![]() |
Nem működő bankok
Lenne egy javaslatom: A bankok, a többi épülethez hasonlóan, ha nem működnek, ne lássák el funkciójukat, azaz olyankor ne védjék lopás ellen az országban lévő pénzt.
Ezzel több mozgástere lenne a tolis országoknak, és egy új taktikai lehetőség lenne az országok pénzének elszedésére, egy újabb elemmel kellene számolni az intézőben. |
Én mindig is emellett voltam, de sokaknak nem érdeke ez, ugyhogy szerintem továbbra is igy marad. Sajnos.
|
Ennek technikai oka van elsősorban, miközben logikus is: körváltásokon kívül egyik épület sem hoz be maximumot. Tudsz például több sereget tartani az országban körváltások között, mint ami elfér, tudsz több nyersanyagot is benttartani stb. Ha az egyik épület darabszáma fontos a körváltások között, akkor a logika azt diktálja, hogy a többinek is annak kellene lennie.
|
Quote:
Akkor mivan az őrtoronnyal? Vagy a tanyákkal? |
Quote:
|
Quote:
Ettől függetlenül én támogatnék egy ilyesfajta javaslatot. :) |
Quote:
|
Quote:
Ez is igaz:) Most kicsit összezavartatok:D A lényeg, hogy engem régóta zavar ez a bank dolog, hogy ennyire védi a pénzt, és még működnie sem kell. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
szerintem jó úgy, ahogy most van. :) |
Quote:
Ha egy csata során elvitték az utolsó raktáradat, akkor például nincs több építkezés, hiszen nem szerezhetsz semmilyen módon nyersanyagot. |
Quote:
Amúgy pedig: Quote:
Ezért arra gondoltam, hogy a bank ne %-osan védje a pénzt, hanem fixen, hisz fixen is kamatozik, meg fixen is kezeli azt. Így egy bank, teljes mértéken védje meg azt a pénzt, amit kezel, de azon felül semmit se... Így pl. 100 bank, mindegy mennyi pénzed van, 15.000.000 aranyat tesz lophatatlanná (ennyit kezel), és az ezen felüli pénzzel nem csinálna semmit. Szerintem teljesen logikus, hogy csak azt védje a bank, amit kezel... |
Quote:
|
Quote:
Akció is van, ami csak körváltáskor számít (seregmozgás, vihar, szárazság), ám van, ami körváltások között (többi varázslat, alvilági akciók). Akkor most ez is következetlen?? Szerintem nem. :) |
Quote:
|
Quote:
Ha két kv között lehet pénzt lopni, akkor két kv között szerintem számítson a bank... Ez a következetes. Nem az, hogy a nem működő bank védi a pénzt, mert az teljesen logikátlan és következetlen. Sőt, írtad, hogy egyik épületnek sem számít a maximuma két kv között. Ez ráadásul nem is igaz, mivel mind a kocsmának, mind a templomnak számít. Ugyanis a szabad helyen felüli tolvajok és varázslók nem számítanak be az akciókba... Tovább megyek: a könyvtár maximuma is számít, mert max annyi tekercs írására adhatsz utasítást, amennyit tudsz is írni 1 körben (holott adhatnál többre is, csak épp a felesleggel nem haladnának az írnokok). Részemről szerintem eléggé kifejtettem a dolgot, utolsó hsz volt ebben a topicban... |
Quote:
Úgyhogy ha a bankot kinevezzük, akkor az összes többi működése, és az általuk hozott maximumok is számítanak. Ha csak egy épületet nevezünk ki, akkor ez olyan, mintha behoznánk egy módosítást, hogy a barakkban el nem férő seregek mindegyike lelép, KIVÉVE az elitet, mert az szimpatikus. |
Már eleve be vannak szabályozva a tolik, ezzel a 10k pontos értékhatárral. Ha ezt a logikát követjük, akkor miért nincsenek szabályozva a mágikus és hadi akciók is így? Teljesen következetlen;)
|
Úgy értem miért csak a tolvajok? Csak nem kivettünk egyetlen egy dolgot, azt beszabályoztuk hogy 10k értékig lehet használni, a többihez meg nem nyúltunk? :)
|
Quote:
Hadi akcióknál a távolság függvényében egyre több a veszteséged, és egyre több ideig kell az országodat védtelenebbül tartani -> be van szabályozva. |
Quote:
Mégis : Mágikus akciót indithatsz 10k értéken kívül is, ugy hogy az hatékony marad, vagyis használható. Támadást is lehet indítani 25körre, a veszteség elenyésző. (hogy védtelen marad az ország, az nem hátrány csak ha észreveszik, vagyis ez nem jelentkezik azonnal) |
A lényeg, hogy másképp működnek, és másképpen vannak beszabályozva. Külön-külön! Nem ugyanaz a szabály érvényesül, tehát az épületeknél is lehetne ez
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
De hogy temahoz is hozzaszoljak: ez mar sokszor fel lett vetve, szerintem semmi gyakorlati haszna nem lenne. Ezentul az intezo aljarol mindenkinek felkerulne a tetejere a bank aztan jonapot... |
Quote:
Miért vagyok butus, talán egyenlőek? :) Gyakorlati haszna lenne, pl. ha valaki nem állítja be jól az intézőjét. Viszont akkor átalakítanám arra a javaslatot, hogy ne védjen ennyire pénzt a bank mint most. 10k hekin bőven elég 25bank, és már nem éri meg lopni. (más kérdés hogy a távolságok miatt nem is lehet) Aztán 10k hekin meg nem ugyanannyi 25 bankot tartani, mint 200hektáron... Szóval szerintem a mostani helyzet semmiképpen sem jó, mikor felvetődik időről-időre ez a bank kérdés, mindig elmondom a véleményem, aztán eddig nem történt semmi, hátha ezután fog... |
Quote:
|
Quote:
De még ha nincs is gyakorlati haszna a javaslatnak, én akkor is amellett vagyok, hogy nem működő épület ne működjön. Ati, nagyon csúsztatsz. Nem azért legyen a bank az egyetlen épület, aminek foglalkoztatottsága számít körváltások között, mert a hasamra ütöttem és ezt választottam, hanem mert az nem logikus, hogy egy nem működő épület gyakorlatilag működik. Ha a bank az egyetlen olyan épület, aminél körváltások között is számít, hogy működik-e, akkor ki kell emelni a többi közül ebből a szempontból. Hogyha nem működnek a kocsmáim, de tele vannak tolvajokkal, akkor az összes tolvajjal van számolva alvilági akciónál, vagy csak azokkal, akik működő kocsmákban vannak? Mert ha az utóbbi, akkor semennyire nem lenne kivétel a bank, hisz más épületnél is számít, hogy működik-e két körváltás között. |
Quote:
Quote:
Jelenleg ez teljesen egységes. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Amugy Te kb azert ellenzed, mert nem jatszottal meg nagy hektaron, es nem tudod, milyen az, amikor be sem tudod venni az ures barakkhelyeid, mert egyszeruen nem fer annyi penz az orszagodba... |
Quote:
Ezért legyen a bank az egyetlen épület, amit így kiemelek. Végülis megértem, hogy az egységesség mellett vagy, de szerintem a bank kilóghatna a sorból a játék élményének érdekében. |
Quote:
Sőt, sokkal fontosabb, hogy a piacon nem tarthatsz több árut, mint amennyi elfér az országodban. Vagyis tarthatsz, de ami nt visszaér, nincs egy köröd, hogy újra kitedd, az kész, elveszett. Ez egy nagyon fontos taktikai szempont, még sokkal fontosabb, mint az, hogy a bank működtetéséhez van-e elegendő embered körváltások között. |
Quote:
De ha más épületnél változtatsz a jelenlegi helyzeten, az felborítja a játék jelenlegi egyensúlyát, ha a banknál, az pedig szerintem javítja. |
Quote:
|
Quote:
A maximum pénz módosítását mennyire ellenzed? |
Quote:
Ami nem bukott, az a bankok pénzvédési módszerének felülvizsgálata, de ez egy másik téma. |
All times are GMT +1. The time now is 04:02. |