Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   PayPal és Vip (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4312)

Sami 08-16-2010 21:54

PayPal és Vip

Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni, attól aki járatos banki ügyekben vagy bárkitől, aki ért hozzá. Sajna mivel nem Magyarországon élek örökös problémám van a vippeléssel. Lécci valaki normálisan és érthetően írja le nekem, hogy hogyan tudok PayPal-on keresztül vippelni, egyáltalán hogyan juthatok ehhez hozzá? Ez egy számlaszám vagy mi ez egyáltalán? Bocs, de nagyon laikus vagyok a témában.
A másik egy kérdés lenne Atihoz. Ati, nem e lesz a közeljövőben valami lehetőség arra, hogy egyik oriról a másikra pakolgathassam a vipköröket? Van olyan orim, amin majdnem 5 ezer kör van, de olyan is, amin kb 83, ez ráadásul pont az A-s orimon, mindig ezen van a legkevesebb sajna. Nagy segítség lenne nekem, meg gondolom több embernek, ha tudnám pakolgatni a vipköröket. Mi véleményetek, de főleg Neked Ati?

Ati 08-16-2010 22:32

Bankkártyával tudod használni a legegyszerűbben a PayPal-t. Gyakorlatilag bankkártyával fizetsz, mintha boltban fizetnél vele.

Ha nem akarsz bankkártyát használni, vagy nincs bankkártyád, akkor NÉHÁNY ORSZÁGBÓL lehet banki utalással is feltölteni egy egyenleget, amit utána elhasználhatsz. Erről a VIP súgó 4-es pontja ír részleteket. Itt a hangsúly azon van, hogy NÉHÁNY országból. Nem mindegyikből. Magyarországról már működik a PayPal-nek ez a funkciója, de ahol Te vagy, onnan lehet, hogy nem. A bankkártyás verzió ekkor is működhet.

Egyik országról másikra VIP köröket áttenni nem lehet, hiszen ekkor a kedvezményt kihasználva meg lehetne háromszorozni a VIP körök számát. (Tudom, hogy ez nagyon jól hangzik. :))

Sami 08-16-2010 22:43

Ok, Ati, köszi, sejtettem, hogy ezt fogod mondani a kérdésemre. :) De azért a többiek véleményére is kíváncsi lennék... Hát, ha nem hasztalan.

Dew 08-17-2010 08:30

Quote:

Originally Posted by Palinkas (Post 260649)
Ok, Ati, köszi, sejtettem, hogy ezt fogod mondani a kérdésemre. :) De azért a többiek véleményére is kíváncsi lennék... Hát, ha nem hasztalan.

hasztalannak természetesen nem hasztalan... :) mint játékos én sem vetném meg ezt a megoldást... :D de ugyanakkor nem tartom fairnek az üzemeltetőkkel, készítőkkel szemben.

Képzeld el, hogy van egy főorid, és 3 mellékorid anarchban (szabin). Ráraksz egy vipet a 3 mellékorira, és ezeket átpakolod a főoridra. :rolleyes:

Ha ennyire sok a viped, akkor csinálj egy anarchos orit, vegyél rá egy jó sorszámot, és add el vip-ért. Azt a vipet arra az orira kéred amelyikre akarod (ha jól tudom).

Pepa 08-17-2010 08:44

Palinkas melyik országból vagy? Én rendszeresen használok Paypal-t így lehet tudok segíteni.

Redback 08-17-2010 10:00

Quote:

Originally Posted by Pepa (Post 260662)
Palinkas melyik országból vagy? Én rendszeresen használok Paypal-t így lehet tudok segíteni.

Beregszászból ítélve Ukrajna.

Sami 08-17-2010 10:13

Quote:

Originally Posted by Pepa (Post 260662)

Igen Ukrajnából, de bármilyen help jól jön ezzel kapcsolatban. Sajna nagyon hülye vagyok a banki dolgokban.

Sami 08-17-2010 10:16

Az a legnagyobb gondom, hogy fogalmam nincs, hogy hogyan kell ezt intézni bankkártya nélkül vagy akár azzal! Mégis mit mondjak a bankba, hogy: "csókolom, jöttem hódító vip-et fizetni payPal-en keresztül". Vagy mit? :)

Remedy 08-17-2010 10:19

Quote:

Originally Posted by Palinkas (Post 260670)
Az a legnagyobb gondom, hogy fogalmam nincs, hogy hogyan kell ezt intézni bankkártya nélkül vagy akár azzal! Mégis mit mondjak a bankba, hogy: "csókolom, jöttem hódító vip-et fizetni payPal-en keresztül". Vagy mit? :)

"Csokolom, internetes fizetesre alkalmas bankkartyat szeretnek, mennyi az eves dija" (foleg a dombornyomottak alkalmasak erre de lehet mar van olyan is, ami olcsobb) :)

Sami 08-17-2010 10:19

Bankkártya nélküli intéshez kell e hozzá saját bankszámlaszám?

Ati 08-17-2010 10:20

Quote:

Originally Posted by Palinkas (Post 260670)

A VIP súgó 4. pontja részletesen leírja ennek a menetét. Az egyszerűség kedvéért idemásolom:

"Lépj be a PayPal oldalára az adataiddal. Kattints a "Top Up Account" linkre a menüsorban. Ezen az oldalon találsz minden szükséges információt: a címzett neve, a bankszámlát kezelő bank (ez egy magyar bank, hogy helyi utalással intézhesd a feltöltést), a bankszámla száma, valamint az egyedi azonosítód.

Az első három adatot ugyanúgy használd, mint bármely más banki utalásnál. Az utalás megjegyzés rovatába mindenképp tüntesd fel az egyedi azonosítódat! Ezt ellenőrizd, hogy valóban helyesen írd be, a legjobb, ha átmásolod (másolás, beillesztés).

Tetszőleges összeggel feltöltheted az egyenlegedet, de ha VIP tagságot szeretnél váltani belőle, akkor célszerű ahhoz igazítani.

Az utalást netes bankból, vagy személyesen is indíthatod. Személyes indítás esetén ellenőrizd mégegyszer és mégegyszer, hogy az egyedi azonosítód helyesen legyen megadva! Ezt netes utaláskor is ellenőrizd, de olyankor a másolás miatt nem lehet belőle probléma.

A PayPal e-mailben értesít, amint az egyenleged feltöltésre került, ez általában 2-4 munkanapot vesz igénybe.

Miután az egyenleged feltöltésre került, a PayPal fizetési módozatod választva már aktiválhatod is VIP tagságodat."

Ez a súgó Magyarországra készült, más országokból eklépzelhető, hogy ez a PayPal funkció nem elérhető.

Ati 08-17-2010 10:23

Quote:

Originally Posted by Palinkas (Post 260672)

Igen, az mindenképpen kell hozzá (feltéve, hogy Ukrajnából is működik a PayPal ezen funkciója, amit nem tudok biztosra állítani).

Remedy 08-17-2010 10:26

Quote:

Originally Posted by Palinkas (Post 260672)

Csak figyelj oda a bankodra. En is kiprobaltam a Paypalt utalassal, de az otp az 500 ft-os utalasomra levont 150 ftot, "egyszeri utalasi dij" cimszoval. Igy nekem dragabba jott ki mint az sms. :)

Sami 08-17-2010 10:44

Sajna Beregszászon egyetlen magyar bank van, az pedig az OTP, sajna itt nincs választási lehetőségem. :( Mindegy megpróbálom, köszönöm mindenkinek a segítséget, esetleg, ha valakinek van még valami, akkor azt is szívesen olvasnám.

Ati 08-17-2010 10:52

Quote:

Originally Posted by Palinkas (Post 260676)
Sajna Beregszászon egyetlen magyar bank van, az pedig az OTP, sajna itt nincs választási lehetőségem. :( Mindegy megpróbálom, köszönöm mindenkinek a segítséget, esetleg, ha valakinek van még valami, akkor azt is szívesen olvasnám.

Nem kell, hogy magyar bank legyen. Bármilyen helyi bank jó. --> HA A PAYPAL EGYÁLTALÁN ENGEDI UKRAJNÁBÓL EZT A LEHETŐSÉGET!

Első lépésként ezt nézd meg. Mindenképp ez kell, hogy az első lépés legyen, hiszen csak onnan tudod meg a számlaszámot, ahova utalnod kell.

Killer 08-17-2010 14:12

Quote:

Originally Posted by Palinkas (Post 260676)

nekem OTP-s Visa electronom van és simán megy a paypal fizetés bankkártyán keresztül nincs utalás meg semmi egyéb díj.

Sami 08-17-2010 15:34

Az egyik jótevőm tolt az orikra 4x2 vipet, így most egy darabig a vipproblémáim megoldódtak, de addig intéznem kell valamit, mert ez igy nem mehet tovább.

Dew 08-17-2010 18:35

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 260675)
Csak figyelj oda a bankodra. En is kiprobaltam a Paypalt utalassal, de az otp az 500 ft-os utalasomra levont 150 ftot, "egyszeri utalasi dij" cimszoval. Igy nekem dragabba jott ki mint az sms. :)

ha nem utalod, hanem bankkártyával fizetteted, akkor nem von le egyéb díjat. olyan, mintha bármilyen boltban kártyával fizetnél.

Ati 08-17-2010 18:40

Quote:

Originally Posted by andriss (Post 260761)
ha nem utalod, hanem bankkártyával fizetteted, akkor nem von le egyéb díjat. olyan, mintha bármilyen boltban kártyával fizetnél.

Így van. Az utalás része akkor hasznos, amikor nem akarod neten használni a bankkártyádat, vagy nincs is bankkártyád.

Remedy 08-17-2010 18:50

Quote:

Originally Posted by andriss (Post 260761)

Tudom, de a bankkartyam nem kepes erre. :) (csak boltban lehet vele fizetni) :)

De ha kepes is lenne erre, kicsit paranoias vagyok ez ugyben. Kiadni neten az adatait...

Dew 08-17-2010 23:20

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 260764)
Tudom, de a bankkartyam nem kepes erre. :) (csak boltban lehet vele fizetni) :)

De ha kepes is lenne erre, kicsit paranoias vagyok ez ugyben. Kiadni neten az adatait...

jahh, értelek... :)

nahh igen... erre én is, főleg hogy elmentette az kártyám adatait, és így ha valaki feltörné a paypalom akkor vígan vásárolhatna a kártyámmal... szóval töröltem a kártyaadatokat a rendszerükből, és kipróbálom, hogy meg lehet-e adni csak "egyszeri használatra" az adatokat. De még nem kellett vipet töltenem azóta... :p

Ati 08-18-2010 07:58

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 260764)

A való életben ez a paranoia miért nincs meg? Boltban vadidegen embernek odaadni a kártyát, aki ki tudja mit csinál vele... Sőt, ország-világ elé kiteszi akár közértben, akár postán. A válla mögött, vagy a Te vállad mögött bárki látja, lefényképezi, még az ellenőrzőkód is ott van, azt is lekapja, anélkül, hogy észrevennéd.

Sokkal nagyobb az esélye annak, hogy ellopják a kártyaadataidat a való életben, mint a neten.

Dew 08-18-2010 08:40

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 260788)
A való életben ez a paranoia miért nincs meg? Boltban vadidegen embernek odaadni a kártyát, aki ki tudja mit csinál vele... Sőt, ország-világ elé kiteszi akár közértben, akár postán. A válla mögött, vagy a Te vállad mögött bárki látja, lefényképezi, még az ellenőrzőkód is ott van, azt is lekapja, anélkül, hogy észrevennéd.

Sokkal nagyobb az esélye annak, hogy ellopják a kártyaadataidat a való életben, mint a neten.

bennem ott is megvan... :D sose tévesztem szem elől a kártyámat, illetve a pinkódomat sem úgy ütöm, hogy a billentyűzetet nézem, hanem a környezetet figyelem... :rolleyes: ilyen szempontból féltem a pénzem.

Ati 08-18-2010 08:50

Quote:

Originally Posted by andriss (Post 260791)
sose tévesztem szem elől a kártyámat

Ez önmagában semmit nem jelent. Nem téveszted szem elől: pontosan látod, hogy oda tette maga elé. Pontosan látod, hogy odatette a billentyűzetre. Amit nem látsz pontosan, az az, hogy közben ki fotózza le, és máris megvan a kártya összes adata. És persze most nem egy nagy fényképezőgépre gondolok, amivel odaáll, hogy bocs, pillanat, vakuvillanás, és háhááá, megvan. Elég egy gombkamera, vagy bármi hasonló, amit észre se veszel.

Jó, persze KisPistike honlapján én se szívesen adnám meg a bankkártyám számát, sőt az év elejei PPO botrányból okulva például az OTP oldalán sem adom meg. És ezt a logikát követve a Hódító oldalán sem kell senkinek megadnia, ezért használunk két neves nemzetközi külső céget a fizetések feldolgozására. Nekik azért azt gondolom, hogy már nagyobb biztonsággal meg lehet adni.

Dew 08-18-2010 09:35

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 260793)
Ez önmagában semmit nem jelent. Nem téveszted szem elől: pontosan látod, hogy oda tette maga elé. Pontosan látod, hogy odatette a billentyűzetre. Amit nem látsz pontosan, az az, hogy közben ki fotózza le, és máris megvan a kártya összes adata. És persze most nem egy nagy fényképezőgépre gondolok, amivel odaáll, hogy bocs, pillanat, vakuvillanás, és háhááá, megvan. Elég egy gombkamera, vagy bármi hasonló, amit észre se veszel.

Jó, persze KisPistike honlapján én se szívesen adnám meg a bankkártyám számát, sőt az év elejei PPO botrányból okulva például az OTP oldalán sem adom meg. És ezt a logikát követve a Hódító oldalán sem kell senkinek megadnia, ezért használunk két neves nemzetközi külső céget a fizetések feldolgozására. Nekik azért azt gondolom, hogy már nagyobb biztonsággal meg lehet adni.

nem mondasz hülyeséget... :p igazából nem attól félek, hogy a paypal majd lehúz pénzzel, hanem hogy valaki feltöri az accountot, és mivel be volt regisztrálva a bankkártyám, ezért egyből le tudja húzni a pénzeket... így meg (remélem), hogy minden alkalommal újra meg kell adnom a kártyaadataim, amit biztonságosabbnak érzek... :)

[HTPA]GeeForce 08-18-2010 23:22

Én azt tudom felajánlani segítség gyanánt, hogy ha megírod privátban nekem az országod sorszámát, akkor minden hónapban kapsz 2 VIP SMS-t tőlem.
A 30 ezres telefonszámlámon az az 500 Ft lesz a legkisebb tétel...

Sami 08-19-2010 06:20

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 260861)
Én azt tudom felajánlani segítség gyanánt, hogy ha megírod privátban nekem az országod sorszámát, akkor minden hónapban kapsz 2 VIP SMS-t tőlem.
A 30 ezres telefonszámlámon az az 500 Ft lesz a legkisebb tétel...

Köszönöm Gee, de ilyet nem fogadhatok el. De rendes Tőled. :)

All times are GMT +1. The time now is 11:43.