![]() |
PayPal és Vip
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni, attól aki járatos banki ügyekben vagy bárkitől, aki ért hozzá. Sajna mivel nem Magyarországon élek örökös problémám van a vippeléssel. Lécci valaki normálisan és érthetően írja le nekem, hogy hogyan tudok PayPal-on keresztül vippelni, egyáltalán hogyan juthatok ehhez hozzá? Ez egy számlaszám vagy mi ez egyáltalán? Bocs, de nagyon laikus vagyok a témában. A másik egy kérdés lenne Atihoz. Ati, nem e lesz a közeljövőben valami lehetőség arra, hogy egyik oriról a másikra pakolgathassam a vipköröket? Van olyan orim, amin majdnem 5 ezer kör van, de olyan is, amin kb 83, ez ráadásul pont az A-s orimon, mindig ezen van a legkevesebb sajna. Nagy segítség lenne nekem, meg gondolom több embernek, ha tudnám pakolgatni a vipköröket. Mi véleményetek, de főleg Neked Ati? |
Bankkártyával tudod használni a legegyszerűbben a PayPal-t. Gyakorlatilag bankkártyával fizetsz, mintha boltban fizetnél vele.
Ha nem akarsz bankkártyát használni, vagy nincs bankkártyád, akkor NÉHÁNY ORSZÁGBÓL lehet banki utalással is feltölteni egy egyenleget, amit utána elhasználhatsz. Erről a VIP súgó 4-es pontja ír részleteket. Itt a hangsúly azon van, hogy NÉHÁNY országból. Nem mindegyikből. Magyarországról már működik a PayPal-nek ez a funkciója, de ahol Te vagy, onnan lehet, hogy nem. A bankkártyás verzió ekkor is működhet. Egyik országról másikra VIP köröket áttenni nem lehet, hiszen ekkor a kedvezményt kihasználva meg lehetne háromszorozni a VIP körök számát. (Tudom, hogy ez nagyon jól hangzik. :)) |
Ok, Ati, köszi, sejtettem, hogy ezt fogod mondani a kérdésemre. :) De azért a többiek véleményére is kíváncsi lennék... Hát, ha nem hasztalan.
|
Quote:
Képzeld el, hogy van egy főorid, és 3 mellékorid anarchban (szabin). Ráraksz egy vipet a 3 mellékorira, és ezeket átpakolod a főoridra. :rolleyes: Ha ennyire sok a viped, akkor csinálj egy anarchos orit, vegyél rá egy jó sorszámot, és add el vip-ért. Azt a vipet arra az orira kéred amelyikre akarod (ha jól tudom). |
Palinkas melyik országból vagy? Én rendszeresen használok Paypal-t így lehet tudok segíteni.
|
Quote:
|
Quote:
|
Az a legnagyobb gondom, hogy fogalmam nincs, hogy hogyan kell ezt intézni bankkártya nélkül vagy akár azzal! Mégis mit mondjak a bankba, hogy: "csókolom, jöttem hódító vip-et fizetni payPal-en keresztül". Vagy mit? :)
|
Quote:
|
Bankkártya nélküli intéshez kell e hozzá saját bankszámlaszám?
|
Quote:
"Lépj be a PayPal oldalára az adataiddal. Kattints a "Top Up Account" linkre a menüsorban. Ezen az oldalon találsz minden szükséges információt: a címzett neve, a bankszámlát kezelő bank (ez egy magyar bank, hogy helyi utalással intézhesd a feltöltést), a bankszámla száma, valamint az egyedi azonosítód. Az első három adatot ugyanúgy használd, mint bármely más banki utalásnál. Az utalás megjegyzés rovatába mindenképp tüntesd fel az egyedi azonosítódat! Ezt ellenőrizd, hogy valóban helyesen írd be, a legjobb, ha átmásolod (másolás, beillesztés). Tetszőleges összeggel feltöltheted az egyenlegedet, de ha VIP tagságot szeretnél váltani belőle, akkor célszerű ahhoz igazítani. Az utalást netes bankból, vagy személyesen is indíthatod. Személyes indítás esetén ellenőrizd mégegyszer és mégegyszer, hogy az egyedi azonosítód helyesen legyen megadva! Ezt netes utaláskor is ellenőrizd, de olyankor a másolás miatt nem lehet belőle probléma. A PayPal e-mailben értesít, amint az egyenleged feltöltésre került, ez általában 2-4 munkanapot vesz igénybe. Miután az egyenleged feltöltésre került, a PayPal fizetési módozatod választva már aktiválhatod is VIP tagságodat." Ez a súgó Magyarországra készült, más országokból eklépzelhető, hogy ez a PayPal funkció nem elérhető. |
Quote:
|
Quote:
|
Sajna Beregszászon egyetlen magyar bank van, az pedig az OTP, sajna itt nincs választási lehetőségem. :( Mindegy megpróbálom, köszönöm mindenkinek a segítséget, esetleg, ha valakinek van még valami, akkor azt is szívesen olvasnám.
|
Quote:
Első lépésként ezt nézd meg. Mindenképp ez kell, hogy az első lépés legyen, hiszen csak onnan tudod meg a számlaszámot, ahova utalnod kell. |
Quote:
|
Az egyik jótevőm tolt az orikra 4x2 vipet, így most egy darabig a vipproblémáim megoldódtak, de addig intéznem kell valamit, mert ez igy nem mehet tovább.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
De ha kepes is lenne erre, kicsit paranoias vagyok ez ugyben. Kiadni neten az adatait... |
Quote:
nahh igen... erre én is, főleg hogy elmentette az kártyám adatait, és így ha valaki feltörné a paypalom akkor vígan vásárolhatna a kártyámmal... szóval töröltem a kártyaadatokat a rendszerükből, és kipróbálom, hogy meg lehet-e adni csak "egyszeri használatra" az adatokat. De még nem kellett vipet töltenem azóta... :p |
Quote:
Sokkal nagyobb az esélye annak, hogy ellopják a kártyaadataidat a való életben, mint a neten. |
Quote:
|
Quote:
Jó, persze KisPistike honlapján én se szívesen adnám meg a bankkártyám számát, sőt az év elejei PPO botrányból okulva például az OTP oldalán sem adom meg. És ezt a logikát követve a Hódító oldalán sem kell senkinek megadnia, ezért használunk két neves nemzetközi külső céget a fizetések feldolgozására. Nekik azért azt gondolom, hogy már nagyobb biztonsággal meg lehet adni. |
Quote:
|
Én azt tudom felajánlani segítség gyanánt, hogy ha megírod privátban nekem az országod sorszámát, akkor minden hónapban kapsz 2 VIP SMS-t tőlem.
A 30 ezres telefonszámlámon az az 500 Ft lesz a legkisebb tétel... |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 11:43. |