Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Belépési probléma (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4800)

Barracuda 10-01-2013 05:24

Belépési probléma

Megpróbáltam belépni az országomba, de a böngészőm nem jelenítette meg a weboldalt.Mit tudnék tenni h be tudjak jelentkezni, vagy, hogy ne tegyék tönkre az országomat?

hatpeti 10-01-2013 05:31

Nekem sem nyitja meg a böngésző ma a hodito lapot.:(

hatpeti 10-01-2013 05:34

Quote:

Originally Posted by Barracuda (Post 305458)
Megpróbáltam belépni az országomba, de a böngészőm nem jelenítette meg a weboldalt.Mit tudnék tenni h be tudjak jelentkezni, vagy, hogy ne tegyék tönkre az országomat?

Én sem. :(

Lacka 10-01-2013 05:48

Quote:

Originally Posted by Barracuda (Post 305458)

Nekem sem. Mivel 3 böngészővel is ugyanez a helyzet, illetve mobilról sem működik a hód, gondolom, központi a hiba, úgyhogy szerintem ne aggódj, nem lesz semmi baja az országodnak.

Barracuda 10-01-2013 06:00

ha ez idő alatt mondjuk betámadják az országomat, akkor csinálnak valamit az adminok, h mondjuk én visszakapjam a pénzemet vagy a földemet?

Lacka 10-01-2013 06:04

Quote:

Originally Posted by Barracuda (Post 305462)
ha ez idő alatt mondjuk betámadják az országomat, akkor csinálnak valamit az adminok, h mondjuk én visszakapjam a pénzemet vagy a földemet?

Továbbra is azt gondolom, hogy valamilyen központi hiba miatt nem tudunk belépni, és ilyenkor senki nem tud megtámadni.
Ha valakinek megy a játék, feltételezem, úgyis jelzi. (Ha netán egy csoportban vagyunk, vígasztaljon a tudat, hogy legalább egy ellenfeled biztosan nem fog megtámadni. :) )

Barracuda 10-01-2013 06:06

Quote:

Originally Posted by Lacka (Post 305463)
Továbbra is azt gondolom, hogy valamilyen központi hiba miatt nem tudunk belépni, és ilyenkor senki nem tud megtámadni.
Ha valakinek megy a játék, feltételezem, úgyis jelzi. (Ha netán egy csoportban vagyunk, vigyasztaljon a tudat, hogy legalább egy ellenfeled biztosan nem fog megtámadni. :) )

de ha például a problem előtt vki elindul és csak mondjuk ebben a körben ér el és beüt mert én nem tudok felkészülni akkor mi van?vagy egyáltalán nem is telnek a körök?

Lacka 10-01-2013 06:09

Quote:

Originally Posted by Barracuda (Post 305464)
de ha például a problem előtt vki elindul és csak mondjuk ebben a körben ér el és beüt mert én nem tudok felkészülni akkor mi van?vagy egyáltalán nem is telnek a körök?

Ezt nem tudom biztosra, azt viszont igen, hogy egy ilyen esetre emlékszem (ha több volt, akkor is :D ), de akkor se ért kár, ezért nem aggódom. Ati majd úgyis jelzi, mi a helyzet. Szeritnem addig menj reggilizni és/vagy kávézni, stb. :)

Barracuda 10-01-2013 06:12

Quote:

Originally Posted by Lacka (Post 305465)
Ezt nem tudom biztosra, azt viszont igen, hogy egy ilyen esetre emlékszem (ha több volt, akkor is :D ), de akkor se ért kár, ezért nem aggódom. Ati majd úgyis jelzi, mi a helyzet. Szeritnem addig menj reggilizni és/vagy kávézni, stb. :)

kösz a segítséget mostmár megnyugodtam :)

kisboszi 10-01-2013 06:39

Quote:

Originally Posted by Barracuda (Post 305466)
kösz a segítséget mostmár megnyugodtam :)

Kicsit hosszúra sikeredik ez a kávézás, és még mindig semmi!:) Legyek nyugodt?:D

Pacsi 10-01-2013 06:48

Én sem tudok belépni hajnaltól, és a szövim sem.... :confused:

LuciFero 10-01-2013 07:12

Quote:

Originally Posted by Barracuda (Post 305464)

Hello, en sem tudok belepni és sejtem, hogy jelenleg senki sem tudja elerni a hodot.
Amit latni lehet, hogy a hod szervere nem valaszol. Ez azt jelenti, hogy nincs korvaltas.
A megoldast (valoszinu egy elozo allapotra való visszaállítást) várjuk Atitól :)

Addig is vegyel ki egy rovidebb (talán hosszabb) szabadságot...

Ati 10-01-2013 08:16

Folyamatban...

Ditke 10-01-2013 08:17

Megnyugtató, hogy nem vagyok egyedül... :)

Ati 10-01-2013 08:44

És most már mindenhol mennie kell. Megy? :)

Pacsi 10-01-2013 08:47

Már megy! Történt valami v. megállt az idő amíg nem tudtunk belépni?

Ati 10-01-2013 08:57

Quote:

Originally Posted by Pacsi (Post 305473)
Már megy! Történt valami v. megállt az idő amíg nem tudtunk belépni?

A Hódító maga nem állt le, csak a kiszolgáló egyik webszerver. A körváltások tehát gond nélkül megtörténtek, de ezidő alatt mások nem tudtak megtámadni, hiszen ők sem érték el a Hódítót.

Toti 10-01-2013 09:01

Gondolom a bukott piacok is kompenzálva lesznek.

Ati 10-01-2013 09:10

Quote:

Originally Posted by Toti (Post 305475)
Gondolom a bukott piacok is kompenzálva lesznek.

A piaccal annyi történt, hogy a mások által máskor 24 óráig elérhető áru most csak 22 óráig volt elérhető. Nem szabad, hogy ezen a 2 órán múljon az áru sorsa. Ha az első 22 órában nem vették meg, akkor gyanítom, hogy az utolsó kettőben sem vették volna meg.

Toti 10-01-2013 09:52

Sztem ez nem igaz. Lehet, hogy nem vették volna meg, de mi történik, ha vki mégis megveszi? Pont velem már történt olyan, hogy 5 perc volt még a piacomból és elfogyott az egész az utolsó 5 percben. Nem tudom, hogy pontosan időben mikor állt le a hód, de ahogy néztem 5:03-kor volt rakimozgás a klánon belül. Tehát azért mert én később akartam kirakni, hogyha esetleg a következő napon, ha mégse vennék meg, úgy jöjjön vissza, hogy ne kelljen felkelnem hamarabb, ezért az utolsó 15 percben történt, nem az én hibámból eredő baj miatt bukok?

Toti 10-01-2013 09:58

és például mi történik, hogyha 27 órára áll le a hód? mivel a körváltások rendben lezajlanak, de ugyebár senki sem tud belépni, ezért senki sem tud vásárolni. Én kirakom az áruim eladható áron, de mivel nincs kereslet, nyilván mert nincs vevő, akkor elbukom mindenem?

Ati 10-01-2013 10:15

Quote:

Originally Posted by Toti (Post 305479)
és például mi történik, hogyha 27 órára áll le a hód? mivel a körváltások rendben lezajlanak, de ugyebár senki sem tud belépni, ezért senki sem tud vásárolni. Én kirakom az áruim eladható áron, de mivel nincs kereslet, nyilván mert nincs vevő, akkor elbukom mindenem?

Nem eladható áron tetted ki az árudat, hanem raktárként használtad a piacot. Nem arra való.

Idézem a piac súgó vonatkozó részét:

"A piac nem raktár. Csak akkor tegyél a piacra árut, ha azt valóban el szeretnéd adni, és csak olyan áron, amennyiért reális kereslet van az adott árura."

vityu 10-01-2013 10:18

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 305480)
Nem eladható áron tetted ki az árudat, hanem raktárként használtad a piacot. Nem arra való.

Idézem a piac súgó vonatkozó részét:

"A piac nem raktár. Csak akkor tegyél a piacra árut, ha azt valóban el szeretnéd adni, és csak olyan áron, amennyiért reális kereslet van az adott árura."

Te is nagyon jól tudod, Ati, hogy ez csak elméletben van így. És bármennyire is hajtogatod a piac nem raktár dolgot, tisztában vagy vele, hogy de igen, AZ. Vagy tenni kell ellene, hogy ne legyen az, vagy el kell fogadni, hogy az.

Ati 10-01-2013 10:25

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 305481)
Te is nagyon jól tudod, Ati, hogy ez csak elméletben van így. És bármennyire is hajtogatod a piac nem raktár dolgot, tisztában vagy vele, hogy de igen, AZ. Vagy tenni kell ellene, hogy ne legyen az, vagy el kell fogadni, hogy az.

Attól, hogy sokan arra használják, az még rendeltetésellenes használat. Meg lehet tenni, de minden esetben benne van a kockázat, hogy azokat az árukat el fogod bukni. Mert nem arra való. Ezen után ha TÉNYLEG elbukod, akkor az teljesen normális.

Merengő 10-01-2013 11:14

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 305482)
Attól, hogy sokan arra használják, az még rendeltetésellenes használat. Meg lehet tenni, de minden esetben benne van a kockázat, hogy azokat az árukat el fogod bukni. Mert nem arra való. Ezen után ha TÉNYLEG elbukod, akkor az teljesen normális.

az egy dolog, hogy benne van a kockázat, hogy elbukjuk más játékosok drágább illetve olcsóbb árujai miatt, de hogy kiraksz full pénzért rúnát drágakövet nyersit teljesen mind1 mit nem veszik meg, mert alád pakolnak, másnap vissza akarod rakni olcsóbban de nem tudsz belépni mert nem elérhető a játék... szerintem ez nem helyénvaló...

Sucó 10-01-2013 11:15

És mi van azzal akinek éppen visszért áruja a piacról, mert nem tudta eladni?
ht nem volt egység meg ment a levesbe.
vagy pont abban a körökben volt tekercskopása amikor nem lehetett elérni a játékot?
gondolom így jártak.
remek hozzáállás!

none 10-01-2013 11:53

Quote:

Originally Posted by Sucó (Post 305484)
És mi van azzal akinek éppen visszért áruja a piacról, mert nem tudta eladni?
ht nem volt egység meg ment a levesbe.
vagy pont abban a körökben volt tekercskopása amikor nem lehetett elérni a játékot?
gondolom így jártak.
remek hozzáállás!

Te mindig abban a körben veszed újra a tekercset, amikor bekopik?
Szerintem kb nincs olyan, aki pont a leállás alatt bukott tekikopás miatt egységet, úgy hogy ha nincs leállás akkor nem bukik..

Ati 10-01-2013 12:02

Quote:

Originally Posted by Sucó (Post 305484)
ht nem volt

A helytartó végig működött. Ha nem működött volna, akkor más lenne az egész helyzet.

vajling 10-01-2013 12:16

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 305486)
A helytartó végig működött. Ha nem működött volna, akkor más lenne az egész helyzet.

És ha valakinek nincs VIP-je az így járt?

LuciFero 10-01-2013 12:26

Azért szerintem ez egyáltalán nem volt fair...Majdnem egesz ejjel fenn voltam, hogy a támadás úgy jöjjön ki ahogy kell és tudjam intézni a hazajövo hekiket és katonákat.

A seregek hazaindulása után eltunt a hod...Mire visszajott, a sereg jó része dezertált, mert pont ezido alatt jöttek haza a piacról, az eladásra, kitett lovak is. Amit ha lett volna hod meg tudtam volna oldani: ismet kitenni a piacra.

Magyarul: általam nem befolyásolható tényezok miatt hátrányba kerültem a többi játékossal szemben...

Ati 10-01-2013 13:29

Akit érint a piaci probléma, az írjon ügyfélszolgálatra. Csak eseménnyel igazolható esetben! Nem igérem, hogy lesz vele bármi, de legyen meg.

Pool 10-01-2013 14:37

Aztán ki hogyan igazolja majd, hogy ő bezzeg be akart lépni intézkedni, csak nem tudott? :D
Akit közben leütöttek, az is reklamálhat majd, hogy nem tudott visszatámadni, kéri vissza a földjét...
én nem tudtam pl kórházat építeni és -5k-ba szaladtam miatta
vannak ilyen vis major dolgok, el kell fogadni :)

LuciFero 10-01-2013 15:01

Ati,

Egyebkent ha mar megtortent, megtudhatnank, hogy mi is tortent? Belso forumon vmi új IP-rol olvastam...

Barracuda 10-01-2013 15:05

látom mindenki letámadta Atit, de gondolom nem tehet a hibáról
de Ati történhet olyan hogy valaki ilyen miatt bukik el vmit, pl én azért mentem volna fel reggel h feltegyek néhány varázslatot és szerezzek pénzt a seregem fizetésére, de hogyha mondjuk lelopják a pénzemet és már nincs elég pénzem h fizessem a sereget akkor a morálom lement volna és simán beütnek mikor megjavul a hóditó, ilyenkor tényleg meg kéne tériteni a kárt
szerencsére nekem pont akkor nem lopták le semmi értékes cuccomat, de lehet h másoknak igen, nekik meg kéne tériteni a kárukat

Ati 10-01-2013 15:06

Quote:

Originally Posted by LuciFero (Post 305493)
Ati,

Egyebkent ha mar megtortent, megtudhatnank, hogy mi is tortent? Belso forumon vmi új IP-rol olvastam...

A fő webszerverben meghalt az egyik winchester, és RAID ide vagy oda, ezt így nem szeretem. Most a másodlagos webszerverre lett terelve minden forgalom, amíg kitaláljuk, hogy ebben magához tud-e térni, vagy winyócsere.

Barracuda 10-01-2013 15:07

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 305490)
Aztán ki hogyan igazolja majd, hogy ő bezzeg be akart lépni intézkedni, csak nem tudott? :D
Akit közben leütöttek, az is reklamálhat majd, hogy nem tudott visszatámadni, kéri vissza a földjét...
én nem tudtam pl kórházat építeni és -5k-ba szaladtam miatta
vannak ilyen vis major dolgok, el kell fogadni :)

ha pl ezen a topicon belül időben leirja a problémáját akkor az szerintem elég jó bizonyiték arra h akart cselekedni ellene

Ati 10-01-2013 15:16

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 305495)
hogy ebben magához tud-e térni, vagy winyócsere.

Magához tudott még térni, visszaépítette magának a teljes RAID-et, de ami egyszer behalt, az be fog újra, úgyhogy hacsak valami miatt nem muszáj, akkor nem tolom vissza rá a forgalmat, ameddig ki nincsenek benne cserélve a winyók.

Ati 10-01-2013 15:20

Quote:

Originally Posted by Barracuda (Post 305494)
látom mindenki letámadta Atit, de gondolom nem tehet a hibáról
de Ati történhet olyan hogy valaki ilyen miatt bukik el vmit, pl én azért mentem volna fel reggel h feltegyek néhány varázslatot és szerezzek pénzt a seregem fizetésére, de hogyha mondjuk lelopják a pénzemet és már nincs elég pénzem h fizessem a sereget akkor a morálom lement volna és simán beütnek mikor megjavul a hóditó, ilyenkor tényleg meg kéne tériteni a kárt
szerencsére nekem pont akkor nem lopták le semmi értékes cuccomat, de lehet h másoknak igen, nekik meg kéne tériteni a kárukat

A lehetőség adott arra, hogy vissza legyen állítva (mindenkinek egységesen) egy korábbi állapot. Mérlegelni kell a lehetőségeket. Egyfelől ez eltart minimum fél napig. Másfelől ugye előző napi mentésről beszélünk. Tehát minimum másfél napot bukik vele mindenki. Szemben azzal, hogy néhány ember, aki mellesleg nem rendeltetésszerűen használta a Hódítót, elbukott néhány piaci tranzakciót. Amit akkor is el fognak bukni, ha egy régi mentés vissza lesz téve, és pont akkor nincsenek gépközelben, amikor újra visszatér az áru.

Ha csak ennyi a történet, akkor a mérleg nyelve itt azért erősen a fele billen, hogy emiatt ne dobjuk ki mindenkinek másfél napi játékát.

Barracuda 10-01-2013 16:00

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 305499)
A lehetőség adott arra, hogy vissza legyen állítva (mindenkinek egységesen) egy korábbi állapot. Mérlegelni kell a lehetőségeket. Egyfelől ez eltart minimum fél napig. Másfelől ugye előző napi mentésről beszélünk. Tehát minimum másfél napot bukik vele mindenki. Szemben azzal, hogy néhány ember, aki mellesleg nem rendeltetésszerűen használta a Hódítót, elbukott néhány piaci tranzakciót. Amit akkor is el fognak bukni, ha egy régi mentés vissza lesz téve, és pont akkor nincsenek gépközelben, amikor újra visszatér az áru.

Ha csak ennyi a történet, akkor a mérleg nyelve itt azért erősen a fele billen, hogy emiatt ne dobjuk ki mindenkinek másfél napi játékát.

de arra nincs lehetőség h mondjuk vki elvesziti a pénzét, akkor csak őneki visszaadod a pénzét (persze az aki elvette a pénzt az megtarthatja)?

Pool 10-01-2013 19:18

Ati, a német hód nem működik
nem akartam semmit, csak benézni, de fehér a lap, sehol semmi

All times are GMT +1. The time now is 16:50.