Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Saját akciók a pontlistában (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4593)

Ati 07-28-2011 14:58

Saját akciók a pontlistában

Sziasztok!

A gyorsabb navigáció érdekében a pontlistába saját akciókat lehet felvenni: beállíthatod, hogy az adott országokról egyetlen gombnyomásra azonnal kristálygömb készüljön, felmérd a rá ható varázslatokat, térkaput nyiss, felmérd a haderejét, vagy akár sereges támadást is indíts ellene.

Az országok eddig elérhető adatai mellé saját magad állíthatod össze, hogy mit szeretnél még onnan egyetlen kattintással elérni.

A bővített pontlista így fog kinézni, ebben az esetben két új akció lett felvéve:

Az új oszlopokra rávive az egeret kiírva is látod, hogy melyik oszlop mit takar.

A pontlista alján láthatod az eddig felvett saját akciókat:

és itt új saját akciót is felvehetsz:

Ez a bővítés csak VIP tagok számára elérhető.

A modul egyelőre csak a "béta" programban résztvevő országoknak lett élesítve. A "béta" programról, és a programra való jelentkezésről itt olvashatsz részletesen: http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4584

Észrevételek, javaslatok, kérdések jöhetnek ide.

Jó játékot mindenkinek!

Lord Belward 07-28-2011 15:18

Első észrevétel, hogy egy akciót többször is fel lehet tenni.

Ez úgy gondolom, hogy felesleges, és ha lehetne, amely akciót egyszer már feltettem mondjuk az 1es gombra, tűnjön el a listából és ne lehessen választani.

Ha ez nehéz megcsinálni, akkor csak ne lehessen újra hozzárendelni gombhoz.

Most így néz ki a gombsor:

Beállított saját akciók:
1. Térkapu nyitása Törlés
2. Pénzlopás Törlés
3. Raktárak kirablása Törlés
4. Pénzlopás Törlés
5. Pénzlopás Törlés
6. Templomok kirablása Törlés

Valamint a 6. akció feltevése után széttolja az oldalt a sok szám.
http://kepfeltoltes.hu/110728/pontli...toltes.hu_.jpg

-Ricsi- 07-28-2011 15:32

Érdekes...
Nálam minden az eredeti. Nem látok semmi változást.

Princ 07-28-2011 15:33

Beállítottam a gömbözést saját akciónak, de nem tudtam utána törölni, hiába kattintok a pontlista alján a Törlés szövegre. Visszavált ugyan alaphelyzetbe (a klánpontlistára), de az egyéni listában ott marad a saját akció.

Lord Belward 07-28-2011 15:36

Quote:

Originally Posted by -Ricsi- (Post 290809)
Érdekes...

Használd a BETA verziót, ahogy Ati is írta:
Quote:

Originally Posted by Ati (Post 290806)
A modul egyelőre csak a "béta" programban résztvevő országoknak lett élesítve. A "béta" programról, és a programra való jelentkezésről itt olvashatsz részletesen: http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4584

Ezt írja a beta-s oldal:
Quote:

Originally Posted by Ati
Lépj be abba az országba, amelyikkel jelentkezni szeretnél a béta programra. Miután sikeresen beléptél, a címsorban szereplő "login1.php" részt írd át "beta.php"-re (idézőjelek nélkül), majd nyomd le a billentyűzeteden az enter gombot. Az így betöltődő oldalon van lehetőséged jelentkezni a programra, vagy kilépni belőle. Miután végeztél a beállítással, az előzőhöz hasonló módon a "beta.php" részt írd át a címsorban "login1.php"-re (szintén idézőjelek nélkül), majd nyomd le a billentyűzeteden az enter gombot.

-Ricsi- 07-28-2011 15:38

Ilyen feltételek mellett értettem Én is :)

Ati 07-28-2011 15:39

Quote:

Originally Posted by Lord Belward (Post 290807)
Első észrevétel, hogy egy akciót többször is fel lehet tenni.

Ez direkt van. Az új felvétel mindig a lista végére vesz fel akciót. Ezzel a sorrendet saját kedved szerint tudod alakítani. Felveszel valamit a végére, aztán elég utána törölni az elejéről.

Ati 07-28-2011 15:41

Quote:

Originally Posted by Lord Belward (Post 290807)
Valamint a 6. akció feltevése után széttolja az oldalt a sok szám.

Ez egyéni pozíció kérdése (van-e körülötted hosszúnevű ország, vagy nincs), illetve saját magad tűréshatárain belül tolhatod szét az oldalt kedved szerint. Ezt korlátozni nem akarom. Ha 7 darab zavar, akkor annyit már ne vegyél fel. Aki mindenképp 10 akciót fel akar venni, az pedig ezt a kompromisszumot meg kell, hogy kösse saját magával.

Lord Belward 07-28-2011 15:42

Quote:

Originally Posted by -Ricsi- (Post 290812)
Ilyen feltételek mellett értettem Én is :)

És nincs a pontlisa alján semmi szokatlan dolog?
Nálam 3 anarchosban simán elsőre hozta a beállítást. Szóval ez lehet, hogy valami helyi hiba. Próbáld más böngészőben, pl Chrome, vagy Firefox, esetleg legmerészebb álmaimban előforduló böngészőben (Internet Explorer). :)

Ati 07-28-2011 15:42

Quote:

Originally Posted by -Ricsi- (Post 290809)
Érdekes...

Jelentkeztél a béta programra? VIP országból nézed? Felvettél már saját akciót az oldal alján? (Ha más nem, akkor az akciófelvételi mező ott van.)

Ati 07-28-2011 15:43

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 290810)
Beállítottam a gömbözést saját akciónak, de nem tudtam utána törölni, hiába kattintok a pontlista alján a Törlés szövegre. Visszavált ugyan alaphelyzetbe (a klánpontlistára), de az egyéni listában ott marad a saját akció.

1/A-ban valóban előfordulhat vele még ilyesmi, köszi, javítom.

Lord Belward 07-28-2011 15:43

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 290813)
Ez direkt van. Az új felvétel mindig a lista végére vesz fel akciót. Ezzel a sorrendet saját kedved szerint tudod alakítani. Felveszel valamit a végére, aztán elég utána törölni az elejéről.

Jah, hogy direkt. Nos az volt az első amire nem gondoltam :)
Bár őszintén be kell, hogy valljam, szerintem felesleges ez a dupla biztosítás. Egyszer fogja valaki belőni, aztán csak szintenként módosítani. Szerintem.

Lord Belward 07-28-2011 15:47

1/A-s listából hiányzik a "Szövetség felmérése" és a "Szövetségi történet". Ez is direkt van?

-Ricsi- 07-28-2011 15:48

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 290816)
Jelentkeztél a béta programra? VIP országból nézed? Felvettél már saját akciót az oldal alján? (Ha más nem, akkor az akciófelvételi mező ott van.)

oldal alján... :)

ott nem néztem, én úgy értettem, hogy a VIP "kis"pontlista alján található, és csak az ide felvett országokra alkalmazható

így elsőre az áttekinthetőség kedvéért korlátoznám a "kis pontlistára" , akkor csak a kiválasztottakra lehetne alkalmazni

Ati 07-28-2011 15:51

Quote:

Originally Posted by -Ricsi- (Post 290820)
így elsőre az áttekinthetőség kedvéért korlátoznám a "kis pontlistára" , akkor csak a kiválasztottakra lehetne alkalmazni

Annak nem lenne értelme, amikor végig akarod gömbözni a környéket, vagy lopni akarsz az összes országtól, aki felé nyitott kapud van.

Ati 07-28-2011 15:52

Quote:

Originally Posted by Lord Belward (Post 290819)
1/A-s listából hiányzik a "Szövetség felmérése" és a "Szövetségi történet". Ez is direkt van?

1/A-specifikus akciók nem kerültek bele, csak az általánosak. Nem vagyok benne biztos, hogy ezeket olyan rendszerességgel használod, hogy indokolja az egygombos elérést.

Lord Belward 07-28-2011 15:56

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 290822)
1/A-specifikus akciók nem kerültek bele, csak az általánosak. Nem vagyok benne biztos, hogy ezeket olyan rendszerességgel használod, hogy indokolja az egygombos elérést.

Meg kell hagyni, hogy csak ezt a kettőt szeretném használni A-ban. :)

De általános válasznak köszönöm. :)

-Ricsi- 07-28-2011 16:02

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 290821)
Annak nem lenne értelme, amikor végig akarod gömbözni a környéket, vagy lopni akarsz az összes országtól, aki felé nyitott kapud van.

Szokás kérdése, én a kispontlistából "dolgozom".

Az ötlet maga tetszik, csak a kivitelezésen változtatnék.

Az országnévre kattintva kéne előjönnie egy legördülő menünek, ahol 5 tetszőleges akció közül választhatunk.
Ezt az ötöt lehetne az ötleted alapján cserélgetni, de egy fixszel is kiegyeznék.

Ati 07-28-2011 16:10

Quote:

Originally Posted by -Ricsi- (Post 290824)
Az országnévre kattintva kéne előjönnie egy legördülő menünek, ahol 5 tetszőleges akció közül választhatunk.
Ezt az ötöt lehetne az ötleted alapján cserélgetni, de egy fixszel is kiegyeznék.

1. kattintás a névre
2. kattintás az akció kiválasztása
3. kattintás az akció jóváhagyása

Szemben a mostanival:

1. kattintás az akció végrehajtása.

Minek háromszor olyan hosszúra csinálni valamit, amikor egy kattintással is működhet? Pláne, amikor pont az a cél, hogy egy kattintás legyen, nem az, hogy 3. :)

Ati 07-28-2011 16:11

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 290817)
1/A-ban valóban előfordulhat vele még ilyesmi, köszi, javítom.

1/A-ban, szövetségi lista alapértelmezésénél is működik már a törlés.

Ati 07-28-2011 16:13

Quote:

A szövetség felmérése nem egyéni országokra vonatkozó akció, úgyhogy az itt nem értelmezhető. (Azt nem az adott országra varázsolod.)

Lord Belward 07-28-2011 16:14

Quote:

Originally Posted by -Ricsi- (Post 290824)
Szokás kérdése, én a kispontlistából "dolgozom".

Az ötlet maga tetszik, csak a kivitelezésen változtatnék.

Ez fura, van akinek ez a pontlista könnyítés is felesleges, és valakinek meg túl kevés. :)

Én elismerem hogy az 1/A-n (szövetségi történet) kívül soha semmire nem fogom használni. :)

Lord Belward 07-28-2011 16:16

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 290829)
A szövetség felmérése nem egyéni országokra vonatkozó akció, úgyhogy az itt nem értelmezhető. (Azt nem az adott országra varázsolod.)

Jogos, viszont a szövetségi történet igen. :) Legalább abból a pár (1,5 pár) funkcióból ami nem igényel sok varit, ezt a kettőt szoktam használni. :)

-Ricsi- 07-28-2011 16:21

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 290827)
1. kattintás a névre
2. kattintás az akció kiválasztása
3. kattintás az akció jóváhagyása

Szemben a mostanival:

1. kattintás az akció végrehajtása.

Minek háromszor olyan hosszúra csinálni valamit, amikor egy kattintással is működhet? Pláne, amikor pont az a cél, hogy egy kattintás legyen, nem az, hogy 3. :)

Jó, te tudod.
Ha a gyorsaság a fő szempont, akkor igazad van.

Én beérném két kattintással is. Katt az országra és akció, nem kell jóváhagyás.
Akkor látom, hogy biztos jót gömbözek-e és rögtön a lehetőségeket is felsorolja.

Ati 07-28-2011 16:24

Quote:

Legyen akkor már teljes a lista, betettem a szövetségi történetet is.

Ati 07-28-2011 16:26

Quote:

Originally Posted by -Ricsi- (Post 290833)
Ha a gyorsaság a fő szempont, akkor igazad van.

Az a fő szempont. Lassan eddig is meg tudtad csinálni.

Quote:

Originally Posted by -Ricsi- (Post 290833)
Én beérném két kattintással is. Katt az országra és akció, nem kell jóváhagyás.

Elméletileg beérnéd. Talán még az első nap is beérnéd. A második nap rávinnéd a névre az egeret, kattintanál, kiválasztanál valamit, majd meggondolnád magad, hogy mégse, de mivel nem igényel jóváhagyást, ezért elkattintasz onnan, és puff, ment is a nem kívánt akció.

Rengeteg valójában nem kívánt akciót eredményezne, miközben nem is gyors.

Lord Belward 07-28-2011 17:07

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 290835)
Az a fő szempont. Lassan eddig is meg tudtad csinálni.

Elméletileg beérnéd. Talán még az első nap is beérnéd. A második nap rávinnéd a névre az egeret, kattintanál, kiválasztanál valamit, majd meggondolnád magad, hogy mégse, de mivel nem igényel jóváhagyást, ezért elkattintasz onnan, és puff, ment is a nem kívánt akció.

Rengeteg valójában nem kívánt akciót eredményezne, miközben nem is gyors.

Figyelmetlenségből most is megvannak a nemkívánt akciók. :)
Éjjel 4kor teljesen más célpontra megyek rá 4 sereggel, és csodálkozom reggel, hogy eldugta a pénzét.... És nem is volt neki. :)

Nektem teljesen jó volt a 4 kattintás; országszám, varázslatok/alvilág/hadsereg, akció kiválasztása, (egységek és szövik választása), akciózás. :)

De külön köszönöm. :)
Quote:

Originally Posted by Ati (Post 290834)
Legyen akkor már teljes a lista, betettem a szövetségi történetet is.

Ezt viszont használni fogom A-ban is, ha bekerül az éles verzióba. :)

Ati mennyire lenne sok munka megcsinálni az 1/A specifikus verzióját? Gondolok én itt arra, hogy a szövetségi pontlistán a szövetség neve, körtáv, sikeresség mellett, ott lenne az hogy szövetség felmérése?

Lehet, hogy ez csak nekem probléma, vagy rutintalan vagyok benne, de amikor a szövetség nevére kattintok és megjegyzi azt, de ha akarok egy taglistát nézni, akkor már ctrl+c-znem kell. Mert az csak a szövetségi támadáshoz jegyzi meg (ha jól emlékszem), az meg nekem nemigen van.

Hex 07-28-2011 18:54

Ez az újítás, nekem nagyon tetszik, a hadis orikba rögtön be is került a földszerzés :D

Pumi 07-28-2011 19:13

Valóban jó dolog, csak el ne felejtsem mi van az 1-esen és mi a 2-esen amikor majd használom :)

Ati 07-28-2011 19:19

Quote:

Originally Posted by Pumi (Post 290844)
Valóban jó dolog, csak el ne felejtsem mi van az 1-esen és mi a 2-esen amikor majd használom :)

Mielőtt használod, rá kell vinned az egeret, különben nem tudsz rákattintani. Akkor pedig kiírja. :)

Cpt Balu 12-05-2011 09:33

Nálam is bejött nagyon, varisok tudják sztem leginkább kihasználni, sokat ér ha pásztázásnál egy gombnyomással megvan egy ori :)

Lord Belward 03-07-2012 15:21

Tetszik, apróbb módosítással.

Nah végre megtaláltam, ezt is... unalom nagy úr.

Ati, amit akartam jó ideje mondani.
Lehessen az akciókat lejjebb vagy feljebb helyezni.

Most be van állítva pl:

1. Térkapu
2. Földszerzés
3. Fosztás
4. Pénzlopás

És azt szeretném hogy ha a 2es és a 4.es pont helyet cserélne, akkor ne kelljen mindent visszavonnom és újra hozzáadnom, (Mert sanszos, hogy el fogom felejteni a sorrendet és össze vissza támadok mire újra megszokom.) hanem mondjuk lehessen cserélni.

Meg kell hagyni, hogy, az A-n kívül anarchban pároszor már használtam az akciót, és könnyebbség. Tetszik. :)

aussie 03-26-2012 15:57

Hali!
nekem az lenne a kérdésem, hogy ez még mindíg benne van a bétá-ban?
mert bejelentkeztem és csak a tanácsadókban a tekiknél látok változást.:(

Ati 03-26-2012 16:03

Quote:

Originally Posted by aussie (Post 296687)
Hali!
nekem az lenne a kérdésem, hogy ez még mindíg benne van a bétá-ban?
mert bejelentkeztem és csak a tanácsadókban a tekiknél látok változást.:(

Alul a színmagyarázat fölött tudsz felvenni új akciót.

cmaster333 10-01-2012 05:48

Es olyat nem lehetne hozzaadni az akciokhoz, h valakit berakjak vagy toroljek a sajat pontlistabol?

vityu 10-01-2012 17:07

Quote:

Originally Posted by cmaster333 (Post 299370)
Es olyat nem lehetne hozzaadni az akciokhoz, h valakit berakjak vagy toroljek a sajat pontlistabol?

Támogatnám :D Utálom a törölgetéseket :)

Ati 10-04-2012 18:36

Quote:

Originally Posted by cmaster333 (Post 299370)

Egye fene. :)

Bekerült két új akcióként a saját akciók közé a saját pontlistába felvétel és a saját pontlistából törlés.

Ati 10-04-2012 18:39

És ha már a YouTube videószerkesztőjével játszadozom, akkor íme ez működés közben is:

cmaster333 10-05-2012 11:49

Koszi :) nagy vagy :P

Remedy 10-05-2012 12:19

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 299504)
Egye fene. :)

Bekerült két új akcióként a saját akciók közé a saját pontlistába felvétel és a saját pontlistából törlés.

Ez tok jo, csak a szabisokat macera torolgetni. Ha beallitom, hogy mutassa a szabisokat is, es torlok egyet, utana kapasbol visszaall hogy oket ne mutassa. Ezzel tudsz vmit kezdeni, hogy ezt megjegyezze? :)

All times are GMT +1. The time now is 00:36.