![]() |
Labdarúgó VB 2006
Ez a topic talán a vb ideje alatt lehet majd igazán aktív. Remélem sok futballszerető ember van rajtam kívül ezen a fórumon. Ide várok minden érdekes témát, véleményt a vb-vel kapcsolatban.
Egyelőre mivel a mérkőzések még nem kezdődtek el , csak esélylatolgatásról lehet szó. Illetve a már kialakult keretek megvitatásáról. Én például kifejezetten érdekesnek találom, illetve sajnálom, hogy Seedorf, Davids, Morientes, Makaay, Guti, Rivaldo és sok nagy sztár nélkül rendezik meg a kupát. Nagyon kiélezettek így is a keretek, de talán őket még be lehetett volna szorítani. Na remélem beindul a topic, lesz itt forgalom. Írjatok bátran:D |
Vélemény, nos, az van!
Quote:
Makaay - nagyon jó csatár mégse szeretiik annyira a kapitányok, nem elég az a 4-5gól amit tud lőni 5perc alatt úgy láccik:( /túloztam ebbe nem belekötni:P/ Guti - ha a klubban nem jáccik mér jáccana a válogatottban? És mit játszatnál vele: éket vagy védekező középályást? Rivaldo - ?:eek: akkor már Zicot és Pelét is.... Amugy persze mint másnak nekem is vannak favorizált csapataim de rohadt éhes vagyok az igazi, felhőtlenül jó focira, sajnos nem fog tobzódni ilyenekben a vb de remélem látok pár felejthetetle mérkőzést! Kívánom hogy ne csak a pénzről szóljon! |
Induljon mán a topic!
Na a tegnapi nap vége überkönig volt, és ugyi minden jó ha a vége jó. Este 2 nagyon technikás, jól felkészített csapat volt a pályán. Élvezet volt nézni a meccset. A Francia meccset meg gyorsan el kell felejteni. Színtiszta magyar bajnoki feeling jött le a találkozóból...:D
|
A maiak közül meg, fúú ezek a spanyolok:D Szépen bedarálták az ukránokat. Ha nagyon akartak volna, egy 10est biztos be tudtak volna rámolni. A brazil-horvát meg nem volt rossz meccs, kár hogy nem lett belőle gólparádé, de így is élvezhető volt.
|
gyerünk foci drukker barátaim, ne hagyjuk, hogy a bádibílderek elnyomjanak minket:D
|
Úgy látom, kevés a futballszerető ember a hódítós nép körében:D Így ez a topic egy nagy bukta:D Pedig jó ötletnek tűnt, csak nincs hozzá ember.:)
|
Mindenesetre annyit hozzáteszek, hogy a spanyolokra érdemes lesz figyelni, mert most elég jól össze vannak rakva. És hacsak nem találkoznak megint Dél-Koreával, és az őket segítő bírókkal, akkor simán mehetnek az elődöntőig. Onnan pedig határ a csillagos ég... Ugyanez vonatkozik persze az argentínokra és Brazíliára. Úgyis ha utóbbi nem játszik még világbajnoki formában. Viszont a franciák megint elég harmatgyengék. Zidane nem tudja már olyan jól irányítani ezt a csapatot, mint '98-ban, és én Trezeguet mellőzésével sem értek egyet. Henrynek is könnyebb lenne, ha valaki lekötné mellette néhány védő figyelmét, mert Malouda és Wiltord, a két szélső ezt nem tudja biztosítani.
|
A németek is meggyőzőek, ami elég meglepő számomra, de be kell látni, jól játszanak. Az angolok még adósak a jó játékkal, de remélem belejönnek. A Hollandia-Argentína meccsen kiderül mennyit ér a fiatal holland csapat:)
|
Szerintem a legtöbb tartalék még Owen kiesése után, fél Rooneyval is az angolokban van, látszik hogy őket a végére időzítik.
A németek nemtom hányszor fognak tudni ilyen focit preodukálni mint az elején. Az Argentinokat most jónak látom, a brazilokban meg csalódtam, bunkerfocinak magukhoz képest... |
a tegnap nagyon szépet alakítottak a németek. a középpálya-sor elsőosztályú: Frings-Schweinsteiger-Ballack-Schneider. Klose nagyon jó csatár, Podolski a gólig majdnem semmit nem mutatott fel. talán azt lehetne mondani, hogy a németek "ronaldoja", mert csak akkor ér labdába, ha gólt lő. :D
Ecuador meg... lehet azt mondani, hogy szerencsések voltak, hogy kijutottak a csoportból. nagyon gyenge játékot produkáltak, nagyon könnyen eladták a labdát a pálya bármelyik részén. vagy csak a németek jók? :D |
ma este lesz 2 jó meccs. az argentín-hollandon döntetlenre tippelek.
a másikon meg találjátok ki, sztem kik a nyerők. :D :p |
Quote:
Irán-Angola (2) Hollandia-Argentína (2) Elefántcsontpart-Szerbia és Montenegró (1) szerintem. :) |
Már sajnálom, hogy a Hollandia-Argentína meccset néztem:) Elég unalmas volt a résztvevő csapatokhoz képest. A másik meccs meg érdekes lehetett, 0-2ről 3-2re az elefántcsontpartiak nyertek. Két kiállítás, két tizenegyes, egyszóval ha ezt tudom előre, azt nézem. A németek pedig valóban jók. De amint szembekerülnek egy "nagy"-gyal, kiderül mit bír a védelmük. Mert talán az a leggyengébb láncszemük. Egy Delgadoval, egy Wanchope-pal(vele nem nagyon), vagy egy Zurawskival még nincs problémájuk, de egy Totti, egy Nistelrooy, vagy egy Henry még megetetheti őket. Könnyű csoportot kaptak a németek, messzemenő következtetéseket még kár a csoportmeccseikből levonni. Az angoloknál meg tényleg csak azon fog múlni, hogy mennyire lendülnek be a csatárok, mert a többi csapatrész kegyetlen erős náluk. És bár nem tudom, hogy működik most a párosítás a nyolcaddöntők után, de személy szerint brazil-argentin döntőt várok, a spanyolok pedig elhasalnak az elődöntőben.:D
|
Illetve nem tudom, ezt beírhatom-e, ha nem majd Ati kitörli. Javaslom nézzétek meg ezt az oldalt, ha hetente van egy kis időtök év közben, érdekes játék tud lenni: http://www.fociguru.hu/ De még a vb játékba is be tudtok kapcsolódni:)
|
szép meccs volt az ausztrál-horvát. grat az ausztráloknak.
|
a német csapatnak jó a védelme, csak még nem nagyon kellett aktiváljanak. :D az igaz, hogy a németek könnyű csoportban voltak, de a brazilok csoportjában sem voltak világsztár csapatok...
ha jól számoltam, lehet brazil-argentin döntő. én jobban szeretném azért, ha európai csapat nyerné meg a vb-t. szeretném a portugálokat ott látni, de legyünk realisták. :o a mexikóiak ellen elég szegényes volt a játékuk az előző 2 meccsükhöz képest. :( |
Ha a Lampard és Gerrard csak fele olyan jól játszana a vébén, mint a klubjukban, akkor az angolok vígan átgyalogolnának a tornán. (Leszámítva a védelem szerencsétlenkedését a svéd szögleteknél)
|
Hülyén van ez beosztva náluk. Lampard a csatárok mögött irányít, Gerard meg visszavontabban a védelem elől osztogatja a labdákat, illetve ő a labdaszerző is. Csak zavarják egymást, egyik sem tud magához méltó produkciót nyújtani. Az igazi az lenne, ha csak az egyik játszana írányítóként, és mögé egy konkrét labdaszerzőt állítana Ericksson. Nem is tudom, talán Hargreaves-t. Esetleg kipróbálhatná Gerard-ot ékként.
|
az angolok mostani alakítása POCSÉK volt. POCSÉK. szerencséjük volt azzal a szabadrugással.
ilyent még nem láttam... a meccs végére ennyire kidőlni... az összes angol játékos a földön húzta a nyelvét a végén. |
No igen. A 34 fokos meleghez odahaza nemigen szokhattak hozzá.
|
Sztem Owennek nem kell visszarepülnie az angol döbtőre a mai,cseppet sem meggyőző teljesítmény láttán...
Fater és én egy Németország-Brazília döntöt jósolunk! Az olaszok meg a legjobb négybe lazán bejutnak..könnyű az águk |
Quote:
|
a portugálok és a hollandok egymást tiporták földbe:D érdekes egy meccs volt, az biztos.
|
kár, hogy volt egy csomó sportszerűtlenség. :( de nagy meccs volt mindenképp.
sajnos Deco nem játszhat az angolok ellen, de úgy is durva alázás lesz azon a meccsen. :D |
Quote:
de azért szép volt amikor Deco..meg V. bronkhorst ült egymás mellett békésen és megbeszélték a dolgokat:D |
Quote:
|
Portugáliának szerencsére esélye nem lesz ronaldo, és deco nélkül egy ilyen meccs után...
|
Quote:
Quote:
amúgy is a mai tapasztalat az, hogy az angolok csak 45 percig bírják. |
Quote:
|
Quote:
|
hát nem tudom, de az angolok eddig mindig csak annyit játszottak amennyit kellett. vagy nagyon fáradtak, vagy átvernek mindnekit, sztem utóbbi.
|
Quote:
|
Quote:
"Őrületes csata zajlott a pályán, és egyik gárda sem tudott higgadt maradni, így fordulhatott elő, hogy a hollandok nem adták vissza a labdát egy ápolás után." |
Quote:
|
Quote:
nézzük reálisan a dolgokat: a portugálok nagyon jól játszodtak eddig ezen a vb-n, az angolok meg... no comment. egy ilyen csapat nem érdemli meg, hogy az első 4 között legyen. ha nem lennék portugál-fan, akkor is ezt mondanám. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Emlékezetes nap
Üdv!
A mai angol mecsshez nem nagyon lehet hozzáfűzni semmit. Nagyon erőltetett mecss volt és örüljenek, h nyertek. Az izgalmat az esti mecss hozta és amit sokan vártunk: portugál győzelem. Azt nem mondanám, h megérdemelten győztek, de azt mindenképp, h a hollandok joggal kaptak ki. Nemtom, h az edző, h gondolta 10-9 es felállás után, h ívelgetnek, meg lövöldöznek mindenfelé. Ez a portok még 9 emberrel is simán védték. Ha nem kapkodnak akkor simán verhettek volna 2-3 gólt is. Ha egy edző/csapat ilyet hibázik, akkor nem érdemel győzelmet. Ami a balhékat illeti, a hollandok tűntek durvábbnak, de a másik csapat is kitett magáért. (Ezen a VB-n a két csapat közül inkább Portugáliához húzott a szívem...úgyhogy YEAH!!!) |
A portugálok nagy gondban lehetnek az angolok ellen, hisz a két piros lapos biztosan nem játszhat, Ronaldo is zaccos, Figo meg összeteheti a két kezét, ha nem kap utólagos eltiltást. Volt már rá példa, s meg is érdemelné.
|
All times are GMT +1. The time now is 15:51. |