![]() |
Az elismertség visszaállítása
Quote:
Az ötletem nem egy új találmány,hanem egy régi rendszer visszaállítása itt a fórumon. Az újaknak mondom, hogy ezen a fórumon is működött egy elismertségi rendszer,ami némileg korlátozta is a fórumot. pl ha jól emléxem 10 elismertségi pont alatt nem nyithattál témát,csak a chatbe, stb. Anno azért lett megváltoztatva, mert pár ember komolytalanul elkezdte adogatni egymásnak csak simán az elismertséget, megalomániából és "jófejségből". Ugyan némileg komolytalanná vált a dolog, de még mindig többet ért mint a mostani kezes rendszer. Nagyobb visszatartó erőt képviselt a fórumos közösség elismert része,kevesebb volt a személyeskedő,semmit mondó offoló hsz. Én szívesen látnám újra jobb felül a zöld és piros négyzeteket. Szívesen látnám azt,hogy a fórum részben így saját magát is moderálná kicsit. Szívesen látnám azt,hogy jobban tisztelnék a fórumosok a másikat, és nem csak érzelmileg szórnánk a jelentéktelen le-fel kezeket. Én tényleg nem látom értelmét ennek a kezes dolognak,mert a fórumos közösség 98%-a már meg se nézi azt hogy kitől kapta és hogy miért. Régen azért ezekből egész jó kis viták voltak privátban,mert többet nyomott a latban az ilyesféle véleménynyilvánítás. |
Quote:
*rövid* |
Jah és ha Ati se tartja akkora marhaságnak, akkor probáljunk még érveket gyüjteni pro-kontra, ne csak a nekem nem tetszik, marhaság, meg hogy jobb volt, legyen ott az is hogy miért.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Számomra nevetséges volt, hogy a fórumon is megjelent a multizás, és egy ember több becenév alatt kezdett el fórumozni. (Időnként a mai napig is felbukkannak olyan beírások, hogy "Ha Ati nem törli a másik becenevemet, akkor most több felfele kezet is kapnál..." -- gondoljunk bele mi lenne, ha ennek gyakorlati haszna is lenne, és nemcsak szimbolikus jelentése!) Legyen elég a játékon belüli csalásokat figyelni, nem szándékozom még a fórumon is szűrögetni a csalásokat. Ha most használmán azt a jelzőt, ami leginkább eszembe jut ezzel kapcsolatban, akkor azt hiszem jönnének a lefele pontozások, úgyhogy inkább nem teszem. :)
Akik nagyon nagy marhaságokat irogatnak, azok a mostani rendszerben is kiszűrésre kerülnek. Első körben csak moderáltak lesznek, és a hatalmas butaságokat nem engedem megjelenni, második körben el is búcsúzunk az illetőtől a fórumon. Jelenleg is van több olyan ember, aki ebbe a kategóriába tartozik, és akiknek nagyon sok beírásától kímélek meg mindenkit... :) Alapvetően hasznos lehetne az elismertség, de sajnos a mai netezők képesek még ezt is rendeltetésellenesen használni, és képesek még egy fórumon is csalni. :( |
Ui: ráadásul most ha valaki bemásol egy jó viccet, azért kap sok-sok felfele mutató kezecskét. És ez tök jó, mert tényleg jó volt a vicc. De ez ne befolyásolja, hogy tud-e utána témát indítani a megbeszélésekben.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
A kezeket is úgy nyomkodod, mintha kötelező volna, szerintem ez az értékelős rendszer se a legjobb, de jobb, mint a régi. |
Quote:
Az értékelés számított mindenhol. |
Quote:
De hát a nagy Harcosokat senki se verhette meg pirospontokban |
Most is nagy sértődések vannak belőle, képzeld el mi lenne, ha ennek még valamire hatása is lenne.
|
Quote:
|
Quote:
Harcosok meg pont jó példa. Őt alapjáraton nem bírták páran, ezért úgy szórták neki minden egyes hozzászólására a pirosokat, mintha kötelező volna :) Ha valakit nem kedvelünk, azok állandóan pirosba borulva tündökölnének. Lásd Pool hsz-e :D |
Ez a lefelé kéz is nagy indulatokat vált ki egyesekből.
Lehet inkább ezt is korlátozni kéne :rolleyes: |
Quote:
|
Quote:
Még annak se 100%-os, mert sokszor teljesen egyértelmű,. hogy csak azért van valaki lehúzva, mert épp nem szimpatikus, és nem azért, amit írt. De mivel semmi jelentősége, ezért igazából ez a kis szórás szerintem simán belefér. |
Quote:
Szoktam én is szórni, de nem tartom magam nagy kezezőnek. Kár, hogy azt nem jelzi ki, hogy ki mennyit osztott, akkor látható volna ki mennyire "kutya".... |
Quote:
Azaz lenne egy szeret/nemszeret jellegű pontozás, ez alapján lehetne jól úúútálni egymást, mint most is, meg akár szeretni, mint régen - azaz jó kis önfényezés lenne egyes csoportokon belül, illetve egy 'szakmai' jellegű, azaz hogy értelmes/butaaaa pontozás. És aki továbbra sem értelmesen használja, azt jól megverjük :D Ezt itt most mindenki úgy értelmezi, ahogy akarja, még akár viccnek is elmegy :) (Aki viccnek értelmezi, nyithat nekije egy témát a chat-be, és írhat még sok okosságot hozzá;)) |
Quote:
|
Más fórumon láttam egy olyan megoldást, hogy az elismertség/hírnév pont mellett, volt egy tetszik gomb is. Az olyasmi, mint az itteni felfele kezecske. Lefele nincs, de ott mondjuk ritkán adogattak pirosat, még nekem is sikerült három zöld kockásnak lennem 2 hónap után. :D
Szerintem amúgy (ha ezzel magam ellen is beszélek :p), jó ötletnek tartanám a régi elismertség pontot visszahozni (azért megszenvedtem vele anno, hogy zöldbe menjek... :D). Szóval lehetne egy az elismertség mellett még egy tetszik gomb. És pl. a chat témákban lehetne, hogy csak a tetszik / nem tetszik gomb jelenne meg, és kifejezetten a Hódítóval kapcsolatos fejlesztés, segítség, stb. témákban lenne ez az elismertség. Illetve, amit Kutyuleee írt, hogy 2 héten belül egy embernek csak egyszer adhatsz. Vagy még egyszerűbb lenne, mondjuk havi 3-at engedélyezni, és akkor azt ő szépen be tudja osztani... És kivenni azt, hogy másik 9-nek kell előbb adni, és csak utána adhatsz megint ugyan annak. Havi háromra lekorlátozni, és meg van oldva. :) |
Amúgy ennek mi értelme lenne, azon kívül, hogy szép színes kockák?
|
Quote:
Amúgy nagyjából annyi, mint a fel/le ujjaknak... Esetleg egy kis közösségépítő jelleg + romboló is, de a rombolás az most is megvan, megy az magától, elég hozzá pár név :D |
Quote:
|
Quote:
Viszont a közösségrombolás mellett hasznos, hisz automatikusan moderál... Neked is könnyebb lenne talán. :D Amúgy mi olyan nagy gond azzal, ha valaki több nick-el fórumozik?? :) Ha az elsőt elküldte a süllyesztőbe, a másodikkal se fogja sokáig húzni. Ez (is) lenne a lényege ennek az elismertségpont rendszernek. Lehet, néhol nem működik jól, a rendeltetésellenes használattól, de hatásosnak hatásos, és lényegében kikerülhetetlen. :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
szerintem megvolt a régi rendszernek a haszna és a varázsa is. mikor idejöttem mint kezdő és láttam, hogy egyeseknek 3-4 kockájuk van másoknak meg 1 vagy még az az 1 is piros akkor úgy nagyjából azért tudtam, hogy ki is az akire talán érdemes is hallgatni és akinek a szava mögött van is valami tudás;)
arra meg, hogy nem rendeltetésszerűen lett használva azt kell mondjam, hogy elég hamar kiderül, hogy kik azok akik mondjuk csak a viccek topicba írnak, vagy a chatbe és mégis zöldek, esetleg unszimpátia miatt pirosak és ezt tudomásul veszi az ember...nincs ezzel semmi gond (de erre mondjuk jó lenne a kettő szétszedése...viccekre megy a felfele kéz, unszimpátiára meg a lefele...a zöld/piros meg a "szakmai" jellegű hozzászólásokra:D) aki meg abban leli élvezetét hogy multizással 4 kockája legyen az tegyen így...szerintem kárt nem okoz, mert az esetleges beírásából úgyis lesütne hogy mi is a helyzet (az, hogy esetleg indokolatlanul szórná vkinek a pirosat, pedig jelenthető és kész:) ) másrészről hódítós fórumozásomnak talán legnagyobb mérföldköve volt a 2. és 3. kockám, mivel láttam rajta, hogy azért a -10 en pontok óta sokat fejlődtem...és ami fontosabb volt, hogy ezt nem én gondoltam így, hanem azok akik adták a pontokat. én legalábbis úgy láttam komoly munkám van mögötte:D:D:o a 4. kockát már én se tartom sokra, mert valóban inkább a nem rendeltetésszerű használatnak köszönhető, de az is jelezte bizonyos szintig, hogy elfogadott a fórumos közösség és vannak akiknek szimpatikus lettél az elmúlt időszakban:D (erre lehetnének a kezek mondjuk) |
nem véletlenül lett ez a dolog megváltoztatva, ha jó működött volna ma is működne. ne fejlődjünk visszafelé!:cool:
|
Quote:
Szép volt, jó is volt, amíg működött, de az elejétől fogva lehetett tudni, hogy csak egy ideig maradhat publikus. Igen, a "publikus" szót direkt hazsnáltam, mert valójában a háttérben most is használva van, most is megvan ugyanaz a szerepe, mint régen volt, eldönti, hogy ki nyithat témákat stb. Csak ezt most én állítgatom önhatalmúlag. ;) |
All times are GMT +1. The time now is 03:42. |