![]() |
Tolis és varis országok újbóli megjelenése
Ide írhattok, ha van valami olyan ötletetek, elképzelésetek, ami bevezetésével játszhatóbb/népszerűbb lenne egy szinte csak tolizásra és varázslásra felépített ország akár szövetségben, akár MF_ben...
Direkt nem fajt írtam, ezt tartsátok szem előtt, persze nem törpe/varis és óriás/tolisban kell gondolkozni... Kíváncsian várom, hogy milyen ötletek születnek, mert eddig csak annyi jött le nekem mások topicból, hogy jó lenne, jó lenne, ha többen lennének, de.... Itt jöttek a negatív dolgok és a hadis orik lehúzása... Nos? |
Quote:
akkor lenne népszerűbb a játékosok körében, ha olcsóbb lenne a föld, és a hatékonyságuk kb egyenlő lehetne hadisokéval. Persze a maguk területén. |
Quote:
Ati írd már át, légy szíves a címet: "Tolis és varis országok újbóli megjelenése" Köszönöm!! Megoldható? Vagy indítsam újra? |
Quote:
Átírtam. |
Sziasztok !
Szerintem az adott képeségek hatékonyságánának minimális növelése (vari, toli akciók), ellenük irányuló akciók (mészár,felfedés,mérgezés,gyilok) hatékonyságának minimális csökentése szerintem ezek szükségesek hozzá. Ezek a dolgok változtatása hosszabb távon hozza meg a gyümölcsét pár hónap mert nem fog ez miatt újrázni senki . |
Szerintem a tolik és varik örülhetnek neki,hogy nem kell annyit fedezniük a föld eloszthatósága miatt.
Semmit nem kell rajtuk erősíteni.(írom én,aki általában óriás és akkor hadi-vari,vagy törpe aki a termelés mellett tolizik) A másik topikban ezzel a témával kapcsolatban egyetlen normális dolgot láttam,az pedig a bankokra vonatkozik Tényleg nem reális,hogy 30-40 bank ugyan annyira megvédi a pénzemet 10000 hekin,mint 600-on.(de ez meg nem ide való,vegyétek úgy,hogy nem is írtam) |
Annyit meg lehetne csinálni,hogy az automata védelem,ami bizonyos ártó akciók után kap egy ország,csökkenjen vagy szűnjön meg.
|
Quote:
|
akkor meg mi a problémájuk?:)
|
Szerintem nem az ártó akciókkal kéne babrálni, hanem a felfedezést kéne olcsóbbá tenni...
Fent azért választanak sokan hadist inkább, mert kell a föld, azt valahogyan, valakitől el kell venni, mert fedezni nagyon drága. Persze ezzel máris felüti fejét probléma, hogy hosszútávon elértéktelenedne/ inflálódna a föld...mégis úgy hiszem, hogy emiatt kevesebb a nemhadi ország, főleg a fenti szinteken. Hogy ezen hogyan lehet változtatni túlzásba esés nélkül, az már más kérdés... |
Quote:
nem a fedezés a drága,hanem a nyersanyag |
Szerintem lehetne növelni az akciók erejét a kocsmák/templomok arányával.
És akkor máris nem lenne mindegy, hogy 5% kocsmával, vagy 20%al férsz be az óriáshoz. [szerk: (vagy az 1 kocsmás orkhoz, ha "NEM TETSZIK")] Továbbá ezt a 2szemet is lehetne külön erősíteni, de persze úgy, hogy ne megint csak a sokszemes országok járjanak vele jól. |
Quote:
Viszont akkor is a felfedezéshez nyúlnék vissza. Ugyanis ha felfedezek x hektárt, annak kb 10%-a mondjuk bánya, nem tudom pontosan...mindenesetre egy varis, vagy tolis országnak nem feltétlen kell bánya, ezért ha normális épületet akar felhúzni, először fel kell építenie a bányát, majd csak azután, azt lebontva, még kb 10 kör kell, hogy felépüljön a normális épület...ez kb 40 kör felfedezéssel együtt, plusz kidobott nyersanyagok tömkelege. Lehet jobb lenne, ha a felfedezés idejét le lehetne csökkenteni, úgy, mint az épületek építési idejét, és esetleg lenne egy olyan gomb, a célzott felfedezés mintájára, hogy ne találjon bányákat. Ezzel akár 20 körrel is lecsökkenthető lenne a felfedezés- beépülés, így kb csak 2* annyi időbe telne, mint egy foglalás utáni beépülés... lehet többen választanák, de még így is hátrányosabb lenne, mint a sereggel megszerzett terület, mert itt minden hektárt be kell építeni, ami nem is gond. ezzel csökkenthető lenne a nyersanyag-igény, ami olcsóbbá tenné a fedezést, és nem kéne négyszer annyit várni rá. |
Quote:
|
Quote:
|
Van egy olyan érzésem, hogy nem a kiszámíthatatlanságával van bajod, mivel szerintem az nincs neki, hanem azzal, hogy ha leütsz egy varist a hadiddal, az hamarabb vissza tud érni ,ha akar...Ha eltaláltam, akkor képmutatásnak tartom az egész felvetésedet.
|
Quote:
Quote:
Semmi képmutatás nincs a topic mögött, de amikor egy "ötlet" nem tetszik, akkor annak szeretnék hangot adni... Varisnak meg pont az a jó, ha nincs közel... |
Quote:
Ha meg nincs alany, menne ő is fedezni, legalább nem állna meg az élet. A varis és tolis országoknak lenne belőle nagy haszna az eddigiekhez képest, nem a hadiknak. Ha nincs képmutatás, azt örömmel hallom, és ez esetben elnézésedet kérem. |
Tényleg, ha már itt tartunk, akkor kinek mikor számít már egy ori varisnak/tolisnak?
Épület %? Faj? Mindkettő? Mert ugye ott a gnom Jól be lehet tölteni varival/tolival, de ütni is bír, akkor most mi? Vagy az óriás/törpe... |
Quote:
Olyan kellene, ami konkrétan azoknak segít... |
Quote:
|
Quote:
Szerinted az kinek segít, ha nem a toliknak vagy variknak? Békés fedezgető elfek eddig is voltak, abból nem hinném, hogy e miatt több lenne, mert dögunalom. |
Quote:
|
Quote:
Amúgy meg akkor létjogosultsága sincs a témának alapból...mert ez hódító, és nem varázsoló, meg lopkodó.... |
Quote:
De talán majd más leírja... |
Talán előrelendítené a témát, ha az ötletem lehurrogása mellett más javaslatok is napvilágot látnának, mert már megint én érzem magam hülyének, hogy komolyan veszek egy témát...Kár, hogy csak azt kapom, hogy remélem viccelek, meg nehogymár...
Lehet lefele kezeket nyomkodni, nem érdekel, de az szerintem szánalmas, ha CSAK ezt tudják egyesek, konstruktív javaslatuk nincs. Valaki mondjon egy olyan ötletet, amibe nem lehet belekötni! Vagy legalább valaki mondjon ötletet...ez meg, hogy ez a hódító, hát istenem...egy néven lovagolni tök fölösleges. Vannak tolvaj, és vannak varázsló országok, emellett vannak még termelők, békésen fedezgetők, hadisok, különböző kevert beállítottságú országok..most tényleg ez a legnagyobb ellenérv, hogy ez a hódító?...könyörgök... |
Quote:
Ez van... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Szerintem ez még bőven a határokon belül mozog. |
Quote:
Én legalább leírom, miért nem jön be... |
Például akkor lenne népszerűbb, ha az elf nem lenne ennyire megbüntetve tolvajakciók esetén.
Értem én, meg világos is, hogy az elf a békésebb játékosoknak való, csakhogy nem csak ilyen békésebb játékosok játszanak csupán. S ha ilyenek belekötnek egy elfbe az nem igazán tud visszavágni. Úgy általában valóban nem tartom célszerűnek az országok ennyire specializálódásra kényszerítését. A faj eléggé meghatározza a követendő, alkalmazható játékstílust, s ezen mente közben, például átépüléssel nem sokat lehet változtatni. Minél szabadabb, minél variálhatóbb a játék a játékos számára, annál jobb, mivel annál inkább ki tud találni valami stratégiát a különböző játékhelyzetekre. Míg minél kötöttebb a játék, annál inkább fogja egy játékos abbahagyni elkeseredésében, ha egy játékhelyzetben nem tud mit tenni. |
Quote:
Quote:
Quote:
|
Még hogy nem éri meg tolvajjal lenni:
Sikerült szerezni 441 ipari, 483 gazdasági, 383 mezőgazdasági, 4.367 lakáshelyzeti, 660 bányászati, 1.115 hadügyi, 340 mágia és 308 tolvajlási tudománytekercset. (5-ös szint) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Persze, ha megtalálod :D |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|