Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Tekercskopás (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4583)

Pool 07-05-2011 21:42

Tekercskopás

Szeretnéd-e, hogy kikapcsolható legyen a tekercskopásos izé kijelzése?

Zoli 07-05-2011 21:43

igen .
bővebben:
hasztalan, zavaró, és szemrontó

Ati 07-05-2011 21:44

... éspedig azért, mert....

Pool 07-05-2011 21:45

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 289775)
Szeretnéd-e, hogy kikapcsolható legyen a tekercskopásos izé kijelzése?

Engem speciel aggasztanak az ilyen fejlesztések, mert ezek nem az olvasásra, a kérdezésre, a saját tapasztalaton alapuló tanulásra ösztönzik az új játékosokat, hanem mindent készen eléjük tesznek...
Ettől nem lesz vonzóbb a játék, ezért ezt (is) feleslegesnek tartom.
Örülnék, ha kikapcsolható lenne annak, akinek nincs szüksége rá...

Pool 07-05-2011 21:47

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 289777)
... éspedig azért, mert....

lsd. kettővel feljebb az én álláspontom...
asszem nem ezzel lesz több új tag, azok még nem nagyon vip-elnek
ha már ennyire a kezdők segítése a téma, akkor tedd a nem vip-eknek is láthatóvá

Zoli 07-05-2011 21:49

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 289779)
Hogy érted, hogy használhatatlan? Nem működik megfelelően?

egy szóval sem mondtam, hogy használhatatlan, azt mondtam, hogy hasztalan, semmi szükségem rá, nincs számomra gyakorlati haszna, teszek rá, hogy egy olyan tekercsfajtából, amire egyáltalán nincs szükségem, nincs meg a maximum tekercsem, és irritál, hogy szemrontón szinte üvölt rám, hogy nincs meg a max belőle

ha nincs meg a max, van szemem, amúgy is látom

Ati 07-05-2011 21:49

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 289780)
lsd. kettővel feljebb az én álláspontom...
asszem nem ezzel lesz több új tag, azok még nem nagyon vip-elnek
ha már ennyire a kezdők segítése a téma, akkor tedd a nem vip-eknek is láthatóvá

Nem állította senki (én biztos nem), hogy ennek bármi közel enne a kezdők segítéséhez. Ez nem a kezdők segítését szolgálja, hiszen ők nem is látják ezeket a jelzéseket. EZ csupán egy kényelmi bővítés azok számára, akik tudják, hogy mire valók a tekercsek, tudják, hogy mit kell a maximumra fejleszteniük, és tudják, hogy miért probléma, ha a maximum alá csökken. Ez a játékot már ismerők számára készült bővítés, amit természetesen szükség esetén más is használhat.

Pool 07-05-2011 21:51

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 289782)
Nem állította senki (én biztos nem), hogy ennek bármi közel enne a kezdők segítéséhez. Ez nem a kezdők segítését szolgálja, hiszen ők nem is látják ezeket a jelzéseket. EZ csupán egy kényelmi bővítés azok számára, akik tudják, hogy mire valók a tekercsek, tudják, hogy mit kell a maximumra fejleszteniük, és tudják, hogy miért probléma, ha a maximum alá csökken. Ez a játékot már ismerők számára készült bővítés, amit természetesen szükség esetén más is használhat.

Talán akkor megoldható, hogy választhassak, akarom-e ezt a kényelmi funkciót?
Mint pl pontlistán a szabisok eltűnését stb...

Ati 07-05-2011 21:51

Quote:

Originally Posted by Zoli (Post 289781)
egy szóval sem mondtam, hogy használhatatlan, azt mondtam, hogy hasztalan, semmi szükségem rá, nincs számomra gyakorlati haszna, teszek rá, hogy egy olyan tekercsfajtából, amire egyáltalán nincs szükségem, nincs meg a maximum tekercsem, és irritál, hogy szemrontón szinte üvölt rám, hogy nincs meg a max belőle

ha nincs meg a max, van szemem, amúgy is látom

Hopsz, bocsi, félreolvastam.

Folytasd kérlek a kifejtést, hogy miért hasztalan, és miért rossz szerinted. Az egyik fele megvan, oké. A másik fele miért hasztalan számodra?

Zoli 07-05-2011 21:55

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 289785)
Hopsz, bocsi, félreolvastam.

Folytasd kérlek a kifejtést, hogy miért hasztalan, és miért rossz szerinted. Az egyik fele megvan, oké. A másik fele miért hasztalan számodra?

gondolom a másik rész alatt a piros csillagokat érted
azzal nagy bajom nincs, mint írtam a belsőn is, engem csak a kék zavar, mert a pirosat úgyse fogom szinte soha látni, mert figyelek azokra a tekercsfajtákra, amik számomra fontosak, így nem centizgetem ki, hogy ha esetleg lelopnak, akkor se legyek maxon, vagy az utána következő kopáskor menjek max % alá belőlük

ha a kék vackot nem lehet külön kikapcsolni,akkor az egészet kikapcsolnám

nem akarok minden tekercsből max %-ot bent tartani az országomban, csak azért, mert egy elméletileg kényelmi funkció összerondítja a tanácsadók oldalamat

Debilke 07-05-2011 21:59

Teljesen megértem, hogy az új játékosokat meg kell tartani valahogy, de nem ez a helyes út, lassan bele sem kell nézniük a súgóba, mert minden tálcán lesz kínálva nekik... rossz irányba haladsz Ati, ez nem kényelmi funkció, ez egyenes út a teljes elkényelmesedéshez...

Ati 07-05-2011 22:01

Quote:

Originally Posted by Debilke (Post 289787)
Teljesen megértem, hogy az új játékosokat meg kell tartani valahogy, de nem ez a helyes út, lassan bele sem kell nézniük a súgóba, mert minden tálcán lesz kínálva nekik... rossz irányba haladsz Ati, ez nem kényelmi funkció, ez egyenes út a teljes elkényelmesedéshez...

Ennek az égvilágon semmi köze az új játékosokhoz, hiszen ők ezzel nem is találkoznak. Sőt, ahogy az előbb már írtam, kifejezetten a régi játékosoknak való bővítés.

Debilke 07-05-2011 22:02

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 289788)
Ennek az égvilágon semmi köze az új játékosokhoz, hiszen ők ezzel nem is találkoznak. Sőt, ahogy az előbb már írtam, kifejezetten a régi játékosoknak való bővítés.

Sztem a régi játékosok nevében mondhatom, köszönjük, de nincs szükségünk erre, ki tudjuk magunk is számolni

Zoli 07-05-2011 22:04

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 289788)

Akkor én például egyáltalán nem értem, hogy Te ezt miért találod hasznosnak.. régi játékosnak szerintem nincs szüksége erre...
kb olyan, mintha az épületeknél is oda lenne téve egy mondjuk zöld csillag, hogy nincs piacom..., vagy ha lerombolnak 300 barakkot, akkor nem lesz egy se...

Redback 07-05-2011 22:23

Legyen azért kikapcsolható, mert engem zavar az a kék csillag az ipar, gazdaság és bányatekiknél. Nagyon is zavarja a szemem.

Ati 07-05-2011 22:29

Ez a kikapcsolás ez nem tudom honnan merült fel lehetőségként. Sokezer adat jelenik meg szerte a játékban, mindegyiket nem fogod egyesével állítgatni.

Ezt a kikapcsolás dolgot ezt felejtsd el, és a "miért tetszik", vagy a "miért nem tetszik" kérdésre válaszolj.

Köszönöm.

Zoli 07-05-2011 22:30

akkor szűnjön meg, ha nem lehet kapcsolgatni

Redback 07-05-2011 22:36

Azért nem tetszik, mert feleslegesen van ott néhány igen zavaró *. A többiek által említett "Soses használom" miatt 3 tekinél feleslegesen van. A piros csillagokat pedig azért tartom zavarónak, mert tényleg egyszerűen ki lehet számolni hogy következő kopásnál maximum alá megy, és nem ér meg annyit nekem az a két piros zavaró csillag.

Cassandra 07-05-2011 23:26

Engem nem izgat, hogy ott van. Lazán ignorálom magamban, ha nem érdekel, csak a szine... Az én monitoromon szembántó. Sötét barna alapon a kék, nemgyerebe. Nem lehetne csak barna csillag max vastagon szedve? Nagyon tovább nem is akarok belefolyni a témába.:) Engem nem zavarna.

Pool 07-05-2011 23:29

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 289799)
Engem nem izgat, hogy ott van. Lazán ignorálom magamban, ha nem érdekel, csak a szine... Az én monitoromon szembántó. Sötét barna alapon a kék, nemgyerebe. Nem lehetne csak barna csillag max vastagon szedve? Nagyon tovább nem is akarok belefolyni a témába.:) Engem nem zavarna.

Vagy mindenki kiválaszthatná, milyen színű legyen a két csillag...
legalább focicsapatokról elnevezett országaim felvehetnék a csillagoknál is a csapat színeit...

J.Ati 07-05-2011 23:29

Engem a rikító színek zavarnak nagyon, piros kék helyett lehetett volna fekete, ami kevésbé feltűnő, és zavaró.

Egyébként meg hogy jött ez az ötlet Ati?

Cassandra 07-05-2011 23:56

Pool ennél azért értelmesebbnek hittelek. Úgy tűnik tévedtem.
Engem nem érdekel mi lesz azokkal a csillagokkal megvagyok nélkülük is, ahogy az se érdekel, ha ott vannak. Engem a szinük zavar ezzel kifejtettem mi a problémám vele és válaszoltam Ati kérdésére.

papp2 07-06-2011 02:20

Engem nem zavar. Akor most jöhetnek a lefele ujjak :))

Takanohana 07-06-2011 05:50

Én sem látom nagy értelmét a dolognak, eddig is megvoltunk nélküle, ezután is meglennénk. Ha marad a fejlesztés, akkor is túlélem, annyira nem zavar. Az azonban engem is érdekelne, Ati, hogy honnan jött az ötlet.

Pepa 07-06-2011 06:32

Én is örülnék ha ki lehetne kapcsolni. Egy idő után az ember retinájába is beleég a 4651, 6151, 7651 és a 9151. A gnómoknak úgy is mindig több van a kelleténél.

Lord Belward 07-06-2011 07:19

Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 289809)
Én sem látom nagy értelmét a dolognak, eddig is megvoltunk nélküle, ezután is meglennénk. Ha marad a fejlesztés, akkor is túlélem, annyira nem zavar. Az azonban engem is érdekelne, Ati, hogy honnan jött az ötlet.

Valamikor a Kezdők fórumán felvetették azt a kérdést, hogy "Mikor kopik a tekercsem?" illetve, egyik kedves barátom megkérdezte, hogy "A-ban mikor lesz a következő tekercskopás?". Szerintem ezek a kérdések ösztönözhették a tagokat arra, hogy a fórumon felvessék az ötletet.
(Gondolom én.:))

Lord Belward 07-06-2011 07:35

Ha már hozzászólásom megvolt, akkor jöjjön az én verzióm, hogy miért nem tetszik nekem az új fejlesztés.

Mint a Kezdők fórumán erről heveny vita alakult ki, nem azért nem tetszik az új színezés, mert "Én már egyszer megcsináltam a számolómban ezt, és dolgoztam vele sokat, és most bekerül mint alap." Lehet, lehet hogy ez is benne van egy kicsit, és fáj, hogy én dolgoztam vele az most alap lett. Gondolom sokan mások is irtak hasonlót a tekercskopásra, vagy csak jobban odafigyelnek. Nem hiszem azt, hogy én találtam volna fel a spanyol viaszt. :)

Azért nem tetszik mert számomra zavaró a színe. Ez valószínűleg azt fogja eredményezni, hogy néha-néha felkapom a fejem, hogy "ez meg mi itt?!", mert 80%-ban csak végigfutom a Tanácsadók oldalt; ha egyáltalán meg is nézem azt.

Lehet, hogy sokaknak segíteni fog a jelzés, lehet, hogy a kezdők (kezdőbbek, újrakezdők) jobban oda fognak figyelni a tekercsekre és figyelik, hogy "ebből tényleg kellene még tekercs". (Szvsz, a gyakorlott játékosok, akinek a reggeli cigi, kávé mellet a Hódító is benne van a reggeli teendőkben, azoknak ez felesleges.)

Szumma-szummárum, én szeretném, hogy ha kikapcsolhatóvá kerülne a funkció. Ha már a VIP azért van, mert kényelmi szolgáltatást (=) könnyítést biztosít, akkor könnyítsen annyit a helyzetemen, hogy szabályozhatom a jelenlegi könnyítést. :)

Zoli 07-06-2011 08:46

Quote:

Originally Posted by Lord Belward (Post 289812)
Valamikor a Kezdők fórumán felvetették azt a kérdést, hogy "Mikor kopik a tekercsem?" illetve, egyik kedves barátom megkérdezte, hogy "A-ban mikor lesz a következő tekercskopás?". Szerintem ezek a kérdések ösztönözhették a tagokat arra, hogy a fórumon felvessék az ötletet.
(Gondolom én.:))

Belw, a mostani újítással nem látod mikor kopik, ott virít adott esetben a piros csillag 19 körig... ha nem vagy ott az elején, vagy amikor eltűnik, ugyanúgy nem tudod megmondani, hogy mikor fog kopni, mint eddig (vagy ugyanúgy meg fogod tudni mondani), tehát semmit nem csinál, csak szól, ha a max alá mennél... de úgyse mész, ha kicsit gondolkozol... márpedig valószínű, hogy az ember gondolkozik, a régi játékos meg tudja is, hogy mire figyeljen, tehát felesleges ez is

úgyhogy ez a módosítás azoknak sem könnyítés, akiknek fogalmuk sincs, mikor kopna a tekercsük, mert azt e nélkül is ugyanilyen könnyű kideríteni

lényegében senkinek nem használ, csak néhányan azt hiszik, hogy nekik igen

Ati 07-06-2011 10:10

Ez a funkció további döntésig a "Hódító béta" program részét képezi.

Pool 07-06-2011 10:22

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 289819)

Ez pontosan mit jelent?

Zoli 07-06-2011 10:23

jajj, levetted, kössszönjük :)

miaz, hogy a bétában marad?

Ati 07-06-2011 10:24

http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4584

Zoli 07-06-2011 10:28

szóval ha most átírom a keresőben, amit kell, akkor átmegyek a bétába, és ugyan olyan könnyen vissza is tudok menni?

ez azt jelenti, hogy ha csak néhanapján nézek ott körül, hogy lássam van-e valami, azért még simán visszaléphetek, ha nem tetszik? Jár-e valamilyen hátránnyal, erre vagyok kíváncsi.

Pool 07-06-2011 10:31

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 289823)

egy országgal jelentkeztem oda...
de csak a tekercskopás volt felsorolva, arról meg leírtam a véleményem

Ati 07-06-2011 10:32

Quote:

Originally Posted by Zoli (Post 289824)
szóval ha most átírom a keresőben, amit kell, akkor átmegyek a bétába, és ugyan olyan könnyen vissza is tudok menni?

ez azt jelenti, hogy ha csak néhanapján nézek ott körül, hogy lássam van-e valami, azért még simán visszaléphetek, ha nem tetszik? Jár-e valamilyen hátránnyal, erre vagyok kíváncsi.

Szabad az átjárás a tag és a nem tag között. Bár körülnézésre a terveim szerint nem sok szükség lesz, mivel nem titkos funkciók fognak oda bekerülni, hanem olyanok, amik nyilvánosan is be lesznek jelentve.

Ati 07-06-2011 10:32

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 289826)
egy országgal jelentkeztem oda...
de csak a tekercskopás volt felsorolva, arról meg leírtam a véleményem

Szerencsére még a program beindulása előtt, így azt tiszta lappal kezded. ;)

Zoli 07-06-2011 10:39

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 289828)

embereket, vagy országokat bannolsz, ha kell? :D

Zoli 07-06-2011 10:41

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 289827)
Szabad az átjárás a tag és a nem tag között. Bár körülnézésre a terveim szerint nem sok szükség lesz, mivel nem titkos funkciók fognak oda bekerülni, hanem olyanok, amik nyilvánosan is be lesznek jelentve.

ez egy jó ötlet amúgy, lényegében olyan, mintha kikapcsolhatóvá tetted volna :D

Debilke 07-06-2011 10:59

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 289819)

Köszi Ati :)

Pool 07-06-2011 13:20

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 289828)

Miért, mi rosszat mondtam én? :)
Azt hiszem, normálisan megfogalmaztam az aggályaimat a tekercses dologgal kapcsolatban...

Ui.:Bárhonnan belépve az orim bétás marad, amíg akarom? Vagy csak a saját gépemen működik?

All times are GMT +1. The time now is 14:37.