![]() |
Tekercskopás jelzése a tanácsadókban
Nyitok egy témát ennek itt, mert az előző általános beszélgetés sokakban azt a hamis látszatot kelti, hogy valamiféle kikapcsolási lehetőségről szól a fejlesztés, miközben erről szó sincs.
Akinek ezzel a fejlesztéssel kapcsolatban véleménye van, és azt képes kulturált keretek között megfogalmazni, az itt írhatja. Az eddigi változásokat nem írom le, csak áthozom Prince javaslatát, ami szerint ne legyen külön jelzés, csak maga a darabszám legyen más színnel írva. Van erről valakinek véleménye? |
Quote:
|
Quote:
|
Szimpatikus gondolat. Csak a szineket jól/óvatosan válaszd meg. Sajnos pont sötét ott az alap, azon sok szín pl a királykék olvashatatlan.:o
|
Quote:
|
én nem tudom elképzelni milyen lenne, ezért nem tudok vélemény mondani. nekem a mostani tetszik az biztos.
|
Quote:
|
Quote:
Egyébként a kék a legrosszabbul olvasható szín, az nem lenne jó ötlet. |
Quote:
Én is támogatom, hogy csillag helyett a számok legyenek színesek. Szerintem lehetne piros, és világosbarna (olyan, ami használva vagyon máshol is, pl. a köröknél számok). |
|
Quote:
(**) A következő kopáskor a maximum alá csökken! Ezeket meg át lehetne alakítani valami szebb formára. :P Meg azt is lehetne, hogy csak akkor írja ki a megjegyzéseket, hogyha van olyan színnel kiemelve szám. |
Quote:
Monitorcserére most épp nem fussa.:P Ilyesmi szín nem lenne jobb? |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Jó érzékkel fényképezőgépet fogtam és lefotóztam őket, hogy megmutassam én mit látok, aztán jól rájöttem, hogy a szinkombinációk ugyanazok maradtak, így tök ugyanazt látná mindenki mint eddig, ha belinkelem.:D :p Nálam a sötétkék egy kék paca.
Állítgattam a gammát, nagyon fel kell húznom, hogy a sötétebb kék olvasható legyen. Gondolom neked jóval világosabbra van belőve a monitorod. Bár nálam a világos kék még így is jobban látszik. Viszont a piros egyre kevésbé. Ps: CRT monitorom van. Lehet az is befolyásolja. |
Quote:
A kék színnel kapcsolatban: lehetne mindkettőnél a pirosat is használni. Az egyik esetben a tekercsszám van pirossal (ekkor figyelmeztet, hogy alákopik következőnél), másik esetben meg a meglévő százalékmennyiség (ami arra figyelmeztet, hogy nincs meg a maximum %). |
Quote:
|
Ati, nem lenne jobb, ha azokat a színeket használnád, mint pl. a pontlistánál? értem én ezalatt a fekete színt meg a szürkét, de a szöveg legyen ilyen színű, hanem keretben legyen.
|
Quote:
|
Szeintem arra gondol, hogy a darabszám rublikája szineződne be, nem maga a szám, úgy mint pl a szövjeid neve alatt vagy a védelem alatt állok.
Ha sokakat 2 csillag zavart, azok viszont ezzel se békélnének meg sztem.:) |
Quote:
|
Ja hogy de = ne... :)
Nekem logikusabbnak tűnik a számot színezni, mint a hátterét. De feltettem eddig 2 színvariációt, meg lehet a háttérszínben is gondolkozni, hogy kinek melyik tetszik jobban. |
Quote:
|
Ha világosabb háttérszín van, azzal sztem nem lehet gond, a fekete tökéletesen látszana rajta.
|
Sötétkék hátteret nem csináltam, azzal a fekete szöveg olvashatatlan.
https://lh4.googleusercontent.com/--...anacsadok2.png |
Ebből nálam a sötétkék betűsőn kívül mind jól olvasható. Sztem az utolsó kettő (a szinezett rublikás) talán a legjobb, szembetűnő, de olvasható is egyben.
|
Quote:
|
Quote:
És mi lenne, ha a %os érték alatt kapna más szint, kisebb rublika, talán kevésbé zavaró. Vaaagy a százalékos érték száma lenne szinezve. Ha a cél az, hogy lássuk, hogy túl kevés van, vagy túl kevés marad, azt így is el lehet érni, sőt tovább megyek, ha a tekercs neve lenne más színnel akkor se lenne annyira zavaró, hisz az állandó infó, nem abból kell kisilabizálni, hogy mennyit kell venned, ahhoz, hogy ne kopj a minimum alá. |
Quote:
Kopott vagy kopni fog és akkor piros. |
Quote:
|
Quote:
Nem arra gondolok, hogy a szín mutatja mennyit kell venned... hanem arra, hogy ha a színtől nem látod a számot nem tudod kiszámolni a max%hoz kellő darabszám ismeretében, hogy mennyit kéne venned.:) Félreérthetően fogalmaztam, bocsánat. Ps: Azért az jó, hogy akik úgy tiltakoztak két csillag ellen, most nincsenek itt, hogy javaslatot tegyenek. |
nekem a keretes tetszik, de hosszú távon lehet tényleg zavaróbb lehet, mint a színezés :)
|
Az eddigi variációkat folytatva, szerintem olvashatóbb lenne a kék szám, ha nem lenne vastagítva és sötétkék lenne.
|
Szerintem a pirosat nem kellene erőltetni, mert kiég tőle a szemem. Nem hiszem, hogy ennyire figyelemfelkeltő színekre van szükség. Nem kell szerintem, hogy a piros pipacspiros, a kék királykék legyen.
Ebben a formájában egyáltalán nem támogatok SEMMILYEN módosítást a tekercsek mennyiségi jelzésére,, mert rettenetesen zavar. Lehetne fehér vagy bármi, ami világos. |
Quote:
|
Quote:
|
Egyéb észrevételek a bemutatott színkombinációkkal kapcsolatban?
|
Quote:
http://noob.hu/2011/08/16/tanacsadok.png Persze a sárgát csak úgy benyomtam, ahelyett lehet más, nem összetéveszthető szín is. Nem vagyok színtévesztő, nem tudom, hogy ilyen háttérrel nem olvadna-e 1-2 embernek össze. |
All times are GMT +1. The time now is 11:27. |