![]() |
piaci limit
Nos:) miután a drágakő ára meg húszszorozódott, a Q ban (én csak ide látok be, de gondolom más szinteken is) erős infláció indult be.
Jelenleg kb 1 hete a katonapiac nem üzemel, mert egyszerűen az elérhető legmagasabb árnál többet ér egy egység. Tetszőleges egység 50000 arany áron kerül ki, és nagyjaból a piacra érkezésekor el is fogy. Tehát szerintem, épp itt lenne az ideje, h az 50000 -es limitet egy kicsit feljebb emeljék:) ez elvileg ügye a csalások megakadályozására lett kitalálva, de jelen esetben éppen a legálisan játszó embereket szivatja meg a legjobban. |
hát példáúl az anarchban tökéletesen mükszik a katoonapiac (a legmagasabb ár 35000 volt amikor utóljára láttam, az pedig néhány órája volt)
és az infláció se nagyon mükszik mindenhol, mert van csopi, ahol fixen tartja a drágakő a 200-es határt, mégsem vannak maxon a piac árak |
Quote:
nem ragaszkodom hozza h mindenhol legyen emelés, vagy ahhoz sem h fix legyen.. nekem az is jó lenne, ha csak a q ban emelkedne, vagy ha valami algoritmus szerint, ha megközeliti a felő határt egy termék, akkor nőne a határ... ezzel ki lehetne védeni a csalásokat is, és ahol nem éri el a limitet, ott nem okozna változást. Minenesetre a Q ban, meghalt a katonapiac, és ez tény:) |
Quote:
|
Quote:
Egyébként meg tény, h az E ben, régen is probláma volt, h az fontosabb egységek, pl ijjas, elit, nem voltak kaphatóak, mert 50000 ért akármennyit is raktál ki, egyből elfogyott... (mondjuk nem mostanában jártam ott) |
Quote:
|
Quote:
Nehogymá kész katonát kapjanak... :D Teljesen jó, ahogy van most... Ha felemelnénk 75k-ra a limitet (vagy akár 100k-ra is), akkor is ugyanolyan gyorsan elfogyna ezekben a csoportokban a katona.. Hidd el... ! |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Nem arrol van szo h milyen draga, hanem arrol h nem lehet kapni. Es ennel egy fokkal azert jobb lenne, ha lehetne kapni, max nagyon dragan... ami szinten relativ. Jelenleg egy kezdo ori 4 dragakobanyaval kereshet koronkent 50000 aranyat... igy megnezve, azert ez nem olyan hude magas ar... foleg mert barmi mast termel, nem keres ennyit... legalabbis a bevetel/felhasznalt hektar alapjan. |
Quote:
Amúgy arra nem gondolsz, hogy azok, akik most a drága kattincsot meg tudják venni, ha feljebb emeled az árát, akkor is ugyanúgy meg fogják venni ugyanezen emberek, hisz nekik is lehet drágakővel, vagy bankkal pénzt termelni...? |
Quote:
De asszem folosleges tovabb jaratnom a szamat:) ha csak nekem faj h nincs piac a qban, akkor majd megleszek biztosan nelkule... termelni meg termeljen mas:) es pont ezert lenne vonzo ha emelkedne a max ar, mert eddig a katona termelessel lehetett a legnagyobb penzhez jutni... de jelenleg a kezdok nem termelnek a piacra, mert van eleg penzuk a dragakobanyakbol arra, h elinditsak a kepzeseket, tekercset irjanak stb... ha nem lett volna egyertelmu nyilvan nem azert emelkedett az ar, mert hirtelen mindenki gazdag lett a dragakobol, hanem mert akik eddig ra voltak kenyszeritve az eladasra, azok mar nem teszik tobbe... |
Quote:
|
Nálunk kialakult: 30 arany körül van a kavics, a katona ára pedig 6000 (hatezer) arannyal drágább, mint a fegyver, vagy néha a kő.
:D |
Piac: Én beleírnám a súgóba, hogy mit mekkora érték felett
rabolnak el, és minden piacra meghatároznék külön max. értéket. Ahmednél 50.000, Báhiánál 5.000, Juszufnál 2,500 arany. |
Quote:
Quote:
az 50k-s max ár még elmegy (úgy-e az van most is). az 5000-es tekiár meg alacsony. a Q-ban ennél többe kerül a teki, mert senki sem termel. mióta Hódozok, a tegnap láttam először egy 500+-os létszámú csoportban, hogy nincs tolvajlási tekercs. a 2500-as max ár meg túlzás. a törpék általában a nyersanyagból élnek, és 2500-as nyersiárért már nem nagyon éri meg törpézni. főleg, hogy a tekilopások miatt eléggé sebezhetőek. |
Quote:
Remélem sikerült érthetően elmagyarázni |
Quote:
Ha nem akarod hogy ellopják tarts több tolit v bankot. De ebből nekem az jött le, hogy eladsz vmit jó pénzért döl a lé de venni csak olcsón akarsz mert drágán nem bolt neked. Időzitsd az akciódat akkorra mikor olcsó a cucc, ja addigra nincs ott az ellen? Pech. Érdekes itt mindenki biztonsági piacot, biztonságos tekiket stb akar. Arra viszont egyiktek sem gondol miképp lehetne megteremteni magadnak ezeket a feltételeket. Tudsz olcsó fegyit is tartalékolni csak gondolkodni kell hozzá és előre tervezni, sajna ezt is meg kell tanulni:rolleyes: Ingyen még ittsem adnak semmit, max a szövik meg ha lopsz, rabolsz, de akkor is lehet veszteséged. |
Quote:
|
limit
Kicsit visszatérnék a topic eredeti céljához.
Szükséges lenne a limit megemelése.. úgy látom, másutt nem okozott ilyen problémát az infláció, de az 5/Q piacán nagyon érződik. Minden ár többszörösére emelkedett, csak a katona nem tud. 50 ezerért viszont nem éri meg eladni. Egyszerűen túl olcsó.. Általános szabály, hogy minden piacnak - és ez által a piac használóinak is - csak árt, ha felső határt kapnak az árak. Ezt szenvedjük most sokan. Van egyáltalán valami oka ennek a limitnek? Kösz Anti |
Quote:
stb... |
Quote:
Nem látom értelmét a limit megemelésének, az 50ezer arany bármiért is, de nagyon drága. |
Tudom, hogy kis kezdő játékos vagyok, jelenleg, bár a piaci ismereteim nekem is amellett szólnak, hogy nem helyes, ha maximum ár van. A saját csoportomban is azt látom, hogy a katonák közelítenek az 50.000-s ár felé, és már nem lehet olcsóbban kapni őket. Ez pedig lehet nálunk is elhozza azt, hogy egy idő után nem is lehet majd kapni (5/S-ről van szó)
Úgyhogy én egyetértenék valamiféle limitemeléssel, akár dinamikus módon is, az utóbbi-napok hetek átlagának számolásával... |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 01:16. |