Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Bejelentkezésről email értesítő (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=608)

-Fegya- 06-29-2006 08:51

Bejelentkezésről email értesítő

Javaslom, hogy a rendszer opcionálisan küldjön email értesítőt az országba való bejelentkezésről. Az értesítő tartalmazná a belépés idejét és a belépő IP címét.
Így hamarabb észre lehetne venni, ha valaki illetéktelenül lép be egy országba.

director 06-29-2006 08:58

Quote:

Originally Posted by -Fegya-
Javaslom, hogy a rendszer opcionálisan küldjön email értesítőt az országba való bejelentkezésről. Az értesítő tartalmazná a belépés idejét és a belépő IP címét.
Így hamarabb észre lehetne venni, ha valaki illetéktelenül lép be egy országba.

Hm, vagy csak akkor küldjön mailt, ha rossz jelszóval próbáltak belépni.. IP-t szerintem nem küldhet a rendszer, de már maga az infó is hasznos lenne..
(a lezárást nem biztos hogy észreveszi az ember, meg kellemetlen is, ha csak te bénáztál..)

Cyby_ 06-29-2006 09:00

Quote:

Originally Posted by director
Hm, vagy csak akkor küldjön mailt, ha rossz jelszóval próbáltak belépni.. IP-t szerintem nem küldhet a rendszer, de már maga az infó is hasznos lenne..
(a lezárást nem biztos hogy észreveszi az ember, meg kellemetlen is, ha csak te bénáztál..)

jaja ez így jó lenne h amikor rossz jelszoval probálkoznak aakoor kldjön csak..ez nem terhelné túl a rendszert se..

-Fegya- 06-29-2006 09:09

Quote:

Originally Posted by Cyby_
jaja ez így jó lenne h amikor rossz jelszoval probálkoznak aakoor kldjön csak..ez nem terhelné túl a rendszert se..

Szerintem a rossz jelszóra már van védelem. Javaslatom arra az esetre jó, ha valaki úgy lép be, hogy tudja a jelszót.
Nem hiszem, hogy különösebben terhelné a rendszert. Országba való belépés nincs többször, mint például fontos esemény.

director 06-29-2006 09:11

Quote:

Szerintem a rossz jelszóra már van védelem. Javaslatom arra az esetre jó, ha valaki úgy lép be, hogy tudja a jelszót.
Nem hiszem, hogy különösebben terhelné a rendszert. Országba való belépés nincs többször, mint például fontos esemény.

az igaz, de ha valaki hajnali 4kor próbál belépegetni, te meg 6kor kelsz, akkor soha az életben nem veszed észre, hogy éppen feltörik az oridat.. ezért lenne jó, ha erről kapnál valami maradandó jelet.. de mondjuk lehetne mail minden belépésről is, de engem személy szerint az nagyon idegesítene:P

Ati 06-29-2006 09:16

Quote:

az igaz, de ha valaki hajnali 4kor próbál belépegetni, te meg 6kor kelsz, akkor soha az életben nem veszed észre, hogy éppen feltörik az oridat.. ezért lenne jó, ha erről kapnál valami maradandó jelet.. de mondjuk lehetne mail minden belépésről is, de engem személy szerint az nagyon idegesítene:P

Épp ezt akartam írni, hogy van olyan rendszer (nem játék), ami minden belépésről küld egy e-mailt, engem ez mindig is iszonyatosan zavart. :) Jé, új levelem van, nézzük hátha fontos... beléptem, pff, tudom, hogy beléptem... :D

Az e-goldnak viszont van egy nagyon jó kis rendszere, az azt csinálja, hogy ha más ip-ről akarsz belépni, mint legutóbb, akkor küld e-mailben egy "pin-kódot", amit be kell írnod. Így az e-mailjeidhez is hozzá kell férni, ha máshonnan akar valaki belépni. Ez persze elég zavaró is lehet, pláne ha mondjuk épp wapról akarnál belépni, és nem enged, mert nézz már e-mailejet.........

-Fegya- 06-29-2006 09:25

És ha a belépés opcionálisan megjelenne az események között? Mint 1A-ban a raktármozgás...

-Fegya- 06-29-2006 09:28

Az opcionális nem jó, mert az illetéktelen belépő első dolga lenne, hogy átállítaná.

director 06-29-2006 09:32

Quote:

Az opcionális nem jó, mert az illetéktelen belépő első dolga lenne, hogy átállítaná.

:) na igen.. de a jelszótévesztős mail az lehetne alapból.. és ugyanígy, mint most, választhatod mellé az 1 órás lezárást is.

-Fegya- 06-29-2006 09:40

Quote:

:) na igen.. de a jelszótévesztős mail az lehetne alapból.. és ugyanígy, mint most, választhatod mellé az 1 órás lezárást is.

A jelszótévesztős mail jó ötlet, de azt hiszem, az illetéktelenül belépők többsége máshonnan tudja a jelszót.
Amikor még régen beléptem másokhoz, mert megkértek, hogy tegyem fel a varikat, akkor hihetetlenül sok kódot láttam a fórumokon...

director 06-29-2006 09:45

Quote:

A jelszótévesztős mail jó ötlet, de azt hiszem, az illetéktelenül belépők többsége máshonnan tudja a jelszót.
Amikor még régen beléptem másokhoz, mert megkértek, hogy tegyem fel a varikat, akkor hihetetlenül sok kódot láttam a fórumokon...

na igen. de tegyük fel, hogy olyan játékos vagy, hogy betartod az ajánlásokat, és nem adogatod meg, és nem irogatod ki a jelszavaidat. akkor neked ez a mail hasznos lesz. tegyük fel, hogy nem vagy ilyen. akkor neked tökmind1, mivel sokkal valószínűbb hogy olyan lopja el az orid, aki tudja a jelszót, az meg úgyse írja el:D szóval felesleges mail nincs, mondjuk nem is segítettünk rajtad. de szerintem nem is kell rajtad segíteni, ha ilyen vagy:)

Ati 06-29-2006 09:50

Quote:

Ezt csak megerősíteni tudom, a próbálgatások útján való bejutás elenyésző kisebbség. A Fegya által írt is elég gyakori, de a leggyakoribb még mindig az, hogy valaki egész másnak a mailcímén van az ország, aki fogja magát, lekéri az adatokat, és rontás nélkül be tud jutni. Sőt, mindezt teszi igazából teljesen "jogosan", hiszen az ő mailcímén van az ország, senki nem tudja bizonyítani, hogy annak nem ő a gazdája.

A "Belépés" fogalma elég meghatározhatatlan technikai szempontból, így konkrétan ahhoz nem igazán lehet ilyesmit kötni. Ez márcsak azért sem ér semmit, mert elmész egy netkávézóba, játszol, hazamész, és egy hét múlva valaki észreveszi a netkávézóban, hogy az egyik gépen belépve maradt egy ország, nosza lebont mindent, és még csak be se lépett.

Bogár 06-29-2006 09:50

lehetne naplózni is a belépéseket, amik automatikusan törlődnek 1 hét után. ezt a naplót mondjuk a Beállítások menüből lehetne elérni.

1 kérdés. mi van akkor, ha tökrészegen lépsz be az oridba, változtatsz valamit (mondjuk tévedésből kiteszed az összes lakáshelyzeti tekidet a piacra, pedig csak a fölösleget akarod), és másnap nem emlékszel semmire? :)

director 06-29-2006 09:53

Quote:

Originally Posted by csunyabogar
lehetne naplózni is a belépéseket, amik automatikusan törlődnek 1 hét után. ezt a naplót mondjuk a Beállítások menüből lehetne elérni.

1 kérdés. mi van akkor, ha tökrészegen lépsz be az oridba, változtatsz valamit (mondjuk tévedésből kiteszed az összes lakáshelyzeti tekidet a piacra, pedig csak a fölösleget akarod), és másnap nem emlékszel semmire? :)

iszik vagy vezet, erről még nem hallottál?:P egyébknt meg IJ:)

Ati 06-29-2006 09:53

Quote:

Nem értem teljesen a kérdést. Ez nyilván csak információ jellegű, hogy figyelj oda az országra, mert esetleg illetéktelenek vannak bent. Ez nem "bizonyít" semmit, nem leszel semmiért "kárpótolva", semmi hasonló.

Bogár 06-29-2006 10:02

ehh... a kérdés elvonta a figyelmet a lényegesebb dologról. :( költői kérdésnek volt szánva...

az én orimat szerencsére még nem törték fel. viszont így is támogatom ezt a javaslatot, mert soha nem lehet tudni, mikor kerül sorra a Te orid.

Ati 06-29-2006 10:11

Quote:

az én orimat szerencsére még nem törték fel. viszont így is támogatom ezt a javaslatot, mert soha nem lehet tudni, mikor kerül sorra a Te orid.

Ez pontosan így van. Sok évvel ezelőtt Horlandban is jártak bent idegenek, és nem azért, mert figyelmetlen voltam, nem azért, mert megadtam a jelszavam, nem azért, mert kitalálták a jelszavam, nem azért, mert bejutottak a gépemre -- hanem azért, mert vannak rajtunk kívülálló tényezők is, amikre semmi rálátásunk, és amikről sok esetben még csak tudomásunk sincs. Tidomásul kell venni, hogy a net nemcsak a Te gépedből és a Hódító szerveréből áll, hanem közötte még van sok-sok (hol több, hol kevesebb) másik állomás.

director 06-29-2006 10:20

Quote:

Originally Posted by Ati
Ez pontosan így van. Sok évvel ezelőtt Horlandban is jártak bent idegenek, és nem azért, mert figyelmetlen voltam, nem azért, mert megadtam a jelszavam, nem azért, mert kitalálták a jelszavam, nem azért, mert bejutottak a gépemre -- hanem azért, mert vannak rajtunk kívülálló tényezők is, amikre semmi rálátásunk, és amikről sok esetben még csak tudomásunk sincs. Tidomásul kell venni, hogy a net nemcsak a Te gépedből és a Hódító szerveréből áll, hanem közötte még van sok-sok (hol több, hol kevesebb) másik állomás.

Ez igaz, de amit egy nagyon egyszerű módszerrel ki lehet védeni, azt miért ne védjük ki?

Ati 06-29-2006 10:30

Quote:

Ez igaz, de amit egy nagyon egyszerű módszerrel ki lehet védeni, azt miért ne védjük ki?

Mondtam én, hogy ne tegyünk ilyet? :D

director 06-29-2006 10:33

Quote:

Originally Posted by Ati
Mondtam én, hogy ne tegyünk ilyet? :D

No, akkor kivédjük?:) Micsoda fejlemények:P

BeeLord 06-29-2006 13:27

És ha a főmenüben megjelenne valahol az utolsó belépés dátuma, időpontja? Arról csak el tudom dönteni, hogy én voltam-e, vagy se...

-Fegya- 06-29-2006 13:37

Quote:

Originally Posted by BeeLord
És ha a főmenüben megjelenne valahol az utolsó belépés dátuma, időpontja? Arról csak el tudom dönteni, hogy én voltam-e, vagy se...

Belépett egy illetéktelen az orimba. Utána én is belépek. Az én belépésemet fogja mutatni, hiszen én voltam az utolsó. Szóval ez sem tökéletes...

BeeLord 06-29-2006 15:24

Mikor te belépsz, akkor az az előtti belépést mutatná. Tehát ha te belépsz 14 órakor, akkor azt írja ki, hogy az utolsó belépés 9 órakor történt. Majd ha 15 órakor is benézel, akkor már a 14 órai időpontot írja ki. Nem tudom érted-e így?

BeeLord 06-29-2006 15:26

De ha ez így nem teljesen oké, akkor kiírhatná a legutóbbi kijelenkezést is...

Colony 06-29-2006 16:00

Hát én biztos egy időután elfelejteném ill. nem mindig figyelném...szerintem ez nem megfelelő "védelem".
Ráadásul mikor az a fránya szolgáltató miatt 1 óra alatt akár 10x bekell lépnem? Akkor biztos nem figyelném mikor léptem be utoljára, ráadásul az e-mailokat se biztos, hogy nem olvasatlanul törölném ha egy nap 20x lépek be!

Ui: Mondjuk tudom ez egyéni szoc.problem, de ha már ennyit írtam elküldöm:D

director 06-29-2006 16:07

Quote:

Originally Posted by Colony
Hát én biztos egy időután elfelejteném ill. nem mindig figyelném...szerintem ez nem megfelelő "védelem".
Ráadásul mikor az a fránya szolgáltató miatt 1 óra alatt akár 10x bekell lépnem? Akkor biztos nem figyelném mikor léptem be utoljára, ráadásul az e-mailokat se biztos, hogy nem olvasatlanul törölném ha egy nap 20x lépek be!

Ui: Mondjuk tudom ez egyéni szoc.problem, de ha már ennyit írtam elküldöm:D

de ha csak hibánál megy mél, az jó, nem? arra még esély is van talán:P

-Fegya- 06-29-2006 21:00

Quote:

de ha csak hibánál megy mél, az jó, nem? arra még esély is van talán:P

Közben utánanéztem. Rontott jelszó esetén most is megy mail! :)

Bogár 06-29-2006 21:46

aha... de akkor nem léphetsz be arról a gépről (IP-ről) egy kerek órán át.

-Fegya- 06-30-2006 08:20

Quote:

aha... de akkor nem léphetsz be arról a gépről (IP-ről) egy kerek órán át.

Ja, de ha nincs beállítva a zárolás, akkor az illetéktelen behatolni szándékozó programmal fog esetleg több millió próbálkozást tenni. Mindegyikről menjen mail?

Bogár 06-30-2006 09:32

éppen ez a lényeg... nem a bejelentkezési kísérletekről menne az értesítés, hanem a sikeres belépésről, és nem mailben.

Colony 06-30-2006 09:44

Quote:

éppen ez a lényeg... nem a bejelentkezési kísérletekről menne az értesítés, hanem a sikeres belépésről, és nem mailben.

Ezt nem értem!
Belépek az országomba és azt látom, hogy tök üres és egy darab épületem sincs, akkor kiirja...Legutolsó sikeres bejelentkezés dátumát?
Nekem aztán akkor már rohadtúl mindegy lenne, hogy 1 órával vagy 3 órával ezelött járt bent:cool:

BeeLord 06-30-2006 10:39

Ebben az esetben akár e-mailt is kaphatnál nyugodtan, nem lennél vele előrébb:) 6x egyszerűbb ha csak az utolsó belépés időpontját látod, mint napi 20-30 levelet kapni.

Colony 06-30-2006 10:50

Quote:

Originally Posted by BeeLord
Ebben az esetben akár e-mailt is kaphatnál nyugodtan, nem lennél vele előrébb:) 6x egyszerűbb ha csak az utolsó belépés időpontját látod, mint napi 20-30 levelet kapni.

Jó-jó nem akarom szét offolni ezt a témát, hiszen az értesítés a belépésről a címe. Viszont én nagyon-de nagyon nem akarom, hogy értesítsenek, valaki bent járt. Én olyan levelet szeretnék kapni, hogy az illető nem tudott belépni.
(És ilyen már van:cool: )

Az eredeti felvetéshez hozzászólva, nyugodtan bekerülhetne (mint itt a forumon is) utolsó belépés dátuma. Gondolom Fegya ezt a témát a védelem szempontjából vetette fel. Abszolút nem értem ezt az ország feltörösdit, de ilyenkor több napig is bent járkálnak? Ezzel ki lehetne küszöbölni az ilyen jelegű problémát. De a cél az lenne, hogy ne észre vegyem ezt, hanem meg se történhessen.

Ati 06-30-2006 10:57

Quote:

Originally Posted by Colony
De a cél az lenne, hogy ne észre vegyem ezt, hanem meg se történhessen.

Ehhez minden adott, így ezen a téren igazából tovább szigorítani lehetetlen.

Cece 07-01-2006 10:59

Szerintem a téma jó, és egy másik topicban olvasottak alapján igencsak aggodalmat keltő. Bár ilyen problémám nekem még nem volt (remélem nem is lessz), de támogatom az ötletet miszerint érdemes foglalkozni a dologgal.
Olyan szerintem nem létezik, hogy valahová nem lehet illetéktelenül bejutni, csak ismerni kell a módját. A védelem ezzel szemben adott, de ha mégis megkerülik, legalább az álldozat egy minimális infórmácíót kapjon arról, hogy honnan és mikor tették tönkre :confused:
Pl én a védelmi dolgokat nem használom, mivel illuminált állapotban, másnaposan, wapról stb elég sokszor elgépelem a jelszót és ha be lenne kapcsolva magammal tolnák ki :( Most erre Ati mondhatná, hogy figyi ... adott a védelem, de te nem használod ... sajnálom. Ez persze jogos és vállalom a következményeket.
A lényegre visszatérve szerintem mégis jó lenne egy E-Mailes értesítő az idegen IP címekről való belépésről. Ha valaki netkávézóból, vagy céges gépről, amit többen használnak, online hagyja az országát, vagy megjegyezteti a jelszavát, hát magára vessen :D
Itt felvetném a kérdést, hogy amennyiben ezt az ötletet komolyabban fontolóra vennék, megoldható e az, hogy több IP-t regisztráljon a gép sajátjaként az oritulaj jóváhagyásával? (pl házi gép + céges + teló)
Nem vagyok egy PC-mágus, csupán paraszt ésszel gondolkodom, ezért ne tessék haragudni rám :p
Remélem nem lett túl hosszú :p :D

Ati 07-01-2006 11:08

Quote:

Originally Posted by Cece
Itt felvetném a kérdést, hogy amennyiben ezt az ötletet komolyabban fontolóra vennék, megoldható e az, hogy több IP-t regisztráljon a gép sajátjaként az oritulaj jóváhagyásával? (pl házi gép + céges + teló)
Nem vagyok egy PC-mágus, csupán paraszt ésszel gondolkodom, ezért ne tessék haragudni rám :p

Saját cím regisztrálása nem lesz, tehát ilyen, hogy idegen címről belépés, meg saját címről belépés, semmiképp nem megoldható. Gondolj csak a modemes, vagy adsl felhasználókra, akik naponta 2-3 különböző címről vannak. Többezer, sőt, többtízezer címük lehet, ami "saját", és 2 óra, vagy akárcsak 2 perc elteltével ugyanezek a címek máris "idegen" címek.

Cece 07-01-2006 12:25

Quote:

Originally Posted by Ati
Saját cím regisztrálása nem lesz, tehát ilyen, hogy idegen címről belépés, meg saját címről belépés, semmiképp nem megoldható. Gondolj csak a modemes, vagy adsl felhasználókra, akik naponta 2-3 különböző címről vannak. Többezer, sőt, többtízezer címük lehet, ami "saját", és 2 óra, vagy akárcsak 2 perc elteltével ugyanezek a címek máris "idegen" címek.

Mondtam, hogy nem vagyok PC-mágus :(
Ez esetben elég kilátástalannak tűnik a dolog.
Nah nem tudom, de ennek a problémának a megoldása szerintem összefüggésbe hozható valamilyen szinten a "több ori szabálytalan irányítása" dologgal. Fogalmam sincs honnan jutott ez eszembe és le sem tudom írni pontosan mire gondolok ... talán valami olyasmire, hogy ha Te tudod ki irányít több orit egy gépről, akkor azt is meg lehet tudni, ha valakinek az orijába bekígyózik egy másik hódítós cirkuszolni, mivel az adott pillanatban "több ori szabálytalan irányítása". Nah nem tudom ... eszem nincs hozzá, hogy lehetne az ilyesminek elejét venni :confused:

Ati 07-01-2006 21:17

Quote:

Originally Posted by Cece
eszem nincs hozzá, hogy lehetne az ilyesminek elejét venni :confused:

Ahogy fent már le volt írva többek által is:

- jelszavadat nem adod ki senkinek, szövetségesednek sem
- nem írod le a jelszavadat ;)
- az e-mailed jelszavát se :D
- nem kitalálható jelszó
- a játék nyújtotta biztonsági opciók bekapcsolása
- a géped folyamatos rendbentartása (vírusok, spyware-ek stb.)

Ehhez nem a Hódítóban kell bármit is tenni, ez már csupán az emberi tényező.

Cece 07-01-2006 21:38

Quote:

Originally Posted by Ati
Ahogy fent már le volt írva többek által is:

- jelszavadat nem adod ki senkinek, szövetségesednek sem
- nem írod le a jelszavadat ;)
- az e-mailed jelszavát se :D
- nem kitalálható jelszó
- a játék nyújtotta biztonsági opciók bekapcsolása
- a géped folyamatos rendbentartása (vírusok, spyware-ek stb.)

Ehhez nem a Hódítóban kell bármit is tenni, ez már csupán az emberi tényező.

Megadom magam! :D
:p Annyit azért még hozzátennék, hogy sokan sok helyre betörtek már és feltörtek ezt azt (pénzért vagy puszta szórákozásból), pedig a védelmi rendszer feltörhetetlennek volt minősítve. Itt a különféle hackelésre célzok. :cool:
Na de azért én nem idegeskedek, mivel a jelszavam elég hosszú btűkből és számokból áló kombinéjsön, amit magam sem tudok megjegyezni, ezért egy füzetkébe le van írva a többi fontos dologgal együtt :D
+ csak itthonról + telóról hódítózok és a gépet is kizárólag én használom :)

Jól esett ehhez a témához is hozzászólni :)

wand 07-04-2006 18:28

no, ha már átkerült ide, akkor támogatom az eredetei javaslatot, hogy be lehessen állítani, hogy minden belépésről küldjön emilt. esetleg ha túl nagy emil forgalmat generálna, akkor jelenjen meg "kirörölhetetlenül" az ország eseményei között.

mondjuk lehettet volna 1 hónapja is..:cool:

All times are GMT +1. The time now is 19:57.