Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Szövetségesi oldalak (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=486)

Horváth Ferenc 05-13-2006 18:23

Szövetségesi oldalak

Sziasztok!

Átnyálaztam az eddigi felvetéseket de nem találkoztam még ezzel:

- Régebben volt egy olyan infó a szövetségeseim országáról hogy xy be van lépve/nincs belépve. Nem tudom ezt technikailag hogyan logikázta a rendszer, de úgy tudom nem volt pontos és megbízható (Ati?).
Mi lenne ha csak simán annyit látnék, mikor volt az utolsó akciója? Nem kizárólag támadó akciókra gondolok, hanem bármire (piac, csak nyomott egy tanácsadókat vagy egy főmenüt, bármi aktivitás a játékon belül).

pl: xy utolsó aktivitása xxxx.yy.zz oo:gg

- Macerásnak tartom hogy ha rá akarok nézni egy szövetségesem orijára azt két külön albakban tudom csak megtenni. Lenne -e rá igény, technikailag megoldható -e, hogy egy oldalon lássam a főmenüjét, ill a tanácsadók oldalát (természetesen csak akkor ha ő engedélyezte azt). kb ugyanúgy mint a meggömbözött és felmért orik esetén.

- Ilyen formán feleslegesnek találom a kristálygömbök menüt, hiszen ott van a szövetségesek kristálygömbjei, ahol egyben látom az összeset. Legalábbis nem látom külön értelmét hogy ki melyik gömböt csinálta.

Így elég lenne rákattintanom szövetségesem nevére és már látom is egyben az oriját nem kell még külön nyomkodni és ablakokat váltogatni.

Mi a véleményetek?

Don (aki nem az anarchos és nem az igazi :) )

Ati 05-13-2006 18:43

Quote:

Originally Posted by Horváth Ferenc
- Régebben volt egy olyan infó a szövetségeseim országáról hogy xy be van lépve/nincs belépve. Nem tudom ezt technikailag hogyan logikázta a rendszer, de úgy tudom nem volt pontos és megbízható (Ati?).
Mi lenne ha csak simán annyit látnék, mikor volt az utolsó akciója? Nem kizárólag támadó akciókra gondolok, hanem bármire (piac, csak nyomott egy tanácsadókat vagy egy főmenüt, bármi aktivitás a játékon belül).

pl: xy utolsó aktivitása xxxx.yy.zz oo:gg

Valóban nem volt megbízható az utóbbi időben, mivel a játék optimalizálása közben a felesleges modulok törlésre kerültek, ilyen volt az is, ami ezt pontosan nyilvántartotta. Az, hogy lásd, hogy bent van-e a szövetségesed, hatalmas erőforrásokat igényel, és igazából a mai világban teljesen felesleges, hiszen átnézel egy msn ablakra, és látod, hogy fent van-e, vagy sem.

Ezek mellett többen úgy is vélték, hogy a szövetségeseiknek semmi köze ahhoz, hogy mikor van belépve, így ezt kikapcsolhatóvá kéne tenni, ez megintcsak teljesen felesleges. Úgyhogy ez ki lett véve, annyira mininális haszna lenne, hogy ezért igen sok plusz erőforrást nem fogok rááldozni.

Horváth Ferenc 05-13-2006 19:19

Értem, végülis ha jól működik a szövi valóban ott az msn/mobil stb.

Nem mondtál ellenvéleményt a másik javaslatról, ezek szerint megfontolandó/megbeszélhető? :)

Horváth Ferenc 05-16-2006 11:22

Érdeklődés hiányában:

Ati, légyszi helyezd át ezt a topicot a "helyére".

Csak egy ötelt volt mindegy, további jó játékot mindenkinek! :)

Kisbér 05-16-2006 11:40

Szerintem nem rossz dolog. Csak egy változót kell eltárolni, amit folyamatosan felülír egy következő adat (dátum).
Nem túl bonyolult, és szerintem nem túl erőforrásigényes modul lenne... :D

Ati 05-16-2006 11:44

Quote:

Originally Posted by Kisbér
szerintem nem túl erőforrásigényes modul lenne... :D

Ezzel nem tudok egyetérteni, napi másfélmillió felesleges frissítgetés, amikor egy pillantás az msn ablakodra, és máris tudod, hogy fent van-e a szövetségesed, vagy nincs.

Kisbér 05-16-2006 11:50

Quote:

Originally Posted by Ati
Ezzel nem tudok egyetérteni, napi másfélmillió felesleges frissítgetés, amikor egy pillantás az msn ablakodra, és máris tudod, hogy fent van-e a szövetségesed, vagy nincs.

Akkor mondjuk mi lenne, ha ez választható opció lenne. Nyilván van olyan szitu, mikor egy szövi nem tud msn-t használni.
Nekik jó lenne ez a modul.

De tényleg felesleges... :D

Off: Ati, nem akarsz kiadni egy ilyen statisztikát a hódítóval/queosiaval/cuceritorral kapcsolatban (fajok aránya (mondjuk csoportszinten is), személyiségek aránya, aktív/inaktív országok száma, stb, stb?) Szerintem jó, hasznos és tanulságos lenne!

Horváth Ferenc 05-16-2006 12:23

Őőő,.. itt valami félreértés van, az hogy mikor van bent a szövim valóban erőforrásigényes akárhogy trükközzük az eljárást, leszavazva, nem az a lényeg :)

A másik javaslat:

Hogy egy oldalon lássam a szövijeim oriját, ne 3 menüt még külön amiből a gömböket feleslegnek tartom, hanem egyből a főmenüjét és a tanácsadók oldalát mint a felmért orik esetében is (nyilván ha engedélyezte nekem hogy lássam). Csak kényelmi funkció és minimális erőforrásigény növekedés, ha egyáltalán mérvadó. Ne 2 ablakba kelljen néznem hogy most mit is épít hogyan is áll, mennyi pénze van, katmorál stbstb.

Ati 05-16-2006 12:29

Quote:

egy oldalon lássam a szövijeim oriját, ne 3 menüt még külön amiből a gömböket feleslegnek tartom, hanem egyből a főmenüjét és a tanácsadók oldalát mint a felmért orik esetében is (nyilván ha engedélyezte nekem hogy lássam). Csak kényelmi funkció és minimális erőforrásigény növekedés, ha egyáltalán mérvadó. Ne 2 ablakba kelljen néznem hogy most mit is épít hogyan is áll, mennyi pénze van, katmorál stbstb.

Erre eddig direkt nem mondtam semmit, és most se mondok, lássuk a reakciókat. (Ne arra a felére, amire mondtam, hogy nem lesz mostanság. :))

Horváth Ferenc 05-16-2006 12:36

Ahha. Már azt hittem az is leszavazva, de akkor ezek szerint kicsit rosszul fogalmaztam meg az elejét.

A szavazással talán egyértelműbb a dolog és másik is "számszerű" véleményt tudnak alkotni.

Ati 05-16-2006 12:38

Quote:

Ahha. Már azt hittem az is leszavazva, de akkor ezek szerint kicsit rosszul fogalmaztam meg az elejét.

A szavazással talán egyértelműbb a dolog és másik is "számszerű" véleményt tudnak alkotni.

A szavazás csak "játék", ahogyan anno levlistán is voltak emberek, akik képesek voltak 3-4 e-mail címmel feliratkozni, csak azért, hogy "szavazzanak", úgy ez itt is megoldható, ezért a szavazásban szereplő számok a legkevésbé sem érdekelnek. :) Csakis az érvek és a hozzászólások. :)

Horváth Ferenc 05-16-2006 12:42

Quote:

Originally Posted by Ati
A szavazás csak "játék", ahogyan anno levlistán is voltak emberek, akik képesek voltak 3-4 e-mail címmel feliratkozni, csak azért, hogy "szavazzanak", úgy ez itt is megoldható, ezért a szavazásban szereplő számok a legkevésbé sem érdekelnek. :) Csakis az érvek és a hozzászólások. :)

"Sajnos" én tiszta "játékot" feltételezek mindenkiről, igaz sokszor csalódás a vége :( Persze, jogos, de akkor ha másra nem is a felvetés pontosítására mindenképpen jó lesz, mert úgy látom még mindig a "mikor van belépve a szövim" hangsúlyozódik ki belőle.

Kisbér 05-16-2006 12:48

Jó 5letnek tartom, de csak akkor, ha meg tudnánk oldani azt, hogy a gömbök mellett ott lenne az is, hogy ki csinálta az adott gömböt.

Mert ha ez nincs benne, akkor nem tudom, hogy a szövik közül ki csinálta, és az néha jól jön.

Ez támadáskor, védekezéskor jól tud jönni, hogy 1 oldalon látjuk... Vagy mikor számolom a tolis szövimnek, hogy befér-e az adott illetőhöz, vagy sem :D

aúú 05-16-2006 12:56

Quote:

Jó 5letnek tartom, de csak akkor, ha meg tudnánk oldani azt, hogy a gömbök mellett ott lenne az is, hogy ki csinálta az adott gömböt.

Mert ha ez nincs benne, akkor nem tudom, hogy a szövik közül ki csinálta, és az néha jól jön.

Ez támadáskor, védekezéskor jól tud jönni, hogy 1 oldalon látjuk... Vagy mikor számolom a tolis szövimnek, hogy befér-e az adott illetőhöz, vagy sem

Őőő mikor jön jól, hogy nem tudod, hogy ki csinálta a gömböt? :D

Egyébként én is támogatom, hogy ha szöviben vagy, akkor:
1. Egyből elérhető legyen a szövigömbök rész
2. Egy oldalon látszódjon a főoldala a szövimnek és mondjuk alatta tanácsadók (ugyanazon infókkal mint most), amennyiben engedélyeztem neki, hogy lássa...

Kisbér 05-16-2006 12:59

Quote:

Originally Posted by aúú
Őőő mikor jön jól, hogy nem tudod, hogy ki csinálta a gömböt? :D

Drága CL :D
Pl mikor kicsinálunk egy orit. Folyamatosan minden körben gömbözzük.... A többit a fantáziára bízom :D

Quote:

Originally Posted by aúú
Egyébként én is támogatom, hogy ha szöviben vagy, akkor:
1. Egyből elérhető legyen a szövigömbök rész
2. Egy oldalon látszódjon a főoldala a szövimnek és mondjuk alatta tanácsadók (ugyanazon infókkal mint most), amennyiben engedélyeztem neki, hogy lássa...

Az 1. most is elérhető nem?

aúú 05-16-2006 13:05

Quote:

Drága CL
Pl mikor kicsinálunk egy orit. Folyamatosan minden körben gömbözzük.... A többit a fantáziára bízom

Nekem jó a fantáziám Kisbér barátom, de akkor se tudom elképzelni abban mi a jó, ha NEM tudod ki gömbölte meg az ellent a szöviből...:D

Quote:

Az 1. most is elérhető nem?

Igen, a szövetségesi menüpont alatt, de ugyanakkor van egy kirstálygömbös az események menüpont alatt is, ami tökre felesleges... elég volna csak az egyik akkor ha szöviben vagy és persze ha nagyon hiányzik, akkor oda lehet mellé írni azt is, hogy ki volt a gömb elkövetője...

Kisbér 05-16-2006 14:02

Quote:

Originally Posted by aúú
Nekem jó a fantáziám Kisbér barátom, de akkor se tudom elképzelni abban mi a jó, ha NEM tudod ki gömbölte meg az ellent a szöviből...:D

Mondjuk a szöviből 3-an tudjátok gömbözni az ellenfelet. Folyamatosan gömbözitek, óránként forogva. Ha a szövigömböket nézed, akkor szépen egymás alatt van az illető 3 gömbje. Alatta a dátummal. Jelenleg meg tudom nézni, hogy ki az, aki a legutolsó gömböt csinálta róla, és szólhatok neki, hogy gömbözzön újra. Szóval érted...

Nah, de hogy képzeltétek amúgy? Ha 2-en is legömbözünk egy ellenfelet, akkor mind2-t beteszi a közös gömbök közé ugyanúgy mint most?

aúú 05-17-2006 10:35

Quote:

Mondjuk a szöviből 3-an tudjátok gömbözni az ellenfelet. Folyamatosan gömbözitek, óránként forogva. Ha a szövigömböket nézed, akkor szépen egymás alatt van az illető 3 gömbje. Alatta a dátummal. Jelenleg meg tudom nézni, hogy ki az, aki a legutolsó gömböt csinálta róla, és szólhatok neki, hogy gömbözzön újra. Szóval érted...

Nah, de hogy képzeltétek amúgy? Ha 2-en is legömbözünk egy ellenfelet, akkor mind2-t beteszi a közös gömbök közé ugyanúgy mint most?

Igen, mindkettőt, ugyanúgy mint most szerintem...:)

Kisbér 05-17-2006 12:05

Quote:

Originally Posted by aúú
Igen, mindkettőt, ugyanúgy mint most szerintem...:)

Jó, de továbbra is kérem, hogy akkor a gömb csinálójának a nevét biggyesszük oda :D

solven 05-17-2006 13:11

Quote:

Originally Posted by Ati
Erre eddig direkt nem mondtam semmit, és most se mondok, lássuk a reakciókat. (Ne arra a felére, amire mondtam, hogy nem lesz mostanság. :))

lehet hogy össze kéne állniuk az erős varis oriknak hogy összehozzanak egy "nagy népszámlálást" vagy valami ilyesmit, mert ha Atitól nem kapunk ilyet akkor magunknak kellene összehozni...

csak itt megint az jönne, hogy melyik az az ori amelyik 3x lett megszámolva, és melyik az amilyik egy szer sem, na meg hát egy varis bármilyen erős is mindig lesznek orik, akikhez nem fog belátni (márcsak a távolság miatt sem... ), tehát ehez egy szinten belül is külömböző helyezésű varis orik kellenének, és akkor meg em tudom hogy hogyan egyeztethetnénk az eredményeket az országnevek megemlítése nélkül...

szóval ha nem kapunk ilyen "statisztikát" akkor nem tudom hogy meg
lehetne-e csinálni, mert engem is érdekelne a dolog...

ja, és tudom hogy nem ez a topic témája, úgyhogy bocs hogy ide írom, de itt jött szóba...

wand 05-17-2006 13:35

Quote:

Hogy egy oldalon lássam a szövijeim oriját, ne 3 menüt még külön amiből a gömböket feleslegnek tartom, hanem egyből a főmenüjét és a tanácsadók oldalát mint a felmért orik esetében is (nyilván ha engedélyezte nekem hogy lássam). Csak kényelmi funkció és minimális erőforrásigény növekedés, ha egyáltalán mérvadó. Ne 2 ablakba kelljen néznem hogy most mit is épít hogyan is áll, mennyi pénze van, katmorál stbstb.

jó ötelt, tényleg idegesítő, hogy azért hogy a zsövimet megnézem ide-oda kell kattintgatni, holott tényleg megoldható lenne egy összevont ablakban

lacqa 05-17-2006 14:06

Quote:

Hogy egy oldalon lássam a szövijeim oriját, ne 3 menüt még külön amiből a gömböket feleslegnek tartom, hanem egyből a főmenüjét és a tanácsadók oldalát

valóban jó lenne, így is sok ablak van nyitva, és rengeteget kell kattintgatni ha a "feleslegeseket" bezárod és újra nyitod

Horváth Ferenc 05-17-2006 15:49

Quote:

Originally Posted by solven
lehet hogy össze kéne állniuk az erős varis oriknak hogy összehozzanak egy "nagy népszámlálást" vagy valami ilyesmit, mert ha Atitól nem kapunk ilyet akkor magunknak kellene összehozni...

...

Hogy mimi, milyen népszámlálás, mi van? :)

Horváth Ferenc 05-17-2006 15:55

Quote:

Originally Posted by lacqa
valóban jó lenne, így is sok ablak van nyitva, és rengeteget kell kattintgatni ha a "feleslegeseket" bezárod és újra nyitod

Örülök hogy másik is jó ötletnek tartanák valahol.

A negatívumokat lényegében azon találtam csak, hogy vannak szituációk amikor fontos tudni ki csinálta a gömböt.

Elvileg nem kellene plussz adat hozzá, ha jól vettem ki az eddig is mentve van(?) (úgy lehet most külön-külön megnézni(?))

Ennek megoldására ott lehetne a szövetség gömbjei ugyanúgy, csak a listázásban lehetne különbség, plusz adatként ki lehetne írni hogy kis csinálta éppen az aktuális gömböt(?). Így 4 oldalt lehetne összevonni 2 oldallá (a gömbök és a szövijeid orija), számomra áttekinthetőbb lenne legalábbis.

solven 05-17-2006 21:08

Quote:

Hogy mimi, milyen népszámlálás, mi van? :)

csak valaki megemlítette hogy egyszer lehetne összesíteni hogy milyen fajból és személyiségből mennyi van...

Synkel 05-17-2006 22:04

Hogy egy oldalon lássuk a szövi főmenüjét, és tanácsadóját az nagyon jó ötlet szerintem is. Macerás a mostani képlet:)

A statisztikát viszont vagy megcsinálja Ati, vagy nem. A varis orik által rendezett nagy összesítés szerintem jksz-szabályokba ütközne, lévén infót kiadni más orijáról tilos...

MrG 05-19-2006 08:08

Quote:

Originally Posted by aúú

Ezt én is remek ötletnek tartom, rengeteg felesleges kattintgatástól kímél meg, és egyébként sem szeretek több ablakkal operálni egyszerre, de van hogy muszáj.

Atesz 05-19-2006 08:22

Nekem is tetszik, hogy egy oldalon látszódjon a főoldala a szövimnek és alatta a tanácsadók.
Az is jó és hasznos ötlet, hogy a gömbök alá be legyen írva ki csinálta. Arra is jó, hogy megnézheted a varis aktivitását. Volt olyan szövi is hogy a hadi-varis ori gömbölt és a varis kristálygömb oldala üres volt.

Cuyu 05-19-2006 08:43

Ha már szavaztam,én is reagálok...
Nos, hogy ki csinálta a gömböt,az szerintem is fontos,szerintem oda kellene azt is biggyeszteni.
A főoldalas-tanácsadós dologra annyit,hogy nem lehetne esetleg egymás MELLÉ tenni a 2 oldalt és mind2nek külön gördítősávot tenni???
Mert így szerintem jobb lene,igaz,kicsit nyomottabb,de szerintem ha a 2-t egyszerre tudod nézni az is nagyon sok segítség lenne...

Kisbér 05-19-2006 12:56

Quote:

Originally Posted by Cuyu
Nos, hogy ki csinálta a gömböt,az szerintem is fontos,szerintem oda kellene azt is biggyeszteni.
A főoldalas-tanácsadós dologra annyit,hogy nem lehetne esetleg egymás MELLÉ tenni a 2 oldalt és mind2nek külön gördítősávot tenni???
Mert így szerintem jobb lene,igaz,kicsit nyomottabb,de szerintem ha a 2-t egyszerre tudod nézni az is nagyon sok segítség lenne...

Nem tudom, de szerintem a waposok miatt ez kicsit macerás lenne...

Horváth Ferenc 05-19-2006 12:59

Quote:

Originally Posted by Cuyu

Egymás mellett már túlzsúfoltság lenne szerintem, nem mindenki 1600*1200-ban hódítózik :)

Hogy ki csinálta a gömböt nyilván fontos, erre volt olyan javaslat hogy legyen kiírva a közös gömbök mellé az hogy ki követte el.

De el tudnék még képzleni egy olyat is mások által említett példa okán:
Szövetség Kristálygömbjei:
- gömbjeid
- xy gömbjei
...
- összes kristálygömb

A szövetségeseid orija helyett akkor inkább a gömböket lehetne megbontani, illetve összébb hozni mert jelenleg 3 különböző helyen vannak szétszórva. (vagy vannak átfedések is? nem tudom megnézni mert nem vagyok szöviben jelenleg, ha tévedtem volna javítson ki valaki :( )

Horváth Ferenc 05-19-2006 13:00

Quote:

Nem tudom, de szerintem a waposok miatt ez kicsit macerás lenne...

wap-on nincs is szövetségesek oldal... :) csak a fórumot lehet elérni :(

MrG 05-19-2006 13:19

Quote:

wap-on nincs is szövetségesek oldal... :) csak a fórumot lehet elérni :(

Ez így igaz, ráadásul az sem mindig látszik... (Túl nagy fájl)

Szecsa 05-19-2006 16:54

En is tamogatom, es szivesen latnam, hogy egy oldalon bejonne az adott szovetsegesemrol a tanacsadok es gombje, kenyelem es alkalmakkor szerintem a gyors infoszerzes szempontjabol is. S nem tartom hulyesegnek, hogy a szovetseg kristalygombjei menupontban a gomb melle oda legyen biggyesztve hogy xy csinalta a gombot :)

vonos82 05-19-2006 22:37

Esetleg az éplistával is össze lehetne vonni, mint a VIPes pontlistában, ahol ha rákkattintassz az INFÓ feliratra, kiírja az éplistát, a gömböt és a szövifelmérést is...

Valami ilyesmit lehetne elkövetni arár az eseményekben is, vagy ahogy Ti írtátok, a szövioldalon.

monro 05-24-2006 13:13

"Szövetségi kincstár"

Sziasztok.

Nem a felvetést reagálom le, mert nem igazából érzem át a problémát így nem tudok állást foglalni.

Viszont felvetett bennem egy másik gondolatot amit viszont nap mint nap használna az egész klán és ebből kiindulva tudna piaci manőverekbe kezdeni. Ez pedig egy Szövetségi háború menüponthoz hasonló ablak aminek a neve "Szövetségi kincstár"

Ez minden szövetségesnél látszódna és a klán ÖSSZES PÉNZKÉSZLETÉT mutatná, hogy nem kelljen minden alkalommal 10 ori gömbjén végigmenni és összeadogatni a pénzeket ha kiváncsi vagyok a klánvagyonra.

Apa 05-24-2006 14:28

szerintem jo ötlet, egyszerübb leen, áttekinhetőbb.
mármint az 1 ablakos megoldás.

wand 05-24-2006 17:44

Quote:

Originally Posted by monro
Ez minden szövetségesnél látszódna és a klán ÖSSZES PÉNZKÉSZLETÉT mutatná, hogy nem kelljen minden alkalommal 10 ori gömbjén végigmenni és összeadogatni a pénzeket ha kiváncsi vagyok a klánvagyonra.

jah ez sem lenne rossz.

Rém 05-27-2006 22:03

szerintem egy olyat is lehetne csinálni , hogy mind3 szövimet lássam egyszerre( mind a 3) egymás alatt mint amikor a kristálygömböket nézem ami a közösbe vannak.

Horváth Ferenc 07-05-2006 00:10

Ha már átkerültünk ide, illendő összefoglalva a hozzászólások/felvetések alapján amiket mindenkinek köszönök:

Többség jó ötletnek tartotta, hogy a Szövetségesek menü alatt a szövetségesem nevére kattintva egy oladalon láthassuk a következőket:
- Főmenü
- Tanácsadók
- Segítség a szövetségeseknek
Természetesen csak akkor, ha ő megengedi hogy lássam ezen infókat róla.

Felmerült hogy ezen infóablak legyen elérhető a pontlistából is, egy ugyanolyan "infó" linkkel a szövik neve mellett mint a felmért orik esetében.

Előnyök : Kevesebb ablaknyitogatás/vissza gomb, egyszerűbb, könnyebb áttekinthetőség.
Hátrányok : Eltünik a Kristálygömbök menü ennél a megoldásnál.

Hogy egymás mellé vagy alá pakolva lássam mind a három szövetségesem ezen adatait nem tartom előnyösnek, az már túlzsúfoltság lenne és maradna valahol áttekinthetetlen.

A hátrány kiküszöbölésére, a Kristálygömbök külön a szövetségeseimtől, átkerülhetne más formában a Szövetség kristálygömbjei alá. vannak esetek amikor tényleg fontos hogy ki csinálta az adott gömböt (pl egy szöviben láthatólag csak a tolitól van az összes gömb napok óta akkor ott bizony a vari sumákol és azt nem árt tudnia a többi tagnak).

Formailag a kristálygömbök fölé/alá kerülhetne, hogy ki követte el azt a gömböt. Ily módon, szrintem a gömbök is áttekinthetőbbek lennének abból a szempontból, ha valaki éppen arra kíváncsi ki mennyit gömböz a szöviben.

Felmerült, hogy legyen egy Szövetségesi kincstár az 1/A ban, mert 4 ori pénzkészletét összeadogatni még nem nehéz, de 10 orin végigfutni már nehézkes ha valaki éppen a klánja vagyoni helyzetét igyekszik felmérni.

Kicsit merészebbre venném ezzel kapcsolatban a figurát:
Miért ne lehetne akkor már egy olyan hogy "A Szövetség", egyben látnál egy generált "fantom" orit ami "összeadná" az egész szövetség/klán orijait.

pl:

xy Klán (#) [1/A]

Föld: föld1 + föld2 + ... hektár Katona: katona1 + katona2 + ...
Népesség: ... Védõ: ...
Foglalkoztatottság: ### Támadó: ...
Pénz: arany1 + arany2 + ... Íjász: íjász1 + íjász2 + ...
Étel: ... bála Lovas: lovas1 + lovas2 + ...
Rúna: ... rúna Elit: ...
Morál: ### Varázsló: ...
Katonai morál: ### Tolvaj: ...
Érték: ... Helyezés: ###

Persze erősen vitatható, főleg egyes mezők értelmezhetetlensége miatt :)

All times are GMT +1. The time now is 08:35.