![]() |
Kláncsaták megreformálása
Köszöntök Mindnekinek! :)
Egy másik fórumon sok dolog elhangzott ezzel kapcsolatban, így úgy gondolom van mit beszélni rajta... |
Átmásoltam ide azt, amit a másik fórumon felvetettem, aminek igazából itt a helye:
A torony védő... Szerintem nagyon is jó, hogy benne van a játékban, mert azt elfelejtitek, hogy míg egyéniben ütnek pár száz hekit, addig klántámadás esetén akár sok ezer hekiket is lehet veszteni, éppen ezért a nagyobb kockázathoz nagyobb zsákmány is jár.... DE... reálisan nézve a dolgot abban egyet értek, hogy a klántámadás rendszere még mindig nem jó így ahogy van, és szerintem pár apró módosítás segíten a helyzeten... A klántámadásnál az országoknak a támadó ereje ugyanúgy számolódjon, mint ha egyéniben mennének és ezt úgy lehetne megoldani, hogy minden ország bejelölhetné, hogy mennyi tábornokot küld az orijában rendelkezésre állók közül a klántámadásba.... ugyan úgy, ahogy a 4 fős szöviknél megadhatod, hogy mennyi sereged menjen ütésnél segíteni. Mindezek mellett viszont az alulról támadás esetén kapható 10% bónuszt NEM támogatom, mert a tábornokok bevezetése jelentősen megváltoztatja az erőviszonyokat (főleg egy tábornok ork esetén), miközben a zsákmány eleve nagyságrendekkel nagyobb mint amit egyéniben össze tudsz hozni... Várom a reakciókat rá... |
A 10%-os bónuszt én sem támogatom...
Ez a tábornokos 5letet már én is felvetettem kb fél éve... Akkor lehurrogtak... Remélem nagyobb sikere lesz most :D |
Ha egyéniben van 10% itt miért ne legyen? Egyéni akciónál, szerezhetek maximum 7% földet egy ütéssel. Kapok tábornok, és felele bónuszt. Amig támadok üres az orim, bárki megtámadhat ezalatt. Klánnál kaphatok maximum 15% földet, cserébe az egész klán üres, betámnadhatnak mind egyéniben, mind klánilag. Sztem klánnál is járjon a 10%...
|
Quote:
Ugyanis vannak olyan részei az 1/a-nak, ahol senki sincsen egyéniben ütő távban, míg klánban lehet... és az a 15% igencsak jelentős mennyiségű föld... Amúgy olyan nem nagyon fordul elő, hogy teljesen üres az egész klán, főleg ha a lakitekis mókát is figyelembe vesszük...:) Szóval én továbbra is azt mondom, hogy ne legyen a 10% alulról támadási bónusz... elég lesz az is, ha a tábornok orkok megszaporodnak... |
Quote:
|
Quote:
De igen, a kockázat nagyobb mint a sima ütésnél, de messze nem annyival mint amennyinek látszik... mert ott, ahol sűrű a mezőny nem igazán megy nagyon a harc klánszinten... és a jutalom az több mint dupla annyi mintha egyéniben mennél és ennyit megér ez a kockázat... a támadás ereje a tábornokokkal így is jelentősen megnőne... |
Én azért támaogatnám a 10%t emg a tábornokost eccere akár, mert nem az érdkele mennyi a kozkázat. Vagy mi.
Épp ez a lényeg, ha támadásra nagy bónuszt kapnak akkor több szövitütés lenne talán mármint klán Szóval én a klántámadások számának megnövelése végett hoznám be. Akár nem csak felfleé hanme midnne klán támadásra behoznám ezt |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Meg gondolj bele, gyakorlatilag aki most klántámad (vannak azért már páran), azoknak eleve van annyi barakkja, hogy át tud ütni valakit, ha ezt megerősítjük mondjuk 1,21-el (10%*10% bónusszal az alultámadással együtt), extrém esetben egy ork tudós tábornok esetén 1,32-vel, akkor az nem azt fogja jelenteni, hogy ennyivel kevesebb barakkot fogsz tartani, hanem azt, hogy ennyivel kevesebb sereget fogsz küldeni és ha megpróbálnak visszakísérni, akkor a teki mókázással együtt az otthon maradt védő erőd is jelentősen megnő. Gyakorlatilag ezzel megint csak azt érjük el, hogy ha éjjel meg fog nőni a támadások száma, mert akkor eleve kevesen vannak gépnél, míg védekezni nem igazán fogsz tudni, hisz egy 4 fős szövi támadással ellentétben itt nem csak a seregek fele segít ütni, hanem akár az egész is... és ha valaki majd védekezni akar, akkor szépen csinál egy 10 fős elf szövit, aki meg támadni, az meg 10 fős ork tábornok (tudós) szövit és a többi fajt úgy kirúgjuk az 1/a-ból, hogy pislogni sem lesz idejük... ez meg nem hiszem, hogy a célunk kell, hogy legyen... mint ahogy az sem, hogy a klántámadás ugyanaz legyen mint a 4 fős szövi, vagy mf támadás a többi szinten, csak nagyobb hekikkel és seregekkel... |
Quote:
Azért azt ugye te se gondolod komolyan, hogy az első 3 klánon kivül támad még valaki 80% barakkal...Nem hinném, hogy az első 3 klánon kivül bárki is mérlegelné hogy felépitem magam 90% barakkra, és csak 80% sereget küldök ki, amikor elég csak 80% barakk. Azért az ork tábornok még mindig ritka gyatrán védekezik, a gnóm most egyértelműen jobb nála. A 30% bónusza most is megvan. Elfet nem ver be valami könnyen, óriás, gnóm jól véd, a törpe se olyan szörnyű, ork vs ork ba meg cumi van, de ez most is így van. A felfele bónuszt meg mindenki megkapná, ha támadnak, akkor alá kell bontani, ennyi, ezt egyénibe is el lehet játszani, aki beleszámitja a 10% ot az mázlira játszik...Ez a változás pont azt segítené elő, hogy amelyik klán figyel, a tagok elérhetőek, azoknak nagy baja nem esik ezzel. Azt meg nem értem miért baj, hogy ha a termelő oriknak több védelmet kell tartaniuk ugyanannyi területen...Egyénibe se véletlenül van 10% felfele bónusz, a klánoknál miért nincs? Egy egész klán, akár 10 ori is fullra kitámad... |
Quote:
Szóval... Igen mindenképpen egyetértek a támadások erősítésével. Szerintem jelenleg az egyéni támadásokkal nincs igazán baj, támadni is jól lehet védekezni is ennek megfelelően, magyarul jól működik a rendszer.Mindenképpen támogatnék olyan megoldást a klánok esetében is, mint egyéniben! A felfelé ütés bónuszt pedig MEGADNÁM, mert anélkül az egyéni támadásokkal is baj lenne sztem. A klántámadások erősítése annyira szükséges lenne sztem, hogy még a toronybónuszok elvétele is jobban tetszene, mint a mai állapot...annak ellenére, hogy nem ezt tartom a megfelelő megoldásnak. El kellene mindenkinek fogadni, hogy van pár deffenzív tipusú játékostárun akik vagy a napi ráfordítható időmennyiség vagy egyszerűen a lelki beállítottságuk miatt szeretnének "biztonságosabban" kevésbé figyelmet igénylő stílusban játszani. Mivel ezt egyéniben meg tudja tenni "lsd elfek" nem lenne szerencsés ha klánnal pofozógépek szerepére lennének kárhoztatva csakazért, hogy mi akik többet játszunk ki tudjuk "élni" magunkat. Sztem ugy kell erősíteni a támadásokat, hogy a védekezést nem gyengítjük le. Megvan rá egy jól működő szisztéma (lsd egyéni játék) csak adaptálni kellene a klánokra. |
Quote:
Mondjátok már el mi bajotok a 10% bónusszal? Többet visz? Na és? Támadj vissza te is többet viszel majd. A támadások így is elég nehézkesek sajnos. Egyéniben is az van, hogyha át akarsz valakit ütni akkor majdnem biztos, hogy 2 sereggel is befér hozzád akit támadsz ha van minimum 45% barakja. Tehát a felfelé bónusz SZÜKSÉGES! Inkább legyen kevesebb a foglalható föld mennyisége ha ez zavar titeket. De a rendszer csak ugy teljes ha minden lehetőség adaptálva van ami az egyéniben adott. Az egyéni harcok rendszere kiforrott jól működő rendszer. Nem sok problémát tapasztaltam a közel 7 év alatt mióta játszom. Nincs más dolgunk mint egy letesztelt bevált módszert átültetni a kláncsatákra. |
Quote:
Egy tudós elfet egyénileg egy tudós, tábornok ork sem tud beverni pld, felfelébónusszal és 100-as morállal sem. Innentől kezdve elvi síkon létezik olyan klánfelállás amit nem lehet beverni és ez eleve nem jó! Ha ebből a fenti mondatból indulok ki akkor a 10% felfeléütésbónusz nélkül még a fenti helyzethez képest is gyengítem a klán erejét. Tehát mondhatjuk azt, hogy még a felfelé bónusszal együtt sem elég erős a klántámadás ha a szélsőértékeket nézzük. Pedig az nem lehet okos fejlesztés, hogy hagyunk "beverhetetlen" klánfelállást. |
Quote:
|
Quote:
|
Leírom akkor én miért nem támogatom, hogy minden bónuszt megadjunk a klántámadásoknál is, ugyanúgy, mint ahogy az egyéni csatákban.
Ha minden szempontból ugyanúgy kell számolni a klántámadást, mint az egyénit, akkor szépen átnevezhetjük egyéninek, mivel ebben az esetben a klántámadásnál ha beütsz minimálisan annyi földet fogsz hozni mint egyéniben a maximum elhozható, ha pedig sikerül alulról beütnöd, akkor 2x annyi... Ráadásul mindenki azt gondolja, hogy ha mindenféle bónuszt megadunk akkor könnyebb lesz sokkal támadni, ami igaz is de csak egy kis ideig... mint arra páran emlékezhettek még, régebben jóval kevesebb sereggel voltak megáldva az orik, ám ez a helyzet a szerint változott, ahogy változott a támadások erőssége... tehát ha növeljük a támadó értéket, akkor hosszú távon valószínű nőni fog a védők sereg létszáma is és nem fognak megállni 50+10-es orifelépítésnél ami a tolik és vari mégnagyobb visszaesését fogja eredményezni (kivétel ez alól az elf beton ori). Szerintem az igazi egyensúly akkor állna vissza, ha lennének toli és vari akciók klánszinten is, ekkor ugyanis átrendeződne a védekező orik éplistája is jelentősen, hisz ha minden ellen védekezni akarnak, akkor szükséges lesz a kisebb sereg tartása az orikban... Várom erre a reakciókat. |
Egy hasznos topic hal befele, pedig kár érte:)
A magam részéről inkább kérdésem lenne: klánszintű vari és toliakciók alatt azt érted, hogy lehessen pl klános gyújtást rendezni az alattomban közeledő orkos szövi ellen, meg viharzani a komplett klánt? Mert ha igen, nekem tetszik, és csakugyan pozitív irányba befolyásolhatja a kláncsatákat. Már csak ha azt vesszük, hogy egy klános éplistát szerezni az ellenségről, akinek némely tagja egyéniben elérhetetlen távolságban is lehet. |
Quote:
|
Quote:
Hozzuk össze a két utat. Járjon a 10% bónusz növelve a klánok harci kedvét, és legyen klánszintű tolizás illetve varizás. Bár gyanítom, mindkettő az elfek elszaporodásának felgyorsulásához fog vezetni, lévén egész jó védelmi bónuszokat kapnak minden téren... |
Quote:
Én örülnék neki ha ki tudnánk találni hasznos rendszert a klánszintű toli-vari akciókra. Pld. Klángömbözés - megmutatná a klánról, hogy - összesen hány heki - összesen mennyi egység van benne - milyen fajok vannak a klánlistában (orinév nélkül) - összesen mennyi az aktuális pénzkészlet Klánéplista - teljes épületlista (összevont!) Az ártó jellegű klánakciókra komolyabb szabályozást kellene kidolgozni. Ezen jelenleg nem gondolkodtam még de az infószerző klánakciók nagyon hasznosak lennének a klántámadások miatt és éppen ezért rákényszerítené a klánokat is, hogy tartsanak nagyobb számú toli és varikészletet. Ha valakinek van jó elmélete a klánszintű ártóakciók bevezetésére azt is támogatnám :) |
Attila a kérdés ismét adott érdemes ezekről a dolgokról beszélni még? A kláncsaták megreformálása igencsak időszerű lenne átkerülhet a téma a megfontolásra érdemes javaslatokhoz?
|
Quote:
ha meg a "klángömbözés" ilyen adatokat megmutatná: "- összesen mennyi egység van benne - milyen fajok vannak a klánlistában (orinév nélkül) - összesen mennyi az aktuális pénzkészlet" akkor így nézne ki egy támadás: 1 a tolis felméri a klánt. 2. építünk annyi templomot, hogy menjen a "klángömb", odaállunk, "klángömbözünk", majd lévén megvan az összes infónk, igény szerint átépülünk és 9 kör után támadunk. presze úgy hogy visszafelé eközben az ellennek ne menjen a "klángömb" ezt gyakorlatilag csak a gazdag klánok klesznek képesek kivitelezni, az átlag nem. |
Quote:
Másrészről a klánok javarészének nincs 1 milla pontos országa, hogy kiépítsen olyan tolist aki mindenkihez befér. Próbálj meg a kisklánok fejével is gondolkodni egyszer. A te módszeredhez kell a sok pénz! Átépíteni a legnagyobbat aztán visszaépíteni az egész klánt csak azért, hogy infót szerezz! Nos pont ezaz amit csak a gazdagok tudnak megtenni. A csóróbbaknak pedig lehetne a klánszintű felmérés és gömb. |
Quote:
nem kell ehez 1 mila pontos ori :) egy 300k-s oriban is bőven elfér a 6000 hektárán 1000 kocsma és 60 k tolival bőven felmérsz 10-15k tolis átlagorikat. és pont ez a bajom az egésszel, sok pénz kell hozzá---> csak a gazdag klánok tudják használni. a csóróbbaknak meg nem marad sem klánszintű felmérés, sem klánszintű gömb, mert értelemszerűen a támadó úgy fog átépülni, hogy a védőnek épp ne menjen egyik sem. onanntól meg csak az van, hogy gazdag klán látott mindent, számolt és úgy ment, miközben közben őt pont nem láthatják. |
Quote:
Egy átlagos klán aki pusztán a maga vagyonkájával rendelkezik és 2 körre van egy másiktól szépen gömböz majd és vagy sikerül vagy nem. Nem fogja átépíteni a legnagyobb országát ha nincs miből és nem kell "ráállnia" senkire,mert 2 körre van tőle 3 klán. Amiről te beszélsz az picit más jellegű játék. Egyébként is a klángömbözést is levédeném természetesen távolság függvényében, magyarul ahhoz, hogy láss oda kell menned és csak utánna barakosítani. Addig meg "malmozhat" a kiszemelt célpontod vagy felkészülhet a jelenlétedre. Felmérheted messziről építhetsz templomot, hogy láss ha közelérsz aztán 9 kör már csak és barakod is lehet csak addig seggbe is rughat valaki. Ha egyszerűen csak elötted van egy klán és be tudtad gömbözni akkor akár 1 perc mulva ütheted. Nem értem sajnos miben lenne ez bárkinek is kárára... Mindenesetre a javaslat elhangzott és ugy látom túl sok ember nem olvasta aki 1A-t játszik így ha csak a Te ellenkezésed marad akkor marad minden a régiben és a gazdag klánok tudnak majd átépülni tolisra felmérni és támadni számok alapján. A többieknek meg marad a fullsereg és az imádkozás. |
bocs de 1000 kocsma építéséhez kell vagy 2-300 millió és nem több.
ha van a klánban törpe akkor meg max 100 millió. ennél egy szövi háborúban a 4-es szinten többet költenek építkezére :) egy háborúhoz meg értelem szerűen pénz kell és senki nem fog a torony bónusz miatt seggbe rúgni azért mert neked mondjuk 15% templomod van míg a másik klánnak 10%, pléne, hogy ő se klángömböt se klán éplistát nem fog tudni csinálni rólad :) amúgy meg tényleg túlzás, hogy van 150 klán, 500 aktív ország, és mi ketten vitázunk itt amikor nem is jáccunk.. :confused: |
Quote:
A témához pedig: 1000 kocsma lehethogy "csak" 300 milla és bele 60K toli? az még 600K. Aztán a visszaépítés megint 300 milla. Nem egy "átlagos" klán költségvetéséhez való játékstílus te is tudod. És az 1000 kocsma asszem nem is lenne elég nagyon sok helyre :( Mindenesetre valóban elkeserítő az a közöny ami a fejlesztés körül jellemző az 1A nál. Van 5-6 emberke aki belebelenézeget de a leginkább az a jellemző, hozzászólás, hogy miért nem jó valami. Az, hogy hogyan lehetne korrigálni, hogy jó legyen azt nem sokan vállaljuk fel :( |
Te rég voltál csóró..:D
60k toli az akár 60K vari átképzése ami 24 mila. egyébként meg kéretik "átlagos klánok"-nak hozzászólni, hogy egy klánháború előkészítésére sok e mondjuk nekik 3-400 mila? |
Quote:
Bar en atlagon feluli vagyok :P |
Quote:
Átlagos klánnak tartom magunkat, és nem, nekünk nem sok 3-400 milla egy klánháború előkészítéséhez:D Én alapvetően a színesebb játék miatt szeretném a klánszintű toli-varizást bevezettetni a játékba. Lehet rosszul képzelem el a dolgot, és semmi gyakorlati haszna nem lenne az egésznek... Amúgy mint átlagos klántag, időnként tényleg kapkodom a fejem, hogy miről is beszéltek ti tulajdonképpen:) |
Quote:
Ahhoz is szóljatok lécci hozzá, hogy melyik oritokból szeditek el majd az átképzéshez szükséges 60K varit! És hogy ha emiatt beártózzák majd esetleg be is verik akkor is megáll e majd a 24millás ár? :) Wand könnyen átad egyikből a másikba, mert van olyan klántag (bocs volt) aki biztonságos helyen volt:) Azért ha neki is 20 körig kellett volna átképeznie,hogy tolizni tudjon sztem átgondolta volna ezt a dolgot. Főleg,hogy egyszer majd vissza is kell képezni. Sztem nem járunk messze az igazságtól, hogy aki a fenti eljárást akarja követni az szépen kimegy a piacra és vesz 60K tolit. Nem képezget 20 körökig nem ad el varit és vesz rajta tolit hanem megveszi a piacon ami kell. Így kivitelezve máris 1 milliárd az előkészület ezen szakasza ami persze lehethogy így sem sok de nem is 300 milla. Egyébként nagyon örülök,hogy végre megszólaltak mások is tegyétek minél többet! |
Quote:
Az 1 mrd-s előkészülettel kapcsolatban annyit azért mondanék, hogy ez forgótőke. Megveszem a 60k tolit, aztán piacra teszem vissza amint nem kell. Az átépítés az amiből nem nyered vissza a befektetést, tehát szerintem azt kéne számolni költségként. |
Quote:
|
bocs, de mis sem voltunk mindig "gazdagok" :D
annnó nem 1x képeztünk át varit tolivá és nem 1x adtunk át piacon varit 1-1 gömb érdekében. nem kell egy oriból, alapban van 10k toli bent az az jelenti még 50 kát kell hozzátenni, azaz egy 5 tagú klánból mondjuk adjon mindenki 5-k varit áés amikro az bejön adjon mindenki 5k tolit mellé. és máris megvan és tényleg nem kerül sokba amúgy én is üdvözlök mindenkit :) és Monro megnyugtatására kéretik válaszolni, hogy sok e nektek egy kláncsatára rákölteni mondjuk 2-3 millárdot ha van épkézláb terv? |
Quote:
|
Quote:
Szerintem akinek 60k tolira van szüksége a felméréshez, az megengedheti magának mind. egy 3 fős kis értéken álló klán ugyanezt simán megteszi 30k tolival ,esetleg kevesebbel, és már lecsökkent az ára:) |
Quote:
|
Quote:
Ezzel kapcsolatban én már korábban pizitívan nyilatkoztam. Én inkább az ártókat szeretném átültetni valahogy a klános gyakorlatba, csak még egyetlen elfogadható ötletem sincs, miképpen működhetne:) Ugyanakkor a közös raki sérthetetlenségét én nem szívesen háborgatnám. |
All times are GMT +1. The time now is 18:26. |