![]() |
Támadás gabona nélkül
Sziasztok!
Az egyik szövim tesztelgette a seregküldést. Kíváncsi volt rá, mennyi gabona szükséges 3 körre ha kiküldi a lovasait. Nem volt bent gabona. Véletlenül 10 lovasra nyomta rá a támadás gombot, erre a sereg kiment 0 gabonával és 0 zsolddal. Később anarchban is teszteltük a dolgot, 10 lovas gond nélkül kiment gabona nélkül, míg 20 lovasnak 4 bála gabona kellett volna.. Ez a helyes működése a játéknak? |
10 lovasnak 3 gabona kell 2 körös ütéshez
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
A lefele egészítésből hol következik, hogy 10 lovashoz nem kell se pénz, se gabona? :confused: |
Quote:
Nem értem a logikát, hogy mitől lett nulla gabona. 0,99 = 0 , de itt 5 gabonára lett volna szükség. |
Akkor elmagyarázom én.
10 lovas így csak 9,99, ami csupán 1 bálát eszik körönként, vagyis 0,99-et, így körönként 0 bálát esznek és mivel utólag adódnak össze a körök, x*0 az még mindig 0 lesz. Javítsatok ki ha tévedek.. |
Quote:
Az életben is lehetne így, és akkor nem fogyna a kaja, ha kis mennyiségben akarnánk enni :D |
Gondolom programozás miatt van így kitalálva. Ahhoz nem értek.
Talán ez is olyan, mint a max pénz az oriban. |
Lehet hülye kérdés, szó szerint sehol nem találtam leírva.
Hogy jönnek ki ezek a számok? Mi a képlet? Érdekelne. |
Quote:
Viszont itt kerekítési szabály miatt volt a gubanc. |
Quote:
És valahol ez le van írva súgóban? Vagy csak én vagyok a kretén, hogy nem találom? |
Quote:
"Ne feledd azonban, hogy a kiküldött katonák előre elkérik mind a zsoldot, mind az élelmet arra az időre, míg távol lesznek hazájuktól. Ha ezt nem tudod nekik megfizetni, akkor nem hajlandóak csatába menni." Ennyit találtam én. |
Quote:
eliteknél támadóknál ugyanígy kell számolni am? márcsak azért, mert más a zsold mennyisége |
10 ló 0.833 kaját eszik körönként, így simán 0 lesz :)
12 ló amelyik először kajál |
Quote:
|
Quote:
mert 10:6 az nem 0.8 |
Quote:
|
Quote:
max 2 |
Valaki magyarázza el, legyen szíves, mert úgy tűnik, én az elejétől kezdve belekavarodtam.
|
Támadáshoz szükséges kaja:
sereg/12*utazás hossza= (sereg/12)*körtáv*2 Azért zárójeleztem, mert az a rész lesz kerekítve. Ez 10 ló esetén 0,83333 --> 0 A képletbe behelyettesítve tehát a megszokott 2 körös támadáshoz sereg/12*2*2=sereg/3 kaja kell. |
Köszi, így világos :)
gondolom a *2 az a visszaút..:) |
Quote:
|
Quote:
Az meg, hogy tudod, hogy mennyi gabona kell a támadáshoz, és, hogy a 3 körhöz kevés gabonával indulsz neki támadni, hogyha az ellen elmozog, akkor ne mehess ki annyira, szerintem már bőven stratégiai jellegű kérdés. Azt mindenki találja ki magának, vagy kérdezze meg, úgyis segítünk. |
Quote:
Számok címszó alá akkor is beleférne. Ha le vannak írva a toli- és vari akciók sikerességéhez szükséges tudnivalók (körtáv, helyezésbeli különbség, értékkülönbségre vonatkozó képletek), amik ugyancsak stratégiákat befolyásolnak, mert azokkal tudsz számolni, hogy hányszor férsz be, mit éri meg annyiból kihozni, mi az, amivel a leghatásosabb vagy, vagy esetleg mennyi katit kell lefokozni, hogy megérje egyáltalán az akciót elindítani. És ezek a tudnivalók sokkal inkább stratégiai jellegűek, mint az, hogy ki tudom-e egyáltalán küldeni a seregem. Nem mondom, hogy hatalmas probléma, és ellehetetleníti a játékomat, hogy nincs leírva a képlet a súgóban, ugyanakkor szerintem a súgó arra van, hogy ha nem tudok valami képletet, változót, onnan azt is kileshetem. |
Quote:
|
Quote:
Ellenben az elvitt kaját igen. 200 hektáron elindítom az első támadásomat 500lóval és azt látom, hogy elvittek 166 bála kaját. 166/500=0,332 Tehát 3 ló visz el 1 bála kaját. Ahhoz, hogy kitapasztald, hogy a tolvajok mikor mennyit hoznak, igen sokat kell lopkodnod, úgy, hogy mondjuk közben 100 pontokat fokozgatsz, és közben kérdezed az ellent, hogy mennyiből loptál. Mondjuk azt, nem megoldhatatlan, de senki sem fogja letesztelni. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
A hibajelzés meg lett válaszolva, pontos képlet is napvilágot látott, úgyhogy ezt zárom, mint nem hiba. A témáról tovább lehet természetesen beszégetni a stratégiai kérdések között, vagy a segítség témában. |
All times are GMT +1. The time now is 07:26. |