Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Uj gep vasarlasan torom a fejem...:D (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=501)

Mike zoostorm 05-18-2006 17:21

Uj gep vasarlasan torom a fejem...:D

Sziasztok:)

A topic celja az lenne , hogy segitsetek kiigazodni a szamtech utvesztojeben...
Talaltam ket gyonyoruseget a neten, (nem akarom irni hogy hol, nem tom szabad-e...:p) es en nagyon nem vagom melyik is a jobb, vagy netan kb ugyanolyanok...
A ket gep:

-Intel® Pentium® 4 Processor 640 with HT technology (3.20GHz, 800MHz fsb, 2MB cache)
-Genuine Windows® XP Home Edition, SP2
-2048MB Dual Channel DDR2 533MHz (2x1024) Memory
-250GB (7200rpm) Serial ATA Hard Drive with 8MB DataBurst™ cache
-16x max. DVD+/-RW (Dual Layer) Drive
-Dell E196FP 19" Midnight Grey (TCO99) Flat Panel Monitor
-256MB nVidia™ GeForce 7900GS graphics card
-Integrated 5.1 Audio with RealTek Enhanced Software

ez az elso, ime pedig a masodik:

-Case: NZXT Nemesis Metal Mid-Tower Case 400W W/ side-panel Window (BLACK COLOR)
-CPU: (939-pin) AMD Athlon™64 X2 3800+ Dual-Core CPU w/ HyperTransport Technology
-Motherboard: (Sckt939)ASUS A8N-SLI SE nForce4 SLI Chipset SATA RAID Dual PCIE MB w/Gb-LAN, USB2.0, &5.1Audio
-Memory: 2048 MB (1GBx2) PC3200 400MHz Dual Channel DDR MEMORY (Corsair Value Select or Major Brand)
-Video Card: NEW! NVIDIA Geforce 7900 GTX 512MB 16X PCI Express Video Card
-Monitor & LCD: ViewSonic VA1912W WideScreen 19" Color TFT Active Matrix SXGA LCD Display Monitor
-Hard Drive: 250GB SATA-II 3.0Gb/s 8M Cache 7200RPM Hard Drive
-Optical Drive: SONY DWQ-30A DUAL FORMAT 16X DVD±R/±RW + CD-R/RW DRIVE DUAL LAYER (BEIGE COLOR)
-Optical Drive 2: SONY 16X DVD-ROM (BEIGE COLOR)
-Sound: HIGH DEFINITION ON-BOARD 7.1 AUDIO

Arban a difi eleg elenyeszo, az egyik ceg eleg megbizhato szamomra, (az intel es gep), a masikat nem nagyon ismerem, bar az a lenyeg ami a gepben van...
Tehat a kerdes: melyik a jobb, melyiknek mi a hatranya-elonye.
Fokent elojon megint az Intel Vs. AMD es az ATI (nem , nem te Ati:p) es az Nvidia verseny, es sajnos nekem loves sincsen melyik jobb. Elore is koszonom a velemenyeket, hozzaszolasokat.

Ati 05-18-2006 19:23

Szia!

Amit nem árt tudnod:

A P4 az 3.2G sebességű, az AMD viszont 2x1.9G sebességű. Ezzel én is bajban voltam az elején, a neve elég megtévesztő szerintem.

A dual-core akkor jó, ha egyszerre többmindent futtatsz, különben csak az egyik magot fogja a gép használni. Ha egyszerre csak egy valami fut, és ott lényeges a sebesség, akkor SZERINTEM jobb, ha egy mag, de az gyorsabb.

Én a dual-core mellett döntöttem, mert így egy gépen el tud futni virtuális szerveren egy szerver is, és mellette a kliens is, szépen egymás mellett, mindkettő elvan a maga prociidején.

Ati 05-18-2006 19:28

A lényeget persze nem írtam. :D Szóval az alapján döntsd el, hogy melyik kell, hogy akarsz-e egyszerre több prociigényes alkalmazást futtatni, vagy sem.

Csokibácsi 05-18-2006 20:27

ATI vs. nVidia párharc most nem jön elő, mivel mindkét gép nVidia-s :D

A második amúgy jobb, mert abban a konfigban van ház és tápegység is :P

Egyébként melyiket mennyiért vesztegetik?

Apa 05-19-2006 01:52

a második gép mellett tenném le a voksom....
(majnem ijen az enyim is..)

Mike zoostorm 05-19-2006 07:35

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi
ATI vs. nVidia párharc most nem jön elő, mivel mindkét gép nVidia-s

A második amúgy jobb, mert abban a konfigban van ház és tápegység is :P

Egyébként melyiket mennyiért vesztegetik?

Igen bocsanat igencsak eltoltam, egy Atis kartyara akartam lecsereleni a masodik gep kartyajat, mert akkor lettek volna arba ugyan ott pontossan, sebaj..:)

Ati: koszonom a felvilagositast, nekem is pontossan az volt a bajom az AMD vel, hogy ott nem a Mh et irtak...:( mert ok ugye csinalnak 3800+ meg ilyen egyeb hulyeseget is...

Nekem vegulis akkor valoszinu, hogy az intel fog kelleni... a gep foleg jatekra kellene, persze egy kis net, neha zenet hallgatni, meg megnezni egy filmet... de foleg a jatek:)

Ar:
Az elso gep(elarulhatom a websiteokat Ati?) az forintra atszamitva kb 400.000 Ft, a masodik pedig asszem 450.000 Ft, de lehet hogy mar keverem oket...:p

Mindketto, Adoval, hazhozszallitassal egyutt, vegosszeg...
tom hogy rohadt dragak, es alkatreszenkent olcsobban kijonnek...

Mike zoostorm 05-19-2006 07:40

Quote:

Originally Posted by Ati
Szia!

Amit nem árt tudnod:

A P4 az 3.2G sebességű, az AMD viszont 2x1.9G sebességű. Ezzel én is bajban voltam az elején, a neve elég megtévesztő szerintem.

Amit talaltam azok ezek:
Intel 3.8 Gh
AMD Fx-60

ezek a "legjobbak" , osszehasonlitva milyenek?

Lyra 05-19-2006 07:54

Én meg azt kérdezem: mihez kell a gépállat? Ha ezt tudjuk akkor lehet közeliteni az álláspontokat.
Intel vs. AMD... Nos amennyiben jelenleg teljesítménycentrikusan állunk a dolgokhoz, akkor egyértelműen AMD. Sokan mondják hogy stabilitás= Intel. NA ezt mára nyugodtan el lehet felejteni. Ez a tézis talán megállta a hejét a PIII kontra SlotA-s AMD Thunderbirdök idején, de utána fokozatosan beérte az AMD az intelt, mind processzorban, mint a körítésben. Sőt!!! MAnapság a mem-kezelése jóval fejlettebb az AMD-nek!!! HA bevezetik a Z-vaffer technikát, akkor meg agyon veri az Intel minden eddig bejelentett és megszellőztetett processzorát. Ezt előre borítékolom. Asztali gépek esetén a Pentiumok jóval többet fogyasztanak, ergo nagyobb a hőleadásuk, jobban kell hűteni, zajosabb a gép....
Nos az ényim vélemény:
Asztali masina=AMD
Laptop=Intel
Szerver=Intel /de ott a körítés miatt/;)

Csokibácsi 05-19-2006 08:37

Quote:

Originally Posted by Mike zoostorm
Igen bocsanat igencsak eltoltam, egy Atis kartyara akartam lecsereleni a masodik gep kartyajat, mert akkor lettek volna arba ugyan ott pontossan, sebaj..:)

ATI d3d-ben erősebb, nVidia pedig opengl-ben. De olyan szintű kártyáknál, amikben Te gondolkozol, ez totál lényegtelen dolog.

Quote:

Ati: koszonom a felvilagositast, nekem is pontossan az volt a bajom az AMD vel, hogy ott nem a Mh et irtak... mert ok ugye csinalnak 3800+ meg ilyen egyeb hulyeseget is...
3800+, az sebességben (számolási t.) megfeleltethető egy 3,8-as intel-nek. Hülye számozás, de ez van. Emiatt ne menjen el a kedved az AMD-től :)
Nem is baj, hogy alacsonyabb órajelen tudja azt amit az intel (sőt, többet is), így legalább kisebb a fogyasztás és kisebb a melegedés is.

Játékra egyébként pont az AMD a jobb.

Ati 05-19-2006 09:30

Quote:

Originally Posted by Lyra
Én meg azt kérdezem: mihez kell a gépállat? Ha ezt tudjuk akkor lehet közeliteni az álláspontokat.
Intel vs. AMD... Nos amennyiben jelenleg teljesítménycentrikusan állunk a dolgokhoz, akkor egyértelműen AMD. Sokan mondják hogy stabilitás= Intel. NA ezt mára nyugodtan el lehet felejteni. Ez a tézis talán megállta a hejét a PIII kontra SlotA-s AMD Thunderbirdök idején, de utána fokozatosan beérte az AMD az intelt, mind processzorban, mint a körítésben. Sőt!!! MAnapság a mem-kezelése jóval fejlettebb az AMD-nek!!! HA bevezetik a Z-vaffer technikát, akkor meg agyon veri az Intel minden eddig bejelentett és megszellőztetett processzorát. Ezt előre borítékolom. Asztali gépek esetén a Pentiumok jóval többet fogyasztanak, ergo nagyobb a hőleadásuk, jobban kell hűteni, zajosabb a gép....
Nos az ényim vélemény:
Asztali masina=AMD
Laptop=Intel
Szerver=Intel /de ott a körítés miatt/;)

Ehhez azért hozzátenném, hogy most AMD-m van, és a WinXP random rebootolgat, amit Intellel sose tett. Most már teljesen random, eddig videokártyához lehetett picit közelíteni, legújabb driverekkel ez megszűnt, most már akár egy számológép elindításakor képes rebootolni.

Lyra 05-19-2006 09:46

Quote:

Originally Posted by Ati
Ehhez azért hozzátenném, hogy most AMD-m van, és a WinXP random rebootolgat, amit Intellel sose tett. Most már teljesen random, eddig videokártyához lehetett picit közelíteni, legújabb driverekkel ez megszűnt, most már akár egy számológép elindításakor képes rebootolni.

Vegyél bele normális tápot. Valszeg az lesz a bibi. Amikor a merevlemezhez nyúl a rencer :D , felpörög a motor a winyón leveszi a 5 és a 12 voltot, és hálistennek ilyenkor a memória áramköre sínyli ezt meg leghamarabb. Magyarán egy pillanatra olyan , mintha zéró RAM lenne a gépedben.
Adalékként: most szívtam egy géppel, szintén random restartok miatt. Márkás táp, RAM csere-bere, restartok maradtak. Na véletlenül kirántottam a billentyűzetet a ps2 dugóból és láss csodát. Restart nuku. Más klaviatúra, szintén restart free állapot. Visszadugtam az eredetit kezdte újra. Szal ha valami röviden zár, annak egybúl a ram issza meg a levét, magyarán az nem kap először áramot.... :eek:

Csokibácsi 05-19-2006 09:56

Quote:

felpörög a motor a winyón leveszi a 3 és a 12 voltot,

5 volt, nem pedig 3.

Egyébként egyedi esetek alapján nem jelenteném ki egy prociról sem, hogy instabil. Tapasztalatból tudok sok negatív példát mondani intelre is, fagyások, restartok, stb ...
Ezek legkevésbé proci hibák.

Szerk: látom javítottad. Nagyon szívesen ;)

aúú 05-19-2006 10:55

Én is az AMD-s konfigot ajánlanám inkább, főleg ha játékra akarod használni. Ahogy azt már mások is megírták, azért használ az AMD olyan + jelzéseket, mert az a teljesítményt mutatja és nem az órajelet, így kisebb fogyasztás és melegedés mellett éri el ugyanazt a teljesítményt mind az INTEL.
Alig 1 hónapja váltottam én is kényszerből gépet és bár nem dual-os prcoit pakoltam bele, "csak" egy Athlon 64-est, de nagyon bejött....
Amúgy tényleg az elmúlt évek alatt fokozatosan ledolgozta a régi hibákból eredő hátrányáait az AMD és asztali gépekbe most már tényleg jobbak, de laptop-ban az Intel még mindig vezet...

A videókártyáknál egyetlen dologra figyelj oda, mégpedig arra, hogy bár az AtI-nak a csúcskártyái technikai tudásban lehagyták az NVDIA kártyákat, de ahhoz, hogy működjenek rendesen a driver telepítése előtt fel kell tenni egy .net nevű microsoft-os progit is és csak utána lehet a driver-t felrakni (szívtam ezzel egy kicsit telepítés közben, mire rájöttem, hogy ez a gáz)...

Atis, a random restartokhoz én is másik táp kipróálását ajánlom...:) A régi gépemmel ez is volt többek között a baj és most egy 560-as táp van benne, bizti, ami ziher, de nem is volt vele gondom...:D

elod1900 05-19-2006 11:13

Zórajel

jelzem, hogy sajna még nincs olyan gép aminek az órajele 3,8GHz lenne, az Intel is csak szorzokkal éri el ezt az órajelet. Ha a géped tényleges órajelére vagy kiváncsi azt a Biosban érdemes megnézni. (fizikai kértelenség lenne a 3,8GHz-es órajel:( )

Csokibácsi 05-19-2006 11:15

.net csak a catalyst control center-es drivercsomaghoz kell (pontosabban itt sem a driver igényli a .net keretrendszert, az csúnya is lenne, hanem maga a catalyst control center mint szoftver).
Alap driver-t lehet felrakni .net nélkül is (így elég leszedni csak a driver-t).

Csokibácsi 05-19-2006 11:19

Quote:

Originally Posted by elod1900
jelzem, hogy sajna még nincs olyan gép aminek az órajele 3,8GHz lenne, az Intel is csak szorzokkal éri el ezt az órajelet. Ha a géped tényleges órajelére vagy kiváncsi azt a Biosban érdemes megnézni. (fizikai kértelenség lenne a 3,8GHz-es órajel:( )

Persze, hogy szorzókat használ :)
Ahogy az AMD is.
Az alaplapi órajelet szorzod, úgy kapod a prociét.
De ez így volt már régen is.

aúú 05-19-2006 11:33

Quote:

.net csak a catalyst control center-es drivercsomaghoz kell (pontosabban itt sem a driver igényli a .net keretrendszert, az csúnya is lenne, hanem maga a catalyst control center mint szoftver).
Alap driver-t lehet felrakni .net nélkül is (így elég leszedni csak a driver-t).

Igen, ez igaz, a gáz csak az volt, hogy az 1900XT-mhez eleve csak control center-es telepítőt kaptam, de a .net nem volt rajta... ha nem tudtam volna beüzemelni a netet, akkor elég nagyon cívtam volna vele...

Mike zoostorm 05-19-2006 14:03

Quote:

Originally Posted by elod1900

Intel Pentium; Extreme Edition Dual-Core with HT Technology - (3.46GHz, 1066MHz FSB,2x2MB Cache)
Intel Pentium D with Dual-Core Technology - Up to 950 (3.40GHz,800MHzFSB,2x2MBCache)
Intel Pentium 4 with HT Technology - Up to 670 (3.80GHz,800MHzFSB,2MBCache)

innen vettem a 3.8 G orajelet...

Mike zoostorm 05-19-2006 14:06

Az AMD-s gepnel meg a kovetkezo opciok kozul lehet valogatni...:

(939-pin) AMD Athlon™64 FX 60 Dual-Core CPU w/ HyperTransport Technology()[+185k]
(939-pin) AMD Athlon™64 X2 4800+ Dual-Core CPU w/ HyperTransport Technology()[+90k]
(939-pin) AMD Athlon™64 X2 4600+ Dual-Core CPU w/ HyperTransport Technology()[+64k]
(939-pin) AMD Athlon™64 X2 4400+ Dual-Core CPU w/ HyperTransport Technology()[+41k]
(939-pin) AMD Athlon™64 X2 4200+ Dual-Core CPU w/ HyperTransport Technology()[+13k]
(939-pin) AMD Athlon™64 X2 3800+ Dual-Core CPU w/ HyperTransport Technology() ez van benne
(939-pin) AMD Athlon™64 4000+ CPU w/ HyperTransport Technology()[+0]
(939-pin) AMD Athlon™64 3700+ CPU w/ HyperTransport Technology()[-16k]
(939-pin) AMD Athlon™64 3500+ CPU w/ HyperTransport Technology()[-29k]
(939-pin) AMD Athlon™64 3200+ CPU w/ HyperTransport Technology()[-38k]

[zarojelben az extra penz van...]

na most sorry de nekem ezek a szamok nem arulnak el tul sokat.... max az arukbol tudok kovetkeztetni hogy melyik az ujabb-jobb proci...

Lyra 05-19-2006 14:10

Quote:

Intel Pentium; Extreme Edition Dual-Core with HT Technology - (3.46GHz, 1066MHz FSB,2x2MB Cache)
Intel Pentium D with Dual-Core Technology - Up to 950 (3.40GHz,800MHzFSB,2x2MBCache)
Intel Pentium 4 with HT Technology - Up to 670 (3.80GHz,800MHzFSB,2MBCache)

innen vettem a 3.8 G orajelet...

Mondom ne Zintelen gondolkodj!!! Mondjuk télen yooo, mert kellemesre fűti a szobát.:D
De Zinteles gépen a Hódító sem megy úgy, ahhogy kellene. 60%-al több volt a lopás, amikor arról nyomtam. Tovább megyek. A Cuceritor-t zInteles gépről próbálom menedzselni, és az istennek sem megy úgy, ahhogy szeretném... Annál is át fogok állni AMD-sre. :D :cool:

Mike zoostorm 05-19-2006 14:11

Quote:

Mondom ne Zintelen gondolkodj!!! Mondjuk télen yooo, mert kellemesre fűti a szobát.:D
De Zinteles gépen a Hódító sem megy úgy, ahhogy kellene. 60%-al több volt a lopás, amikor arról nyomtam. Tovább megyek. A Cuceritor-t zInteles gépről próbálom menedzselni, és az istennek sem megy úgy, ahhogy szeretném... Annál is át fogok állni AMD-sre. :D :cool:

Erteme en Lyra...:)
csak gondoltam bemasolom mindket ceg amit kinal a gephez lehetseges cserebere kent...

Mike zoostorm 05-19-2006 14:13

Egyebkent akit erdekel annak szivessen elkuldom mindket cegnek a website cimet, es korbekuqsolhatnak:)

Remedy 05-19-2006 14:22

en is az amdt valasztanam, de a 400at sokallom, szerintem a felebol ki lehetne hozni egy hasonlo gepet ami tokeletesen megfelelne az egyedi igenyeknek.... nem hiszem hogy ennyire csucsgep kellene... de hat ez csak az en velemenyem, akinek van ra 400 penze, az vegyen ilyet... :)

Lyra 05-19-2006 14:31

Quote:

Originally Posted by Remedy
en is az amdt valasztanam, de a 400at sokallom, szerintem a felebol ki lehetne hozni egy hasonlo gepet ami tokeletesen megfelelne az egyedi igenyeknek.... nem hiszem hogy ennyire csucsgep kellene... de hat ez csak az en velemenyem, akinek van ra 400 penze, az vegyen ilyet... :)

Ehhen, az a másik ami nyomja a szívemet.... Annyi pénzért már igen überkönig laptopot lehet venni! :cool:

Mike zoostorm 05-19-2006 14:44

Quote:

Ehhen, az a másik ami nyomja a szívemet.... Annyi pénzért már igen überkönig laptopot lehet venni! :cool:

nekem csak az a bajom a laptopokkal, hogy nem lehet oket felujitani... nekem is most az van, es szeretnek bele egy rendes videokartyat, csak nem lehet...:( egy integralt intel extreme Graph. kartyaval meg kitorolhetem a ... tanyer aljat max...:(

Az ar persze hogy sok, angol penztarcahoz van merve, es a behajoztatason kivul meg a hazhozszallitas is benne van...ami egy kicsit folosleges...
Ugyanakkor nem bannam ra a penzt szemely szerint, meg szamolgattam es egy ev alatt amernnyit cigizek , abbol siman kijon egy ilyen gep... ugyhogy asszem leszokok...:PP *megprobalok*

Lyra 05-19-2006 15:05

Quote:

nekem csak az a bajom a laptopokkal, hogy nem lehet oket felujitani... nekem is most az van, es szeretnek bele egy rendes videokartyat, csak nem lehet...:( egy integralt intel extreme Graph. kartyaval meg kitorolhetem a ... tanyer aljat max...:(

Az ar persze hogy sok, angol penztarcahoz van merve, es a behajoztatason kivul meg a hazhozszallitas is benne van...ami egy kicsit folosleges...
Ugyanakkor nem bannam ra a penzt szemely szerint, meg szamolgattam es egy ev alatt amernnyit cigizek , abbol siman kijon egy ilyen gep... ugyhogy asszem leszokok...:PP *megprobalok*

Akkor inkább ruccanj át ide erdélybe. Hamar összedobok egy gépet annyiért, és ígérem hogy kevésbé foglak átcseszni mint az Ánglius seftes. :D Egyébként manapság már a noteszekben is építenek komoly VGA-t, sőt van már olyan hogy cserélhető... Az Intel Extreme tilleg vacak. :D

Csokibácsi 05-19-2006 16:13

Quote:

ugyhogy asszem leszokok...:PP *megprobalok*

Hajrá :)

Na nézzük:

AMD Athlon™64 X2 3800+ Dual-Core CPU w/ HyperTransport Technology

Mindkét mag 2000MHz-en ketyeg és magonként 512kb L2 cache van benne.
Teljesítményfelvétel: 89 watt

Ha egymagost akarsz:
AMD Athlon™64 4000+ CPU w/ HyperTransport Technology()

Valódi órajele 2400MHz (de ugye megfelelne egy 4000-es intel-nek), 1Mb L2 cache van benne és szintén 89 watt étvágyú.

Játékra tökéletesen megfelel az utóbbi, egyrészt még nem mostanában lesznek többszálas játékok, másrészt pedig, ha a nyers erőt nézem, gyorsabb mint a kétmagos. Persze a kétmagos meg modernebb technológia, ez lesz a jövő. Lehet agyalni :)

Fűteni pedig tényleg az intelek a jobbak:

http://www.xbitlabs.com/images/cpu/a...-fx60/cons.png

Remedy 05-20-2006 18:12

[quote=Csokibácsi]Hajrá :)

[sniff]

Játékra tökéletesen megfelel az utóbbi, egyrészt még nem mostanában lesznek többszálas játékok, másrészt pedig, ha a nyers erőt nézem, gyorsabb mint a kétmagos. Persze a kétmagos meg modernebb technológia, ez lesz a jövő. Lehet agyalni :)

amugy ha mar ilyen gep, es jatekra, akkor lehetne bele fizikai kartyat is venni, nem? egy par jatek mar tamogatja es csak 300 dollar vagy mennyi :D

aúú 05-25-2006 15:48

Quote:

Persze a kétmagos meg modernebb technológia, ez lesz a jövő. Lehet agyalni :)

Ezt a részt könnyű áthidalni, hisz tudsz eleve olyan alaplapot venni, ami támogatja a 2 magos AMD-t is, így azt később is belepakolhatod, amikor már elterjettebb lesz és olcsóbb...:)

Csokibácsi 05-25-2006 15:55

Quote:

Originally Posted by aúú
Ezt a részt könnyű áthidalni, hisz tudsz eleve olyan alaplapot venni, ami támogatja a 2 magos AMD-t is, így azt később is belepakolhatod, amikor már elterjettebb lesz és olcsóbb...:)

Egyértelmű, de úgy éreztem, ezt nem kell külön kihangsúlyozni :)
Mondjuk mire procit cserélne ... lehet, lesz már 4 magos is.

Apa 05-26-2006 07:44

asszem erről má társalogtunk, a fejlesztések mindig előrébb járnak 2 lépéssel
de nem adják ki, mert akkor nem lehet fojamatosan fejni az embereket.

Mike zoostorm 06-19-2006 22:36

Quote:

http://www.reghardware.co.uk/2006/05...-core_roadmap/

Csak most csak neked csak itt..:))

Apa 06-20-2006 03:55

speciel biztos késő van, vagy korán, de csokit ezzel nem tudod meglepni.....

Csokibácsi 06-21-2006 16:03

Quote:

Tudom, azért írtam :P
Intel is ezt tervezte, még a dual core procik előtt (mivel belátták, hogy az órajelemelés jelenleg zsákutca).
A mikor meg majd kiderül.

aúú 06-23-2006 11:17

Quote:

Ami annyit fog jelenteni, hogy lemegy majd a 2 magos procik ára, így értelmes áron lehet majd jó 2 magos procit kapni...:)
Amúgy a számítástechnika fejlődése annyira gyors ütemű, hogy a szoftwer készítők nem tudják vele tartani a lépést, hisz eleve olyan programokból kevés van, amik akár a 2 magos procit ki tudnák használni, hát még ha kihozzák a 4 magosat... persze néhány igazi multitasking munka már most is támogatja a több magos procikat, de azért még kell pár év mire minden szinten elterjednek az ezt kihasználó progik is...

penge555 10-22-2006 19:27

Hali. Gép vásárlása előtt állok. Ilyen configot néztem ki.
Szerintetek jó vagy ha nem mit kéne benne alakítani? Ja és még valami. Monitorhoz 3 év garancia van írva. Hány pixelhibánál cserélik vissza?

Számítógép adatlap
" " Középkategória
AMD Konfiguráció
Alkatrészek: Típus Nettó Bruttó
Ház: Foxconn 3GTH-001 ATX 400W 14375 17 250
Táp: 0 0
Alaplap: ASUS M2N-E 21875 26 250
Processor: AMD Athlon 64 AM2 3800+ dobozos 3év 28095 33 714
Memória CORSAIR VS. DDR2 KIT 1GB 533MHz CL4 30400 36 480
Wincseszter: WD 200GB 2000JB 8MB 7200rpm 15950 19 140
DVD-RW: ASUS DRW-1608P dobozos belso FEKETE 9925 11 910
1.44 floppy: NEC 3,5" fekete 1315 1 578
Rack: 0 0
Hangkártya: 0 0
VGA: ASUS PCI-E EN7600GT 2DHT 256MB 39000 46 800
Monitor: PHILIPS 190S6FS 19" 53900 64 680
Billentyűzet: Logitech OEM Internet Pro Keyboard HU Black 2430 2 916
Egér: 0 0
Hálózati kártya: 0 0
Hangdoboz: 0 0
Házhozszálítás: Csomagküldés vidékre 0 0
Összesen: 217265 260 718

Cece 10-22-2006 20:04

Én inkább nem szólok hozzá, merthogy ....
http://digilander.libero.it/giodallo...ntelinside.gif

:D Meg amúgy sem vagyok egy nagy PC-mágus. Veszem amit mondanak, de az Intel-ből nem engedek soha :p

Csokibácsi 10-22-2006 20:46

Quote:

Originally Posted by penge555 (Post 36800)
Monitorhoz 3 év garancia van írva. Hány pixelhibánál cserélik vissza?

A legtöbb gyártó a szabvány alapján dönti el, hogy mennyi és milyen típusú pixelhiba esetén cserélnek. Legtöbb, mert pl. a Samsung 3 napon belül egyetlen darab hibás subpixel esetén is cserél.
A Philips-nél nem tudom, hogy megy ez, mindenestre idemásolom Neked a szabványt. Jó száraz, valami innivalót készíts magad mellé.

A szabvány négy különböző hibát különböztet meg, melynek definíciói az alábbiak:
Első típusú: A maximum fényerő parancsra adott átlagos pixel válaszreakciónak nagyobb, mint 75%-ával való reagálása a minimum fényerő parancsra (mindig fényesen világít).
Második típusú: A minimum fényerő parancsra adott átlagos pixel válaszreakciónak kevesebb, mint 25%-ával való reagálása a maximum fényerő parancsra (mindig sötét marad).
Harmadik típusú: Egyéb nem első vagy második típusú hiba, például egy beragadt subpixel. Az aktív mátrix LCD kijelzőknél minden egyes pixel pozíción 3 folyadékkristály cella helyezkedik el. Ezeknek a vörös, zöld és kék subpixeleknek (al-pixel) az együttes működése teszi lehetővé a teljes színskála megjelenítését. Minden egyes cellát egy egyedi tranzisztor vezérel, mely közvetlenül a cella felett található. A tranzisztor meghibásodásakor az adott képpont mindig vörösen, zölden vagy kéken világít. (A tapasztalatok szerint ez a leggyakrabban előforduló hiba.)
Csoporthiba: Kettő vagy több hibás pixel egy 5x5 képpontos területen.

Ezen kívül a csoporthiba szabály kimondja, hogy nem lehet több mint kettő hibás fényes vagy sötét pixel egy 5 képpont sugarú területen. Szintén hibásnak számít az a kijelző, ahol egy 5x5 képpontos területen 2 vagy tövv vörös, zöld vagy kék pixel fordul elő.
ISO 13406-2 Class II szerint az elfogadott hibák száma típusonként 1 millió pixelre vonatkoztatva:
1. típus - 2 db
2. típus - 2 db
3. típus - 5 db
4. típus - 2 db
Például egy 1024x768 felbontású kijelzőn (786.432 pixel) a következő még elfogadhatónak tekinthető. Első típusú (fényes) pixelek száma = 2 x 786.432 / 1.000.000 = 1,57 Második típusú (fekete) pixelek száma = 2 x 786.432 / 1.000.000 = 1,57 Harmadik típusú (vörös/zöld/kék) pixelek száma = 5 x 786.432 / 1.000.000 = 3,93 Tehát 2 mindig fényes pixelt már nem enged meg a szabvány 1024x768 felbontású kijelzőn.

A maximum engedélyezett hibák száma 1024x768 felbontású kijelzőn (első + második + harmadik típusú): 5 képpont hiba, melyből maximum egy lehet fényes, egy sötét és három vörös, zöld vagy kék.

Ezen kívül a csoporthiba szabály kimondja, hogy nem lehet több mint kettő hibás fényes vagy sötét pixel egy 5 képpont sugarú területen. Szintén hibásnak számít az a kijelző, ahol egy 5x5 képpontos területen 2 vagy több vörös, zöld vagy kék pixel fordul elő.

penge555 10-23-2006 15:14

hmm:) majdnem mintha kínai szöveget olvastam volna :D
De tőbbé kevésbé értettem.
Még 1 kérdés.. Ha az ablakkal szembe van a monitor (napközbe éri a napfény)
nem árt neki?

Csokibácsi 10-23-2006 20:10

Quote:

Originally Posted by penge555 (Post 36940)
Még 1 kérdés.. Ha az ablakkal szembe van a monitor (napközbe éri a napfény)
nem árt neki?

A napból érkező ultraibolya sugárzás a tranzisztorok tömeges meghibásodását okozza, a röntgensugárzás pedig az inverter hibáját idézheti elő.
Napkitörés idején az erős mágneses vihar drasztikusan emeli a meghibásodás esélyét, ilyenkor, ha kinyitod az ablakot és nincs a monitorod ólomdobozban, a tranzisztorok egyszerűen felrobbannak. A detonáció ereje a monitort darabokra tépi és a repeszek jó eséllyel megölnek Téged. A folyamat során melléktermékként több tucatnyi pixelhiba keletkezik.

Természetesen nem árt neki :P

All times are GMT +1. The time now is 16:42.