Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Faji varik (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=516)

Szecsa 05-21-2006 15:48

Faji varik

Sziasztok :)

Bar nem lattam erre vonatkozo temat, azert megkerdezem, hogy ki szerint melyik a legjobb es leghasznosabb faji varazslat? :)
Kivancsi lennek a velemenyetekre, egy szavazast is elinditok.

Szecsa

Senki 05-21-2006 16:16

szieszta és könyvtárkulcs... bár a szieszta jobb szerintem. a markotány meg zseniális... ort tudós gazdálkodó... mennyit spórol a tanyán, de szép is az :D muhahahahaha! (meg azért mekkora durvaság lett volna az óriás varis fel tudta volna tenni a hadikra a védőket... pl a sziesztát egy orkra... mekkora táp szövik lettek volna itt, hajjaj! :D)

Cyby_ 05-21-2006 16:30

Quote:

Originally Posted by Senki
szieszta és könyvtárkulcs... bár a szieszta jobb szerintem. a markotány meg zseniális... ort tudós gazdálkodó... mennyit spórol a tanyán, de szép is az :D muhahahahaha! (meg azért mekkora durvaság lett volna az óriás varis fel tudta volna tenni a hadikra a védőket... pl a sziesztát egy orkra... mekkora táp szövik lettek volna itt, hajjaj! :D)

meg még könyvtárkulcsot nem és akkor a kezünk meg a bilibe lógna.....:D

Senki 05-21-2006 16:37

de az annyira nem jó vari önmagába azért azt érzem. a szieszta jobb... nem is tudom miért jelöltem be. de a markotány az nagyon kell :D

Cuyu 05-21-2006 16:52

Üdv!

Nos, én is szavaztam már,ezért is nőtt meg a szieszta,a szupermarkotány,a könyvtárkulcs és a tükörvarázs szavazati aránya...
nos, a szieszta a varigyilok kicsi esélye miatt jó, a szupermarkotány a kevés kajafogyasztás miatt, a könyvtárkulcs az egyértelmű,hogy nem kell félni a tekik lelopása miatt és a tükörvarázs...hehe,az nagyon jó dolog, onnan ártózzanak be... :)

A többi...hááát.... a fantomsereg IS jó,van benne sok kockázat, hogy ha meg akarsz támadni egy elfet akkor az valamilyen rizikóval is jár. Nos,csak ennyit akartam... ;)

Csokibácsi 05-21-2006 17:19

Quote:

Originally Posted by Cuyu
nos, a szieszta a varigyilok kicsi esélye miatt jó,

Az esély nem változik, csak a hatékonyság ;)

Szecsa 05-21-2006 21:11

Csak kivancsisagbol megkerdezem, hogy ha fel lennenek cserelve a spec varik, ki melyik fajna mit adna? :) (1 fajnak csak 1 spec. vari)

Penya 05-21-2006 21:14

Gúnyból a raktárkulcsra szavazok h így is tüntessek a szégyenteljes vari ellen :D

Szecsa 05-21-2006 22:06

Miert lenne szegyenteljes?

Remedy 05-21-2006 23:08

Quote:

Originally Posted by Senki

<off>
ork tudos ezt ertem... de gazdalkodo? tanyafreenek minek gazdalkodo szemelyiseg? inkabb tudos tabornokra szavazok erosen :P

director 05-22-2006 01:32

fantom, szieszta, tükör. tiszta sor:)

Alba 05-22-2006 13:03

A szavazas nem gesz egyertelmu.
Most az a kerdes hogy fuggetlenula a fajtol melyik a legjobb varim vagy hogy az adott fajhoz nezve. Mert pl a könyvtarkulcs marha eros vari de ha ne mgnomhoz nezzuk akkor ereje csökken.Mert nem mind1 hogy 50% tekit vagy csak 30% tekit véd.

Apa 05-23-2006 07:02

ha mongyuk ez a törpének lenne a fajvarija, sztem mindenki törpe lenne...
(könyvtárkulcs)

Senki 05-23-2006 08:26

off
remy: miért lenne egy ork tanyafree.... gyors csoportban... :D
/off

Szecsa 05-23-2006 16:15

Alba, fajtol fuggetlenul.

vonos82 05-27-2006 17:36

Akkor nézzük!

Ork: Árnyak
Törpe:Tükörvarázs
Óriás:Fantomsereg
Elf: Automatikus "Vérszomj" a támadó seregekre
Hulla: Könyvtárkulcs
Gnóm:fSzieszta
Fél-elf: Szupermarkotány
Ember:Raktárkulcs

Affrancba!

Az óriás és az elf még így is jó lenne...

:D

monro 06-23-2006 14:45

Quote:

Originally Posted by Szecsa
Sziasztok :)

Bar nem lattam erre vonatkozo temat, azert megkerdezem, hogy ki szerint melyik a legjobb es leghasznosabb faji varazslat? :)
Kivancsi lennek a velemenyetekre, egy szavazast is elinditok.

Szecsa

Picit lüke a kérdés sztem, mert ugye mit kezdene egy élőhulla a könyvtárkulccsal, vagy egy óriás az árnyakkal? A faji varik elég jellemzően fajspecifikusak így nehézkes eldönteni, hogy az árnyak jobb e a félelfnek vagy a könyvtárkulcs a gnómnak? :)

Aki a könyvtárkulcsot választotta a szavazáson és most félelf szeretne lenni vajon lecserélné az árnyak varázslatát könyvtárkulcsra? :)

Éppen ezért elvonatkoztatok és ugy értelmezem a kérdést, hogy a fajok faji varázslatán kívül ha választhatnék egy másikat a fajomnak akkor melyiket választanám... Asszemhogy a TÜKÖRVARIT :D

Synkel 06-23-2006 16:53

Szerintem az óriás sziesztája a legütősebb faji vari, elvégre használhatóvá teszi az óriást minimális toli mellett is. A minimális alatt 56 db-ot értek. Utána az ember tükörvarija jön, és az elfek fantomserege...

Ha a meglévő mellé lehetne még egyet választani, akkor a szieszta mellé a fantomsereget választanám:D:D

Igaz, most nincs óriásom, de akkor lenne:)

director 06-23-2006 17:18

Quote:

Originally Posted by Synkel
Szerintem az óriás sziesztája a legütősebb faji vari, elvégre használhatóvá teszi az óriást minimális toli mellett is. A minimális alatt 56 db-ot értek. Utána az ember tükörvarija jön, és az elfek fantomserege...

Ha a meglévő mellé lehetne még egyet választani, akkor a szieszta mellé a fantomsereget választanám:D:D

Igaz, most nincs óriásom, de akkor lenne:)

óriásnak miért jó a fantomsereg? úgyis fel tudják mérni, választhatna helyette hasznosabbat..

Synkel 06-23-2006 20:32

Quote:

Originally Posted by director
óriásnak miért jó a fantomsereg? úgyis fel tudják mérni, választhatna helyette hasznosabbat..

Én akkor is azt választanám:)
Esetleg a tükröt, de azzal már télleg nagyon táp lenne

Szecsa 06-24-2006 06:29

En a torpe melle bevalasztanam a konyvtarkulcsot :)
Az elf melle mondjuk az arnyakat :)
Orias melle pedig a szupermarkotanyt :)

Szep is lenne az elet :)

Dragi 07-02-2006 18:30

Óriás: Árnyakkal :D:cool:

Cece 07-10-2006 20:03

Mittom én :D
A fajivarik játékos beálítottság függőek, de ork sziesztával nagyon baba lenne :D
A teljes krónika kicsit hosszabb lenne szerintem. Főleg az 3,4,5 szinteken :D
Szavazni nem szavazok, mert nem igazán látom a lényegét :)

Pool 07-19-2006 13:15

Mondja már meg nekem vki, hogy az ember tükörpajzsára ha felrakom a mágpajzsot, akkor az még +20% varit ver vissza?

wand 07-19-2006 14:00

Quote:

Originally Posted by LiverPool
Mondja már meg nekem vki, hogy az ember tükörpajzsára ha felrakom a mágpajzsot, akkor az még +20% varit ver vissza?

mé pont 20at? :D

amúgy igen, a a mágikus pajzs az a tükörpajzsion felül véd
mondjuk nem 20, hanem 30% ot

Láma 07-19-2006 14:30

Quote:

Originally Posted by wand

azért ennél többet vártam, 1-2 egymillió pontos ori gazdájától...

Remedy 07-19-2006 14:39

Quote:

a sugoban 20% van... na most vagy nincs igazad, vagy irhatsz a sugomodositas topicba is.... :)

wand 07-19-2006 15:14

Quote:

Originally Posted by Remedy
a sugoban 20% van... na most vagy nincs igazad, vagy irhatsz a sugomodositas topicba is.... :)

hmm, mindig tanul az ember valamit :)

akkor legyen 20, bár nekem a 30 rémilk, de ezek szerint tévesen.

sorry

Pool 07-19-2006 18:20

Quote:

utánanéztem, mielőtt leírtam a 20%-ot, nem akartam beégni :D

wand 07-19-2006 18:36

Quote:

Originally Posted by LiverPool
utánanéztem, mielőtt leírtam a 20%-ot, nem akartam beégni :D

én nem :D
evidensnek vettem, hogy minden 30% (tisztánlátás, védelem, vérszomj, stb) fel sem merült benenm, hogy a mágikus pajzs nem ennyi lenne.

de legalább az alap problémára jó volt a válasz, hogy a tükörpajzson felül számít

Pool 07-20-2006 00:57

Quote:

én nem :D
evidensnek vettem, hogy minden 30% (tisztánlátás, védelem, vérszomj, stb) fel sem merült benenm, hogy a mágikus pajzs nem ennyi lenne.

de legalább az alap problémára jó volt a válasz, hogy a tükörpajzson felül számít

legalább...
amúgy sose vetődik fel benne, ha a tools-szal való szórakozásom során nem irja, ki, hogy az ember varik kivédik a mágikus támadást, ha fenn a mág pajzs...
ez a fickó tudhatott vmit, mikor csinálta :)
ismeri vki? :D

exair 08-08-2006 03:50

tukorvari konyvtarkulcs fantomsereg, fontossagi sorrendben :))

Ghosti 08-08-2006 05:42

Nekem eddig a fantomsereg ellen volt a legtobb problemam foleg ha tele az elf toli es varival es valami info kellene rola, a konyvtarkulcs es szieszta kb egyforman jo:) Legalabbis szerintem az a legjobb ami ellen a legtobbet kell dolgozni mint ellenseg.

[Qpe_] 08-08-2006 07:05

Quote:

Ez le van irva valahol a sugoban? Ha igen, valaki pls. arulja el, hol talalom:)
En eddig ugy tudtam, hogy a kettonek nincs koze egymashoz. Ha hozzaadodik a magikus pajzs a tukorvari 5x-ozesehez, akkor az nagyon nemmindegy.:)

Colony 08-08-2006 07:31

Quote:

Originally Posted by [Qpe_]
Ez le van irva valahol a sugoban? Ha igen, valaki pls. arulja el, hol talalom:)
En eddig ugy tudtam, hogy a kettonek nincs koze egymashoz. Ha hozzaadodik a magikus pajzs a tukorvari 5x-ozesehez, akkor az nagyon nemmindegy.:)

Konkrétan (szájbarágósan) nincs leírva.
"A varázslat időtartama alatt minden ártó varázslatot visszatükröz, ha az ellenfél varázsereje kevesebb, mint az ő varázserejének ötszöröse."

Viszont maga a varázserő kifejezés (kiszámolása) már tartalmazza a varázslók számát, készültségét, katmorál, tudománytekercs, faji bónusz...és a mágikuspajzsot védekezésnél.

Synkel 08-12-2006 09:44

Quote:

Originally Posted by Colony (Post 27942)
Konkrétan (szájbarágósan) nincs leírva.
"A varázslat időtartama alatt minden ártó varázslatot visszatükröz, ha az ellenfél varázsereje kevesebb, mint az ő varázserejének ötszöröse."

Viszont maga a varázserő kifejezés (kiszámolása) már tartalmazza a varázslók számát, készültségét, katmorál, tudománytekercs, faji bónusz...és a mágikuspajzsot védekezésnél.

Úgy van. Emberrel szerettem hanyagolni a pajzsot, mert profik, akinek lett volna elég varijuk hozzá eleve meg se próbáltak ártani, a többiek meg nem vitték át a tükröt pajzs nélkül se. És nekem sokkal jobban tetszett mikor azt olvastam, hogy a tükörpajzs visszavert egy tolvajok mérgezése, vagy földrengés varázslatot, mint azt, hogy egy ártó varit észleltünk...

Rántotta 08-12-2006 12:06

Ha a fél-elfnek 2 faji varázslata lehetne akkor ráraknám az árnyakat meg a tükörvarázslatot, így nagyon kemény lehetne :) a varikat simán gyepálná de a varik nem tudnának ellene semmit sem csinálni :eek:

exair 08-12-2006 13:22

durva lenne egy konyvtarkulcs+szupermarkotanyos ork, vagy egy konyvtarkulcs+fantomsereges elf

Milán™ 08-12-2006 14:41

sztem elég hülye lenne az aki orknak a könyvtárkulcsot váálasztaná 2.-ik fajivarinak:)

exair 08-12-2006 16:16

te miota hoditozol? :D

All times are GMT +1. The time now is 00:06.