Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   A saját piac értékesebbé tétele (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4628)

Odin 10-12-2011 10:47

A saját piac értékesebbé tétele

Feldobok egy témát a saját piacról, mivel sztem a funkcióját nem tölti be, azokat más épületekkel is simán lehet hozni. Szóval lehetne egy olyan előnye, hogy ahány százalékon áll, annyi %-al olcsóbban tudnál vásárolni a piacon, vagy egy bizonyos % elérése után egyel több belépést kapnál. ?

Ati 10-12-2011 10:49

"A piacnak a foglalkoztatottságban van nagy szerepe, mivel minden más épületnél több embert foglalkoztat: szám szerint 50-et. A többi épület csak 15-öt, valamint a házak egyet sem."

Ennyi a piac épület funkciója, nem több.

Merengő 10-12-2011 11:00

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 293289)
"A piacnak a foglalkoztatottságban van nagy szerepe, mivel minden más épületnél több embert foglalkoztat: szám szerint 50-et. A többi épület csak 15-öt, valamint a házak egyet sem."

szerintem ezt ő is tudja, csak ö9tletként felhozta, mi lenne ha több funkciója lenne :)

vityu 10-12-2011 16:20

Quote:

Originally Posted by Odin (Post 293288)
Feldobok egy témát a saját piacról, mivel sztem a funkcióját nem tölti be, azokat más épületekkel is simán lehet hozni. Szóval lehetne egy olyan előnye, hogy ahány százalékon áll, annyi %-al olcsóbban tudnál vásárolni a piacon

Ez de kemény lenne. Felhúznánk A-ban gyorsan vagy 50% piacot egy olyan országba, amit nem nagyon lehet megközelíteni, és az összes befolyó pénzt ő pakolná el tartalékba. Azt hiszem, hogy így is a kisebb országok vannak hátrányban a tartalékképzés terén. Ne fokozzuk.

Remedy 10-13-2011 09:47

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 293296)
Ez de kemény lenne. Felhúznánk A-ban gyorsan vagy 50% piacot egy olyan országba, amit nem nagyon lehet megközelíteni, és az összes befolyó pénzt ő pakolná el tartalékba. Azt hiszem, hogy így is a kisebb országok vannak hátrányban a tartalékképzés terén. Ne fokozzuk.

Az nemleges irany jo, az erv es a pelda rossz. En inkabb bevennek egy x hektaros orszagot x piaccal (leverik, hat leverik) , es mindent ingyen venne. Nesze neked nagy orszagok elonye, ez 1 hektaron is mukodne... :P

Odin 10-13-2011 11:25

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 293289)

Tudom, de ahogy írtam ezt más épületekkel is simán lehet hozni.
Pl: ha kevés a foglalkoztatottság, legfeljebb lebontok házat és építek mondjuk barakkot, így kisakkozhatom a 98%-os foglalkoztatottságot és nyertem még barakkot is.
Ezért gondoltam, hogy lehetne valami más funkciója is. Lehet a %-os olcsóbb vásárlás nem jó, de kaphatna plusz belépést vagy valami mást, ezért dobtam fel, hátha jönnek más ötletek is.

Lord Belward 10-18-2011 09:14

Quote:

Originally Posted by Odin (Post 293338)
Tudom, de ahogy írtam ezt más épületekkel is simán lehet hozni.
Pl: ha kevés a foglalkoztatottság, legfeljebb lebontok házat és építek mondjuk barakkot, így kisakkozhatom a 98%-os foglalkoztatottságot és nyertem még barakkot is.
Ezért gondoltam, hogy lehetne valami más funkciója is. Lehet a %-os olcsóbb vásárlás nem jó, de kaphatna plusz belépést vagy valami mást, ezért dobtam fel, hátha jönnek más ötletek is.

100 piac, és ingyen vásárlok? :)
200 piac és Ati fizet nekem?

Az jó, én támogatom, hogy Ati fizessen nekem, legalább befolyna egy kis talált pénz a klánba. :)

Fix emberhiánnyal is lehet üzemeltetni országot, csak jól kell beállítani az intézőt, és oda kell figyelni, hogy mi nem működik. :)

Odin 10-18-2011 09:55

Quote:

Originally Posted by Lord Belward (Post 293461)
100 piac, és ingyen vásárlok? :)
200 piac és Ati fizet nekem?

Az jó, én támogatom, hogy Ati fizessen nekem, legalább befolyna egy kis talált pénz a klánba. :)

Fix emberhiánnyal is lehet üzemeltetni országot, csak jól kell beállítani az intézőt, és oda kell figyelni, hogy mi nem működik. :)

Ez a %-os kedvezmény látom megmozgatja a fantáziát :) és sokaknak pörög már a dollárjel a szemükben mint Dagobert bácsiéban :) de ne erre hegyezzük ki a kérdést. A pluszbelépés is olyan nagy előnyt jelentene, csak hogy legyen értelme, mert szerintem a kezdőkön kívül senki nem tart piacot. Vagy tévedek Belw? :))

Lord Belward 10-18-2011 10:29

Quote:

Originally Posted by Odin (Post 293466)
Ez a %-os kedvezmény látom megmozgatja a fantáziát :) és sokaknak pörög már a dollárjel a szemükben mint Dagobert bácsiéban :) de ne erre hegyezzük ki a kérdést. A pluszbelépés is olyan nagy előnyt jelentene, csak hogy legyen értelme, mert szerintem a kezdőkön kívül senki nem tart piacot. Vagy tévedek Belw? :))

Én foglaltam már A-ban piacot. :)
De most Piac kontra barakk? Inkább lemondok egy belépésről és inkább tartok egyel több barakkot. :)

Odin 10-18-2011 11:22

Quote:

Originally Posted by Lord Belward (Post 293468)
Én foglaltam már A-ban piacot. :)
De most Piac kontra barakk? Inkább lemondok egy belépésről és inkább tartok egyel több barakkot. :)

Ja, lehet neked nem éri meg, de esetleg más felépítésű országnak jól jöhet. Vagy akkor maradjon meg a kezdőknek, ha mástól nem kapnak tanácsot az épületekre vonatkozóan, lassan csak rájönnek maguktól is.:) Bár ez az A-s piacfoglalás ellentmond ennek! :)

Lord Belward 10-18-2011 13:38

Quote:

Originally Posted by Odin (Post 293472)
Ja, lehet neked nem éri meg, de esetleg más felépítésű országnak jól jöhet. Vagy akkor maradjon meg a kezdőknek, ha mástól nem kapnak tanácsot az épületekre vonatkozóan, lassan csak rájönnek maguktól is.:) Bár ez az A-s piacfoglalás ellentmond ennek! :)

Ott a kézikönyv, ott a súgó, itt a fórum. Ennél nem lehet jobban szájába rágni a kezdőnek, hogy, hogy álljon neki a játéknak. Csak ha megmondod neki, hogy ezt és ezt építs, mást ne. De ehhez a mentoros rendszer kellene.

Még egy felépített országot is kap 200 hekin. Tiszta luxus. :) :)

Princ 10-18-2011 14:25

Quote:

Originally Posted by Lord Belward (Post 293486)
Még egy felépített országot is kap 200 hekin. Tiszta luxus. :) :)

A jelenlegi formájában könnyebb lenne anélkül. :p

Odin 10-21-2011 13:29

Ati asszem zárható a téma! :)
Nem tárgyalok ilyen konzervatív emberekkel! :) :) :)

Pool 10-21-2011 14:03

Quote:

Originally Posted by Odin (Post 293607)
Ati asszem zárható a téma! :)
Nem tárgyalok ilyen konzervatív emberekkel! :) :) :)

Ez egy téma volt? :eek:

jampi 10-21-2011 21:35

sztem teljesen felesleges a piac.csak a kezdoket vezeti felre:(

Ati 10-21-2011 21:43

Quote:

Originally Posted by jampi (Post 293617)
sztem teljesen felesleges a piac.csak a kezdoket vezeti felre:(

Milyen formában vezeti őket félre?

vityu 10-21-2011 21:44

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 293618)

Olyan formában, hogy mivel van, ezért még építenek mellé, mert biztosan jó.

Ati 10-21-2011 21:46

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 293619)
Olyan formában, hogy mivel van, ezért még építenek mellé, mert biztosan jó.

Ilyen formán sok egyéb épület is félrevezetheti őket. Templom az élőhalottnak, miegyéb.

Azt csinálja, ami le van róla írva, én nem érzek ebben félrevezetést.

Pool 10-21-2011 21:55

Felesleges épület, mert ok, hogy növeli a foglalkoztatottságot, de akkor kevesebb ház és máris ok...

jampi 10-21-2011 21:59

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 293618)

en speciel tobb kezdo orinak irtam eplista nezes utan, hogy bontsa le a piacait, mert eleg rendesen emberhianyos volt a sok piac miatt..

Takanohana 10-21-2011 22:11

Miért, ötletelni lehet, legfeljebb nem lesz belőle semmi.

Pl. lehetne olyan, (hogy tényleg legyen igazi funkciója az épületnek), hogy csak akkor lehetne piacra lépni, ha van az országban működő piac. Ez taktikázásra szorítaná az embert, mert pl. tartasz 1 db piacot, hogy tudj piacolni, de ha földdel együtt pont azt is elviszik, akkor nem mehetsz piacra, míg meg nem épül az új. Ezért inkább többet kellene tartani, mint egy. De akkor mennyit? Nem mindegy, mert sok embert foglalkoztat. Ki mennyi kockázatot vállal be.
És persze az emberlopások, betegség, gyújtás stb. miatti népességfogyás sem lenne mindegy, ha nem működik a piac, ht sem ad el. Intézőben is feljebb kellene tenni valami rovására.

Persze, tudom, kényelmes ez így, ahogy van, minek változtatni, de ha már felmerült a téma, miért ne ötleteljünk kicsit rajta...

Pool 10-21-2011 23:07

Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 293623)
Miért, ötletelni lehet, legfeljebb nem lesz belőle semmi.

Pl. lehetne olyan, (hogy tényleg legyen igazi funkciója az épületnek), hogy csak akkor lehetne piacra lépni, ha van az országban működő piac. Ez taktikázásra szorítaná az embert, mert pl. tartasz 1 db piacot, hogy tudj piacolni, de ha földdel együtt pont azt is elviszik, akkor nem mehetsz piacra, míg meg nem épül az új. Ezért inkább többet kellene tartani, mint egy. De akkor mennyit? Nem mindegy, mert sok embert foglalkoztat. Ki mennyi kockázatot vállal be.
És persze az emberlopások, betegség, gyújtás stb. miatti népességfogyás sem lenne mindegy, ha nem működik a piac, ht sem ad el. Intézőben is feljebb kellene tenni valami rovására.

Persze, tudom, kényelmes ez így, ahogy van, minek változtatni, de ha már felmerült a téma, miért ne ötleteljünk kicsit rajta...

Marhaság...

Odin 10-23-2011 10:58

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 293609)
Ez egy téma volt? :eek:

Azért csak érkezik ebben a "témában" néhány komment :p , nem csak a jópofa megjegyzések! ;)

Pool 10-23-2011 11:31

Quote:

Originally Posted by Odin (Post 293658)
Azért csak érkezik ebben a "témában" néhány komment :p , nem csak a jópofa megjegyzések! ;)

jópofa kommentek

Artista 10-23-2011 11:35

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 293625)
Marhaság...

persze, mert ami neked nem tetszik az mind az...

a piacépülethez kötött piacbelépő működő dolog...más játékban tesztelt... (ahogy pl a piacról visszaérkező áru "adóztatása" is... arról is van egy téma)

ezek egyáltalán nem müködésképtelen ötletek, végig se gondoljátok a legtöbb felvetést...

Merengő 10-23-2011 13:07

Quote:

Originally Posted by Artista (Post 293661)

a piacépülethez kötött piacbelépő működő dolog...más játékban tesztelt... (ahogy pl a piacról visszaérkező áru "adóztatása" is... arról is van egy téma)

ezek egyáltalán nem müködésképtelen ötletek, végig se gondoljátok a legtöbb felvetést...

ne legyen olyan a hódító mint más játék :) másképp látod?

Artista 10-23-2011 13:17

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 293663)
ne legyen olyan a hódító mint más játék :) másképp látod?

Igen másképpen, ami más játékban jó, azt át kell venni, ami a hódítóban rossz, azt ki kell javítani. A hódító is változik, akkor előnyére változzon, ne hátrányára.
(egészen más volt 99-ben vagy később 2001 körül, mint most... tudod nekem még volt "démontojás"-om ... mostmár csak démoni van :p )

Merengő 10-23-2011 13:41

Quote:

Originally Posted by Artista (Post 293665)
Igen másképpen, ami más játékban jó, azt át kell venni, ami a hódítóban rossz, azt ki kell javítani. A hódító is változik, akkor előnyére változzon, ne hátrányára.
(egészen más volt 99-ben vagy később 2001 körül, mint most... tudod nekem még volt "démontojás"-om ... mostmár csak démoni van :p )

a hsz-ed alapján azt sem nagyon hiszem el, hogy országod volt valaha :)

Artista 10-23-2011 14:10

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 293668)
a hsz-ed alapján azt sem nagyon hiszem el, hogy országod volt valaha :)

Az, hogy velem kapcsolatban mit hiszel, egy lényegtelen dolog.

Egy hasonló (direkt nem írom mivel) játékkal játszottam régebben, van ami abban jobb, van ami a hódítóban... (pl ott a piac nagyon jól működik, nem ingyenraktárként, hanem mint piac)

Merengő 10-23-2011 14:16

Quote:

Originally Posted by Artista (Post 293669)
Az, hogy velem kapcsolatban mit hiszel, egy lényegtelen dolog.

Egy hasonló (direkt nem írom mivel) játékkal játszottam régebben, van ami abban jobb, van ami a hódítóban... (pl ott a piac nagyon jól működik, nem ingyenraktárként, hanem mint piac)

a piac (mint épület) funkciója szerint nálam megfelelően működik. nálad nem?

Artista 10-23-2011 14:21

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 293670)
a piac (mint épület) funkciója szerint nálam megfelelően működik. nálad nem?

áhh, szóval csak kötözködni vagy itt, a téma felvetése érdektelen számodra...

Merengő 10-23-2011 14:39

Quote:

Originally Posted by Artista (Post 293672)

olyan szempontból az, hogy szerintem nem kell ezen változtatni. nem kötekedés hanem tény amiket leírtam

Artista 10-23-2011 14:53

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 293675)
olyan szempontból az, hogy szerintem nem kell ezen változtatni. nem kötekedés hanem tény amiket leírtam

akkor legközelebb jó lenne, ha a sok mellébeszélés és személyeskedés helyett a véleményedet írnád le, már ELSŐRE is. (érthetetlen, hogyha csak ennyit akartál írni, akkor minek kezdted a személyemet támadni)

Pool 10-23-2011 15:37

Quote:

Originally Posted by Artista (Post 293661)

Ami nem hasznos a játékban, az marhaság....
sztem...

játsz akkor ott, ahol ez működik...

Quote:

Originally Posted by Artista (Post 293672)

Ez a segítség topic, nem a megbeszélések...
egyébként sincs egy normális javaslat
te is csak jösz itt a travianból a piaccal...

Quote:

Originally Posted by Artista (Post 293676)
akkor legközelebb jó lenne, ha a sok mellébeszélés és személyeskedés helyett a véleményedet írnád le, már ELSŐRE is. (érthetetlen, hogyha csak ennyit akartál írni, akkor minek kezdted a személyemet támadni)

Te kezdtél el személyeskedni velem, amikor azt írtam egy ötletre, hogy marhaság...
és ezt is fogom írni mindre, ami tényleg az...
azét ne csüggedj, holnap indul a magyar speed travin, ott majd tolhatod a piacot

Artista 10-23-2011 15:41

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 293677)
...

még soha nem játszottam "travian"-nal , tehát biztosan tévedsz abban, hogy melyik játék piacát tartom jobbnak a hódítóénál.

te sem lehetsz tévedhetetlen, ne gondold azt magadról, hogy mindig mindent jobban tudsz a másiknál.

Pool 10-23-2011 15:52

Quote:

Originally Posted by Artista (Post 293678)
még soha nem játszottam "travian"-nal , tehát biztosan tévedsz abban, hogy melyik játék piacát tartom jobbnak a hóditóénál.

te sem lehetsz tévedhetetlen, ne gondolt azt magadról, hogy mindig mindent jobban tudsz a másiknál.

Rendben.
Még valami?

Pool 10-23-2011 15:54

Egyébként ez a plusz piacralépés már rég működik a játékban...
Kufár személyiség a neve

Takanohana 10-23-2011 17:35

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 293677)
Ami nem hasznos a játékban, az marhaság....
sztem...

A piac nevű épület nagyon hasznos, ugye? Fel tudod idézni, mikor építettél utoljára piacot?

Pool 10-23-2011 17:45

Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 293681)
A piac nevű épület nagyon hasznos, ugye? Fel tudod idézni, mikor építettél utoljára piacot?

Nemrég, párbajon, mert elég kicsi a nyersigénye és kellett a pontnövekedéshez...

Dus, Te meg menj már el a picsába, jóóó?
Szerencséd, hogy már nem játszol, mert a szart is kiverném az oridból...

Ati 10-23-2011 17:54

Hé, hé, héééééééé!

All times are GMT +1. The time now is 11:29.