![]() |
Szabadság
Régóta jelenség a sok szabis, régóta agyalok rajta, hogy mi lenne a leghumánusabb megoldás...
Szerintem az 1/A-ban a klánszabi teljesen jól működik: meg kell érte "dolgozni", és utána lehet élvezni a pihenést. Valami hasonlóra gondoltam a normál szabi esetén is. Ha sokat játszol, akkor mehess akár sok időre is szabira, ha viszont évente 2 kört játszol, akkor az év maradék részében lehetőleg ne szabizz. Ki mit szólna egy olyanhoz, hogy csak annyi időre lehetne elmenni szabira, amennyi időt már játszott az adott ország? Ha játszottál 1000 kört, akkor lehet 1000 kör szabid, utána automatikusan lejár. Szívem szerint ezt egy kicsit megspékelném azzal, hogy ez az adott csoportra vonatkozzon. Ne mehess a B-ben 2 évre szabira csak azért, mert az 5. szinten 100 hekin 2 évig tekercset írtál. A fagyasztást esetleg kiterjesztve bármelyik országra, nemcsak arra, ami épp útban van a szintlépés miatt, ezzel megoldható az is, hogy 1-1 országodat hosszabb időre kivond a forgalomból. És ha valakinek még ez sem elég, akkor opcionálisan beállítható, hogy tovább is szabin maradhass, de az eméssze a VIP köreidet szabi alatt is. Így azért meggondolja talán mindenki, hogy akar-e túl sokáig szabizni -- ugyanakkor ha valami miatt tényleg muszáj, akkor adott a lehetőség. (Anarchot most hagyjuk a korlátozott járékidő miatt. Az egy kicsit más tészta.) |
ha ez a fagyasztásod dolog ugyan úgy működne mint a mostani szabadság akkor nekem nincs semmilyen ellenvetésem. sőt támogatnám, nem magam miatt csak annyian panaszkodnak a sok szabis miatt a pontlistában.. ezzel megoldódna. bár az első megoldást nem igazán tudom elképzelni, hogy akkor most minden szabis akik lehet nem is tudnák ezt a szabályváltoztatást, előkerülne szabiról!? fél év múlva meg belépne és azt látná, hogy semmi sem maradt az országából. vagy a mostani régebb óta szabin lévő országokat az első belépésig automatikusan fagyasztanád?
|
Kis adalék statisztika: jelenleg a szabisok 57%-a van régebbóta szabin, mint amennyit az adott csoportban játszott. (Anarchon kívül.)
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
viszont lassan engem is érinteni fog, főleg ha a munkahely váltás összejön, akkor valszeg a hódos pályafutásom véget fog érni :) akkor viszont cumi lesz |
Quote:
A leghumánusabb és felhasználó szemszögből nézve legegyszerűbb megoldás az eddig felvetettek közül szerintem továbbra is az lenne, ha a szabisok, vagy akár a szabisok fent írt 57%-a kikerülne a pontlistából, akkor is ha vipes. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Mindegy, most ilyen apró részletekbe még ne menjünk bele. Ez az álláspont is jegyezve, nézzük a többieket. |
Quote:
Oké, akkor ne beszéljünk részletekről. |
Quote:
Gondolok itt most a fent már említett esetre, hogy a sokszemélyiségűek nehogy lépni tudjanak. De ennél sokkal jellemzőbb: visszajövök szabiról, ütök gyorsan valakit, aztán el szabira amint lehet. Ezt szokták néhányan talán mocsári szörnynek hívni? Fene tudja, ezekről a szlengekről mindig utólag értesülök. :D Félreértés ne essék, nem cél, hogy ne lehessen gyorsan szabira menni, ezért ehhez nem nyúlnék. De lehetőleg ne ebből álljon a játék... |
Az nem lenne megoldás, hogy x kör szabi (mondjuk 4-500 vagy a csoportban eltöltött körmennyiség) után mélyszabira kerülne az ország azaz kiesne a pontlistából, mint A-ban az szk-s orik?
Esetleg a mélyszabiról visszatérőknek 24 kör védelem, hogy a környék fel tudjon készülni? |
Quote:
Kieg: Azzal az elvvel nyúlnék hozzá, hogy ha már hozzányúlok, akkor legyen rendesen megcsinálva. Ebbe tartozna az is, hogy a JÁTÉKRA legyenek ösztönözve az emberek, ne a szabira. A 3 év szabi utáni visszatérések nem szoktak túl hosszúéletűek lenni, mert a megváltozott csoportkörülmények miatt az akkori ország eleve átalakításra szorul. |
Quote:
|
Quote:
A pontlistából kiesést tényleg jó lenne valahogy megoldani. Az a baj, hogy a te verzióddal visszajön idővel szabiról az ország előbb-utóbb és akkor szabad préda lesz. Bárki kerülhet olyan élethelyzetbe (munka-betegség-nyomor), amikor belátható időn belül nem tud játszani akár évekig is. Kár lenne semmissé tenni az előtte befektetett energiát. Valahogy meg kell akadályozni, hogy hosszú távon szabis legyen egy ori a pontlistában.. |
Quote:
Quote:
|
Quote:
sok évi munka van az országokban. ha egyszer netalán nincs annyi idejük játszani és szabizni akarnak a 4ből mondjuk 3al akkor csak egyet tudnak hosszabb távon fagyasztani a másik 2őt meg üsse aki éri? szerintem ez úgy lene helyes, hogy ezt az 1 országra való korlátozást egy kicsit kibővítenénk. én pl a 4 normális orimból 2 törölnék ha ezt bevezetődne mert időm nincs vinni őket de azt meg nem hagynám, hogy végigverje a csoport. és azért egy 4 szemes orit törölni nem éppen jó mulatság. viszont később szeretnék velük még játszani szóval nem azért vannak szabin mert abbahagytam a játékot..:) |
Nekem is az a legnagyobb bajom, hogy így törölnöm kéne legalább két olyan országot, amikhez azért viszonylag szép emlékek fűznek és ki tudja alapon évről évre azonosítgatom őket, még akkor is, ha aktuálisan nem játszom velük (És tudtommal egyik sincs olyan hű de magason a topban.).
Persze tudom, hogy a sok szabis problémát okoz... tényleg nem lehetne a fagyasztást több országra kiterjeszteni? Nem vagyok egészen tisztában azzal se hogy működik pontosan (majd utánaolvasok.), de azt tudom, hogy ezek az országok nincsenek "útban". A legutolsó országom még be is áldoznám, de most épp azzal játszanék, ha lenne kivel.:p:D |
Elméleti ellenállásba nem ütközik részemről, hogy több országot is félre lehessen állítani, ez azonban ebben az esetben nem normál szabadságként működne, amiről pillanatok alatt vissza tudsz jönni, és amire pillanatok alatt ismét el tudsz tűnni. Ez egy megfontolt, hosszútávú terv legyen, hogy most egy fél évig nem érek rá, de utána folytatni akarom. Nem kell persze előre megmondani, hogy mikor fogsz újra ráérni, hiszen azt nem tudhatod.
|
Nekem tetszik.
|
Ezzel azt hiszem, hogy Princ felvetése is le van fedve. Ugye?
|
Quote:
|
lehetne egy minimum fagyasztási idő és a visszajövetel se rögtön lehessen. úgy azért elég meggondolandó a fagyasztás.
|
En azert megkerdeznem, hogy mi a javaslat celja? Ami negativumot latok benne, hogy jelentosen csokkenni fog a csoportletszam, ezaltal szukulni fog a top. Mi a pozitivum?
|
Quote:
nem fog V ben 190 hektáron menni top. én kb ezekre gondolok |
Én támogatom a javaslatot abban az esetben, hogy ha nem kéne a nem aktív orijaimat törölni vagy anarchba pakolni.
Mert momentán ha nem játszom az 1A-s orin kívül a többivel, kedv, idő, motiváció hiányában, attól még szeretem azokat az országokat. Annak se örülnék, hogy azokra azért fizessem a vipet, hogy csak meglegyenek. Ha a fagyis opció játszható, hogy eltűnik, és ha vissza akarok jönni vele játszani, az időbe teljen. Elfogadom, azt támogatom. (Tehát Princ-es javaslatot.) Szeretem azokat az orikat amik szabin vannak normálban, és egyszer szeretnék velük játszani, de erre külön VIP-et nem szeretnék áldozni, mert az nem éri meg. (Ez egy teljesen szubjektív vélemény volt.) |
Quote:
Nem rossz ötlet, de nekem vannak olyan ismerőseim, akik egy gyerekszületés, külföldi munka stb miatt vannak hosszabb ideje szabin. Nem lenne velük szemben etikus, hogy csak azért elkezdjenek játszani, mert muszáj... Lehet 2 év múlva tolna újra... |
Mondok egy peldat. Fellepek 2/B-be. Hirtelen gond akad, nem tud a szovetseg ket hetig jatszani. A szinten nincs meg korom, vagy max 20-30. Akkor ne mehessek szabadsagra, vagy keruljon vip korbe? Vagy egy szovinknek gondja akadt, de akarunk ra varni 1000 kort B-ben. 3-an nem szivesen jatszanank, szabin nem is varhatunk ra emiatt?
|
Quote:
Tudom, hogy elég radikális változás, mert mindenki megszokta, hogy akár az idő 90%-ában is szabin lehet lenni, heti 1 perces belépésekkel. De ez nem hiszem, hogy összességében jót tesz bármelyik csoportnak is. |
Quote:
Valamint egy globalis eszrevetel: szamomra nem tunik jo dolognak, ha barkit is kenyszeriteni kell a jatekra, en nem erzem, hogy ebbol barmi jo sulne ki. Ha valaki akar, es jol erzi magat, ugyis megtalalja a modjat, hogy jatsszon, de ha nem akar, eroltetve sem fog. |
Quote:
pl én sem tudok most játszani, de elképzelhető, hogy a jövőben igen.. A másik, hogy lehessen több orit fagyasztani és csak lassabban, hosszabb idő után visszahozni, az elfogadható, sőt szerintem jobban megfelel a célnak, mint az eredeti ötlet.. |
ATI azért jó látni hogy vagy olyan kreatív mint az NGM elnöke....
Tehát összegezve tömören Szabizhatsz ha tejelsz vegyél VIP et..ha nem tejelsz akkor viszik az orid....:mad: |
Szerintem borzalmas ötlet, hogy annyi körre mehess el szabira, ahány kört a csoportban töltöttél.
Remy már írta: tegyük fel évek óta játszom, fellépünk B-be, és valami történik, ami miatt nem tudok játszani 1-2 hónapot. Akkor pár nap múlva letelik a szabim és szétverik az orim? Ami tetszik az az, hogy több orit is fagyaszthassak, és akkor az ilyen esetekre megmaradna a fagyasztás, egyébként pedig a szabi max ideje 500 kör, vagy hasonló, utána pedig automatikusan fagyasztásra kerül az ori, és akkor nem zavarnak a pontlistában. |
Quote:
|
jaja, ne legyen ez is pénzsajtolós játék
nem elég, hogy emiatt lett gépem és netem 8 éve? :D |
Van-e valaki olyan, aki a következő, teszemazt 3 évből nem akar másfél évnél többet szabin lenni?
|
Quote:
|
Quote:
Ha a szabi intézménye a játék kezdete óta nem létezne, akkor fogadok, hogy a fenti esetek minimum felében, de inkább többen mégiscsak meg lehetne oldani, hogy ne szabad prédák legyenek az országok olyankor se, amikor valakinek nincs sok ideje foglalkozni vele. |
Lehet...
Amúgy meg sztem jó így, ahogy most van...:) Hagy döntsem már én el, mikor mennyit akarok szabizni, ne legyek rákényszerítve a játékra, mikor épp nincs rá időm... |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 00:34. |