Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Egyéb (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Magánnyugdíjpénztár (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4439)

Hex 11-27-2010 10:37

Magánnyugdíjpénztár

Sziasztok.

Tudjátok-e már, hogy hogyan fogtok dönteni? Maradtok Mnyp-ék, vagy visszamentek az államiba?

érdekelne a döntésetek, én még nem tudom, hogy mit válasszak.

szigorúan politika mentes topic, csak a kérdésre válaszoljatok, ha válaszoltok.

Ati 11-27-2010 10:50

Nekem könnyű dolgom van, mert én végig államiban voltam. Anno bántam, hogy nem mehettem már át (lusta voltam, aztán kifutottam a váltási határidőből...), de legalább most nem idegelem magam ezen.

Ati 11-27-2010 10:51

Ui: a szavazással nincs könnyű dolgom, mert ilyen opciót nem írtál. ;)

Hex 11-27-2010 10:58

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 271706)
Ui: a szavazással nincs könnyű dolgom, mert ilyen opciót nem írtál. ;)

Ha beletudsz nyúlni, akkor írd bele :) mondjuk igazad van, ezt kihagytam

Ati 11-27-2010 11:21

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 271708)
Ha beletudsz nyúlni, akkor írd bele :) mondjuk igazad van, ezt kihagytam

Beleírtam, és szavaztam. :)

Zordi 11-27-2010 11:56

Olyan komolyan figyeltek a cégemnél erre, hogy soha nem lettem tag de már ebből se lesz gondom.... tudtam volna még írni pár sort de az már politika :)

Blacky 11-27-2010 11:56

Akkor nem politizálva de nagyon el van basszarintva az egész dolog..Én nem tudom egyenlöre hogy mit csináljak ugyanis olyat nem vázolt fel ez a slikk birka olyan forgatókönyvet pl hogy hogyan számolják el azok pénzét akik a KÖTELEZÖ átlépés elött egy ideig fizettek az állami kasszába..Mint pl ÉN 11 évig aztán Át Kellett lépnem nem volt választásom...
Aztán mi lesz azoknak a pénzével ki örökli akiknél a kedvezményezett nem a házastárs?? mert jelen állás szerint a házastárs örökölhet de a többivel mi lesz lenyelik ????
Akkor pl hogyan számolják el a rengeteg kötvényben részvénybe lévö vagyont?? Milyen árfolyamon számítgatja a slikk bírka???? ugyanis ezek naponta percente változnak...
Nagyon nem tetszik a dolog Én azt javaslom mindenkinek hogy várjanak ki ameddig lehet..Mert ha nem nyilatkozunk akkor automatikusan úgy is átléptetnek...:(:(:(:(:( Nagyon remélem hogy ebben a formában nem enegdik ezt a félresikerült dolgot....

Pali papa 11-27-2010 12:24

Eddig is ällamiban voltam, ezért nem követtem különösebben, az viszont nekem kicsit félelmetes információ, miszerint ezentúl nem järulék, hanem adó lesz. Ezt követöen viszont szabadon felhasznälhatja az ällam. Ha valaki erröl tud konkrét hasznälható informäciót, azt megköszönném.

BimmBimm 11-27-2010 12:29

Quote:

Originally Posted by Pali papa (Post 271716)
Eddig is ällamiban voltam, ezért nem követtem különösebben, az viszont nekem kicsit félelmetes információ, miszerint ezentúl nem järulék, hanem adó lesz. Ezt követöen viszont szabadon felhasznälhatja az ällam. Ha valaki erröl tud konkrét hasznälható informäciót, azt megköszönném.

Nekem az is elég lenne, ha valaki mondana a világon egy másik országot, ahol a nyugdíj járulék nem járulék, hanem adó...

-Fegya- 11-27-2010 13:08

Szegény nyugdíjas nem tud mire szavazni... :)

Blacky 11-28-2010 09:29

Quote:

Originally Posted by BimmBimm (Post 271718)
Nekem az is elég lenne, ha valaki mondana a világon egy másik országot, ahol a nyugdíj járulék nem járulék, hanem adó...

Hugo Chavez és Venezuela
De azért az is félelmetes, hogy átkényszerítik az embereket az állami nyugdíjba aztán elkerekedö szemekkel a szöke ribanc bejelenti, hogy bocsi átfogtok lépni de akinek volt egy kis haszna a realhozamon felül azt az aktuális törvényeknek megfelelöen még további 16 % adó sújtja..Tehát nem elég hogy a pénzeteket lenyuljuk ha nem léptek át de ha átléptek akkor is meg lettek szívatva mert hogy is néz ki az hogy volt nyereség azt abból nem adtok az állambácsinak???
egyébként meg lépjen át mindenki mert mindenki jól jár mondta a slikk genya meg a szöke ribanc...

Ati 11-28-2010 09:32

Ez nem a politika téma!!! (Leginkább a stílus miatt...)

Tsobi 11-28-2010 09:45

Azt se felejtsétek el, hogy amit mi adó formájában befizetünk nem vész el, csak átalakul. :)

A kormány e két lehetőség felkínálásával csak a szabad akarat illúzióját hagyta meg, gyakorlatilag nem éri meg a magánnyugdíjpénztárakban maradni. Van választásod, csak már egyértelmű mi lesz az.

Ati 11-28-2010 09:53

Irány a politika téma. :) Köszönöm.

BimmBimm 11-28-2010 09:54

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 271774)

Igen, valóban a kérdés maga nem a politika fórumban van, de azt hiszem hogy hosszabb távon vagy itt bezárásra fog kerülni, vagy átkerül oda, mert ez nem olyan kérdés amire választ ad az ember 3 opcióból, hanem keresi a miérteket is. A miértek pedig irtó nagy disznóságokra világítanak rá, ami viszont politika.

Hex 11-28-2010 09:55

Quote:

Originally Posted by BimmBimm (Post 271779)
Igen, valóban a kérdés maga nem a politika fórumban van, de azt hiszem hogy hosszabb távon vagy itt bezárásra fog kerülni, vagy átkerül oda, mert ez nem olyan kérdés amire választ ad az ember 3 opcióból, hanem keresi a miérteket is. A miértek pedig irtó nagy disznóságokra világítanak rá, ami viszont politika.

akkor olvasd el a nyitó hsz-emet. Szimplán arra keresem a válszt, hogy ki fog maradni, ki fog átlépni. Azt, hogy ki hogyan jutott el az odáig vezető úton, nem kértem, hogy leírjátok.

Ezért nem tettem a politika témába

Tsobi 11-28-2010 09:56

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 271778)

Azért, mert említve van a Kormány, még nem politika..

Ati 11-28-2010 09:59

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 271782)
Azért, mert említve van a Kormány, még nem politika..

BimmBimm 11-28-2010 10:00

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 271780)
akkor olvasd el a nyitó hsz-emet. Szimplán arra keresem a válszt, hogy ki fog maradni, ki fog átlépni. Azt, hogy ki hogyan jutott el az odáig vezető úton, nem kértem, hogy leírjátok.

Ezért nem tettem a politika témába

Igen olvastam. De ha nem érdekelnek az érvek csak a szavazatok, akkor nem kicsit lepődök meg most.

Hex 11-28-2010 10:03

Quote:

Originally Posted by BimmBimm (Post 271784)
Igen olvastam. De ha nem érdekelnek az érvek csak a szavazatok, akkor nem kicsit lepődök meg most.

Ha nálad az érvek abból állnak, hogy kritikán aluli hangnembe írsz egy topicba, akkor nem érdekel. Egy érvet értelmesen és függetlenül is le lehet írni. Igaz, hogy kicsit gondolkozni kell a megfogalmazáson, de direkt azért raktam ide. Érveim és ellenérveim nekem is vannak.

Blacky 11-28-2010 10:04

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 271774)

Matolcsy Slikk nem kicsit ez tény...Selmeczy Gabriella együtt élt egy pasival miközben hogy hogy nem teherbe esett egy másik komától az idö alatt majd egy harmadikhoz ment férjhez...Ö is az ami szerintem....
Az meg hogy lenyulják 3 millió ember pénzét vagy egyszerüen megzsarolják hogy lépjen át majd a hasznot 16% kal megadóztatják na ez bizony 100% politika...Ha tetszik ha nem....
Igaz a stilus nem szépirodalmi de sajna az sem ahogy az emberekkel kivakkarintanak....

Hex 11-28-2010 10:06

Quote:

Originally Posted by Blacky (Post 271788)
Matolcsy Slikk nem kicsit ez tény...Selmeczy Gabriella együtt élt egy pasival miközben hogy hogy nem teherbe esett egy másik komától az idö alatt majd egy harmadikhoz ment férjhez...Ö is az ami szerintem....
Az meg hogy lenyulják 3 millió ember pénzét vagy egyszerüen megzsarolják hogy lépjen át majd a hasznot 16% kal megadóztatják na ez bizony 100% politika...Ha tetszik ha nem....
Igaz a stilus nem szépirodalmi de sajna az sem ahogy az emberekkel kivakkarintanak....

szerintem vehetnéd a fáradságot és nyithatnál egy témát a politika témába. Világosan le van írva az első hsz-be, hogy mit várok. Ha nem tudod elfogadni, nyiss egy témát a politika témában. Köszönöm

BimmBimm 11-28-2010 10:08

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 271787)
Ha nálad az érvek abból állnak, hogy kritikán aluli hangnembe írsz egy topicba, akkor nem érdekel. Egy érvet értelmesen és függetlenül is le lehet írni. Igaz, hogy kicsit gondolkozni kell a megfogalmazáson, de direkt azért raktam ide. Érveim és ellenérveim nekem is vannak.

Nem csak a hangnem dönti el hogy a hsz politikai-e hanem a tartalom is. ;) Ettől függetlenül én visszafogtam magam, és mivel politika mentesen, nem tudom megfogalmazni a mondanivalómat nem szóltam hozzá érdemben. Holott a mondanivalóm nem lenne kritikán aluli hangnemű.

Hex 11-28-2010 10:10

Quote:

Originally Posted by BimmBimm (Post 271791)
Nem csak a hangnem dönti el hogy a hsz politikai-e hanem a tartalom is. ;) Ettől függetlenül én visszafogtam magam, és mivel politika mentesen, nem tudom megfogalmazni a mondanivalómat nem szóltam hozzá érdemben. Holott a mondanivalóm nem lenne kritikán aluli hangnemű.

zöldben viszont szívesen várnám, hogy hogy vélekedsz erről, vagy a politika topikban :)

Ati 11-28-2010 10:13

Egyelőre nem zárom a témát, hogy aki be tudja tartani a fórumetikettet, az folytathassa a beszélgetést. A többiek kapják a figyelmeztetéseket, és hamarosan fórumszünet nekik.

Kéretik betartani a fórumszabályokat! Nem bonyolultak!

A politikának nincs helye ezen a fórumon!

richardka 11-28-2010 10:19

csak csendben jegyzem meg hogy ezt a topikot inkább a politikai témához kellett volna nyitni, mert ...

Mondjuk én nem láttom hogy lenne ilyen topik:D

Amugy gözöm sincs mit fogok lépni. A kezdetektől benne vagyok, nem kevés pénz gyült össze. Nem hiszek a Bankok nyugdijába se, se az államiba se. Az önkéntesemet nagyon bebukták, igy melyik ujam harapjam meg effektusom van

Politika mentesen irom nem vagyok nostredamus igy nem tudom mi lesz 20 év mulva. Az tény hogy a jelek amiket a csillagokbol kiolvasok nem jot jelentenek.
Kiszámithatatlan minden

Ha maradok akkor ugye ott a baj hogy a nyugdijpénztárak csödbe mennek, Ergo bukta a kicsiny pénzecském
Ha meg lépek akkor ugye levonom azt hogy most nincs pénz a nyugdijak kifizetésére (ugye ha jol olvasom egy része odamegy), akkor mi lesz 20 év mulva mikor kevesebb ado folyik be. Mert ugye csökken a termelő és nő a nyugdijasok száma

Ugy vagyok vele ez a pénz bukta sajnos. Ideje valamit kiokoskodnom ha nem az utcán akarom a nyugdijas életemet tengetni kéregetőnek

Terv megvan, de nem irom le. Nem én találtam ki nekem is magyarázták, de igy első blikkre jol hangzik, ha a hegy nem megy a mohamedhez akkor ugye ....

Ui: 1 deka politika nincs a hozzászolásomba, inkább dilemma

Princ 11-28-2010 10:43

Quote:

Originally Posted by Blacky (Post 271788)

xD
ez mi? :D

Swiss 12-01-2010 23:52

Az a baj, hogy ez nekem tényleg dilemma, pedig az üzenet elég világos.

Eddig ugye volt a három pillér, most elvileg maradna kettő az önkéntes és az állami, én személy szerint a kötelezőben hosszabb távon nem hiszek.

Nagyon elcsépelt, de belátható, hogy az Állam nem tudna nekem rendes nyugdíjat fizetni amennyiben megérem. Egyszerűen rá kell nézni a korfára.

Az eddigi kötelezőnek meglátásom szerint vége, mivel 0,9 % működési költséggel elfognak lehetetlenülni. Mivel nem lesz már mögöttük állami garancia, így akár az ott lévő pénzre már most is keresztet vethetek.

Hiszek az öngondoskodásban, így maradna az önkéntes mint lehetőség, azonban ha a kötelezőek becsuknak, vajon az önkéntest mint szolgáltatást megtartanák-e a pénztárak, biztosítok avagy bankok. Nem tudom megítélni, viszont negatív az előérzetem ezzel kapcsolatban.

Lehet, hogy most birkának vélnek páran, de nem fogok visszalépni. Az, hogy nagyon kevés helyen lehet majd nyilatkozni arról a tervek szerint, hogy maradjak és nagyon rövid idő áll a rendelkezésre meg fogja nehezíteni a dolgomat.

Az egyéb indulat mely ezzel kapcsolatban bennem kavarog, tényleg máshová tartozik...

idegenvezeto 12-02-2010 01:55

Fogalmam sincs, hogy mit fogok tenni. Igazából nem is igazán lényeges, lévén össze vissza 2-3 éve fizetek bármerre is. Ott van viszont anyum, akinek már csak 3 éve van a nyugdjig. Ő a következő alternatvákat látja maga előtt: vagy enged a "zsarolásnak", átlép az államiba és letakarja otthon a tükröket, vagy marad MNYP, akkor viszont a következő 3 évet bukja... :S

Az a röhej, hogy akár megy az államiba, akár marad mnyp, így is úgy is nekem kell később eltartanom, csak egyik esetben közvetve, másik esetben közvetlenül (ez utóbbit én szívesebben tenném).

Pool 12-02-2010 02:29

Maradok MNYP...

31 vagyok, ki tudja mi lesz 31 év múlva.
Kormányok jönnek-mennek, lehet 4 év és visszamenőleg eltörlik a maradók "malusait"

Úgyis megmarad a lehetőség, hogy a MNYP tagok bármikor átmenjenek az államiba, hiszen ez a cél...
DE visszafelé nem lesz út, ha eccer államiba leszel, onnan majd öntöd a nagy közösbe és fizeted úgy, hogy nem megy a nevedre...
aztán nyugdíjasként majd megállapítanak Neked 60k-t, mint a régi rendszerben...
Akkor legyen a nevemen, úgysem sokat élek nyugdíjasként, de így marad vmi, amit örökölnek utánam...
Lehet sok a butaság az írásomban, de ÉN ÍGY GONDOLOM, nem vhol olvastam...

[HTPA]GeeForce 12-03-2010 18:53

Üdvözítem ezt a döntést!

Önakaratomon kívül belekényszerítettek a magánnyugdíjpénztár-rendszerbe, NEM akartam belépni, csak 19 éves koromban közölték velem, hogy "Fiatalember, ebben az országban KÖTELEZŐ belépni. - És ha mégsem lépek be? - Akkor sem munkát, sem semmilyen járandóságot nem kap."

Így hát beléptem. OTP magánynugdíjpánztár tag vagyok (már nem sokáig!).
Ilyen, meg olyan biztonságot, meg hozamot ígértek.
Ráb@sztam! Átvertek!

(hozzávetőleges összegek, direkt nem írom le az igazit, nehogy bankár kollégák rámleljenek)
befizettem 700.000 Ft-ot
az ígért hozamokkal együtt kb 1.000.000 Ft-nak kéne bent legyen a számlámon.
a legutóbbi értesítőn 550.000 Ft szerepel.

Tehát nem csak a kamatot nem kapom meg a pénzem után, hanem az alap tőkéből is hiányzik hozzávetőlegesen 150.000 Ft-om.

Nem mellékesen mindenki azzal támadja a kormányt, hogy hát ez antidemokratikus, meg bla bla bla, így jogtalan, meg úgy jogtalan... bla bla bla..
Értem én a viccet, csak nem szeretem.

AZ volt antidemokratikus, és mocskosul gusztustalan, hogy egy pénznyelő autómatába BELEDOBÁLTATTÁK a pénzem, akaratomon kívül!

Jelenleg van választásod. Vagy átmész államiba, vagy maradsz magánnyugdíjpénztárnál.
Amikor én elkezdtem dolgozni, akkor VALÓBAN NEM VOLT SEMMILYEN VÁLASZTÁSOD!

Tehát azok a jelzők, és vádak, amik a jelenlegi Kormányt, és döntésüket éri, azokat legyenek kedvesen a kiabálók az MSZP-SZDSZ rendszernek címezni, ugyanis ŐK AZOK, akik KÖTELEZTEK arra, hogy elveszítsd a pénzed! SEMMILYEN választásod nem volt, azon kívül, hogy vagy MNYP tag leszel, vagy mész a híd alá csövezni!
Akkor bezzeg egyik nagyhangú se háborodott fel.... :(

Arról nem is beszélve, hogy egyre másra derül ki (egyáltalán nem kormányközeli médiából! - direkt utánaolvastam egy rakás helyen!), hogy egy rakás MSZPs és SZDSZes kötődésű ember vezető beosztásban (sőt, tulajdonosként is) szerepel egy rakás magánnyugdíj pénztárnál.

Következés képpen az előző kabinet KÖTELEZETT arra, hogy odaadd nekik a pénzed, amelyet saját zsebre egész egyszerűen elloptak, vagy jobb esetben eljátszották a tőzsdén...

Ati 12-03-2010 19:07

Mit nem lehet azon felfogni, hogy a politikának nincs helye itt?!

Hex 12-03-2010 19:10

zárd le Ati a topicot, mert úgy látom, hogy itt pár embernek diploma kellene ahhoz, hogy a legelső hozzászólást értelmezni tudják. Gee, rád inkább most nem mondok semmit.

Ati 12-03-2010 19:12

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 272187)
zárd le Ati a topicot

Oké, úgy látom én is, hogy csak vörös posztó. :(

All times are GMT +1. The time now is 21:36.