Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   Torlódás. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4932)

Pool 10-26-2015 17:37

Torlódás.

Igaz, hogy még kis létszámot érint, de érdemes lenne vele foglalkozni. Úgyis mire lenne belőle valami, az X hónap (év?).

A torlódás alatt arra gondolok, hogy egyre több az olyan szövetség, ahol egy vagy több tagnak is a csoport első helye kell a továbblépéshez. Mivel ez értelemszerűen csak 1 országnak adott, ezért jelenleg a szövetségek feltolják azt a tagot, akinek szüksége van rá, esetleg alá a többit és várják, hogy leketyegjen. Általában az első hely régi szabisok felett található, így nem mindig normális országfelépítéssel kell oda érni. Azok a szövetségek, ahol vannak olyan tagok általában türelemmel megvárják, míg az előttük lévő ellép.
Persze lehetne erre írni, üssék ki aki bement elsőnek és menjenek a helyére. De aki egy kicsit is átgondolja, azt tudja, nem elég bemenni elsőnek, azt 2 hétig meg is kell tartani állandó jelleggel. Így egyre több szövetség kényszerül várakozásra, csupán a topkör miatt. L-ben, ami egy 4-es szint ez jelenleg 3 szövetséget is érint(ene).

A topic célja, hogy kinek mi a véleménye erről? Kérem, hogy az "én is megcsináltam, csinálja meg más is" (egyébként én is megcsináltam többször is :)) vagy "azért akarsz változást, mert téged is érint" (ami igaz is) hozzászólások illetve a felém érzett ellenszenvet mellőzzétek...

Nekem lenne pár ötletem egyébként:

1. Ne csak szövetségen belül menjen a topkör az első helyen + alatta, hanem ha idegen ország áll alattam vagy én alatta, akkor is. Szal, ha én 10 szemmel első vagyok, a második szintén 10-es, de nincs velem, neki is menjen a köre. Ez akkor lenne érvényben, ha 1. helyre szükséges ország állna elől és így tovább lefelé.

2. B-ben lehetne egy A-hoz hasonló könnyítés a leforduláshoz (fél szemért), viszont ehhez nem kellene a top1 köre, csak az összes többi feltétel.

3. Ez egy olyan Joker gomb lenne. Évente (opcionális) egyszer lehetne úgy is fellépni (lefordulni) egy csoportból, hogy nincs meg a topkör, de a többi feltétel megvan. Ez csak a top1 igényű (de bővíthető) országoknak lenne elérhető. Az évente (vagy akármennyi) időt mindig a lehetőség felhasználásától mérné a játék, nem naptári évről lenne szó. 8.760 kör egy év, szóval már ez sem lenne azért olyan gyakori elhasználás. Ez bármelyik csoportban elhasználható lenne, ahol szükséges a top1 hely a lépéshez.

4. A fellépések topkörének könnyítése (megbeszélés alapján) nem csak top1 igényű országoknak.

Nektek (főleg, akit érint) mi a véleményetek?
Köszönöm!

Tanuló 10-26-2015 18:24

Teljesen igazad van, jó ötlet amit írtál, csak támogatni tudom, esetleg azzal kiegészíteni, hogy ne számítson bele szabis ország a top 1. helybe, hiszen azok általában a meglépett sereg miatt vannak magas pontszámon, és valóban csak irreális építésű országokkal lehet megelőzni őket.

Ati 10-26-2015 18:36

Quote:

Originally Posted by Tanuló (Post 308951)
Teljesen igazad van, jó ötlet amit írtál, csak támogatni tudom, esetleg azzal kiegészíteni, hogy ne számítson bele szabis ország a top 1. helybe, hiszen azok általában a meglépett sereg miatt vannak magas pontszámon, és valóban csak irreális építésű országokkal lehet megelőzni őket.

Az el nem férő lakosság top1 szabadságos ország esetén elhagyja az országot, ezért az általad felvázolt helyzet nem áll fenn huzamosabb ideig, és a szabadságon lévő top1 ország megelőzése ebből adódóan nem kíván speciális felépítésű országot.

Pool 10-26-2015 18:41

Quote:

Originally Posted by Tanuló (Post 308951)

Szerencsére ezeket az országokat meg lehet előzni, az alap probléma nem ezzel van, hanem amit a nyitóban leírtam.

OFF

Látom, Ati észrevetted, hogy nem ugyanaz a két topic, ezért visszamozgattad külön. :)

ON

Bomi 10-26-2015 20:31

Gyanítom ebből nem lesz semmi mivel az egész rendszernek az a lényege, hogy ha már 10x-es előnyre tettél szert akkor nehezebb legyen szintet lépni és több feltételnek kell megfelelj.
Ha Ati ehhez hozzányúlna akkor ez az egész borulna..
Szerintem... Egyébként engem is idegesít ez a várakozás mivel az említett 4. szinten pont érintett vagyok az egyik szövivel ez ügyben, de ettől függetlenül szerintem nem mindennapos hogy ennyire fel torlódnak az első helyre vágyók..
B-ről meg ne beszéljünk, mert ott már alapból nincs játék 80k érték felett tehát 2 hét ide vagy oda szerintem már elhanyagolható..

Pool 10-26-2015 20:50

Quote:

Originally Posted by Bomi (Post 308954)
Gyanítom ebből nem lesz semmi mivel az egész rendszernek az a lényege, hogy ha már 10x-es előnyre tettél szert akkor nehezebb legyen szintet lépni és több feltételnek kell megfelelj.
Ha Ati ehhez hozzányúlna akkor ez az egész borulna..
Szerintem... Egyébként engem is idegesít ez a várakozás mivel az említett 4. szinten pont érintett vagyok az egyik szövivel ez ügyben, de ettől függetlenül szerintem nem mindennapos hogy ennyire fel torlódnak az első helyre vágyók..
B-ről meg ne beszéljünk, mert ott már alapból nincs játék 80k érték felett tehát 2 hét ide vagy oda szerintem már elhanyagolható..

No igen, de ha esetleg várnod kell B-ben 3-4 szövire, akkor máris többszöröződik. Értem én, hogy ne lehessen csak úgy pörögni a szinteken, de azért ami sok, az sok(k). :) Ilyen kis létszám mellett azért jól jönne bármilyen kis segítség is, mint pl. amiket felvetettem, mint lehetőségek.
Pl. az 1. és 2. pont B-re.

Tsobi 10-26-2015 23:33

Úgy gondolom azzal, hogy a veteránok megmaradtak, míg az új játékosok elfogytak, kialakult egy olyan helyzet, amire korábbam senki nem számított.

Sok ötös csoportban már 200 hekin ketyeg a top, a játékoshiány miatt csak a régi ismerősök játszanak bizonyos helyeken, akik nem mellesleg mind sokszemesekké váltak, így már nem is fedezőverseny, hanem türelmi harc alakult ki a magasszemes top helyekért.

Régebben még azt mondtam volna, hogy a párbeszéd felesleges ebben a témában, mára azt mondom a probléma ennél összetettebb.

Nyilván nyitni kéne neki egy külön topicot, már ha nem csak engem zavar a jelen helyzet, lehet majd azt is megteszem. Mindenesetre el lehetne azon gondolkozni, hogy az 1/A csoporthoz hasonlóan ne feltétlenül csoporthoz viszonyított %-ban legyen mérve a teljesítmény, hanem elért hekiben (avagy másban), személyiségek számától függően növelve a követelményeket persze.

Visszatérve a nyitó hsz-re, egyik javallatot sem támogatnám. Szerintem kollektíven kellene a csoportrendszeren változtatni.

Pool 10-27-2015 10:08

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 308956)
Szerintem kollektíven kellene a csoportrendszeren változtatni.

Ez segítené az általam felvetett problémát?
Valami ötlet?

Ati 10-27-2015 10:23

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 308957)
Ez segítené az általam felvetett problémát?
Valami ötlet?

Ha jól értem Tsobi felvetését, akkor arra gondolt, hogy az 1/A-hoz hasonlóan ne az legyen a feltétel, hogy top1, vagy top1%, hanem például az, hogy 900 hektár, amit mindannyian egyszerre teljesíteni tudtok.

Bomi 10-27-2015 11:51

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 308958)
Ha jól értem Tsobi felvetését, akkor arra gondolt, hogy az 1/A-hoz hasonlóan ne az legyen a feltétel, hogy top1, vagy top1%, hanem például az, hogy 900 hektár, amit mindannyian egyszerre teljesíteni tudtok.

Ez elsőre jónak tűnik viszont akkor, hogy lesz kompenzálva az előny amit 10+ szemmel elérnek a játékosok ?
Eddig ugye ha ekkora előnyre tudtak szert tenni (Természetesen kiérdemelten, mert ennyiszer körbe kellet menniük) akkor a nehezítés az volt, hogy X%-ot kell teljesíteni a csoportban vagy top első hely.
Nem tartom ezt rossz ötletnek de akkor mi lesz az ellensúlyozása ?

Ati 10-27-2015 11:57

Quote:

Originally Posted by Bomi (Post 308959)
Ez elsőre jónak tűnik viszont akkor, hogy lesz kompenzálva az előny amit 10+ szemmel elérnek a játékosok ?
Eddig ugye ha ekkora előnyre tudtak szert tenni (Természetesen kiérdemelten, mert ennyiszer körbe kellet menniük) akkor a nehezítés az volt, hogy X%-ot kell teljesíteni a csoportban vagy top első hely.
Nem tartom ezt rossz ötletnek de akkor mi lesz az ellensúlyozása ?

1 személyiséggel 300 hektár, 2 személyiséggel 350 hektár, 3 személyiséggel 400 hektár, ...

Most ez csak példa nyilván, csak mutatom, hogy a minél magasabb helyezésre feljutást ezzel elvileg ki lehetne valóban váltani.

A gyakorlatban azonban ez nem ennyire egyszerű, hiszen lehet, hogy a 900 hektárt egyszerre akár a teljes szövetség is teljesíteni tudja, de ha bevállalsz egy kislátszámú csoportot például, akkor sokkal hamarabb teljesíted a mostani top1 helyezést négyszer, mint amennyi idő a 4 ország 900 hektárra éréséhez szükséges. (Ami esetleg a távolságok miatt elképzelhető, hogy egyáltalán nem is sikerül.)

Pool 10-27-2015 12:24

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 308960)
1 személyiséggel 300 hektár, 2 személyiséggel 350 hektár, 3 személyiséggel 400 hektár, ...

Most ez csak példa nyilván, csak mutatom, hogy a minél magasabb helyezésre feljutást ezzel elvileg ki lehetne valóban váltani.

A gyakorlatban azonban ez nem ennyire egyszerű, hiszen lehet, hogy a 900 hektárt egyszerre akár a teljes szövetség is teljesíteni tudja, de ha bevállalsz egy kislátszámú csoportot például, akkor sokkal hamarabb teljesíted a mostani top1 helyezést négyszer, mint amennyi idő a 4 ország 900 hektárra éréséhez szükséges. (Ami esetleg a távolságok miatt elképzelhető, hogy egyáltalán nem is sikerül.)

Attól függ, hogy 5-ösön vagy 4-esen kell a 900 hektár :)

Pool 10-27-2015 12:25

Amúgy miért lenne szükséges, hogy pl. 1 szemes szövim is 900-on legyen? Az alapprobléma nem erről szól(na).

Ati 10-27-2015 12:31

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 308962)
Amúgy miért lenne szükséges, hogy pl. 1 szemes szövim is 900-on legyen? Az alapprobléma nem erről szól(na).

Az 1 szemesnek csak a saját feltételét kell teljesítenie, ahogy most is, ami adott esetben nem 900 hektár, csak mittudomén 300. Has számok, nem kell velük foglalkozni, csak az elvvel.

Tsobi majd leírja, ha nem is erre gondolt.

Pool 10-27-2015 12:41

Itt nem az a gond, hogy el kell érni a top1-et, mert jelenleg megoldható mindenhol sztem, még ha időbe is kerül. Hanem az, hogy torlódnak idővel a szövetségek 1-2-x tag miatt, aki nem fér oda másik 9+ szemes miatt a top1-re. Így csak állnak, kopik a VIP, unalom, stbstbstb.

Ati 10-27-2015 12:44

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 308964)
Itt nem az a gond, hogy el kell érni a top1-et, mert jelenleg megoldható mindenhol sztem, még ha időbe is kerül. Hanem az, hogy torlódnak idővel a szövetségek 1-2-x tag miatt, aki nem fér oda másik 9+ szemes miatt a top1-re. Így csak állnak, kopik a VIP, unalom, stbstbstb.

Az 1/A-s rendszer szerint nem top1 helyezés kell, hanem például 900 hektár. Ezt el tudja érni egyszerre több ország is, nem csak egyszerre egy, emiatt nincs "torlódás". Sőt, egyszerre akár több különböző szövetség is.

Pool 10-27-2015 12:50

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 308965)
Az 1/A-s rendszer szerint nem top1 helyezés kell, hanem például 900 hektár. Ezt el tudja érni egyszerre több ország is, nem csak egyszerre egy, emiatt nincs "torlódás". Sőt, egyszerre akár több különböző szövetség is.

Egy ilyen könnyítés gondolom "kerülne valamibe"...

Tsobi 10-27-2015 14:00

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 308958)

Pontosan erre gondoltam.

Ezzel nem csak Pool által felvázoltak oldódnának meg, de adna némi játékélményt mindenkinek és elkerülhető lenne a 200 hekis 4-be lépés.

Nem tudom az mennyire valószerű, hogy a sokszemesektől olyan szinten kimagasló legyen az elvárás, ami az aktuális szint maxhekije fölé teszi a követelményeket. Szerintem jó ötlet. :)

Ati 10-27-2015 14:06

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 308967)
Nem tudom az mennyire valószerű, hogy a sokszemesektől olyan szinten kimagasló legyen az elvárás, ami az aktuális szint maxhekije fölé teszi a követelményeket. Szerintem jó ötlet. :)

Ha eddig az első hely volt a szükséges, akkor ne legyen olyan módosítás, amivel akár top30%-on kívül is léphet, mert a csoport nagyrésze a fellépési hektár fölött van. Nem tudok most ilyen csoportról, de az elvi lehetőség megvan rá.

Két problémát látok ezzel.

Az egyik, amit írtam, hogy elképzelhető olyan csoport, ahol teljesíthetetlen egy adott magas hektár elérése. Értsd: hiába támadsz ki 300 körre, és vagy nagyon türelmes, hogy 1 hektáronként összejön majd a szükséges föld, ha a távolság miatt már 0 hektárt hozol. A top1 helyezést minden körülmény mellett el tudod érni, egy adott fix hektárt már nem biztos.

A másik pedig az, hogy nem feltétlenül tartom problémának a 200 hektárról lépést. Ez a fele részletkérdés, mert lehet "kezdő" követelmény a 200 hektár is akár, tehát inkább az első probléma a jelentősebb.

Pool 10-27-2015 15:08

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 308968)
Ha eddig az első hely volt a szükséges, akkor ne legyen olyan módosítás, amivel akár top30%-on kívül is léphet, mert a csoport nagyrésze a fellépési hektár fölött van. Nem tudok most ilyen csoportról, de az elvi lehetőség megvan rá.

Az egyik, amit írtam, hogy elképzelhető olyan csoport, ahol teljesíthetetlen egy adott magas hektár elérése. Értsd: hiába támadsz ki 300 körre, és vagy nagyon türelmes, hogy 1 hektáronként összejön majd a szükséges föld, ha a távolság miatt már 0 hektárt hozol. A top1 helyezést minden körülmény mellett el tudod érni, egy adott fix hektárt már nem biztos.

A másik pedig az, hogy nem feltétlenül tartom problémának a 200 hektárról lépést. Ez a fele részletkérdés, mert lehet "kezdő" követelmény a 200 hektár is akár, tehát inkább az első probléma a jelentősebb.

Ilyen csoport sztem nincs, max anarchban.

Bomi 10-27-2015 16:17

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 308960)

Ok.
Értem.

Tsobi 10-27-2015 16:44

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 308968)

Szerintem sincs ilyen csoport a Hódítóban, normálban, de tegyük fel kialakul a fenti helyzet. Ilyen elvi esetekre be lehetne fűzni pár "HA"-t a kifejtésbe, ahogy A-ban is van (?katt?), hogy HA a változtatás hatása nem a kívánt hatást éri el, akkor életbe lép B verzió. Általánosságban beszélek, konkrétumokat egyelőre mellőzve.

Quote:

Szerintem ez valós probléma.
Tegyük fel én fel szeretnék karolni egy kezdőt, avagy idehozom egy cimborám abban a reményben, hogy gazdagítani fogja a hódtársadalmat s míg nekem a többszemes orimmal magasabbra kell mennem, ami több időt ölelhet fel, addig neki már a kezdetektől pörögnek a topkörei, egy idő után pedig ott áll kukán, hogy miért romlik a morálja, nekem pedig még mindig nem ketyeg a top. Csak egy példa. Nyilván elmagyarázhatom neki. De tegyük fel a kezdőt nem karolja fel senki és megint ott áll morálromlással, vagy fellép és sokkal gyorsabban elmegy a kedve, mikor látja, hogy senki nincs a közelében 4-ben vagy összetalálkozik ott egy sokkal erősebb ellenféllel, aki, lévén ez már egy következő szint, aszerint kezeli. ETC..

Merengő 10-27-2015 17:48

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 308949)
Igaz, hogy még kis létszámot érint, de érdemes lenne vele foglalkozni. Úgyis mire lenne belőle valami, az X hónap (év?).

A torlódás alatt arra gondolok, hogy egyre több az olyan szövetség, ahol egy vagy több tagnak is a csoport első helye kell a továbblépéshez. Mivel ez értelemszerűen csak 1 országnak adott, ezért jelenleg a szövetségek feltolják azt a tagot, akinek szüksége van rá, esetleg alá a többit és várják, hogy leketyegjen. Általában az első hely régi szabisok felett található, így nem mindig normális országfelépítéssel kell oda érni. Azok a szövetségek, ahol vannak olyan tagok általában türelemmel megvárják, míg az előttük lévő ellép.
Persze lehetne erre írni, üssék ki aki bement elsőnek és menjenek a helyére. De aki egy kicsit is átgondolja, azt tudja, nem elég bemenni elsőnek, azt 2 hétig meg is kell tartani állandó jelleggel. Így egyre több szövetség kényszerül várakozásra, csupán a topkör miatt. L-ben, ami egy 4-es szint ez jelenleg 3 szövetséget is érint(ene).

A topic célja, hogy kinek mi a véleménye erről? Kérem, hogy az "én is megcsináltam, csinálja meg más is" (egyébként én is megcsináltam többször is :)) vagy "azért akarsz változást, mert téged is érint" (ami igaz is) hozzászólások illetve a felém érzett ellenszenvet mellőzzétek...

szerintem felesleges bármiféle változtatás. igenis harcoljanak már meg az első helyért, ha meg nem akarnak harcolni, akkor várják ki az idejüket. így sem kellőképpen nehezedik a személyiségek megszerzése.

Pool 10-27-2015 17:53

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 308973)
szerintem felesleges bármiféle változtatás. igenis harcoljanak már meg az első helyért, ha meg nem akarnak harcolni, akkor várják ki az idejüket. így sem kellőképpen nehezedik a személyiségek megszerzése.

Szerintem, ha a 4 legjobb játékos egy szövit alkotna és mondjuk B-ben kiütné egy másik szövi alól a top1 helyet, akkor sem tudna megtartani 2 hétig folyamatosan a top1 igényes tagjának/tagjainak. Természetesen feltételezve azt, hogy a másik szövi ezt nem hagyná szó nélkül.

Szerinted még szükséges a számok megszerzésének nehezítése? :)

Tsobi 10-27-2015 18:27

Ati, érdemes lenne a javallatomnak új topicot nyitni?
Nem akarom Pool-ét offolni (még ha nem támogatom, sem), viszont ha halott a dolog, akkkor nem szánok rá időt.

Ati 10-27-2015 18:40

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 308975)
Ati, érdemes lenne a javallatomnak új topicot nyitni?
Nem akarom Pool-ét offolni (még ha nem támogatom, sem), viszont ha halott a dolog, akkkor nem szánok rá időt.

Ha nem kapcsolódik semmilyen formában ehhez a felvetéshez, vagy a már meglévő másik témához, akkor legyen külön, igen.

Ati 10-27-2015 18:48

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 308971)
Szerintem sincs ilyen csoport a Hódítóban, normálban, de tegyük fel kialakul a fenti helyzet. Ilyen elvi esetekre be lehetne fűzni pár "HA"-t a kifejtésbe, ahogy A-ban is van (?katt?), hogy HA a változtatás hatása nem a kívánt hatást éri el, akkor életbe lép B verzió. Általánosságban beszélek, konkrétumokat egyelőre mellőzve.

Vegyünk egy példát, teljesen has számokkal, bár nyilván valami ilyesmi közelítene a valósághoz:

A top1 helyezés helyett kell 900 hektár.

Jelenleg a top1 helyezést eléri mondjuk 400 hektáron egy kislétszámú csoportban.

Látszik, hogy óriási az a többlet, amit el kell érni. Kitámad 35 körre, oda-vissza 3 nap, mire a sereg megjárja, és hoz 2 hektárt. 500 hektárhoz kell 750 nap. Miközben mindenki szídja őket, hogy miért nem mennek már a francba feljebb, amikor lassan 2 éve a top1-4 helyet birtokolják, és egyre jobban húznak el a többiektől.

Erre a helyzetre mondod, hogy életbe lép egy "b" verzió, ami lenne a mostani, miszerint elegendő az első helyezés.

Tegyük fel, hogy van 2 szövetség, vagy 2 MF ország, akik az első helyért küzdenek. Az egyiknek megvan, mert valakinek elsőnek kell lennie. A másodinak nincs meg, emiatt neki vagy elsőnek kell lennie, vagy 900 hektárt össze kell szednie, ami a top1 ország duplája.

Egyik nap elég nkei a 400 hektár, másik nap már 900 hektár kell.

Ha ennyi személyisége van, akkor talán már értelmezni tudja, hogy mikor miért melyik él... vagy nem.

Ebben a pillanatban nem tetszik a túlzott bonyolítottsága miatt.

Pool 10-27-2015 19:11

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 308977)
Jelenleg a top1 helyezést eléri mondjuk 400 hektáron egy kislétszámú csoportban.

Van jelenleg ilyen csoport?

Ati 10-27-2015 19:25

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 308978)
Van jelenleg ilyen csoport?

26ezer pontos első hely a legalacsonyabb.

none 10-27-2015 23:40

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 308973)

Harcoljanak meg, mint ti teszitek 1/A topon?

Quote:

Vegyünk egy példát, teljesen has számokkal, bár nyilván valami ilyesmi közelítene a valósághoz:

..

Ez a 900 heki ötös szinten lenne? Tehát midnen szinten tényleges max heki körülre képzelnéd el? Vagy valamit rosszul értelmeztem?

Ati 10-27-2015 23:45

Quote:

Originally Posted by none (Post 308980)
Ez a 900 heki ötös szinten lenne? Tehát midnen szinten tényleges max heki körülre képzelnéd el? Vagy valamit rosszul értelmeztem?

Egyelőre sokkal több hátrányát látom, mint előnyét, ezért nem képzelem még sehogy. De ha arról beszélünk, hogy a top1 helyezést kiváltsa egy olyan lehetőség, amit egyszerre akár a fél csoport is el tud érni, akkor mindenképpen egy nagyon magas hektárszámról kell, hogy beszéljünk. Ami rögtön hozza magával az egyáltalán nem tetsző részeket.

none 10-27-2015 23:51

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 308981)
Egyelőre sokkal több hátrányát látom, mint előnyét, ezért nem képzelem még sehogy. De ha arról beszélünk, hogy a top1 helyezést kiváltsa egy olyan lehetőség, amit egyszerre akár a fél csoport is el tud érni, akkor mindenképpen egy nagyon magas hektárszámról kell, hogy beszéljünk. Ami rögtön hozza magával az egyáltalán nem tetsző részeket.

Sima max heki elég nagy könnyítésnek tűnne, ha meg felette van, az nem csak azért rossz, mert sokáig tart felmenni, hanem mert a sokszemesek ütögetnék a kezdőbb orikat, mivel oda csak úgy juthat fel.. nem hiszem, hogy ez pozitívan hatna a kezdőbb játékosokra..

Ati 10-27-2015 23:55

Quote:

Originally Posted by none (Post 308982)
Sima max heki elég nagy könnyítésnek tűnne, ha meg felette van, az nem csak azért rossz, mert sokáig tart felmenni, hanem mert a sokszemesek ütögetnék a kezdőbb orikat, mivel oda csak úgy juthat fel.. nem hiszem, hogy ez pozitívan hatna a kezdőbb játékosokra..

Ez a legnagyobb bajom vele.

A sima maxheki viszont valóban könnyítés sok esetben, mégcsak az első helyre sem kell felmenni hozzá. Ennyi személyiséggel nem hiszem, hogy szükség lenne könnyítésre, szerintem az első hely ilyenkor ténylegesen elvárható.

Az eredeti felvetés sem ilyen jellegű könnyítésről szólt.

Bomi 10-28-2015 08:39

Quote:

Látszik, hogy óriási az a többlet, amit el kell érni. Kitámad 35 körre, oda-vissza 3 nap, mire a sereg megjárja, és hoz 2 hektárt. 500 hektárhoz kell 750 nap. Miközben mindenki szídja őket, hogy miért nem mennek már a francba feljebb, amikor lassan 2 éve a top1-4 helyet birtokolják, és egyre jobban húznak el a többiektől.

Erre a helyzetre mondod, hogy életbe lép egy "b" verzió, ami lenne a mostani, miszerint elegendő az első helyezés.

Tegyük fel, hogy van 2 szövetség, vagy 2 MF ország, akik az első helyért küzdenek. Az egyiknek megvan, mert valakinek elsőnek kell lennie. A másodinak nincs meg, emiatt neki vagy elsőnek kell lennie, vagy 900 hektárt össze kell szednie, ami a top1 ország duplája.

Egyik nap elég nkei a 400 hektár, másik nap már 900 hektár kell.

Ha ennyi személyisége van, akkor talán már értelmezni tudja, hogy mikor miért melyik él... vagy nem.

Ebben a pillanatban nem tetszik a túlzott bonyolítottsága miatt.

Mondjuk ez itt így érdekes lenne, szerintem 2 okból sem annyira jó, először is Valóban ha csak a max hektár kell az adott szinten az roppant egyszerű, ha pedig nézzük mondjuk 5-ös szintet és a 600 hektár helyett 900 kell és mondjuk egy 4 tagú szövin belül mindegyiknek kell a 900 hektár akkor itt is úgy lesz hogy elég ha az egyik eléri és pörög a többinek is vagy pedig mindegyiknek el kell érnie ?
Mert ha mindegyiknek el kell (mondjuk ha nem akkor is) akkor az 4x300 hektár ez plusz 1200 hektár amit a kicsikről fognak levágni akik még nem igen ismerkedtek meg 100%-osan a játékkal egyedül azt látják, hogy van 4 hatalmas ország akik folyamatosan visszaütik őket pár hekivel..
És egyébként azt is gyanítom, hogy ha ez bevezetődne akkor ez nem 2 hét lenne mire eléri egy ilyen szövetség, mivel szerintem még mindíg gyorsabb megvárni hogy átadják a helyet, minthogy 2 hekinként begyűjteni 1200 hektárt... Bár lehet rosszul látom, de ez sem segítené a helyzetet amit Pool ötletelt sőt másokét nehezíteni

Pool 10-28-2015 09:04

Ha a hektárelérés lenne a megoldás, akkor viszont a max heki + fél max heki korlátozást is növelni kellene valamennyire.

Ati 10-28-2015 09:11

Quote:

Originally Posted by Bomi (Post 308984)
egy 4 tagú szövin belül mindegyiknek kell a 900 hektár akkor itt is úgy lesz hogy elég ha az egyik eléri és pörög a többinek is vagy pedig mindegyiknek el kell érnie ?

Akinek el kell érnie, annak el kell érnie. Pont az a lényeg, hogy ezt egyszerre mindenki el tudja érni, akár a csoport fele is, nem csak egyszerre egy ember.

Ettől függetlenül nem tetszik.

Quote:

Originally Posted by Bomi (Post 308984)
Mert ha mindegyiknek el kell (mondjuk ha nem akkor is) akkor az 4x300 hektár ez plusz 1200 hektár amit a kicsikről fognak levágni akik még nem igen ismerkedtek meg 100%-osan a játékkal egyedül azt látják, hogy van 4 hatalmas ország akik folyamatosan visszaütik őket pár hekivel..

Erről beszélek.

Ha viszont elég mondjuk csak 600 hektárig felmenni, akkor előállhat olyan helyzet, hogy adott egy egyszemélyiségű ország 900 hektáron, egy másik 899 hektáron, egy harmadik 898 hektáron, ... egy huszadik 800 hektáron, majd 49 személyiséggel elég az ötvenedik helyig felmenni, mert ott már ketyeg a 600 hektár. A szövetség összes tagjának egyszerre. Ez semmiképpen nem cél.

Itt jön Tsobi ötlete, hogy "HA" feltételek. Ha van az X hektár felett ország, akkor első helyezés kell, ekkor viszont nem tud egyszerre több országnak számolódni. Ha van X hektár felett ország, akkor X+50 hektár, DE ha van X+50 hektár felett is ország, akkor X+100 hektár. Ha nincs e felett, akkor ez ketyeg, DE ha közben valaki más feljut X+100 hektár fölé, akkor .....

Ez sem tetszik, mert ez teljesen követhetetlenné teszi a feljutási feltételeket.

Bomi 10-28-2015 14:45

Eszembe jutott még valami.. Bár ez valószínű mindenki szerint butaság lesz, de azért megosztom ha már ötletelünk..

Mi lenne ha lenne 2db 2. szint ?

Maradna a 2/B az alap ide az tud fellépni akinek nincs A-ban a top30-ban országa, a Másik lenne mondjuk 2/C ide pedig az léphet akinek van a top30%-ban országa a C-be az nem léphet fel akinek nincs A top30-as orija viszont akinek van az eldöntheti, hogy:
1,- Fellép a 2/C csoportba és kivárja a sorát ha top1% vagy első hely kell neki.
2,-Fellép a 2/B csoportban és vállalja, hogy megküzd azért a bizonyos első helyért és akár ki is üthetik onnan.

Igen tudom ez nem kollektíven orvosolná a problémát, de most kivételes szerintem, hogy L-ben is ennyire felsorakoztak ezek az első helyet igénylő országok, leginkább B-ben szokott ez rendszeresen előfordulni.

Kollektíven egyenlőre szerintem a HA követelmény mellett nincs is más variálható ötlet, vagy helyezés vagy hektár alapján lehet csak ezt besorolni. Vagy egy teljesen új funkciót be kell építeni a játékba, hogy valami más cél elérése legyen a követelmény, de szerintem cask ez miatt nincs értelme ilyen szinten belenyúlni a már meglévő dolgokba.

Ati 10-28-2015 16:36

Eddig végig csak feltételezéseken alapult, amit írtam, hogy Tsobi mire gondolhatott. Tsobi, mire gondoltál? Valami ennél egyszerűbbre?

Tsobi 10-30-2015 13:00

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 308988)
Eddig végig csak feltételezéseken alapult, amit írtam, hogy Tsobi mire gondolhatott. Tsobi, mire gondoltál? Valami ennél egyszerűbbre?

Nagy melegében a fixhekis megoldásra gondoltam, amit Te is említettél, ám az a 4 x 10 szemes szöviknél tényleg a kisebbek rovására menne.

De a vonalon mégiscsak tovamenve, miért nem vesszük számításba a csoport mindenkori legnagyobb országát, s számoljuk hozzá képest a fellépési követelményeket?

Első ránézésre kiszámíthatatlan minden esetben, hisz a csoportot kezdve nem feltétlenül vagyunk tisztában a top1 ori felépítésével vagy hekiszámával, de ugyanígy nem vagyunk tisztában a top4 ori hekijével, azaz nem tudjuk meddig fedezhetünk pontosan egy adott csoportban.

1 szem követelmény lenne a top30% heki elérése.
2 szem lenne a top22%, stb.

Minden érték csoportonként változna, de ha beállna a 4x10 szemes szövik esete, akkor sem kellene egymásra várakozni, csak kicsit okoskodni, hogy mindenki ugyanazon hekin legyen, a kicsiknek pedig ugyanígy lenne egy cél, ami 200 heki fölött van.

Ha valaki véletlenül túllépi, akkor csak annak az 1 orinak pörögnek a körei, a többinek csökken. Ha így a top ori hekije nő, akkor mindenki követelménye nőni fog.

Homer 10-30-2015 19:19

Sziasztok!

Néhány észrevétel ezekkel kapcsolatban.

1. 2B - 2C ötlet: akkor lenne egy 2C, ahol mindenki mnt-ben lenne, gyakorlatilag 3. szint után már nem lenne játék, csak ki kellene bekkelni 2k-kört, valaki esetleg felvinné a megszerzett vagyont A-ba (ha épp nincs top 30%-as országa). Ezzel együtt B-ben szintén mnt-s lenne a csoport eleje - nyilván nem ennyire feltűnően, mint most, de idő kérdése, hogy az "új" országok is átvegyék a jelenlegi mnt-s szokásokat. Mindkét megoldásban igyanúgy kell várni egymásra, mivel baráti országokat nem támad senki.

2. Ha tényleg kell az első hely, hogy időben léphess, akkor meg is kell harcolni érte (mnt bontása, az eddigi barátok támadása), és nem a nyugis fedezgetve, kis országokat levadászva, a csoport tetején meg csak gyűjtögetve kivárni a köröket a többi baráti szövetséggel együtt. Ez egy játék, nem vérre megy, nyugodtan meg lehet támadni a másikat, ha már az a legnagyobb problémája valakinek, hogy 10+ személyiség felett miként tudna fordulni ennél is egyszerűbben. Nyilván náluk a játék élvezete már másodlagos.

3. Figyelni kellene az országok mnt listáját, hogy hány szinten keresztül, mekkora köztük lévő érték különbsége. Ha szinteken átívelő, fej-fej mellett haladó, csoport elején található országokról van szó, akkor az mnt bontódna, ezzel persze még ugyanúgy nem támadnák egymást a többszemes barátok. De egy távolbalátásban szerepelhetnének fantomseregek ezektől az országoktól, így fel lehetne kavarni azt az állóvizet, ami szinte minden csoport felső 10-15%-ban kialakult.

4. Jelenlegi lépési követelmények megtartása, de a top körök csökkennek, ha nincs katonai akció huzamosabb ideig.

5. A személyiségekkel járó malusz visszahozása (országonként, szintenként változó értékben: valaki tekit nem tud írni, másnak feleakkora a tolvajlási hatásfok, haderő, stb.), a jelenlegi lépési követelmények megtartása mellett.

A legutóbbi megszínesítené a játékot (az eddigi időszakok mellett), és ha már egymásra is kell várnotok, nehezebb lenne a csoport tetejére kerülni, és ott "várakozni".

All times are GMT +1. The time now is 20:43.