Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   uj faj és személyiségek ötletek ide! (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=443)

Csigusz:P 04-24-2006 19:12

uj faj és személyiségek ötletek ide!

Üdv! Ebbe a topikba kidolgozott személyiségek és faj jellemzőket várok.. a hülyeségeket mellőzük! előre is köszi

Ati 04-24-2006 19:23

Én máris a lényegre térek:

- mi szükség új fajra?
- mi szükség új személyiségre?

solven 04-24-2006 19:35

Quote:

Originally Posted by Csigusz:P
Üdv! Ebbe a topikba kidolgozott személyiségek és faj jellemzőket várok.. a hülyeségeket mellőzük! előre is köszi

na meg már van topic új fajra, és személyiségre is :(

Csigusz:P 04-24-2006 20:53

Quote:

Originally Posted by Ati

- mi szükség új fajra?

:) nem mondom meg :)

tudomásom szerint erre nicns topik, ide konkrét ötleteket várok nem elmélkedést.. számszerű adatokat várnék ha ien is van az elkerülte a figyelmem

monro 05-12-2006 11:15

Quote:

Originally Posted by Ati

- mi szükség új fajra?

Az élőhalottnak kellene valami hasznos személyiség. Olyasmi mint az orknak a tábornok. A tábornok személyiség pld kizárólag az orkoknak ér valamit sztem. Senki más nem igazából tudja kihasználni legfeljebb egyedi esetben.

Az élőhalott milyen személyiséget válasszon?
tudós? varázsló? tolvaj? gazdálkodó? tábornok? ezek kilőve
marad a túlélő amire egyébként is bónusza van tehát nem sokat ér számára...

az egyetlen használható személyiség neki a harcos. Sztem ez kevés.
Csináljunk neki is egy személyiséget...

pld... ármányrabló
ez a személyiség mondjuk alkalmas lenne a védelem varázslat "ellopására" a támadó féltől (persze csak ha van rajta!) és az aktuális körben volt távolbalátás a szöviben így "látja", hogy megy felé sereg. Ha nem "látták" a közeledő sereget akkor természetesen nincs "ármánylopás" sem. Ez a személyiség elsősorba az élőhulláknak lenne jó,de mondjuk más is ki tudná használni aki esetleg nem tart annyi varit, hogy a védelem varázslat felmenjen 2 körre.

-Fegya- 05-12-2006 20:53

Quote:

Originally Posted by monro
Az élőhalottnak kellene valami hasznos személyiség. Olyasmi mint az orknak a tábornok. A tábornok személyiség pld kizárólag az orkoknak ér valamit sztem. Senki más nem igazából tudja kihasználni legfeljebb egyedi esetben.

Egyetértek avval, hogy jó lenne az élőhalottnak egy hasznos személyiség. Úgy tapasztaltam, hogy hullát leginkább gyújtogatással lehet tönkretenni, különösen magasabb szinteken. Védekezni ellene fölfelé meneküléssel vagy szabival lehet csak. Ezért én nem a katonai védelmét erősíteném, hanem a gyújtogatás ellen csinálnék új személyiséget:
Tűzoltó A tűzoltó személyiség nagy hatásfokkal oltja a felgyújtott házakat. Gyújtogatásnál 70%-kal kevesebb ház ég le.

Ilyen személyiséget például tolvajokat szinte nem tartó gnómok is hasznosíthatnának.

Zounok 05-13-2006 06:23

Nagyon jó ötletnek tartom a Tűzoltó személyiséget, komoly lehetőség lenne a hullák és gnómok számára, de azt hiszem mindenkinek jól jönne, mindenki ki tudná használni, csak az óriás kevésbé, ugye neki alapból van erre jogsija :))

Milán™ 05-13-2006 09:13

Quote:

Originally Posted by -Fegya-
Gyújtogatásnál 70%-kal kevesebb ház ég le.

az már felülmúlna az óüriás szieztáját gyújtogatás terén meg a gnómnak ott a kulcsa így 50/55% mindenből ha tudós személyisége is van szal az a 70% sztem sok lenne max 30%.

-Fegya- 05-13-2006 10:40

Quote:

Originally Posted by Milán™
az már felülmúlna az óüriás szieztáját gyújtogatás terén meg a gnómnak ott a kulcsa így 50/55% mindenből ha tudós személyisége is van szal az a 70% sztem sok lenne max 30%.

A 70%-t példának írtam. Igazad van abban, hogy gnómnak sok, viszont a 30% hullának nagyon kevés. Én elsősorban hullának gondoltam ezt a személyiséget, azért adtam magas százalékot. A gnóm, ha szinte nem tart tolvajt, akkor valószínüleg nagy serege van, ezért a túdos és a harcos személyiséget inkább választja. Tolvaj nélkül bankot is kell tartania, tehát kereskedőt is inkább választ.
Na jó, legyen 50%! :)

director 05-13-2006 11:06

Quote:

Originally Posted by -Fegya-
A 70%-t példának írtam. Igazad van abban, hogy gnómnak sok, viszont a 30% hullának nagyon kevés. Én elsősorban hullának gondoltam ezt a személyiséget, azért adtam magas százalékot. A gnóm, ha szinte nem tart tolvajt, akkor valószínüleg nagy serege van, ezért a túdos és a harcos személyiséget inkább választja. Tolvaj nélkül bankot is kell tartania, tehát kereskedőt is inkább választ.
Na jó, legyen 50%! :)

igen, az arany középút a legnormálisabb.. legyen 50%:) amúgy tetszik az ötlet

Zounok 05-13-2006 15:13

Azt hiszem lenne értelme egy " zsarnok" személyiségnek is, aki annyira sanyargatná a népet, hogy azok adóbevéteik 3szorosát termelnék ki körönként. Mivel a pénz termelésére eddig a kereskedő volt a legmegfelelőbb személyiség, ezzel az új személyiséggel épületek nélkül is lehetővé válna a pénzszerzés. Fellendítené a tekipiacot is, mert nem hinném, hogy sok oriban lenne gazdasági teki, max. a kezdőknél, illetve aki eleve 100%-ra állítja be az adót.

Zounok 05-13-2006 15:15

A kereskedő személyiség egyébként is halóban van, mert szinte már mindennel jobban lehet keresni, mint a bankokkal:(

Milán™ 05-13-2006 15:57

Zsarnok-nak semmi értelme nem lenne sztem nem az adóbol fogsz meggazdaggodni.na meg a 4-es szintektől van épületfentartásküöltség szal alig lessz bevételed abból ha 25%-on van az adó.ha azon felül akkor meg oszthatod a pénzt a népnek ami meg megin csökkentené a zsarnok személyiségből származó plussz pénzt.Na meg ha zsarnok akkor már eleve az hogy sanyagargatja a népet vagyis romlana erősen a morál akkor meg megin oszthatnád a pénzt..

Milán™ 05-13-2006 16:24

jah meg a zsold is húzza minuszba a befolyó adót:)

Penya 05-13-2006 20:27

Nana, sztem kevés az az 50% a hullának, legyen inkább 60 vagy 65, mit szóltok? Ez sem sokkal több. Ehhez miért kell személyiség, nem lenne egyszerűbb ha bevennénk a faji jellemzők közé, a személyiségek meg maradnának ahogy vannak?

Tas 03-03-2008 10:00

Quote:

Originally Posted by Penya (Post 19296)
Nana, sztem kevés az az 50% a hullának, legyen inkább 60 vagy 65, mit szóltok? Ez sem sokkal több. Ehhez miért kell személyiség, nem lenne egyszerűbb ha bevennénk a faji jellemzők közé, a személyiségek meg maradnának ahogy vannak?

Jó volna az új személyiség... szinesebbé tenné a játékot. Legyen csak a hullának való személyiség megoldva.

vityu 03-03-2008 16:17

Quote:

Originally Posted by Tas (Post 162629)
Jó volna az új személyiség... szinesebbé tenné a játékot. Legyen csak a hullának való személyiség megoldva.

Gartulálok! Asszem te vagy a nyertese a szóljunk hozzá egy minél régebbi témához játék nyertese! Azért ne csüggedj, inkább nyomd meg az új üzenetek gombot, és a frissekbe írj! :rolleyes:

Synkel 03-03-2008 19:36

Jó volna új faj is, sőt fajok. Vörös, kék és aranysárkányok. Ezeket csak a sokszemesek választhatnák bónuszfajként. Mondjuk 8 szemnél lehetsz vörös, 9-nél kék, 10-nél meg aranysárkány. Na??

Redback 03-03-2008 19:40

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 162775)
Jó volna új faj is, sőt fajok. Vörös, kék és aranysárkányok. Ezeket csak a sokszemesek választhatnák bónuszfajként. Mondjuk 8 szemnél lehetsz vörös, 9-nél kék, 10-nél meg aranysárkány. Na??

Meg akkor lehessen olyat is, hogyha vki nem akar szemet választani, és mondjuk van neki 5 szeme, akkor az +1 fajt választhat.Nah? :D:D:D:D

vityu 03-03-2008 20:00

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 162778)
Meg akkor lehessen olyat is, hogyha vki nem akar szemet választani, és mondjuk van neki 5 szeme, akkor az +1 fajt választhat.Nah? :D:D:D:D

És ha már van 3 faja, akkor ő az abszolut győztes! :D

Tsobi 03-03-2008 20:01

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 162784)
És ha már van 3 faja, akkor ő az abszolut győztes! :D

Játék megnyerése gomb?

vityu 03-03-2008 20:02

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 162785)
Játék megnyerése gomb?

Természetesen! :D

[HTPA]GeeForce 03-06-2008 09:54

Már ki lett találva az új faj. A Gárdi.
Csak faji bónuszai vannak, a gnóm, az ork, és az óriás faji bónuszait kapná. Negatívuma 3 van, hogy bűzlik az alkoholtól, és nem szeret sétálni, és sokat eszik... :D:D:D

Remedy 02-24-2009 13:55

Hirtelen ezt a topicot talaltam, ujat nem akarok nyitni.

Csak erdekelne, hogy lassan (de biztosan) ujra lesz kis kek 10es orszag, nem is egy, ahogy nezem. Vajon ok is logni fognak a levegoben, nem kapva semmit a kis kek tizesert, vagy lesz vmi ez iranyu fejlesztes, hogy ne csak a kek szamuk nojon nekik, es kozben ugyanugy 9 szemelyiseguk legyen, mint egy 9esnek, hanem legyenek meg vhogy motivalva, jutalmazva?

Ati 02-24-2009 14:01

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 204217)
Hirtelen ezt a topicot talaltam, ujat nem akarok nyitni.

Csak erdekelne, hogy lassan (de biztosan) ujra lesz kis kek 10es orszag, nem is egy, ahogy nezem. Vajon ok is logni fognak a levegoben, nem kapva semmit a kis kek tizesert, vagy lesz vmi ez iranyu fejlesztes, hogy ne csak a kek szamuk nojon nekik, es kozben ugyanugy 9 szemelyiseguk legyen, mint egy 9esnek, hanem legyenek meg vhogy motivalva, jutalmazva?

Nincsen tervben ilyen irányú fejlesztés a közeljövőben.

Pepa 02-24-2009 20:19

Szerintem egy több éve jól játszó, 9 személyiséggel rendelkező játékosnak biztosan további segítségre van szüksége.

laci 02-24-2009 20:22

Quote:

Originally Posted by Pepa (Post 204223)
Szerintem egy több éve jól játszó, 9 személyiséggel rendelkező játékosnak biztosan további segítségre van szüksége.

Nem segítségről beszélt Remy, hanem motivációról ;)

(ehh, fölösleges hsz. volt, nyilván értetted te is, Pepa, miről beszélt Remy, de már nem tudom törölni, Ati nem engedi :) )

Ati 02-24-2009 20:25

Nézzük meg, hogy az átlag játékidő mennyi, és nézzük meg hányan vannak, akik ettől erősen eltérnek. Hárman. Ha még pár hónapot hozzáveszünk, akkor öten. Úgy érzem, hogy 5 ember érdekében nagy hiba volna felborítani egy (szinte teljesen) kialakult egyensúlyi állapotot.

Andrew 02-24-2009 20:37

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 204225)
Nézzük meg, hogy az átlag játékidő mennyi, és nézzük meg hányan vannak, akik ettől erősen eltérnek. Hárman. Ha még pár hónapot hozzáveszünk, akkor öten. Úgy érzem, hogy 5 ember érdekében nagy hiba volna felborítani egy (szinte teljesen) kialakult egyensúlyi állapotot.

Ha már úgy is sokszor volt róla szó... kapjanak egy játék megnyerése gombot a főmenübe, amit ha megnyomnak, kapnak egy zöld üzenetet, hogy sikeresen megnyerted a játékot :D

Kubbi 02-24-2009 20:41

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 204225)

Szerintem lehet, hogy elég lenne pl: ha pirossal jelennének meg a pontlistában, mondjuk 1személyiséggel.
Esetleg emellé még más feljutási követelményeik lehetnének.

Ati 02-24-2009 20:44

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 204227)
Szerintem lehet, hogy elég lenne pl: ha pirossal jelennének meg a pontlistában, mondjuk 1személyiséggel.
Esetleg emellé még más feljutási követelményeik lehetnének.

Szerintem az öt emberből legalább 3 azt fogja mondani, hogy köszönöm szépen elég volt, itt a vége. Több mint 5 év folyamatos játék kell hozzá. Én már rég meguntam volna... :) Ha közelít valaki ehhez a végcélhoz, és akkor azt modnják neki, hogy na akkor még 5 év... azt hiszem, hogy a dühöngő topic is kevés lenne... :)

Kutyuleee 02-24-2009 22:42

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 204228)
Szerintem az öt emberből legalább 3 azt fogja mondani, hogy köszönöm szépen elég volt, itt a vége. Több mint 5 év folyamatos játék kell hozzá. Én már rég meguntam volna... :) Ha közelít valaki ehhez a végcélhoz, és akkor azt modnják neki, hogy na akkor még 5 év... azt hiszem, hogy a dühöngő topic is kevés lenne... :)

szerintem legjobb lenne megkérdezni az illetékeseket:) amúgy meg motivációnak még mindig ott lehet az A:) végülis tudunk olyan játékosról aki hosszabb távon vetette meg a lábát A-ban jó pár fordulás után:)

Ati 02-24-2009 23:05

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 204238)
szerintem legjobb lenne megkérdezni az illetékeseket:) amúgy meg motivációnak még mindig ott lehet az A:) végülis tudunk olyan játékosról aki hosszabb távon vetette meg a lábát A-ban jó pár fordulás után:)

A játék egyensúlyát 5 ember miatt nem borítjuk fel, ezért a fejlesztések továbbra is olyan irányba haladnak, ami nagyobb közönséget érint.

Remedy 02-24-2009 23:19

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 204239)
A játék egyensúlyát 5 ember miatt nem borítjuk fel, ezért a fejlesztések továbbra is olyan irányba haladnak, ami nagyobb közönséget érint.

Ebben vitatkoznek Veled. Olvastam mar par nagyon jo szemelyiseg-otletet, ami cseppet sem boritana fel a jatekot, csak szinesitene... Miert gondolod, hogy egy(-ket) extra szemelyiseg barmit is boritana? Azt szinten nem erzem ervnek, hogy kevesen vannak.... A kiveteles kitartast szerintem jutalmazni kell.

Termeszetesen nem uj fajokrol beszeltem. :) De ha mondjuk bevezetnel egy olyan szemelyiseget, ami 5% tamadoerot adna, meg egy masikat, ami 5% vedoerot (ezt ad hoc talaltam most ki, persze lehet rossz otlet, de igy elsore nem), valamint Fegya tuzolto otlete sem rossz... marhara nem borulna semmi, sot... :) Es akkor meg vegig sem olvastam a sok jo otletet... :)

Legalabb elgondolkodni el lehetne rajtuk, az azonnali elutasitas helyett... :)

Ati 02-24-2009 23:21

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 204240)
Ebben vitatkoznek Veled. Olvastam mar par nagyon jo szemelyiseg-otletet, ami cseppet sem boritana fel a jatekot, csak szinesitene... Miert gondolod, hogy egy(-ket) extra szemelyiseg barmit is boritana? Azt szinten nem erzem ervnek, hogy kevesen vannak.... A kiveteles kitartast szerintem jutalmazni kell.

Termeszetesen nem uj fajokrol beszeltem. :) De ha mondjuk bevezetnel egy olyan szemelyiseget, ami 5% tamadoerot adna, meg egy masikat, ami 5% vedoerot (ezt ad hoc talaltam most ki, persze lehet rossz otlet, de igy elsore nem), valamint Fegya tuzolto otlete sem rossz... marhara nem borulna semmi, sot... :) Es akkor meg vegig sem olvastam a sok jo otletet... :)

Legalabb elgondolkodni el lehetne rajtuk, az azonnali elutasitas helyett... :)

Jelen pillanatban az égvilágon semmi nem indokolja az ilyen irányú bővítéseket, miközben rengeteg olyan modul készülhet, ami nem 5 embert érint, hanem sokkal többet.

Úgyhogy ilyen irányú bővítés egyelőre nincs napirenden. Majd ha már semmi újat nem lehet kitalálni, akkor esetleg előkerülhetnek. :)

Remedy 02-24-2009 23:23

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 204241)
Jelen pillanatban az égvilágon semmi nem indokolja az ilyen irányú bővítéseket, miközben rengeteg olyan modul készülhet, ami nem 5 embert érint, hanem sokkal többet.

Úgyhogy ilyen irányú bővítés egyelőre nincs napirenden. Majd ha már semmi újat nem lehet kitalálni, akkor esetleg előkerülhetnek. :)

Na ez az indoklas mar sokkal jobban tetszik. :)

Kutyuleee 02-25-2009 01:50

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 204241)

alapvetően ez minden játékost érint, hiszen nem csak 10.nek lehet választani személyiséget:) a 9szemesek csak utolag kerültek a képbe, újabb érvként a "miért kéne?" kérdésre:D

Ati 02-25-2009 08:30

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 204247)
alapvetően ez minden játékost érint, hiszen nem csak 10.nek lehet választani személyiséget:) a 9szemesek csak utolag kerültek a képbe, újabb érvként a "miért kéne?" kérdésre:D

Ezek szerint van olyna javaslatod, ami az egyensúly felborítása nélkül jelenleg feltétlenül szükséges, mert nélküle nem is érted hogy lehetett eddig játszani? Halljuk! :)

Kutyuleee 02-25-2009 11:29

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 204252)
Ezek szerint van olyna javaslatod, ami az egyensúly felborítása nélkül jelenleg feltétlenül szükséges, mert nélküle nem is érted hogy lehetett eddig játszani? Halljuk! :)

Én ilyet nem mondtam,hogy lenne javaslatom, ahogy azt se, hogy mindenképpen szükségesnek tartanám,csak rávilágitottam,hogy sokan érvként hozták fel a 9szemeseket is, hogy mi lesz velük ha 10-esek lesznek:) amúgy meg egy új személyiség, ha jól van megcsinálva, csak szinesitené a játékot szerintem... bár megvagyok nélküle:)

Ati 02-25-2009 11:31

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 204256)
Én ilyet nem mondtam,hogy lenne javaslatom, ahogy azt se, hogy mindenképpen szükségesnek tartanám,csak rávilágitottam,hogy sokan érvként hozták fel a 9szemeseket is, hogy mi lesz velük ha 10-esek lesznek:) amúgy meg egy új személyiség, ha jól van megcsinálva, csak szinesitené a játékot szerintem... bár megvagyok nélküle:)

Ha semmi más hasznos célja, csak az, hogy színesítse a játékot, akkor megint felesleges. Rengeteg épület direkt ki lett véve, amiknek semmi más céljuk nem volt, minthogy színesítsék a játékot. Ha egyszer elmozdultunk abba az irányba, hogy tök felesleges dolgokat ne pakoljunk be, és ne tartsunk meg, akkor a csak színesítés miatti, funkcionálisan értelmetlen bővítéseket semmiképpen nem tartanám jó ötletnek visszahozni.

All times are GMT +1. The time now is 13:13.