Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Hangok (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=429)

SiMON 04-22-2006 09:02

Hangok

Sziasztok,

Szeretném javasolni, hgy a játék adjon ki hangokat a speakeren keresztül mikor valami támadás vagy akció történik így a hétvégi munkákat, tanulást:) is könnyebben elkezdni az ember nem ül itt a gép előtt egész nap.
Pl: lopnak lopnak :D vagy egyszerűbb valami effekt:)

Megoldható lenne

Üdv
Tamás

track 04-22-2006 11:21

Nos nem rossz ötlet, mivel van jel- vipnél- ha vmi esemény történik,de hanggal jobb lenne! Felcsontolnám a hangot és mennék tanulni és ha van vmi akkor úgyis meghalom és száguldok a gép elé:D:D

Szellszi 04-22-2006 11:24

Nekem is tetszik! Segítsük a tanuló ifjúságot a hangokkal! Mondjuk Kudlik Júlia bemondhatná, hogy támadás ért :D

BeeLord 04-22-2006 11:49

Én Korda Gyuri bácsit szeretném hallani, amikor valaki elfogadja az mnt-t: És MEGADJA! Andre Persson! Megadta!:D

BeeLord 04-22-2006 11:51

AZ ötlettel csak egy baj van: ha ezt bevezetnénk, sok hódítós azt csinálná, hogy éjszaka is bekapcsolva hagyja a hódtót. És ha támadás éri hajnali 3-4 óra körül, esetlegesen vissza is tud ütni még abban a körben. Pedig az éjszakai támadásoknak pont ez a lényege, hogy bünti nélkül támadni tudjak.:)

SiMON 04-22-2006 11:54

Quote:

Originally Posted by BeeLord
AZ ötlettel csak egy baj van: ha ezt bevezetnénk, sok hódítós azt csinálná, hogy éjszaka is bekapcsolva hagyja a hódtót. És ha támadás éri hajnali 3-4 óra körül, esetlegesen vissza is tud ütni még abban a körben. Pedig az éjszakai támadásoknak pont ez a lényege, hogy bünti nélkül támadni tudjak.:)

Szerintem igy mindenkinek egyenlő esélyei lennének se előny se hátrány. A-ban meg ígyis úgyis visszakísérnek akármikor támadok/támadtok. legyen az éjjel 2 vagy déli 12.

Bogár 04-22-2006 12:12

nálam be van kapcsolva az email-értesítés, és ha van valami, jelez. és képzeljétek, még hangot is ad ki. :p

Steve 04-22-2006 12:56

Ez az ötlet nekem nagyn is teccik!!
Vagy esetleg lehet találni most is olyan progit ami jeélzi hanggal teszem azt a weboldal nevének a megváltozását?:o Még aztis el tudnám képzelni...
de télleg jó ötlet nálam ez ződ;)

Békés 04-22-2006 13:34

Quote:

Originally Posted by SiMON
Szerintem igy mindenkinek egyenlő esélyei lennének se előny se hátrány. A-ban meg ígyis úgyis visszakísérnek akármikor támadok/támadtok. legyen az éjjel 2 vagy déli 12.

Persze, a következő meg az lessz, hogy a csingilingi ne Téged hanem a helytartót ébressze és hozza meg a döntéseket helyetted.
Nehogy fáradtan ébredjél:rolleyes:
Kapcsold be az email értesitőt és csontold fel a hangját, ahogy irták ha ez kell neked.
Különben Te mit szeretnél tenni ebben a játékban?
Nézni, hogy a HT megcsinál helyetted mindent, készen megkapni és semmit ne kelljen tenni, minden emberi tényezőt /lustaság, fáradtság,figyelmetlenség stb/ kizárni.
Ne a progira bízd az egyenlő esélyeket, ha játszol akkor legyél ott és figyelj.
Különben ennek az lenne a következménye, hogy kialakulna egy álló háború senki nem támadna mert tudná a másikat ébreszti a progi és biztos a vissza támadás.
Szerintem ez egy nem a játékélményt elősegitő változás lenne.

Nálam ez pirosat érne de ennyire nemakarom egyenlőre leminősiteni az ötletet.

Mike zoostorm 04-22-2006 13:38

Quote:

Originally Posted by Békés
Persze, a következő meg az lessz, hogy a csingilingi ne Téged hanem a helytartót ébressze és hozza meg a döntéseket helyetted.
Kapcsold be az email értesitőt és csontold fel a hangját, ahogy irták ha ez kell neked.
Nézni, hogy a HT megcsinál helyetted mindent, készen megkapni és semmit ne kelljen tenni, minden emberi tényezőt /lustaság, fáradtság,figyelmetlenség stb/ kizárni.
Különben ennek az lenne a következménye, hogy kialakulna egy álló háború senki nem támadna mert tudná a másikat ébreszti a progi és biztos a vissza támadás.

Szerintem a HT mostantol gombozhetne is , meg szovit felmerhetne es ha tiszta a teep akkor kiszamolja hogy mekkora sereg kell, es mehetne fosztani is...Tolisoknal , meg menne tekizni folyamatossan...:p:p

Ha van e-mail ertesito lehetopseg, akkor ugyis el lesz vetve az otlet...Mert vegulis minek?

BeeLord 04-22-2006 16:20

Ez már a sokadik kényelmi megoldás, és rendszerint egyiknek sincs különösebb haszna. Csak annyi, hogy a lusta embereknek(akik valszeg így is lassan kockaemberek) még annyit se kelljen mozogniuk, hogy tologassák az egeret. Ez a hangos megoldás pedig megint csak a magukat védő országokat segítené. Teljesen felesleges.

BeeLord 04-22-2006 16:23

Quote:

Az A teljesen más műfaj, mint a többi csoport. És mondjuk a fanatikusok valóban bármikor készen állnak a gyilokra. De pl lentebbi szinteken még nincsenek ilyan "őrültek", és ott nem jön rosszul, ha hajnali 2-3 óra körül felébredsz egy gyors támadásindításért. Persze lehet, hogy nem így van, de nekem ez a véleményem.:cool:

Synkel 04-22-2006 18:50

Nekem már működnek a hangok:)
Itt vannak a fejemben, és figyelmeztetnek ha vész közeledik:D :D
Vicces lenne ugyan, de szerintem se jó ötlet...

Bogár 04-22-2006 20:30

nekem a hangok azt mondják a fejemben, hogy sört, sööööööööööört. :D

King 04-22-2006 21:00

csupán csatlakozni tudok azokhoz, akik elvetik ezt a lehetöséget.

Békés, Mike zoostorm, Synkel - lelöttétek a lehetséges válaszokat. grat.

Mike zoostorm 04-22-2006 21:07

Quote:

Originally Posted by King
csupán csatlakozni tudok azokhoz, akik elvetik ezt a lehetöséget.

Békés, Mike zoostorm, Synkel - lelöttétek a lehetséges válaszokat. grat.

Varjuk a zoldeket...:D

director 04-22-2006 21:39

jó javaslat, de én ezt otthon már megoldottam:) hogy hogyan, az maradjon az én titkom ;)

vereslaszlo 04-22-2006 22:12

Tetszik, legyen hang.
Laci

Steve 04-22-2006 22:17

Quote:

Originally Posted by csunyabogar
nekem a hangok azt mondják a fejemben, hogy sört, sööööööööööört. :D

nekem épp whiskyt mondtak soxor és nem keverem inkább;):cool: :D

Senki 04-23-2006 05:19

Nekem se jön be. Már sokan elmondták a lehetséges megoldásokat, nem tépem a számat.

Alucard 07-22-2006 20:48

:)

Hehe :) Nekem mindegy lesz-e Hang szerintem lennének olyanok is akiket ez idegesitené én a gép elött "tanulok" :))

DearCody 07-25-2006 21:29

Hát ezt nem tom támogatni sajna. A Hódító eddig is megvolt hang nélkül, ezután is meglesz. Engem meg személy szerint idegesítene a csipogás, ha pl a hadis orimra rászáll egy toli. :D

spok 07-26-2006 13:00

Quote:

Sziasztok,

Szeretném javasolni, hgy a játék adjon ki hangokat a speakeren keresztül mikor valami támadás vagy akció történik így a hétvégi munkákat, tanulást:) is könnyebben elkezdni az ember nem ül itt a gép előtt egész nap.
Pl: lopnak lopnak :D vagy egyszerűbb valami effekt:)

Megoldható lenne

Üdv
Tamás

:eek:
Milyen jó lenne mikor nyitva van több expoler és mind tolná a külömbözö efekteket.
Minden állmom.
Szerintem nagyon rossz ötlet.:cool:

monro 07-26-2006 16:15

Quote:

Originally Posted by Alucard
Hehe :) Nekem mindegy lesz-e Hang szerintem lennének olyanok is akiket ez idegesitené én a gép elött "tanulok" :))

Csak akkor idegesítene sztem ha nem tudnád kikapcsolni ;)
De valószínűleg ha lenne ilyesmi nem lenne kötelező beixelned az opciót :)
Ha ez segítene abban, hogy "jobb" játékosok legyenek akik használják akkor miért ne? :)

Békés 07-27-2006 06:28

Quote:

Originally Posted by monro
Csak akkor idegesítene sztem ha nem tudnád kikapcsolni ;)
De valószínűleg ha lenne ilyesmi nem lenne kötelező beixelned az opciót :)
Ha ez segítene abban, hogy "jobb" játékosok legyenek akik használják akkor miért ne? :)

Ha lenne akkor kikapcsolná ki? Túlcsábitó lenne a lehetőség, hogy nyugadtan durmolok és várom mikor hozza rám a frászt a hód éjjel háromkor:
-Tűz van, vér van ébresztő Békés!!!
Usgyi a gép elé és ellen akció indit, majd vissza pihizni.
De Monro ugye Te sem hiszed hogy avval jobb játékos lessz vki hogy éjjel felkiabálja szundikálás közben a gépe?
Mert evvel sztem nem játszani tanulmeg, hanem azt hogy, nehogy kikapcsoljam a "majré gombot" mert nem veszem észre a támadást és kár ér.

monro 07-27-2006 08:43

Quote:

De Monro ugye Te sem hiszed hogy avval jobb játékos lessz vki hogy éjjel felkiabálja szundikálás közben a gépe?
Mert evvel sztem nem játszani tanulmeg, hanem azt hogy, nehogy kikapcsoljam a "majré gombot" mert nem veszem észre a támadást és kár ér.

Nem gondolom persze. Ezért is tettem idézőjelbe a jobb jelzőt :)
Ettől függetlenül engem nem zavarna ha lenne ilyen, ez volt a mondandóm lényege. Sőt talán segítene azokon akik bár gépközelben vannak, de mégsem akarnak vagy tudnak órákig a gép elött ülni.

Hogy ki kapcsolná ki? :)
Az aki arra hivatkozott, hogy őt ez zavarná a tanulásban, vagy az aki több ablakot tart nyitva és nem szeretne "hangzavart" ;)

Arwyl szelleme 07-27-2006 10:01

Quote:

Originally Posted by csunyabogar
nálam be van kapcsolva az email-értesítés, és ha van valami, jelez. és képzeljétek, még hangot is ad ki. :p

Sőt én még az email után sms-t is kapok! ;)

director 07-27-2006 21:50

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme
Sőt én még az email után sms-t is kapok! ;)

ez jól hangzik, mennyi spamet kérsz? :DD

Cece 07-28-2006 14:04

A vélemények megoszlanak rendesen :cool:
Nah de igazán nem lenne szép elvenni azt a dührohamot keltő élményt, amikor éjjnek idején visszavándorol 100K eladatlan paci a piacról és valamilyen oknál fogva nem reagálok időben :eek: :D
A másik + a sokak álltal említett dolog, hogy mi a fenének éjjszakázok, ha nem azért, hogy az éjj leple alatt surranjanak a pacik, miközben minden normális ember alszik? :D
A hangjelzés felőlem mehet, de semmiképp sem a piros események kíséretében :D
Ha valaki nem hajlandó felkelni az éjjszakai körváltásokra, költözzön a bolygó másik féltekéjére ... ott olyankor nappal van :p

Nah ... jöjön a hideg + a meleg :p

Békés 07-29-2006 06:34

Quote:

Originally Posted by Cece
A vélemények megoszlanak rendesen
Nah de igazán nem lenne szép elvenni azt a dührohamot keltő élményt, amikor éjjnek idején visszavándorol 100K eladatlan paci a piacról és valamilyen oknál fogva nem reagálok időben
A másik + a sokak álltal említett dolog, hogy mi a fenének éjjszakázok, ha nem azért, hogy az éjj leple alatt surranjanak a pacik, miközben minden normális ember alszik?
A hangjelzés felőlem mehet, de semmiképp sem a piros események kíséretében
Ha valaki nem hajlandó felkelni az éjjszakai körváltásokra, költözzön a bolygó másik féltekéjére ... ott olyankor nappal van

Ha vkinek van a piacon 100k pacija és nemakar felkellni az tartson helytartót, majd kirakja neki.

Ezt hogy gondolod?:

Akkor minek csörömpöljön ha nincs semmi?
Vagy arra gondoltál hogy pl esemény után 2-3 körrel kiugrik a kiabáló kismanó és lecsesz a lábadról:
Hé, de béna voltál, két körrel ezelött megtámadtak, leloptak, kifosztottak és épp nem voltál itt. Hihihi:)

Esetleg a piacnál?
Csörömpöl mikor visszajön 10 bála gabonám amit nem vettek meg, hátilyenkor biztos kikapcsolnám, vagy ami a rosszabb csak legyintenék az ötvenedik után hogy megint csal vmi apróság és olyankor veszne el 100k kövem.
Én pl most egy kis free határidő naplót használok, beépitett időpont jelzővel, ha nagyobb tétel van kinn a piacon akkor feljegyzem a kirakás időpontját és a várható visszaérkezését is.
Ha látom a várható visszaérkezést akkor csak pontositanom kell az időt mikor legyek itt.

Ati 07-29-2006 08:28

Néha hajnal 3-kor tartsunk hangpróbát is. ;)

Synkel 07-29-2006 10:59

Quote:

Originally Posted by Cece
A vélemények megoszlanak rendesen :cool:
Nah de igazán nem lenne szép elvenni azt a dührohamot keltő élményt, amikor éjjnek idején visszavándorol 100K eladatlan paci a piacról és valamilyen oknál fogva nem reagálok időben :eek: :D
A másik + a sokak álltal említett dolog, hogy mi a fenének éjjszakázok, ha nem azért, hogy az éjj leple alatt surranjanak a pacik, miközben minden normális ember alszik? :D
Ha valaki nem hajlandó felkelni az éjjszakai körváltásokra, költözzön a bolygó másik féltekéjére ... ott olyankor nappal van :p

Az a helyzet, hogy piros esemény akkor lesz a dologból mikor már késő a bánat, azaz legfeljebb csak dühöngeni kelsz fel, mert a 100k lovad addigra rég felcsapott köznépnek, és a top csúcsára repített téged:) Aholis újabb piros esemény várható, mikor egy szemfüles ember kifigyeli a balesetet, és 3 sereggel átmegy rajtad:D

Cece 07-29-2006 13:03

Békés
Ami a helytartó piacozását illeti 100K lovat nem bízok rá, ha térden állva könyörög akkor sem! :D
Az, meg hogy felőlem mehet ... mondjuk a zöldekre éppen rá lehet tenni, de minden marhaságért ne vertyogjon nekem egész éjjszaka. Amúgy meg, ha van valami a szövik úgyis felkeltenek MSN-nel vagy telón. De ha sokaknak fontos ez a kiegészítés én nem szeretnék semmi jónak az elrontója lenni :)

Synkel
3sereggel? :o Nah 100K pacival nem igazán szoktam piacozgatni az alsó szinteken, az A-ban + 20K ponttal azért nem jönne be senki 3szor :D

Mindegy má naaaaa... nekem nem kellenek semmilyen hangok, de ha valakinek mégis, akkor egészségére :D Ezt próbálltam sugallni, csak úgy tűnik túlságosan halkan :D

Remedy 07-30-2006 07:52

Quote:

Originally Posted by director
ez jól hangzik, mennyi spamet kérsz? :DD

hömm... en ugy csinalnam hogy egy linuxboxon procmaillel forwardolom az emailem am hoditorol jon, oda, ami kuldi az smst....

bar sajnos nemtok ilyen ingyenes cuccrol, biztos vmi teloelofizu kell hozza :D

Ati 07-30-2006 08:29

Quote:

Originally Posted by Remedy
hömm... en ugy csinalnam hogy egy linuxboxon procmaillel forwardolom az emailem am hoditorol jon, oda, ami kuldi az smst....

bar sajnos nemtok ilyen ingyenes cuccrol, biztos vmi teloelofizu kell hozza :D

Én úgy tudom mindhárom magyar szolgáltatónak van ilyen szolgáltatása, előfizetéses kártya mellé talán még ingyenes is.

karesz6 08-04-2006 10:24

Quote:

JAjaj ez nagyon király lenne de tényleg nem a helytartót kell ébreszteni. Én a pszichológiai hadviselésre gondoltam. Tudom hogy a vari aki napközben leártózozz lefekszik aludni 10 kor én meg éjfélkor megyek bulizni akkor felrakom a regenerálódást hogy reggelig fent legyen és a maradék készültségemet 11 től éjfélig ráküldöm. az ugyebár megjelenik és csipogna is a gépe csutkán morogna hogy felkeltettem ok nélkül aztán pedig amikor visszatértem hajnal 3-4 felé ujra felkelteni:DDD nekem rendkívül tetszene. mellesleg a viccet félretéve sztem akinek az orija nem birja ki 3-4 nap történéseit összeomlás nélkül azzal az orival baj van meg ha ártóznak azzal helyben ugyse tudsz mit csinálni.

All times are GMT +1. The time now is 01:36.