Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Videó felvétele kameráról (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4596)

BeeLord 07-31-2011 23:07

Videó felvétele kameráról

Haló!

Megint egy kis segítséget szeretnék tőletek kérni.

Egy réges-régi Panasonic kameráról szeretnék videót felmásolni PC-re. Egy EasyCap digitalizálóval kötöttem össze a két eszközt. Szoftver gyanánt Ulead VideoStudio 10-et és Windows Media Encodert is próbáltam már, de mindkettőnél előjön ugyanaz a hiba: a képpel semmi baj, de a hang úgy jön át, hogy az egyik oldalon szól, a másikon viszont csak erős zúgás hallható.

Van valami ötletetek esetleg az ügy megoldására?

Ati 08-01-2011 07:05

Próbáld monóban felvenni a hangot.

BeeLord 08-01-2011 15:11

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 290951)
Próbáld monóban felvenni a hangot.

Próbáltam azt is. Annyi történt, hogy egyszerre zúgott és mellette hangot is adott mindkét oldal.:(

Ati 08-01-2011 15:26

Hmm, a hang bemenetek jó helyre vannak csatlakoztatva? bal a balhoz, jobb a jobbhoz VAGY mono a monohoz? Elmondás alapján olyan, mintha egy mono csatorna lenne rátéve csak az egyik bemeneti oldalra. Ha külön bal és jobb bemeneted van, de csak egy monó hangod, akkor szerezz egy olyan kábelt, ami monót szétoszt bal és jobb csatornára. Csak tipp.

BeeLord 08-01-2011 18:13

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 290976)
Hmm, a hang bemenetek jó helyre vannak csatlakoztatva? bal a balhoz, jobb a jobbhoz VAGY mono a monohoz? Elmondás alapján olyan, mintha egy mono csatorna lenne rátéve csak az egyik bemeneti oldalra. Ha külön bal és jobb bemeneted van, de csak egy monó hangod, akkor szerezz egy olyan kábelt, ami monót szétoszt bal és jobb csatornára. Csak tipp.

A kamera biztosan stereo felvételt készít és a kábel is dupla.:(

Ati 08-01-2011 18:19

Quote:

Originally Posted by BeeLord (Post 290979)
A kamera biztosan stereo felvételt készít és a kábel is dupla.:(

Jó az a kábel? Ha megcseréled a két csatornát, akkor a másik oldalra kerül át a hang?

BeeLord 08-06-2011 17:03

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 290980)
Jó az a kábel? Ha megcseréled a két csatornát, akkor a másik oldalra kerül át a hang?

Furcsa. Hiába cserélem meg a két dugót, ugyanúgy a jobb oldal zúg és a bal adja a hangot. Hozzáteszem, ugyanezt a madzagot szoktam a tévém és a gép között használni, és a TV is szokott zúgni.

BeeLord 08-06-2011 17:19

Quote:

Originally Posted by BeeLord (Post 291226)
Furcsa. Hiába cserélem meg a két dugót, ugyanúgy a jobb oldal zúg és a bal adja a hangot. Hozzáteszem, ugyanezt a madzagot szoktam a tévém és a gép között használni, és a TV is szokott zúgni.

Viszont most rákötöttem a kamerát a tévére és tökéletesen szól.

BeeLord 08-06-2011 17:29

És ha már elkezdtem őrjöngeni: rákötöttem a TV-t visszafelé a gépre, felvettem a viasat hangját (madzag továbbra is ugyanaz). Ugyanúgy a bal oldalon jön a hang, a jobb oldal viszont most tök süket.

BeeLord 08-06-2011 17:31

Quote:

Originally Posted by BeeLord (Post 291229)
És ha már elkezdtem őrjöngeni: rákötöttem a TV-t visszafelé a gépre, felvettem a viasat hangját (madzag továbbra is ugyanaz). Ugyanúgy a bal oldalon jön a hang, a jobb oldal viszont most tök süket.

Megcseréltem a két dugót és ezúttal átkerült a hang egyik oldalról a másikra.:D

BeeLord 08-06-2011 17:37

Illetve átvezettem a hangot a gépről a tévébe és bár tényleg zúgós kicsit, de stereoban szól.

BeeLord 08-06-2011 17:40

Összegezve:
Kamera -> PC
L/L és R/R = bal oldal szól, jobb zúg
L/R és R/L = bal oldal szól, jobb zúg

Kamera -> TV
L/L és R/R = tökéletes sztereo

TV -> PC
L/L és R/R = bal oldal szól, jobb zúg
L/R és R/L = bal oldal zúg, jobb szól

PC -> TV
L/L és R/R = ugyan nem tökéletes, de sztereo

All times are GMT +1. The time now is 17:54.