![]() |
Banki kamat növelése
Gondolkoztam rajta erősen, érdemes-e emiatt témát nyitni, de egy próbát megér.
Az utóbbi időben egyre többet olvastam a fél-elf erősítésénél, hogy mennyi értékes terület/épület beáldozása kell azért, ha vki továbbra is biztonsága tudja a pénzét. Nos, ha már más épületek rovására kell bankot építeni, lehetne egy kis változás a kamatban, természetesen plusz irányba. Direkt nem írok %-ot, majd akkor, ha egyáltalán megmarad a téma a megbeszélések között. Kb. ennyi! |
Hát szerintem aki ebből élt eddig, azaz sok bankot tartott, azt most se lehet lelopni.
Aki pedig csak a minimumot tartotta, hogy ne tudják lelopni, most kell tartania max. 5% bankot. Szóval nem hiszem, hogy túl nagy változást jelentene neki, ha mondjuk 20%-al emelkedne a kamat. Aki viszont ebből él, annak igen. |
Quote:
|
Quote:
Egyébként én nem gondoltam ekkora emelésre. |
ki próbáltam 680 hekin,68 bankkal....400 millióból 1 lopásra 1.1 millát a feles:eek:
|
200 hekin az eddigi 10% helyett 35% lopható, 5% banknál.
600 hekin az eddigi 0,1% helyett 4% lopható, 5% banknál. Vagy rosszul számolok? |
Srácok, ezt lehet a feles topicban, itt nem ez lenne a téma.
|
Quote:
Vagyis ha a jelenlegi kamat bevált, emiatt nem változtatnék rajta. |
Quote:
|
Quote:
A sok szemeseket minden további felvehető szem erősíti. Én a megnövekvő bankszám miatti ellensúlyozásként gondoltam ezt, hogy ha már kell tartanom a mostani banknál X-szer többet a fél-elf erősítése miatt, akkor a feláldozandó tanya/barakk/templom/bármi miatt a bankok legalább több pénzt hozzanak. Egyébként ma jutott eszembe, hogy a bank szerepe akár úgy is változhatna, hogy ha már bank, akkor mindenkinek adná a mostani +5% kamatot, a kereskedőnek meg a 10%-ot. Így esetleg? |
Quote:
Amúgy spec nekem nem lenne rossz a bankok kamat növelése, mert 5.-4. szinten egyik szemem többnyire kereskedő, ha játszom ott.. :) De, ha új játékosok jönnek, nekik ez plusz handicap lenne.. |
Ha csak a kereskedők bevétele emelkedik az valamelyest szimpatikusabb. Mf országoknak lenne ideális, mert jobban be tudják védeni magukat és amilyen a feles lett rájuk férne egy kis tápolás. Szerintem jó ötlet.
Agyaltam már azon hogyan kerül pénz a játékba, van ugye az adó bevétel, drágakő eladása, napi bónusz, segély és a kereskedők bankozása. Lehet valamit kihagytam, de más mintha nem juttatna pénzhez, csak piacon ide-oda tologatjuk. Ha minden bank kamatozna, nagyon sok arany kerülne a játékba és mivel a piaci árak és az országokban tárolt pénz korlátok közé van szorítva, nem lenne túl szerencsés. Így is kevesebb a törpe, kevesebben termelnek elég drága a piac pár hónappal ezelőtti árakhoz képest. |
Szerintem eleve a felesek miatti + bankok helyett alapból több kp fog keletkezni a játékban, mint eddig, szóval nem igazán látom értelmét, hogy ez miért is lenne jó, vagy miért lenne rá szükség, és miért épp most. Szerintem is a több személyiségűeknek lenne ez újabb előny, amire szerintem nincs szükség, most az elsődleges cél szerintem épp az 1 szemesek idecsábítása kell, hogy legyen.
|
Jo, akkor maradjunk az eredeti elképzelés fonalán...
Szal, nah akkor már leírtam, egy 10%-os emelést gondoltam. Ez nem olyan egetverő, mert ezek az 50-60 bankok -amiket olvastam itt-ott- 18-21.6 millát hoznának naponta (24 körrel számolva), ami szinte semmi, amikor esetleg 10.000 a kő hetekig. :) Meg nem mindig abból kell kiindulni, hogy aki bankol, az még jobban jár, mert azért a többség nem erre használja. Aki meg bankol, attól el lehet húzni sereggel, védeni nem tudja. |
Quote:
Halott csoportban simán elfér akár 1. szemnek is. |
Quote:
|
Quote:
|
Annyira nem védem az ötletem, de azt nem tartom elég ütős ellenérvnek, hogy a sokszemesek járnak megint jól.
Ennyi erővel Merengőnek van igaza, már két szemmel is jobban jársz, mint eggyel. Tényleg olyan soknak érzitek azt a kis aprót, amint NORMÁL játék mellett hozna a bank? Itt ne az irreális felépítésű országra gondoljatok, mint ahogy termelésnél sem a 4.000 kőbányás törpe a mérvadó. |
Quote:
|
Quote:
Így szívesebben tartanám én is a plusz bankokat. |
De hiszen épp azért lett erősítve az fél-elf, hogy amelyik ország nem akarta, hogy lelopja, az gyengüljön, miért kellene a kényszer bankokat most hirtelen megerősíteni, úgymond extra termelő bónuszt rakni rá?
|
Quote:
|
Quote:
De az már dupla erősítés a célponttal szemben, akinek több bankot kell tartania, így kevesebb marad másra. Épp ezért nem lenne butaság, valamivel legalább kárpótolni azokat a NEM kereskedő személyiségű orikat, akik rá vannak kényszerítve a több bankra. Ha már bank, miért ne adhatna kamatot? Pl. felét, mint kereskedőnek. Kereskedőnek ott a plusz bónusza is, hogy alapból fele pénz lopható csak. |
Quote:
|
Quote:
A kamat lehet 1% is, mindegy, csak valami, ha már tartani kell a sok bankot. A kereskedőnek az 5%on és a fele pénzlopáson kívűli közvetett előnye is megmarad, azaz ugyanannyi lopható x% eléréséhez kevesebb bank kell neki, több marad másra. VAGY, hogy ne legyen %-olás, aki tart 5% bankot, annak a bankok fizetik a katonák zsoldját meg az épületek fenntartását, ha megvan a bankonkénti 150k arany az országban. |
Úgy tudom, a félelf azért lett erősitve, mert eddig semmi esélye nem volt a felsőbb csopikban , kevesen játszottak vele, és mert a többi faj mellett ütőképtelen volt.
Most hogy megtörtént a változtatás, nincs olyan nagy hatása hogy egy félelf mindenkit kenterbe ver. Nem lenne értelme a többi fajt erősiteni, mert azzal a félelf gyengül, és ott lennénk ahol elkezdtük... |
All times are GMT +1. The time now is 21:46. |