![]() |
Problémák CorelDraw 11 telepítés közben...
Sziasztok!
Röviden...föl kellene telepítenem legalább egy 30napos próbaverziót a CorelDraw 11-ből a vizsgáimig, de... Kedden netről letöltöttem egyet, feltelepítettem, de nem indult el, úgy viselkedett, mintha már egyszer lett volna a gépen, SOHA nem volt elötte. Ma megpróbáltam letörölni elvileg sikerült is, de valami makacsul ragaszkodik hozzá, hogy marad a gépen, megpróbáltam letörölni: nem engedi, megpróbáltam kijavítani: nem engedi, újratelepíteni: nem engedi, legváltozatosabb hibaüzenetekkel dobálódzik. Ha elindítom a Win keresőjét elkezdi magát feltelepíteni és reklamálja, hogy nem jó az elérési út(nem is lehet jó, hisz ott már nincs is semmi), úgyanez van, ha elindítom az explorert, a helpjeim sorra csődöt mondtak, szegény Ati, szerintem már a falra mászik tőlem, várom az ötleteket és a javaslatokat.:) Nekem mostanra már az is elég lenne, ha le tudnám szedni rendesen - már az sem érdekel, ha nem bírom felpakolni - de ez marha idegesítő amit most művel. Köszi:) |
1. - Drasztikus, macerás és nem túl gyors megoldás: windows újratelepítése (szűz install)
2. - Drasztikus, gyors és veszélyes megoldás: kézzel kitörölgetni minden Corel-el kapcsolatos bejegyzést a registry-ből (futtatás: regedit -> keresés: corel) Ezt csak saját felelősségre, mert könnyen az első megoldás lehet belőle. |
Erős a gyanum, hogyha a fentit megkockáztatom, akkor annak más inná meg a levét, aki utánam rendbe akarná hozni. :D
|
Mikor ilyen szintű szoftveres makacsságok vannak, akkor sokmindent nem lehet tenni.
Esetleg be lehet vetni egy kis voodoo mágiát :) szerk: én a registry-vel kezdeném, bár könnyen vagyok, mert az 1-es pont helyett van ghost image-em :) |
Eddig a voodoo tűnik a legszimpatikusabbnak.:D
|
Még egy kérdés a fenti összefüggésben lehet-e EZZEL?
|
Quote:
|
A dolog megoldódott, remélem mostmár minden renben lesz vele és nem mókázik legközelebb.:D
Bár más megoldást leltünk, de azért köszi szépen neked is a segítséget:) |
Sziasztok!
Sajnos megint Corel 11, és megint az agyamra megy. Törölni szerettem volna a programot, és feltenni az új winyora, de már a törlés sem sikerült. Újra előjött az a hiba, ami korábban. Win keresőre, illetve, ha a doksik között nézelődök (pl. msn beérkezett file-ok, vagy képek) akkor felugrik az ablak, hogy márpedig most telepítjük a Corel Draw 11-et. A probléma nem újkeletü, már vagy egy hónapja fennáll, de most vált idegesítővé. Ebből is kiindulva a legutóbbi megoldás (Rendszervisszaállítás) nem megoldható. Tehát újra várom az ötleteket, szeretném, ha a winhez nem kéne hozzányúlni, mert az kicsit macerás lenne. Illetve várom arra is az ötleteket, hogy ez mitől fordulhat elő. A Corelt miért nem lehet egyszerüen csak eltávolítani a gépről úgy, mint bármilyen más programot? Illetve, hogy mire számítsak, ha újra felteszem, újra megtörténhet ez? |
Quote:
|
Quote:
Megcsináltam és jelenleg egyikre sem dobja fel az ablakot.:) Maradjon is így.:D Mindenesetre köszönöm szépen, egyelőre úgy fest tényleg ez volt a megoldás.:) |
Quote:
Szerk: Amúgy nekem is Csokibácsi mondta anno ezt a progit :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Cassynak annyit, hogy van másik 2 hasznos program: CCleaner PerfectDisc Ha a jövőben bármi ilyesmi előfordul, és a már bevált program nem segít, próbáld ki ezeket. A CD11-nek meg szerintem az a baja, hogy rosszul van optimalizálva az uninstall része, és hiába tünteted el, a windóz számára az bent marad mint alapértelmezett program, ezért azzal akar dolgozni. Viszont ha nem tudja elindítani, akkor jön a "lécci telepítsd fel" üzenet. Ezt velem az Office XP játszotta régen. Mondjuk amióta Office 2007-et használok, ilyen gondom nincs. A legvégső megoldás esetleg az lehet, hogy CorelDraw 10. Vagy 12. Ha van olyan. Ez a 11-es verzió nem szeret téged. (Mondjuk ezért meg mi nem szeretjük őt. :D:D) |
Quote:
A jelek szerint az a registry cleaner, ami fent van (Eusing Free Registry Cleaner) simán megoldotta a problémát, vagy egyelőre úgy tűnik.:) A 12 már annyira instabil volt régebben is, hogy azt 100% hogy nem teszem fel, a 10-et meg fogalmam nincs hol tudnám megszerezni, de valószínüleg, azt a Corel Draw 11 témát pihentetni fogom.:) |
amúgy miaz a Corel Draw? Valamilyen másik progival nem lehet helyettesíteni?
|
Quote:
|
Quote:
Lehet mással helyettesíteni, pl Adobe Illustrator, de az nekem sose feküdt.:D Nem tudom kezelni. |
Quote:
|
Quote:
Painter 5.5 Web Edition Pro Ha igen, akkor odaadom a programot, meg hozzá CD kulcsot is. (A program nem lopott vagy letöltöt verzió, annak idején megvásároltam, csak az új gépen nem fut el, mert a program nem érzékeli a 4 GB RAM memóriát... :D) Szóval ingyen és bérmentve odaadom. (Mondjuk a programot felteszem a netre, te letöltöd, szólsz ha kész vagy, és én megadom a CD kulcsomat.) |
All times are GMT +1. The time now is 19:13. |