![]() |
Ember faji varázslatának lecserélése
Zoli réges-régen indított egy témát "Az emberi faj újjászületése címmel"
http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1962 Az ember jelenleg egy használhatatlan faj, hadilag gyenge, tolis orit lehet belőle tákolni, de akkor nagyon egyszerű szétütni. Egyetlen előnye, hogy nem lehet ártózni. Úgy gondolom, hogy egy "egyszerű" változtatással egy nagyon jó kis fajt lehetne belőle csinálni. Jelenleg ennek a fajnak nincs sem előnye, sem hátránya, amit megtartanék, csak a faji varázslatához nyúlnék: "Amikor a faji varázslat aktív, az ember katonái mágikus erőre tesznek szert, amellyel hozzájárulnak az ország mágikus védelméhez, illetve képesek az információszerzésre más országokról (ártóvarázslatokra nem)." Azaz az országban tartózkodó katonai egységek varázslónak számítanak, amikor a faji vari aktív. Így nem csak az óriás lenne varizásra használható, hanem az ember is, ám egy érdekes taktikai elemmel: ha kitámad a serege, a szövi úgymond "megvakul", és az embert is könnyedén lehet ártóvarázslatokkal támadni. Egy nagyon jó kis hadivari faj lenne belőle, és megmaradnának a jellegzetességei: nincs előnye, hátránya, csak faji varija, és kevés tényleges varázslóval játszik. |
En ezt ugy hasznalnam, hogy tele lenne ijjal, es sosem vinnenk tamadni. Szerintem tul tapos lenne.
|
Quote:
Egyébként miért nem ártózhat? Így inkább tartanék egy hadivari óriást. |
Quote:
18% ház - 12600 ember 20% templom - 28000 vari 10% torony - 5600 íjász 15% tanya 37 % barakk - 15120 lovas 1000 hektáron hadivari ember: 19% ház - 12350ember 10% torony - 5200 íjász 5% templom - 6500 vari 14% tanya 52% barakk - 21840 lovas Ennek a két orinak otthon lévő seregekkel majdnem pont ugyanakkora a mágikus ereje. Ha beíjazod az embert, az nagy marhaság, mert van egy varisod, aki nem tud ártózni, szétgyújtják és még a seregeit sem lehet nyugodt szívvel elhívni, mert meggyengül a variereje. Viszont nagyobbat üt és véd, mint az óriás, és több seregből lehet vinni tőle. |
Quote:
amugy az oke h az oriasba nem raktal kocsmat, de az emberbe kellene nehany |
-Minek bele templom? A vérszomjat majd az otthon maradt íjászok adta varázserő feltolja.
-Az ártózás meg hát igen... szerintem muszáj, hogy tudjon. Különben nem lesz igazi ereje. Főleg a tolvajokkal szemben. |
Ha a bentlevo sereg novelne a vari erot, akkor azt mar olyan elven kellene megoldani, mint a feles fajijanal van, h ertelme is legyen, vagy legalabbis hatarokat huzni neki, mert az azert eleg abszurd lenne, ha az ember ijjakkal varizgatna
|
Rendes varázslókra is szüksége lenne, mert azok pakolgatják a varázslatokat. A magára ható varázslatok sikerességében a katonai egységek nem számítanának bele.
Azért gondoltam úgy, hogy ne tudjon ártózni, nehogy túl legyen erősítve. De azért is van a topic, hogy ötleteljünk, hogyan lehetne ez alapján a koncepció alapján egy használható, megfelelő erősségű faj az emberből. |
Quote:
viszont így nem tűnik versenyképesnek az óriás mellett, gyakorlatilag nem kerülne jobban vissza a játékba szerintem.. szerintem esetleg úgy lenne, értelme, ha a saját magára ható varázslatokat is segítené, mert így jóval kevesebb varit kéne tartania (akár 0 varival is gömbözhetne, varikat pakolhatna), de meglenne az a hátránya, hogy a kevés vari miatt sebezhető, tehát a varivédelembe nem számítanának bele.. |
Quote:
Amúgy egy kérdésem lenne, Te lecserélnéd az óriásod erre? Bár én ilyen óriást sose építenék ki, ettől függetlenül a nyomába se ér az ember. Ha annyira kell a plusz sereg a hadisoknak, akkor túltöltöm az óriást és vihet 50% helyett többet is az ork belőle, a többit a HT rendezi. Viszont az óriással ártózhatok is és lopni se igazán tudják. |
Az, hogy a kérdés egyáltalán felmerül, hogy az embert vagy az óriást válasszuk hadi-varinak, szerintem már félsiker. Ha finomítunk rajta, be tudjuk olyannak lőni, hogy ténylegesen választható alternatíva legyen az ember faj.
|
Nekem egy olyan alapveto kerdesem van, hogy miert akarjuk az embert elvinni a tolvaj iranybol a varazslo iranyba egyaltalan?
Plusz, loptak mar titeket also csoportban emberrel 6 korrol de 1-2 ezer pontrol alulrol? Igy is nagyon idegesito, es igy sem tudsz vele mit csinalni azon kivul, hogy kimesz 10k ponton kivulrol... :D |
ha már mindenképpen visza akarjátok hozni az embert a játékba én 1 olyan erősítést javasolnék, ami minden fajta szövetség hasznára válhat. Tudom ez már nagyon sok ellenálásba ütközött, de milyen lenne ha tudna varázsolni a szövetségeseire egy bizonyos szintig. Én ezzel a bővítéssel elgondolkoznék az ember faj választásán még A-ban is. Akár a faji varázslattal is lehetne kombinálni,h csak ha előtte felteszi + a varik kétszer annyira fáradnak! Rengeteg új taktikai elemet hozna a játékba és nem csak az alsóbb szinteken!
|
Quote:
De ha rárakja a félelfre a mágikus pajzsot, akkor kinek a mágikus védő értéke fog számítani például? Mert ha az emberé, akkor tényleg előjöhet Remi jóslata és beíjjazzák, mint atom, így a többieknek szinte templom sem kell. Nem mondom, hogy rossz ötlet, de elsőre kicsit erősnek tűnik. Remedy: Igen, ez a dolga a tolvajoknak. Lopni. Bármilyen meglepő.:) Viszont az ember nem jó tolisnak(valójában semminek sem jelenleg), esetleg csak nagyon kis hektáron. De még oda is jobb a félelf minden tekintetben. Gondolom ezért keresünk valami alternatív megoldást a faj életben tartásához. |
Quote:
|
Addig támogatom a dolgot, hogy kellene kezdeni valamit az ember fajjal. De.
Aki most választ fajt, az eldönti, hadis, varis, vagy tolis legyen (vagy ezek kombinációi, de maradjunk a tiszta képnél) Varis akar lenni: óriás. Egyértelmű. Esetleg szóba jöhet gnóm, elf is, de óriás verhetetlen. Tolis akar lenni: félelf. Egyértelmű. Vagy ember. Esetleg gnóm, vagy törpe is, de tisztán tolinak félelf marad. Hadis akar lenni: hulla, ork, óriás, gnóm, törpe. Még elf is kap rá bónuszt. Túlteng a direkt hadis fajok aránya. És a potenciális tolvaj ember fajból most legyen hadivari, aki inkább hadi, mint vari (ártó képesség hiányában) Szerintem méginkább toli irányába kellene elvinni az embert, hogy a félelf alternatívája legyen, az elfet meg varisabbra (vari maluszait megszüntetve esetleg), hogy az óriás alternatívája legyen. Aki nem hadi fajt választana, legalább 2-2 fajból választhasson. |
Quote:
az elfet meg nem kéne erősíteni.. így is szinte beüthetetlen Aban, mellé még varikkal is erősíteni erős túlzás lenne.. |
1. Nem csak "A"-ból áll a játék. Egyszer már ki lett herélve az elf, kifejezetten "A"-s szempontok miatt. Erős a védelme, persze. Azért egy valamirevaló ork átüti. A gnóm meg legyújtja. Az elf meg csak nézi. Esetleg ha vissza tudna rengetni...
Az össz országok hány százaléka van "A"-ban? Nem annak kéne mindent alárendelni. 2. Talán több lenne a tolis, varis ország is, ha több erre alkalmas fajból lehetne választani. Nyilván nem a régi sokszemes játékosok választanák, hanem esetleg az újak. Jön most egy új játékos, eldönti, hogy toli lesz. Tegyük fel a csodát, elolvassa a súgó és a kézikönyv ide vonatkozó részét. És mire jut? Hogy a félelf van erre kitalálva, ami az egyik legnehezebben játszható faj. Mit von le? Hogy na toli mégsem leszek. Vagy, ami valószínűbb, hogy nem olvas el semmit, regisztrál egy félelfet, és pár nap után törli, mert szétütik. A következtetés pedig ugyanaz. Egyébként attól mert nem egy kifejezetten toli faj lenne, hanem kettő, mennyiben romlana a játék színvonala? Mi lenne a hátránya? Annyira hiányozna a mostani ember faj? |
Jó ötletnek tartom megvizsgálni, hogy melyik játékstílusra melyik faj alkalmas.
Én így tudnám elképzelni a jövőben: Varis: Ember, óriás Toli: fél-elf, gnóm Termelő: Törpe Védekező (mf): elf Hadi: ork (óriás, gnóm, ember, hulla) Két módosítással: az embernek a nyitóposztban felvetett módosításával, a fél-elf olyan módosításával, hogy át tudjon lopni vagy a könyvtárkulcson, vagy a bankon. Ha a könyvtárkulcson, akkor a gnómoknak muszáj lenne tolvajokat tartaniuk, így tolisabb orinak kéne építeni a gnómokat, plusz a szövik hadiereje gyengülne, mert kevesebb lenne a barakkjuk. Ez a "csomag" segítene a tolis stílus felélesztésén, és az ember fajon is. Plusz a fél-elf kaphatna +20% védőerőt a +10% helyett. |
Quote:
De ez az ember faj témája, úgyhogy ezt ne itt vitassuk meg. Nem lenne több tolis ország, mert nem éri meg tolival lenni.. nem tudsz annyit lopni, hogy bármire elég legyen.. Hátránya lehet, hogy nem lenne.. de ez olyan alibi módosítás lenne, hogy igen mi módosítottunk.. de minek, ha senki nem használja ki? Szerintem, ha hozzá lesz nyúlva úgy legyen, hogy használhatóbb faj legyen belőle.. (Mindemellett lehet belőle jobb tolist faragni, de ne egy félelf2 legyen..) |
Quote:
|
Quote:
|
Még nem sikerült meggyőzni arról, hogy ha eleve kevés a tolvaj beállítottságú ország, akkor miért csináljunk ezek egyikéből (ember) mégis varázslót -- amiből most is van több is.
|
Quote:
összességében 200on lenne használhatóbb a félelf magasabb hekin maradna ugyanaz.. és szerintem itt is csak rövid távon.. ugyanúgy lophat tekit most is orktól vagy törpétől, de ezzel most sem ér sokat.. én pl semmivel nem tartanék tolisabb gnómot, csak nem lenne bent annyi tekim.. Az ember szerintem továbbra sem lenne versenyképes ezután a módosítás után sem. Szerintem a bankok nem 100%-os védelme(a másik topikban leírtak) érdekesebbé tehetné a játékot, és akár azáltal újra játszható fajjá is válhatna az ember(vagy ehhez pluszba még kisebb módosítások után). |
Quote:
Főleg, hogy a varisokkal már nincs így, egyetlen (a gnómmal együtt esetleg kettő) varis faj van. Ha más faj tart varit, megfelelő mennyiségű toli nélkül, azonnal lekapják róla. Az ember az általam javasolt módosításokkal (akár úgy, hogy még ártózni is tud) olyan vari lenne, akiről nem lekaphatóak a varik, nehezen beüthető és erős a variereje. |
Quote:
Az elf ilyen szempontból túlságosan meg lett gyengítve, hogy használható tolis legyen.. pl kb semmit nem tudna reagálni tolisként arra, ha ütik :) |
Quote:
Legközelebb ilyen kérdés esetén fordulj a súgóhoz :p Az elf is remek tolis tudna lenni. Nem kell ahhoz gyújtogatni tudni. Nekem bőven elég ha a tolis szövim összelopkod napi 100 millát, mivel elf, így nem ütik be egykönnyen és hoz éplistákat, szövilistákat, sereginfókat. |
Sziasztok!
Először is , én csak véleményznék, nem több. Anno amikor le lett "butítva" a tükörvarázs én az ezt ellenzőek táborát gyarapítottam. Lévén, hogy volt ember tolvajom érintett voltam a kérdésben. Miután élesítették a változtatást meg is szenvedtem. Pár napig néztem, hogy a bosszúálló varik hogyan pirítják szét a földjeim... no de ez régen volt. Nem mondom, hogy állítsák vissza az eredeti tükörvarázst, mert azt nem sokan támogatnák, hogy minden esetben visszatükrözzön, viszont szegény embernek csak ennyi előnye volt, hogy nem lehetett ártózni. Ha ez a tulajdonsága meglenne, véleményem szerint játszható lenne. PL: 5X túlerő mellett sem lehetne ártózni annyi, hogy ez esetben nem pattanna vissza az ártó. Tudom, tudom... pont azért lett legyengítve, hogy ártózni lehessen... de kérem szépen, a könyvtárkulcson se megy át egy toli sem még ha 100x-os túlerőben van is. Ez az előny sem tűnik túl korrektnek. Vagy ott a törpe kulcsa...a szieszta is felezi a raktárból a zsákmányt, de még nem kevés pluszt is ad mellette. Nem egy csoportot végigjártam törppel anélkül, hogy 1x is feltettem volna a raktárkulcsot, mert semmi értelme nincs. Nah, csak ennyit akartam. Ember reborn! Tanakodjatok, csináljatok belőle újból játszható fajt és nyomban regelek egyet. Előre is köszönöm a munkátokat :) |
Faji varázslatra ötlet, így nyersen :)
Nem kellene változtatni az ember se előny, se hátrány alapján, viszont nem egy, hanem 3 faji varázslata lenne. Tolvajok, varázslók, vagy katonák erősítése, egyszerre egy lehet fent és mondjuk 20%-ot ad az adott terület erejéhez(ha vmelyik körben az egyik már fel lett téve, akkor az nem lenne változtatható). Nyilván úgy kellene belőni a százalékot, hogy önmagában nem érné el a jobb hadis-tolis-varis fajok szintjét viszont ha körönként tudná változtatni a felépítését egész jó hadi-vari vagy vari-toli, esetleg lopásra képes hadis alternatíva lenne. Nem bonyolítana túl sokat a játékon, viszont némi plusz stratégiai alternatíva lenne és illeszkedne az ember "szellemiségéhez". Sorry, ha hülyeség, vagy már volt hasonló javaslat :) |
:rolleyes:
van nekem egy Ember fajom ami tolis. a tukor varázs miat csinaltam anno. igy védeni tudom csak :) anyi lenne részemrol a javaslat: +3% ferohely szintenként... 4+ 3% 3+ 6% 2+ 9% 1+ 12% nem nagy plusz de elgondolkodtatobb (tőlem lehet +5% is de ezt számolyák át a matekosok :P ) lehet lehuzni az otletem -.- |
Úgy akarjuk/kell reformálni az embert, hogy nem előnyt-hátrányt adunk neki, mivel ez az a faj amihez az összes többit viszonyítjuk.
Ezért szeretnék páran megbuherálni a fajivarázslatát. Ami szerintem jó ötlet, de csak akkor ha megéri őt választani. Viszont a javaslat jelen formájában eddig sem varázslónak, sem hadinak, sem hadivarinak nem éri meg választani, szvsz. |
Quote:
A százalékokat csak véletlenszerűen mondtam, lehet finomítani rajtuk.. |
Mivel a legnagyobb ellenérzés azzal szemben van, hogy egy jelenleg tolis fajból varis lenne, ezért kicsit átalakítom a javaslatom:
Ha aktív az ember faji varázslata, akkor minden katonai egység beszámít a varázslatok elleni védelembe, illetve az információszerző varázslatokba. Így a tolikért is járna a plusz varázserő, szóval szabadon eldönthető lenne hogy varis-tolis, vagy hadivari akar valaki lenni vele. |
:confused:
Lehet butasagot irok. De nem ugy kene alakitani az embert (mivel elvileg tolis) hogy kenyszerbol muszaj legyen ellene egy varisnak lenni ami oltja. igy en azt javaslom a jelenlegi agyonorkozott szintekhez hogy az embernek valami katonai vedetseg is legyen hogy a tolija ervenyesulni tudjanak es varissal lehessen utni. nemtom ertheto e mire akarok kilyukadni :confused: mertha elszaporodik az ember faj akkor a varis is es igy kicsit helyre alna a rend is talan. vagy nemojo? :S |
Quote:
Az a tolvaj faj ami hadilag védett, az a gnóm, illetve az elf. Habár egyik sem igazi tolvaj, de felsőbb szinteken már csak ezek életképesek jelenleg. Csempe: Az utolsó javaslatmódosítás nagyon tetszik. Főleg azért mert így alsóbb szinteken legalább ideig-óráig élhetne MF-ként. (Mivel ugye jelenleg rá van utalva egy varisra, tekintve, hogy gömbölni sem tud. Így viszont legalább infóhoz jutna.) |
Az ember a világ legszokványosabb faja.
Előnyök: nincs Hátrányok: nincs Ezeket figyelembe véve erre jutottam: Tükörvarázs: A varázslat időtartama alatt minden ártó varázslatot visszatükröz*. Mivel a varázslat burokként védi az országot, így nehezebb bejutni is oda. A varázslat hatása alatt minden, az ember ellen irányuló katonai akció 30%-kal kisebb hatásfokú. Összegezve: -5x varival sem lehet ártózni (esetleg annyi, hogy ekkora túlerőnél az ártó továbra sem árt az embernek, viszont nem nem pattan vissza a varira.) -30% földszerzés (pl 100 heki helyett 70 stb...), pusztítás, fosztás, mészárlás Így megmaradna mindenből a 30% teki, maradhat a kontroll faj továbbra is. A varikat megfogná pajzs, így tarthatna kevesebb varit és valamivel több tolvajt meg íjat. A hadik ugyan olyan könnyen beférének viszont nem 10 hanem 20 mészár kellene, hogy szétpirítsák, ami valamivel több, mint ami jelenleg szükséges hozzá. Egy feles meg ugyan úgy képes átlopni mint ezidáig, tehát az sem csorbul vele szemben. Nem lenne agyontápolt viszont köpcösebb igen. Nem hadivari, nem varitoli lenne, hanem simám maradna tolis. Nem kell túlbonyolítani. * Ez volt az eredeti tükörvarázs. |
off: Egyéb vélemény? Vagy maradjon minden a régiben?
|
En varis iranyba tolnam inkabb az embert, mert hat az en jatek stilusommal nem kompatibilis sehogy se tolinak :)))
Nalam jobban bejott az h tobb faji varija legyen, vagy 1 de akkor az vari teren izmositsa |
Quote:
|
Quote:
Egy tolis faj van. A félelf. Az ember semmilyen bónuszt nem kap tolvajlásra. A varivédelme miatt persze tolist a legérdemesebb csinálni belőle, de annak is gyenge. Ezért azt céloztam meg a legutóbbi javaslatommal, hogy legyen belőle egy olyan faj, amit lehet használni akár varisnak, akár tolisnak, akár hadisnak. Egy sok kreativitást és alkalmazkodás-készséget igénylő, erős, használható, formálható faj lenne belőle. |
All times are GMT +1. The time now is 02:12. |