![]() |
Bankkártya kérdés
Sziasztok, mostanában sokat gondolkodok a bankkártyás vipelésen, és van is egy Erste-s kártyám, amire "Maestro Card" van írva.
A Worldpay és PayPal honlapon (mint választási lehetőség) csak "Master Card" szerepel. Kicsit laikus vagyok a témában, tehát annyi lenne a kérdésem, hogy a kettő ugyan az-e, és tudok-e fizetni így a kártyámmal. |
Quote:
|
Quote:
|
Én úgytom, hogy olyan kártyával lehet neten vásárolni, ami dombornyomott...
Nekem is volt egy otp-s nem domboros és nem tudtam használni, mert a 3 jegyű CVC sem volt a hátoldalán... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Egy kicsit kaotikus, hogy mit hol fogadnak el, és miért. Eredetileg a bankkártyákat nem elektronikus terminálokkal használták, hanem egy kézi "leolvasó" volt, ami egy papírra fizikailag rányomta a dombornyomott kártya adatait. Az eladó ezt a papírt iratta alá, és ez alapján küldte be a pénzigényét, aminek többnapos átfutási ideje volt. Emiatt kellett külön letéti számla az ilyen kártyákhoz. (Ilyen olvasónk anno volt is még a 90-es években, de használni szerintem két embernél több nem használta sose... :)) Aztán kitalálták, hogy elektroniuksan is fel lehessen dolgozni ezeket a fizetéseket. Ezután kitalálták a nem dombornyomott kártyát, ami már CSAK elektronikusan működött, a papíralapú fizetési lehetőség nem volt meg rá. Ezért nem volt dombornyomott. Idáig tart az elmélet, ami tök jól hangzik, de a gyakorlatban sajnos sok bank nem engedte a nem dombornyomott kártyáját neten használni. Mások igen. Megint mások kifejezetten csak neten engedték használni (nincs rajta mágnescsík, amivel terminálon használható lenne). Ma már a legtöbb bank engedi használni neten is minden kártyáját, de még ma is vannak kivételek. |
Quote:
a maestro card az egy sima elektronikus típusu euro alapu kártya, amivel nem lehet neten vásárolni. netes vásárláshoz, vagy visa electron (nem dombornyomott), visa classic (dombornyomott) és master card (dombornyomott) kártyát ajánlok. visa kártyáknál tudni kell, ha euroban vásárolsz vagy veszel fel kp-ét euró az elszámolási neme, minden más egyéb esetben dollár. Quote:
Ha valaki netes vásárlásra adja a fejét és ott kártyával fizet, jól gondolja meg, hgoy milyen oldalon adja ki a nevét, kártyaszámát és a kártya hátoldalán lévő cvc,cvc2 számát, mivel ha illetéktelen kezekbe kerül, akkor akár az egész bankszámláján lévő összegtől megszabadíthatják az embert és mivel a legtöbb bank szabályzatában az van benne, hoyg ha harmadik személynek kiadod ezeket a számokat, akkor a bankot ilyen esetben nem terheli semmi felelősség és akkor úgy szerzed vissza a lóvéd, ahogy akarod. Ezzel nem elrettenteni akarok senkit, csak arra ösztönözni, hogy járjon utána ezeknek a dolgoknak. a legkönnyebb varia, nyitsz egy másik számlát és azon épp annyi egyenleg van, amennyit felfogsz használni vásárlásra, amúgy meg nem sok mindent tartasz rajta. |
Hm, megjött a bankárunk:)
Köszi a felvilágosítást, jó ezt tudni! |
Közben találtam egy ilyet a PayPal oldalán:
"What type of credit or debit cards can I use with PayPal? PayPal accepts the following cards:
Itt külön fel van sorolva a Maestro, mint használható kártya. |
Quote:
Itt kerulo ut lehet a paypal szamlara torteno utalas, ha belfoldon ingyen, vagy olcson utalsz esetleg. |
A PayPal egyértelműen azt írja, hogy használható ott a Maestro kártya, de mivel nincs ilyenem, nem tudom kipróbálni. Ha valakinek van nem otp-s kártyája, akkor érdemes lenne egyszer kipróbálni. (OTP-s kártyákkal eddigi tapasztalatok szerint nem lehet neten vásárolni, hacsak nem egy külön netes kártyát kérsz. Volt olyan visszajelzés is, hogy otp-s Visa Electronnal nem tudott neten vásárolni.)
|
Quote:
|
Quote:
maestro nem mastercard igen visa electron igen visa classic igen de alapvetően a kártyaszolgáltatón múlik. Lehet, hogy külön megegyezés van a paypalt üzemeltetők és a maestro kártya szolgáltatója között. |
Nekem pl KH-s MasterCard-om van és itt hódban vígan fizetek vele, de pl bwin-en nem fogadja el... sosem értettem én ezt:/
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Szoval olyan nincs, hogy semmilyen OTPs kartyaval nem lehet neten vasarolni. :) (Emlekeim szerint Killer pl Otps Visa electronnal vipel gond nelkul) |
Quote:
bár a bwin számlaszám menüje alatt te is megtudod nézni. Én nem vagyok ott regelve de elsőkörben nekem olyan jött fel, hogy mastercard hitelkártyát fogadnak el és a dombornyomottak nem voltak ott. Lehet a bwin miatt nem tudod ott használni. de utána nézek |
Quote:
Annak örülök, ha már electronnal is enged az otp netes vásárlást, ez mindenképp üdvözlendő bővítés volt. |
Quote:
(vagy a netes kartyaval nem a webkartya lehetosegre gondoltal?) |
Quote:
|
Quote:
Ezen a virtualis szamlan sosincs penz(legalabbis nalam nem lesz), es csak akkor utalok ra OTPdirect 0-24-es webes utalassal a foszamlamrol, amikor vasarolni akarok, es epp annyit, amennyiert. Igy ha vki lelopja sem tud rola soha fizetni. Szamomra ez biztonsagosabbnak tunik mint a simaval fizetni. :) (Valamint mivel egy ingyen dombor kartya jart hozza (a NET szamlacsomaghoz) meg egy nem dombor, inkabb a dombort valasztottam, ha ugyis ingyen van) :) Igy ha epp vmi gaz van, tudok ezzel is fizetni. |
Quote:
utána: http://noob.hu/2010/10/10/bwin2.jpg |
Quote:
|
Quote:
Mindenesetre köszi! Legalább nem játszottam el több pénzt:D |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
A számlához egy díjmentes bankkártya [........] valamint az internetes vásárlásra alkalmas Webkártya is díjmentesen kapcsolódik. Sőt, a díjmentes típusú kártyákkal havonta az első kettő, a bank által üzemeltetett hazai ATM-ből való készpénzfelvétel is díjmentes. |
Quote:
az otp saját hirdetménye szerint, csak elektronikus típusú kártya díjmentes Remy :) de ez a virtuális bankkártya és bankszámla az tetszik :) |
Quote:
Emlekszem hogy a neni specifikusan dombort mondott, en is csodalkoztam. :) |
Quote:
hát akkor frissítsék a honlapot, de bízom benne, hogy nem valami tervszámot akart veled teljesíteni az ügyintéző és tényleg díjmentes lesz. :) bár dombornyomottnál nekem ez meglepő |
Quote:
|
Quote:
|
Hex: a Visának a 3D ("Verified by visa") szolgáltatását nem tervezitek bevezetni? Amikor legutóbb körbekérdeztem (idén év eleje), akkor egyetlen magyar bank sem vette meg ehhez a licensz-t, így egyetlen magyar banktól sem lehetett kártyával fizetni olyan helyen, ahol megkívánják ezt a biztonsági szolgáltatást. :(
|
Köszönöm mindenkinek aki utánanézett a dolognak, egyelőre úgy néz ki, hogy az átutalásos megoldást választom majd.
|
Quote:
szia Ati, erről még semmi infót nem kaptunk, szóval szerintem a közeljövőben nem. Már az is nagy szó, hogy a visa most már nem csak dollár alapon számolja el a vásárlásokat :D |
Quote:
http://www.kreativ.hu/image/400x257/50244.jpg Ilyesmi, csak az aljan a nevem van a MasterCard online felirat helyett. :) |
Quote:
Az vagy nem az? Ez ránézésre és tapintásra azért elég feltűnő. :) |
All times are GMT +1. The time now is 04:01. |