Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Drágakő ára! (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=539)

Rém 05-28-2006 16:37

Drágakő ára!

Azért nyitottam ezt a témát, mert a multkor ugye felemelték a drágakő árát 2000 re de az ára még meg se közeliti szinte 1 csoportba se ezért szerintem kellene egy minimum ára pl: 1500. ez alá ne csökkenjen. Mert igy nemsok értelme volt felemelni a max árat ha nem éri el még a felét se . Igy aztán még mindig nicns értelme a drágakőbányának.

Ati 05-28-2006 16:39

Van minimális ára: 1 arany.

Rém 05-28-2006 16:44

És igy vki fog drágakőbányát tartani szerinted? Mert igy ugyan ugy nem tart senki 1 db ot se . Tök mind1 hogy 100 ért vagy 300 ért van állandóan mert e fölé sose megy. Szerintem kár volt akkor bevezetni a maximális árát. viszont ha 1500 a minimális ára már lesznek olyanok akik fognak tartani.

Láma 05-28-2006 16:45

Quote:

Originally Posted by Rém
És igy vki fog drágakõbányát tartani szerinted? Mert igy ugyan ugy nem tart senki 1 db ot se . Tök mind1 hogy 100 ért vagy 300 ért van állandóan mert e fölé sose megy. Szerintem kár volt akkor bevezetni a maximális árát. viszont ha 1500 a minimális ára már lesznek olyanok akik fognak tartani.

Az egy dolog, hogy nem tudsz sok mindent a drágakő árának alakulásáról, de ezt minek hírdeted?:)

Rém 05-28-2006 16:49

hogy érted hogy nem tudok? tudok én róla mindent hogy mitől függ. de akkor is... ki tart igy drágakőbányát?? senki...

Láma 05-28-2006 16:51

Quote:

Originally Posted by Rém
hogy érted hogy nem tudok? tudok én róla mindent hogy mitől függ. de akkor is... ki tart igy drágakőbányát?? senki...

Figyelj, mert most jön a nap kérdése:

És mi történik, ha senki nem tart drágakőbányát?

Rém 05-28-2006 16:53

olyan csoport nincs , hogy legalább 1 ember ne tartana drágakőbányát. de most nem erről van szó, hanem arról hogy jólenne ha lenne egy 1500 as minimális ára vagy legalább 1000 felett.

Láma 05-28-2006 16:54

Quote:

Originally Posted by Rém
olyan csoport nincs , hogy legalább 1 ember ne tartana drágakőbányát. de most nem erről van szó, hanem arról hogy jólenne ha lenne egy 1500 as minimális ára vagy legalább 1000 felett.

Te mondtad, hogy senki nem tart, akkor most mégis tart valaki?

Ati 05-28-2006 17:00

Nem igazán értem, hogy mi a probléma. Ha valamiről úgy gondolod, hogy nem éri meg tartani, akkor ne tarts.

Ha valami gond van a drágakövek árával, akkor az max annyi, hogy a 2000 arany lehet, hogy túl sok.

Milán™ 05-28-2006 17:03

Sztem a drágaskőbánya így is tök fölösleges de nekem min1 mert így se úgyse használom.De ártalában a kő ára üti a 2ezret és ráadásul a kőböl építkezni is tudsz.Szal sztem az hasznosabb.

Senki 05-28-2006 17:29

én még mindig ahoz tartom magamat hogy így semmi értelme a drágakőnek, sokkal reálaisabb lenne a piacon lévő 3 nyersanyag árának az átlaga körül mozgatni az árát és kis kihatással lenne rá csak az hogy ki mennyit ad el, a drágakőbánya szám meg ne legyen mérvadó... :rolleyes:

de Pl most ahol vagyok csoportban állandóan 2000 volt a drágakavis ára, aztán fellépett egy 600 hekis törpe, és azóta csökken veszettül az ára... pedig azért ez durva egy majd' 200 fős csoportban... szóval akkor legalább ezen az egy részén finomítani kellene, hogy mekkora kihatással van a drágakő árára a csoport bánya mennyisége... :rolleyes:

Batu 05-28-2006 17:31

Én úgy tudom attól függ az ára, hogy mennyi bánya van az adott csoportban.Tudok olyan csoportot ahol stabil 2k az ára.....

Senki 05-28-2006 17:33

Quote:

Originally Posted by Batu
Én úgy tudom attól függ az ára, hogy mennyi bánya van az adott csoportban.Tudok olyan csoportot ahol stabil 2k az ára.....

nem csak attól. az eladástól is.

Cassandra 05-28-2006 17:37

Az én csopimban folyamatosan 1400-1600 arany között mozog a drágakő ára, ami ahogy észrevettem leginbkább attól függ, hogy mikor mennyi kerül eladásra...pl ha eladsz 4K drágakövet az szembetűnően csökkenti köv. körre a "felkínált" árát.

Senki gyorsabb volt.:D

vonos82 05-28-2006 18:09

Van olyan csopi, ahol a drágaszág miatt mindenki megbánta, aki kereskedő, ugyanis ott 2000 az aktuális minimum...

Van olyan, ahol 25...

Ez van, alkalmazkodni kell. Mindenki azt próbálja...

monro 06-01-2006 09:42

Mi lenne ha inkább funkciót adnánk neki mit fix árat ? :)

Tegyük fel, hogy mondjuk a bányákat csak drágakőből lehetne felépíteni, hogy szépek legyenek :) Vagy mondjuk az őrtornyokat! :D

Vagy ami még jobb ha bármilyen épületet fel lehetne építeni belőle. Ha nincs elég köved, fád, agyagod berakni helyére drágakövet amiből mondjuk feleannyi kell csak. Amolyan "JOKER" ÉPÍTŐANYAGKÉNT.... Mindjárt meg lenne túrbózva picit az ára... Emellett el is lehet adni a Császárnak továbbra is.

Cuyu 06-01-2006 09:51

Quote:

Originally Posted by vonos82
Van olyan csopi, ahol a drágaszág miatt mindenki megbánta, aki kereskedő, ugyanis ott 2000 az aktuális minimum...

Van olyan, ahol 25...

Ez van, alkalmazkodni kell. Mindenki azt próbálja...

hát igen,ahogy mondod,tudok is rá egy csopit: 5/Q....
én is kereskedő vagyok,hááát...eddig egy bankom sem volt,most építettem párat CSAK azért,h használjam a személyiségemet!!!! Amúgy a drágaszág miatt sz*rt sem ér...bocsánat a kifejezésért,de ha az ember MÉG AZELŐTT veszi fel a személyiségét,mielőtt egy ekkora változás beindul, akkor elküldi a személyiségét jó messzire,illetve berakja a sarokba.... Nem lenne rossz,ha egyszer le lehetne cserélni....:(
Mert így sok kereskedő hagyná a kereskedő személyiségét a csudába és annál most sokkal jobbat választana....
Mert a drágakő miatt más személyiségek FELÉRTÉKELŐDTEk vagy inkább a kereskedő vált kicsit feleslegessé..... ugyanannyi kavicsbánya többet hoz a konyhára mint ugyanannyi bank...szóval...nem lenne rossz,ha le lehene scerélni 1x a személyiséget játék közben...de hát tudom,hogy ez már veszett ügy...:(

Colony 06-01-2006 10:19

Quote:

Originally Posted by Cuyu
hát igen,ahogy mondod,tudok is rá egy csopit: 5/Q....
én is kereskedő vagyok,hááát...eddig egy bankom sem volt,most építettem párat CSAK azért,h használjam a személyiségemet!!!! Amúgy a drágaszág miatt sz*rt sem ér...bocsánat a kifejezésért,de ha az ember MÉG AZELŐTT veszi fel a személyiségét,mielőtt egy ekkora változás beindul, akkor elküldi a személyiségét jó messzire,illetve berakja a sarokba.... Nem lenne rossz,ha egyszer le lehetne cserélni....:(
Mert így sok kereskedő hagyná a kereskedő személyiségét a csudába és annál most sokkal jobbat választana....
Mert a drágakő miatt más személyiségek FELÉRTÉKELŐDTEk vagy inkább a kereskedő vált kicsit feleslegessé..... ugyanannyi kavicsbánya többet hoz a konyhára mint ugyanannyi bank...szóval...nem lenne rossz,ha le lehene scerélni 1x a személyiséget játék közben...de hát tudom,hogy ez már veszett ügy...:(

Hááát?? szerintem a személyiségeknek aztán nem sok köze lesz a drágakőárához! Mellesleg személyiséget szintlépéskor válthatsz, gondolom nem 5/Q-ba tervezted országod élete végéig...
Szerény személyemnek nincs az a drágakő ár amire lecserélném a bankjaim védelmét! Drágakőbánya (törpe kivételével) jelenleg formájában is csak arra jó, hogy az első 72 órás védelem alatt nem az első körben hanem csak a 25 körben bontom

vonos82 06-02-2006 22:50

Annyiban van köze, hogy én mivel úgyis sok bankot tartok a lopások miatt, és ráadásul mostanában viszonylag ritkán is lépek be, jobb, ha az a nem kevés heki a védelmen kívül mást is csinál, ezért lettem kereskedő (pénz+muszályvédelem)

Nna, most ez felesleges, mert 5-ben 5 dk-bánya hoz annyit mint 20 bank, 4-ben és 3-ban meg 200 heki...

DearCody 06-02-2006 23:05

Quote:

Originally Posted by monro
Mi lenne ha inkább funkciót adnánk neki mit fix árat ? :)
Tegyük fel, hogy mondjuk a bányákat csak drágakőből lehetne felépíteni, hogy szépek legyenek :) Vagy mondjuk az őrtornyokat! :D
Vagy ami még jobb ha bármilyen épületet fel lehetne építeni belőle. Ha nincs elég köved, fád, agyagod berakni helyére drágakövet amiből mondjuk feleannyi kell csak. Amolyan "JOKER" ÉPÍTŐANYAGKÉNT.... Mindjárt meg lenne túrbózva picit az ára... Emellett el is lehet adni a Császárnak továbbra is.

Ez most komoly? No comment!

A témához meg annyit, h akinek nem tetszik a drágakő ára az nem tart bányát és kész.
Bár érzek egy kis ellentmondást a neve és az ára között, mert ha jól tom a legtöbb csopiban nem a 2000-hez közelít.

director 06-03-2006 01:36

Quote:

Originally Posted by DearCody

A témához meg annyit, h akinek nem tetszik a drágakő ára az nem tart bányát és kész.
Bár érzek egy kis ellentmondást a neve és az ára között, mert ha jól tom a legtöbb csopiban nem a 2000-hez közelít.

legyen akkor "olcsókő" inkább?:))

egyébként monro ötlete, akár komolyan mondta, akár nem, nem rossz:) a drágakőnek továbbra sincs semmi értelme/haszna, és attól, hogy nő az ára, soha nem is lesz. mondjuk ahhoz, hogy erre rájöjjünk, szerintem nem kell nagy észlénynek lenni, aztán mégis ott van még mindig a játékban.. fene se érti ezt

Milán™ 06-03-2006 12:13

Quote:

Originally Posted by director
továbbra sincs semmi értelme/haszna,

Annyi azé van neki hogy amikor regelsz egy orit az első 1-2 napba van értelme amíg nem tudsz piacozni de ha a piacra kirakod a kaját ami 24kör alatt megtermelődött akkor bejön már egy "nagyobb" összeg 200hekihez viszonyítva és onnatókl már le is lehet bontani a drágakő bányát:)

director 06-03-2006 13:54

Quote:

Originally Posted by Milán™
Annyi azé van neki hogy amikor regelsz egy orit az első 1-2 napba van értelme amíg nem tudsz piacozni de ha a piacra kirakod a kaját ami 24kör alatt megtermelődött akkor bejön már egy "nagyobb" összeg 200hekihez viszonyítva és onnatókl már le is lehet bontani a drágakő bányát:)

ez nem haszon, simán pótolható azzal, hogy több pénzt kapsz kezdéskor:)

Harro 06-04-2006 01:14

Eddig max 100 volt a maximális ára, most szinte mindig afelett van
nem értem miért megy a rinya :)
Megnőtt a bevétele ezeknek a bányáknak akárhogy is nézzük.

director 06-04-2006 01:25

Quote:

Originally Posted by Harro
Eddig max 100 volt a maximális ára, most szinte mindig afelett van
nem értem miért megy a rinya :)
Megnőtt a bevétele ezeknek a bányáknak akárhogy is nézzük.

kivéve abban a csoportban, ahol éppen mondjuk 2 arany az ára. na mind1.

Békés 06-04-2006 07:42

Quote:

Originally Posted by director
kivéve abban a csoportban, ahol éppen mondjuk 2 arany az ára. na mind1.

Ott meg kezd el felvásárolni, elöbb utóbb lessz hasznod rajta rendesen.
Tudom mert kipróbáltam:)

vonos82 06-04-2006 19:50

Quote:

Originally Posted by Békés

Ebben nem vagyok biztos, úgy látszik, viszonylag hosszabb távon így maradnak az árak...

Akkor lehetett (lehet) kaszálni, mikor egy nap alatt változott (változik) az ár.

director 06-04-2006 20:18

Quote:

Originally Posted by Békés

nem játszom olyan csoportban.. ezt csak úgy mondtam, hogy van olyan is:)

Békés 06-04-2006 20:25

Quote:

Originally Posted by vonos82
Ebben nem vagyok biztos, úgy látszik, viszonylag hosszabb távon így maradnak az árak...

Akkor lehetett (lehet) kaszálni, mikor egy nap alatt változott (változik) az ár.

60 arany körül szálltam be és kb egy hétig vettem fel 600-ra ment fel amikor megszabadultam tőle:)
a befektetett pénzem 15 szeressét kaptam vissza kb.

vonos82 06-04-2006 21:01

Hm..

Elgondolkodtató! :D

Bogár 06-04-2006 21:23

és ez anarchban is müxik? ;)

Xeper 06-04-2006 22:05

Nekem is tetszik Monro Joker anyagos ötlete :)
kicsit feldobná a dolgokat, és tényleges értéke lehetne a felvásárlási ár mellett :) (valamint ha negyon vágysz egy fix bányatípusra, akkor fedezéskor gyakorlatilag 2* akkora esélyed lenne hogy jó bánya jöjjön :) )

monro 06-05-2006 20:29

Quote:

Originally Posted by DearCody

Ha valamit nem akarsz kommentálni akkor minek írkálsz választ? :)
Egyébként is nem fikázni kéne a másikat mégha esetleg ugy is érzed, hogy megérdemli, hanem előállni a saját elképzeléseddel. Ha meg ilyen nincs akkor a "no comment" helyett maradj csendben.

redwasser 07-29-2006 12:19

lenne egy kérdésem: mekkora ár számít magasnak a gyors csopiban:confused:

Ati 07-29-2006 12:22

Quote:

Originally Posted by redwasser
lenne egy kérdésem: mekkora ár számít magasnak a gyors csopiban:confused:

Ott egy grafikon, tessék megnézni.

solven 07-29-2006 12:26

eddig még csak 5 csopiban volt orim, és ez csak negyedik és ötödik szink, de ezeken a helyeken mindenhol 1500 felett volt a drágakő ára, és inkább volt közelebb a 2000-hez mint az 1500-hoz

Cassandra 07-29-2006 12:40

Egy csoporton belül is iszonyat nagyokat képes ugrálni a drágakő ára, nem rég még 2000arany körül volt, most pl erősen 1500 arany alatt van a csoportomban.

-Fegya- 08-12-2006 12:48

Nem tartom jónak, hogy szintlépés után a drágakövet azonnal el lehet adni. Ha már mást sem lehet csinálni szintlépés után azonnal, akkor ezt sem kéne megengedni...

Devil 08-12-2006 18:52

Dragako arahoz annyit fuznek, hogy a "semmi ertelme" dolog kicsit lol. Attol fugg hany hekin nezed. Nezz be 2/Dbe anarchban es meglatod h mekkora ertelme van..
5x max penzt tarolnak benne, nehol tobbet is...
Monroe meg otletes :))
aki meg lehurrogta, na az no comment :D

Valezius 03-21-2007 10:48

Végigolvastam ez ta topicot, mert nem értem, hogy lehet tartósan 10 (sőt 5arany) alatt a drágakő ára. (Nem mintha létkérdés lenne számomra, de mégis)

Kik adják el 1aranyért a kavicsot? Egyáltalán ki tart drágakőbányát?

Ez még mindig így van, hogy függ a csoport drágakőbányáinak a számától?
Itt ugye nem ír ilyet:

"Az árfolyam percenként változó érték, melyet a Császár határoz meg annak alapján, hogy az elõzõ idõszakban mennyi drágakövet sikerült felvásárolnia."

All times are GMT +1. The time now is 13:29.