olyan tapasztalatom, hogy a támadott orinak nem volt üres hekije, és mégis kaptam. Ha ez így normális akkor pontosítani kellene
pl: A megszerzett földterületen lehet bármi, ami az ellenfelednek volt: véletlenszerűen lelőhely, épületek vagy üres föld utóbbi a csata során tönkrement épületek következtében is lehet vagy ilyesmi

director 07-21-2006 22:08

Quote:

Originally Posted by Vérmes(e)
Még egy észrevétel, avagy kérdés...
háborúnál maradva "A megszerzett földterületen lehet bármi, ami az ellenfelednek volt: véletlenszer&ucirc;en lel&otilde;hely, épületek vagy üres föld."

Foglalásnál volt olyan tapasztalatom, hogy a támadott orinak nem volt üres hekije, és mégis kaptam. Ha ez így normális akkor pontosítani kellene
pl: A megszerzett földterületen lehet bármi, ami az ellenfelednek volt: véletlenszer&ucirc;en lel&otilde;hely, épületek vagy üres föld utóbbi a csata során tönkrement épületek következtében is lehet vagy ilyesmi

hja, 30% üreset kapsz mindenképpen (és egyébként amit foglalsz, az sem teljesen az, mint amit az ellenfél elveszít, mondhatni valamelyest véletlenszerű).. de ez talán benne van a súgóban valahol(?)

Vérmes(e) 07-21-2006 22:11

látszik, hogy nem vagyok egy nagy súgóguru :o

Ati 07-21-2006 22:12

Quote:

Originally Posted by director
hja, 30% üreset kapsz mindenképpen (és egyébként amit foglalsz, az sem teljesen az, mint amit az ellenfél elveszít, mondhatni valamelyest véletlenszerű).. de ez talán benne van a súgóban valahol(?)

Ööö, azt foglalod, amit az ellenfél veszt. A csata közben természetesen az épületek egy része összedől, és helyettük üres területet kapsz, de olyan nincs, hogy egy országnak nincs bankja, megtámadod, és foglalsz bankot. Csak olyan épületet foglalhatsz, ami volt neki.

wand 07-21-2006 22:13

nekem kezd az a véleményem lenni, hogy lassan totál kiölitek a súgóból azt a régen nagyon kedvelt érzésem, hogy: RÁJÖTTEM MAGAM! :D

szép, hogy mindent szájbarágósan beleírnánk, de semmi kis "felfedezés örömét" nem hagyjátok meg a kezdő játékosnak..

persze a hibák vagy téves infók kerüljenek kijavításra, de ez amúgy is egy logikai játék.. szerintem némi logikát várjunk már el a játékosoktól :D

director 07-21-2006 22:13

Quote:

Originally Posted by Ati
Ööö, azt foglalod, amit az ellenfél veszt. A csata közben természetesen az épületek egy része összedől, és helyettük üres területet kapsz, de olyan nincs, hogy egy országnak nincs bankja, megtámadod, és foglalsz bankot. Csak olyan épületet foglalhatsz, ami volt neki.

hja, akkor bocs a dezinformációért.. de mintha valahol lett volna valami ilyesmi.. vagy álmodtam?:) mondjuk lehet hogy nem ilyen bizonytalan tudatállapotban kéne okosságokat írkálnom.. majd holnap megnézegetem a súgót:)

Vérmes(e) 07-21-2006 22:17

Quote:

Originally Posted by wand
nekem kezd az a véleményem lenni, hogy lassan totál kiölitek a súgóból azt a régen nagyon kedvelt érzésem, hogy: RÁJÖTTEM MAGAM! :D

szép, hogy mindent szájbarágósan beleírnánk, de semmi kis "felfedezés örömét" nem hagyjátok meg a kezdő játékosnak..

persze a hibák vagy téves infók kerüljenek kijavításra, de ez amúgy is egy logikai játék.. szerintem némi logikát várjunk már el a játékosoktól :D

Nekem az volt a nagy csalódás, amikor a %ok bekerültek :mad:
2-3 hóap hadakozás alatt kitapasztalt munkámat tette tönkre :D

Kész csoda, hogy a gnómok még nem reklamáltak, hogy nekik 1el több :D :D :D

aúú 07-22-2006 11:24

Quote:

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

_ÉPP_ ezt mondtam en is. Vagy keruljon oda, vagy legyen kiemelve. Vmit felreolvashattal.... :) Faradt vagy igy nyaron? :)

Remy, fáradt vagyok...:) De te azt írtad, hogy az FAQ-ban benne van én arra írtam amit, hogy szerintem is be kell kerülnie a súgó megfelelő részébe...:)

Remedy 07-23-2006 08:18

Ati, milyen hibakat szeretnel? szintaktikai, szemantikai, elgepelesit? Avagy mindenfelet? Mi kerulhetne meg bele, satobbi...

hozok par peldat:

szematikai: "Ha Tudóst választasz személyiségnek az élõhalott faj mellé, akkor a tudományok 5% értékig számítani fognak. "

- a lakiteki nem fog 5%-ig szamitani :)

elgepeles: (nagyobb egységet nem álzod fel)

szintaktika:
"A tudós minden tudománytekercset 10%-kal olcsóbban írhat, és az elérhetõ maximum 5%-kal magasabb az összes tudományág, kivéve a lakáshelyzet tekintetében. A +5% maximum nem vonatkozik a lakáshelyzeti tekercsre."

Szerintem ez teljesen redundans, az uccso mondat nem kell oda, fura olvasni :)

Na hirtelen ennyi a kiragadott pelda....

All times are GMT +1. The time now is 12:39.