Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Chrome: asztali értesítők (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4551)

Ati 05-02-2011 12:59

Chrome: asztali értesítők

Ide jöhetnek a kérdések ezzel kapcsolatban, mert ez annyira új, hogy szerintem lesznek.

Pool 05-02-2011 14:31

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 286533)
Ide jöhetnek a kérdések ezzel kapcsolatban, mert ez annyira új, hogy szerintem lesznek.

mi ez? :)
én is ezt a böngészőt használom (ha erről van szó), ezért érdekelne...

Ati 05-02-2011 14:40

Quote:

Originally Posted by pool (Post 286534)
mi ez? :)
én is ezt a böngészőt használom (ha erről van szó), ezért érdekelne...

-- >

Quote:

Originally Posted by ati (Post 286532)
az asztali értesítő egy felugró ablak a monitorod jobb alsó (vagy jobb felső, vagy bal alsó, vagy bal felső, ahogy beállítod) sarkában, ami akkor is felugrik, ha nem a böngésző az a fő alkalmazás, amit éppen az előtérben futtatsz, vagy épp minden ablak le van kicsinyítve.

A böngészőnek futnia kell, és be kell, hogy legyél lépve az országodba ahhoz, hogy értesítést kapj az eseményekről! De ez az ablak nyugodtan el lehet dugva valahova 600 másik ablak alá.

Pool 05-02-2011 14:46

Ezt hol lehet beállítani?

Ati 05-02-2011 14:49

Quote:

Originally Posted by pool (Post 286537)
ezt hol lehet beállítani?

-- >

Quote:

Originally Posted by ati (Post 286532)
az értesítéseket engedélyezni kell. Ehhez vagy a chrome böngészőben engedélyezni kell az asztali értesítéseket általánosságban, minden oldal számára (ezt a böngésző beállításai között teheted meg), vagy csak a hódító számára engedélyezned kell. Ehhez segítség a beállítások menüpont alatt található új gomb, az "asztali értesítések engedélyezése" felirattal. Kattints erre a gombra, mire a böngésződ megkérdezi, hogy szeretnéd-e engedni, hogy a hódító asztali értesítéseket küldjön. Ha igen, akkor kattints az engedélyező gombra. Ezután már élnek is az asztali értesítéseid.

Pool 05-02-2011 19:31

Köszönöm!!!

Zoli 05-02-2011 20:21

Jól gondolom, hogy ez csak VIP-es oriknál működik?

Ati 05-02-2011 20:27

Quote:

Originally Posted by Zoli (Post 286573)
Jól gondolom, hogy ez csak VIP-es oriknál működik?

Igen. Ez lehet, hogy nem egyértelmű a súgóból, igazad van, ezt hamarosan javítom.

Zoli 05-02-2011 20:28

Quote:

Originally Posted by Ati

Ha a kérdésre azt válaszolod, hogy nem engedélyezed, vagy az értesítésre kattintva azt mondod, hogy nem szeretnél több értesítést kapni, akkor ezek az értesítések letiltásra kerülnek, és a Hódítón belülről nem fogod tudni többet visszakapcsolni. Ebben az esetben böngésződ beállításai között törölnöd kell a Hódítóra vonatkozó tiltást. Ilyenkor a Hódító Beállítások menüpontjában található gombra kattintva már semmi nem fog történni.

Ez nem teljesen világos.
Nem történik semmi? Ezt mire érted? Nem kapok újra olyan kis ablakot, hogy engedélyezem-e, de engedélyezi, vagy egyáltalán nem engedélyezi?

Ati 05-02-2011 20:29

Quote:

Originally Posted by Zoli (Post 286576)
Ez nem teljesen világos.
Nem történik semmi? Ezt mire érted? Nem kapok újra olyan kis ablakot, hogy engedélyezem-e, de engedélyezi, vagy egyáltalán nem engedélyezi?

Ha egyszer letiltottad, akkor többet nem kérdezi meg a Chrome, hogy szeretnéd-e engedélyezni. Ehhez kézzel törölnöd kell a tiltást a böngésző beállításai között, csak utána fogja ismét megkérdezni.

Zoli 05-02-2011 20:31

értem, köszi

Ati 05-30-2011 15:10

Mik a tapasztalatok ezzel? Furcsa, hogy alig páran jeleztek ezzel kapcsolatban bármit, pedig a villogók feltalálása óta a legjobb dolog (még a villogóknál is jobb).

Sami 05-30-2011 16:45

Nekem tetszik :)

vityu 05-30-2011 17:52

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 287891)
Mik a tapasztalatok ezzel? Furcsa, hogy alig páran jeleztek ezzel kapcsolatban bármit, pedig a villogók feltalálása óta a legjobb dolog (még a villogóknál is jobb).

Én nem használom. Nekem a villog is tökéletesen elég. Ettől több nekem nem kell. Ez szerintem csak idegesítene. :)

Ati 05-30-2011 19:22

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 287896)
Én nem használom. Nekem a villog is tökéletesen elég. Ettől több nekem nem kell. Ez szerintem csak idegesítene. :)

Az csak akkor villog, ha a Hódítós ablak látszik.

Merengő 05-30-2011 20:15

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 287898)
Az csak akkor villog, ha a Hódítós ablak látszik.

akkor meg mi értelme?

Ati 05-30-2011 20:20

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 287901)
akkor meg mi értelme?

Hmm? Évekig csak azt használtad. Remélem azért, hogy megtapasztaltad valamennyire az értelmét... :)

Merengő 05-30-2011 20:28

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 287904)
Hmm? Évekig csak azt használtad. Remélem azért, hogy megtapasztaltad valamennyire az értelmét... :)

félreértettem :D azt hittem akkor van csak értesítő ha az adott oldal látszik :D

Ati 05-30-2011 20:36

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 287906)
félreértettem :D azt hittem akkor van csak értesítő ha az adott oldal látszik :D

A villogó van akkor. Ezzel nincs is gond, ha csak az az ablak van nyitva, de ma már ugye... Most hirtelen összeszámolom, hogy hány tab van nyitva: 8 ffox, és 3 chrome, plusz még 6 ablak, ami nem böngésző. Nem sok esély van arra, hogy pont lássam, amikor villog a villogó.

Ezzel szemben az asztali értesítőt látom mindig, tök mindegy melyik ablakban vagyok éppen, vagy a böngésző melyik tabban van.

Ati 06-16-2011 13:05

Hogy miről kérsz asztali értesítést, miről nem, azt a Beállítások menüpontban meg lehet határozni. Sőt, azt is beállíthatod, hogy az értesítésre kattintva fókuszba kerüljön-e az adott ország.

Részletek a Beállítások súgóban.

(Aki az utóbbi 1-2 napban beállította, annak most újra be kell, ez már a végleges beállítás lesz.)

(A változások életbe lépéséhez a változások elmentése után újra be kell lépni az adott országba.)

Ha egyszerre több országba is belépsz, akkor az asztali értesítőket minden domainen külön engedélyezni kell (szintén a Beállítások menüpontból), ezt azonban böngészőnként csak egyszer kell megtenni.

Pumi 06-16-2011 14:59

Végre valami amit elsőre megértettem :)
Tök egyedül letöltöttem a crhom-ot és beállítottam mindent. :D

Remekül működik, jó ötlet volt!

Ati 06-16-2011 15:10

Quote:

Originally Posted by Pumi (Post 288959)
Végre valami amit elsőre megértettem :)
Tök egyedül letöltöttem a crhom-ot és beállítottam mindent. :D

Remekül működik, jó ötlet volt!

Jaja, szerintem is ez egy nagyon hasznos kis funkció. Bízzunk benne, hogy a többi böngésző is hamarosan elkezdi majd támogatni. :)

reichz 06-17-2011 22:11

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 288960)
Jaja, szerintem is ez egy nagyon hasznos kis funkció. Bízzunk benne, hogy a többi böngésző is hamarosan elkezdi majd támogatni. :)

A Mozilla Firefox böngésző 4 hardveres gyorsítással, átdolgozott kezelőfelülettel, sebességoptimalizálással és HTML 5 (Web M és HD videó) támogatás rendelkezik.
Újdonsága még a Sync funkció, amelynek segítségével szinkronizálhatjuk a könyvjelzőnket, az előzményeket, a kitöltött űrlapokat, vagy a megnyitott weboldalakat másik számítógéppel.
További lehetőségek a Panorama eszköz, ennek segítségével látványosan rendezhetjük csoportba a megnyitott lapokat, az összeomlás elleni védelem, a WebGL 3D támogatás, illetve az új TAB funkció.

Ati 06-17-2011 22:33

Quote:

Originally Posted by reichz (Post 289030)
A Mozilla Firefox böngésző 4 hardveres gyorsítással, átdolgozott kezelőfelülettel, sebességoptimalizálással és HTML 5 (Web M és HD videó) támogatás rendelkezik.
Újdonsága még a Sync funkció, amelynek segítségével szinkronizálhatjuk a könyvjelzőnket, az előzményeket, a kitöltött űrlapokat, vagy a megnyitott weboldalakat másik számítógéppel.
További lehetőségek a Panorama eszköz, ennek segítségével látványosan rendezhetjük csoportba a megnyitott lapokat, az összeomlás elleni védelem, a WebGL 3D támogatás, illetve az új TAB funkció.

Az asztali értesítő nem a videótámogatáshoz kapcsolódik, az egy külön funkció, amit jelenleg csak a Chrome kezel.

Ati 06-17-2011 22:56

Van itt ugyan egy Firefox bővítmény: http://code.google.com/p/ff-html5notifications/, de nem tudom, hogy ez működik-e. Amíg a böngésző natívan nem támogatja, addig nem biztos, hogy érdemes vele barkácsolni.

Hex 07-02-2011 11:21

nekem chrome alatt nem működnek az értesítők. A böngészőben engedélyeztem és az országokba is beállítottam, hogy mindenről kérek vagy asztali értesítőt, vagy jöjjön fókuszba, de nem müxik.

be vagyok lépve az országokba (http://1.hodito.hu - http://5.hodito.hu)

az lehet gond, hogy nem tettem alapértelmezett böngészőnek a chrome-ot?

szerk1:
úgy állítottam be, hogy rákérdezzen, hogy engedélyezem-e a asztali értesítőket. És utána bementem az oriba és rákattintottam, akkor meg is kérdezte, hogy engedélyezem-e, igen. Kíváncsi leszek, így működik-e majd.

Ati 07-02-2011 11:26

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 289642)
nekem chrome alatt nem működnek az értesítők. A böngészőben engedélyeztem és az országokba is beállítottam, hogy mindenről kérek vagy asztali értesítőt, vagy jöjjön fókuszba, de nem müxik.

be vagyok lépve az országokba (http://1.hodito.hu - http://5.hodito.hu)

az lehet gond, hogy nem tettem alapértelmezett böngészőnek a chrome-ot?

Az alapértelmezettség nem befolyásolja ezt. Az engedélyezés (hacsak nem engedélyezed mindenkinek a beállítások között) domainenként érvényes, tehát ha a hodito.hu-n beállítottad, akkor oda kapsz ilyen értesítéseket, de az 1.hodito.hu-ra, 2.hodito.hu-ra stb. nem. Ezekre mind külön engedélyezni kell (egyszer).

Vagy minden domainre engedélyeztehed az asztali értesítéseket, de ebben az esetben más oldalak, minden engedély nélkül is használhatják ezt a funkciót.

Options -> Under the hood -> Privacy -> Content settings... -> Notifications -> Allow all sites to show desktop notifications

Hex 07-02-2011 11:28

látom, te is írtad ezt közbe :D

Ati 07-02-2011 11:30

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 289642)
szerk1:
úgy állítottam be, hogy rákérdezzen, hogy engedélyezem-e a asztali értesítőket. És utána bementem az oriba és rákattintottam, akkor meg is kérdezte, hogy engedélyezem-e, igen. Kíváncsi leszek, így működik-e majd.

Ha rákérdezett, az azt jelenti, hogy még nem engedélyezted neki. Ha engedélyezted, akkor többet nem kérdez rá.

Ha igent mondtál a kérdésre, akkor mostantól működni fog.

Ati 07-02-2011 11:32

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 289644)
látom, te is írtad ezt közbe :D

Jaja, és mire megtaláltam, hogy hol kell ezt beállítani......... :)

Az a jó a Chrome beállításaiban, hogy elkezded beírni, hogy mit keresel, és előhozza, anélkül, hogy végig kellene menned ezeken a lépéseken, amiket az előbb leírtam. Úgyhogy ha beírod, hogy "notif", akkor máris mutatja, hogy hol lehet ezt állítani.

Hex 07-02-2011 11:33

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 289646)
Jaja, és mire megtaláltam, hogy hol kell ezt beállítani......... :)

Az a jó a Chrome beállításaiban, hogy elkezded beírni, hogy mit keresel, és előhozza, anélkül, hogy végig kellene menned ezeken a lépéseken, amiket az előbb leírtam. Úgyhogy ha beírod, hogy "notif", akkor máris mutatja, hogy hol lehet ezt állítani.

mondjuk egy bajom már van a chrome-val. Elvileg kétszer szedtem át a mozillám könyvjelzőit és sehol sem találom :D

Ati 07-02-2011 11:37

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 289647)
mondjuk egy bajom már van a chrome-val. Elvileg kétszer szedtem át a mozillám könyvjelzőit és sehol sem találom :D

Ezt már más is mondta. Nekem 3 gépen teljesen jól működött. Annyi a trükk benne (nálam), hogy nem a fő könyvjelzők közé teszi be, hanem csinál egy "Imported" mappát, és abba. Onnan aztán persze ki lehet mozgatni a fő könyvjelzők közé, ha akarod.

Hex 07-02-2011 11:38

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 289648)
Ezt már más is mondta. Nekem 3 gépen teljesen jól működött. Annyi a trükk benne (nálam), hogy nem a fő könyvjelzők közé teszi be, hanem csinál egy "Imported" mappát, és abba. Onnan aztán persze ki lehet mozgatni a fő könyvjelzők közé, ha akarod.

no, jelentem működik az asztali értesítés. Akkor csak az a trükkje, hogy a hódból kattintsak rá, hogy engedélyezem :)

az IE-ből rögtön áthozta a könyvjelzőket :)

Ati 07-02-2011 11:42

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 289649)
az IE-ből rögtön áthozta a könyvjelzőket :)

Onnan nem próbáltam, ott én nemigen tartok könyvjelzőket, csak a Ffoxban. (Most meg pluszban a Chrome-ban is, úgyhogy jelenleg teljes a káosz... :D)

Hex 07-02-2011 11:44

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 289650)
Onnan nem próbáltam, ott én nemigen tartok könyvjelzőket, csak a Ffoxban. (Most meg pluszban a Chrome-ban is, úgyhogy jelenleg teljes a káosz... :D)

ugyanazokat tartom a foxban mint az ie-ben, hogy ha valamelyikből elvesznének, akkor áttudjam szedni a másikból :D

Hex 07-02-2011 16:04

Ati, a fókusznak hogyan kéne működnie? ha egy böngészőben van több oldal megnyitva (1.hodito, 2.hodito) akkor is működnie kell?

Ati 07-02-2011 16:51

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 289665)
Ati, a fókusznak hogyan kéne működnie? ha egy böngészőben van több oldal megnyitva (1.hodito, 2.hodito) akkor is működnie kell?

Igen, akkor is működik. Felhoz egy "Értesítésed van" figyelmeztetőablakot (alert), az rántja magához a fókuszt.

Ui: ha változtattál, akkor újra be kell lépned, hogy életbe lépjen a változtatás.

Hex 07-02-2011 17:21

működik, köszönöm :)

All times are GMT +1. The time now is 23:37.