![]() |
Egyedi időszakok.
Gondoltam, nyitok egy ilyet minden felmerülő kérdésnek...
Nekem rögtön lenne is: a következő időszak a Járvány. kérdésem, hogy ezalatt minden ország megkapja a járványt vagy lehet olyan, aki nem? egy ország többször is lehet beteg? gyógyulása megegyezik az eddig ismertével? |
Quote:
Vagyis olyan ország is beteg lehet, aki nem támadott élőhalottat, és őt támadva elkapod a betegséget (ezt többszöri gömbözéssel esetleg ki tudod deríteni a leendő célpontodról). Ilyen most is előfordulhat, nem minden esetben tudod az élőhalottig visszakövetni a támadási láncokat. Valamint ha nem támadsz, akkor is felütheti az országban a fejét a betegség. Nem minden ország lesz beteg, és nem egyszerre indulnak a betegségek. Az egész hónap folyamán véletlenszerűen betegszenek meg országok. Lesz, aki az első nap, de olyan is lesz, aki az utolsó nap. Nem minden ország betegszik meg, a megbetegedések jelentkezése véletlenszerű. Ha egyszer megkaptad a betegséget, akkor hiába ér véget ez az egyedi időszak, a betegség csak a szokásos módon fog meggyógyulni, nem automatikusan az időszak végeztével. |
Ha egyszer már spontán megbetegedett az ország és meggyógyult, akkor lehet-e még egyszer beteg a hónap során magától, vagy nem?
|
Quote:
|
Ez még felmerült belső fórumon, és ide kapcsolódik:
"Hogy spontán ki kapja el, és ki nem, az teljesen véletlenszerű. Nem kell tehát azon taktikázni, hogy ha 20% kocsmám van, akkor biztos kisebb az esély. :)" |
azért kíváncsi vagyok A-ban ez mit fog produkálni nagy hekin.. régen tesztelve lett anarchba és nagy hekin már 1 kör betegségnél is a lakosság duplája "ment el" mint amennyi volt. vagyis 1 kör alatt nullázta a lakosságot.
|
Quote:
Érdemes lesz 1-jére építeni 2-300 kórházat... |
Quote:
|
azt én sem értem, a betegség első köre miért öl meg ennyi lakost?
érdekes lesz, ha vki éjjel kapja el... |
Szk-n/szabin is meg lehet kapni a betegséget? De a többinél is érdekelne, melyik érvényes szabis/szk-s orikra is?
Nagy hekin valóban többszöröse elmehet a lakosságnak egy kör alatt?(sosem volt ilyenhez szerencsém, így nem igazán tudom..) Mert, akkor felmerül a kérdés, hogy a betegség a kvkor hol van sorrendben, előbb elmegy a lakosság és utána gyógyulnék, de mivel leálltak a kórházak, így ezt bukom? |
VÁSÁR HÓNAPJA: Ebben a hónapban a Császár a helyi kis piacok jelentőségét hangsúlyozza. Minden piac épület automatikusan elad egy bányányi termelést minden típusú nyersanyagból (a raktárban lévő áruidból), hosszútávú piaci átlagáron. Ehhez nem használ el piaci belépőt, az aranyat automatikusan megkapod.
Nyersanyag alatt csak fát, követ, agyagot érted, vagy többet is? Az eladott nyersanyag eltűnik a játékból? |
Quote:
Azonosítatlan ország szintén elkaphatja a betegséget, és ha a fejlődése már leállt, akkor ugyanez vonatkozik rá. Fagyasztott ország nem kaphatja el. Quote:
|
Quote:
Az eladott nyersanyag játéktechnikai szempontból eltűnik a játékból. Logikai szempontból a császár várásolja fel ezeket, amiket azután az új országoknak szétoszt, ebben az értelemben nem tűnik el. |
Quote:
nem akarok hulyeséget mondani de ez a szám ugy kb 30 és 50db között van viszont olyan tényleg van hogy több lakos elhalálozásárol kapsz tájékoztatást mint amennyi ténylegesen volt az országban ugyan joco rosszul emlékszik és nem a duplája de halál komolyan van olyan hogy 500k hekin támadod a zombit és van 5,7millio lakosod és az elso körben azt irja ki hogy megalt 6.5 vagy 8 millio lakos olyankor nem megy minuszba és ez a minimum lakosnak beállitott érték marad az oriban és még a korház is leáll de mivel minden egység elmegy amit nem dobnak azonnal piacra igy általában ujraindulnak következő körben ilyenkor erdemes annyit fokozni betegség első köre után hogy a lényeges épuletek müködjenek és ne legyen totális ori-összeomlás :D |
Quote:
A betegségről szóló eseménykor még nem álltak tovább az el nem férők, ezért kaphatsz olyan eseményt, ami magasabb, mint az elférő emberek. Ez a fenti bekezdésben írtak miatt van: mert az adott pillanatban a bevándorlás miatt ténylegesen több ember van az országodban, mint amennyi elfér. Quote:
|
Quote:
pl ez: DÉMONTÁMADÁS? Vagy ennek hatása elmúlík az időszak lejártával? Betegségnél hogy van ez, ha van kórházam, az előbb kifejti a hatását és utána megy el a nép a betegség miatt, vagy fokoznom kell, hogy működjenek a kórházak? |
Quote:
Ha a következő hónapban is ugyanez a hatás érvényesül, akkor sem halmozódik. (Viszont akkor elölről kell kezdeni.) Quote:
|
Lehet csak nekem nem tiszta vagy elsiklottam fölötte, de ezek az időszakok csoportonként érvényesülnek (pl. bő termés az egész csopinak) vagy országonként (nekem lovas+, Pool-nak járvány, Ati-nak bő termés, Pepának pedig ... ) ?
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 20:45. |