Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   Nem működő bankok (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4186)

Padlócsempe 05-08-2010 17:44

Nem működő bankok

Lenne egy javaslatom: A bankok, a többi épülethez hasonlóan, ha nem működnek, ne lássák el funkciójukat, azaz olyankor ne védjék lopás ellen az országban lévő pénzt.

Ezzel több mozgástere lenne a tolis országoknak, és egy új taktikai lehetőség lenne az országok pénzének elszedésére, egy újabb elemmel kellene számolni az intézőben.

RRRrrr 05-08-2010 17:47

Én mindig is emellett voltam, de sokaknak nem érdeke ez, ugyhogy szerintem továbbra is igy marad. Sajnos.

Ati 05-08-2010 18:04

Ennek technikai oka van elsősorban, miközben logikus is: körváltásokon kívül egyik épület sem hoz be maximumot. Tudsz például több sereget tartani az országban körváltások között, mint ami elfér, tudsz több nyersanyagot is benttartani stb. Ha az egyik épület darabszáma fontos a körváltások között, akkor a logika azt diktálja, hogy a többinek is annak kellene lennie.

RRRrrr 05-08-2010 18:08

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 251163)
Ennek technikai oka van elsősorban, miközben logikus is: körváltásokon kívül egyik épület sem hoz be maximumot. Tudsz például több sereget tartani az országban körváltások között, mint ami elfér, tudsz több nyersanyagot is benttartani stb. Ha az egyik épület darabszáma fontos a körváltások között, akkor a logika azt diktálja, hogy a többinek is annak kellene lennie.

Akkor mivan az őrtoronnyal? Vagy a tanyákkal?

Ati 05-08-2010 18:12

Quote:

Originally Posted by RRRrrr (Post 251164)

Mi van velük? Azok működése is lényegtelen két körváltás között.

Dus 05-08-2010 18:14

Quote:

Originally Posted by RRRrrr (Post 251164)

Az őrtornyok és a tanyák két körváltás között semmit nem csinálnak. Míg a bank igen, védi a pénzt...

Ettől függetlenül én támogatnék egy ilyesfajta javaslatot. :)

RRRrrr 05-08-2010 18:14

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 251165)
Mi van velük? Azok működése is lényegtelen két körváltás között.

Bocsi, ez igaz. Félreértettem az előző hszed.

RRRrrr 05-08-2010 18:16

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 251166)
Az őrtornyok és a tanyák két körváltás között semmit nem csinálnak. Míg a bank igen, védi a pénzt...

Ez is igaz:) Most kicsit összezavartatok:D
A lényeg, hogy engem régóta zavar ez a bank dolog, hogy ennyire védi a pénzt, és még működnie sem kell.

Ati 05-08-2010 18:16

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 251166)

Biztos? Ez azt jelentené tehát -- most csak így nagyhirtelen egyetlen példával --, hogy nem fokozhatsz el egyetlen pontot sem, hiszen nem vehetsz több katonát, mint ami a barakkokban elfér.

RRRrrr 05-08-2010 18:18

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 251169)
Biztos? Ez azt jelentené tehát -- most csak így nagyhirtelen egyetlen példával --, hogy nem fokozhatsz el egyetlen pontot sem, hiszen nem vehetsz több katonát, mint ami a barakkokban elfér.

Én ezt is tudnám támogatni:D

csabi 05-08-2010 18:23

Quote:

csak az el nem férőket lehet le fokozni? :(

szerintem jó úgy, ahogy most van. :)

Ati 05-08-2010 18:25

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 251171)
csak az el nem férőket lehet le fokozni? :(

Nem lehet el nem férő ebben az esetben. Ha egy épület működése számít körváltások között, akkor mindegyiké kell, hogy számítson.

Ha egy csata során elvitték az utolsó raktáradat, akkor például nincs több építkezés, hiszen nem szerezhetsz semmilyen módon nyersanyagot.

Dus 05-08-2010 18:25

Quote:

Hmm?? Nem tudom, hogy van felépítve a Hódító rendszere, de nem lehetne csak annyit berakni, hogy lopásnál, mikor kiszámolja mennyit hozol el, egyszerűen nem számolja a nem működő bankokat?? :)

Amúgy pedig:

Quote:

Originally Posted by RRRrrr (Post 251168)
A lényeg, hogy engem régóta zavar ez a bank dolog, hogy ennyire védi a pénzt, és még működnie sem kell.

Ez engem csak akkor szokott zavarni, ha túlzott mennyiségben tart valaki bankot. Ha van bent 1-2 száz milla, mellette 20-50 bank, akkor üsse kavics, nem zavar. Ám, ha rengeteg bankot tart valaki, akkor igencsak zavaró egy tolis orival... úgy lefosztanám, de hát nincs sereg. :)

Ezért arra gondoltam, hogy a bank ne %-osan védje a pénzt, hanem fixen, hisz fixen is kamatozik, meg fixen is kezeli azt. Így egy bank, teljes mértéken védje meg azt a pénzt, amit kezel, de azon felül semmit se... Így pl. 100 bank, mindegy mennyi pénzed van, 15.000.000 aranyat tesz lophatatlanná (ennyit kezel), és az ezen felüli pénzzel nem csinálna semmit. Szerintem teljesen logikus, hogy csak azt védje a bank, amit kezel...

Ati 05-08-2010 18:26

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 251173)
Hmm?? Nem tudom, hogy van felépítve a Hódító rendszere, de nem lehetne csak annyit berakni, hogy lopásnál, mikor kiszámolja mennyit hozol el, egyszerűen nem számolja a nem működő bankokat?? :)

Hmm? Legyen EGY épület, aminek a működése számít körváltás közben, miközben semelyik másiké nem? Az teljesen következetlen. Vagy egyik se számít, vagy mindegyik számít. Az első van most, a másodikat pedig egészen biztosan nem akarod. :)

Dus 05-08-2010 18:29

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 251174)
Hmm? Legyen EGY épület, aminek a működése számít körváltás közben, miközben semelyik másiké nem? Az teljesen következetlen. Vagy egyik se számít, vagy mindegyik számít. Az első van most, a másodikat pedig egészen biztosan nem akarod. :)

Ne úgy nézd, hogy körváltások között számítson, hanem akkor, mikor valaki egy akciót végrehajt. :)

Akció is van, ami csak körváltáskor számít (seregmozgás, vihar, szárazság), ám van, ami körváltások között (többi varázslat, alvilági akciók). Akkor most ez is következetlen?? Szerintem nem. :)

Ati 05-08-2010 18:30

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 251175)
Ne úgy nézd, hogy körváltások között számítson, hanem akkor, mikor valaki egy akciót végrehajt. :)

Például venni szeretne valamit, amihez kell raktár. Ami nincs neki, úgyhogy nincs több építkezés.

Dus 05-08-2010 18:36

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 251176)
Például venni szeretne valamit, amihez kell raktár. Ami nincs neki, úgyhogy nincs több építkezés.

Na, ezt nem szeretem, amikor kiforgatod a szavaimat...

Ha két kv között lehet pénzt lopni, akkor két kv között szerintem számítson a bank... Ez a következetes. Nem az, hogy a nem működő bank védi a pénzt, mert az teljesen logikátlan és következetlen.

Sőt, írtad, hogy egyik épületnek sem számít a maximuma két kv között. Ez ráadásul nem is igaz, mivel mind a kocsmának, mind a templomnak számít. Ugyanis a szabad helyen felüli tolvajok és varázslók nem számítanak be az akciókba... Tovább megyek: a könyvtár maximuma is számít, mert max annyi tekercs írására adhatsz utasítást, amennyit tudsz is írni 1 körben (holott adhatnál többre is, csak épp a felesleggel nem haladnának az írnokok).

Részemről szerintem eléggé kifejtettem a dolgot, utolsó hsz volt ebben a topicban...

Ati 05-08-2010 18:39

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 251177)
Na, ezt nem szeretem, amikor kiforgatod a szavaimat...

Ha két kv között lehet pénzt lopni, akkor két kv között szerintem számítson a bank... Ez a következetes. Nem az, hogy a nem működő bank védi a pénzt, mert az teljesen logikátlan és következetlen.

Itt nincs szó kiforgatásról, de az kizárt, hogy EGY épületet kinevezzünk a sok közül, hogy AZ AZ EGY lényeges körváltások között, a többi pedig nem.

Úgyhogy ha a bankot kinevezzük, akkor az összes többi működése, és az általuk hozott maximumok is számítanak.

Ha csak egy épületet nevezünk ki, akkor ez olyan, mintha behoznánk egy módosítást, hogy a barakkban el nem férő seregek mindegyike lelép, KIVÉVE az elitet, mert az szimpatikus.

RRRrrr 05-08-2010 18:39

Már eleve be vannak szabályozva a tolik, ezzel a 10k pontos értékhatárral. Ha ezt a logikát követjük, akkor miért nincsenek szabályozva a mágikus és hadi akciók is így? Teljesen következetlen;)

RRRrrr 05-08-2010 18:40

Úgy értem miért csak a tolvajok? Csak nem kivettünk egyetlen egy dolgot, azt beszabályoztuk hogy 10k értékig lehet használni, a többihez meg nem nyúltunk? :)

Ati 05-08-2010 18:41

Quote:

Originally Posted by RRRrrr (Post 251179)
Már eleve be vannak szabályozva a tolik, ezzel a 10k pontos értékhatárral. Ha ezt a logikát követjük, akkor miért nincsenek szabályozva a mágikus és hadi akciók is így? Teljesen következetlen;)

Mágikus akcióknál a távolság függvényében egyre magasabb az ellenfeled védőereje -> be van szabályozva.

Hadi akcióknál a távolság függvényében egyre több a veszteséged, és egyre több ideig kell az országodat védtelenebbül tartani -> be van szabályozva.

RRRrrr 05-08-2010 18:43

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 251181)
Mágikus akcióknál a távolság függvényében egyre magasabb az ellenfeled védőereje -> be van szabályozva.

Hadi akcióknál a távolság függvényében egyre több a veszteséged, eés egyre több ideig kell az országodat védtelenebbül tartani -> be van szabályozva.

Mégis : Mágikus akciót indithatsz 10k értéken kívül is, ugy hogy az hatékony marad, vagyis használható. Támadást is lehet indítani 25körre, a veszteség elenyésző. (hogy védtelen marad az ország, az nem hátrány csak ha észreveszik, vagyis ez nem jelentkezik azonnal)

RRRrrr 05-08-2010 18:45

A lényeg, hogy másképp működnek, és másképpen vannak beszabályozva. Külön-külön! Nem ugyanaz a szabály érvényesül, tehát az épületeknél is lehetne ez

Remedy 05-08-2010 18:45

Quote:

Originally Posted by RRRrrr (Post 251182)
Mégis : Mágikus akciót indithatsz 10k értéken kívül is, ugy hogy az hatékony marad, vagyis használható. Támadást is lehet indítani 25körre, a veszteség elenyésző. (hogy védtelen marad az ország, az nem hátrány csak ha észreveszik, vagyis ez nem jelentkezik azonnal)

Ugy latszik vmit nem tudsz: 100k ponton kivulrol 0-t foglalsz hadilag is.

RRRrrr 05-08-2010 18:46

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 251184)
Ugy latszik vmit nem tudsz: 100k ponton kivulrol 0-t foglalsz hadilag is.

Remek, köszi. Úgy tünik valamit nem tudsz. 100k nem egyenlő 10k-val

Ati 05-08-2010 18:48

Quote:

Originally Posted by RRRrrr (Post 251183)
A lényeg, hogy másképp működnek, és másképpen vannak beszabályozva. Külön-külön! Nem ugyanaz a szabály érvényesül, tehát az épületeknél is lehetne ez

Az épületeknél is más és más a szerepük, így az egyes épületfajták más és más korlátozást jelentenek. Az egyik miatt nem képezhetsz katonát, hiába van fegyvered; a másik miatt nem vásárolhatsz a piacon, és nem is tarthatsz ott többet, mint ami a raktáraidban elfér; ugyanemiatt esetleg soha többet nem indíthatsz katonai támadást sem; egy harmadik miatt pedig valóban, kevesebb pénzt védenek a bankok. A listát persze folytatni kell, most csak a legkirívóbb eseteket hoztam fel ellenpéldának.

Remedy 05-08-2010 18:49

Quote:

Originally Posted by RRRrrr (Post 251185)
Remek, köszi. Úgy tünik valamit nem tudsz. 100k nem egyenlő 10k-val

De butus vagy... :)

De hogy temahoz is hozzaszoljak: ez mar sokszor fel lett vetve, szerintem semmi gyakorlati haszna nem lenne.

Ezentul az intezo aljarol mindenkinek felkerulne a tetejere a bank aztan jonapot...

RRRrrr 05-08-2010 18:55

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 251187)
De butus vagy... :)

De hogy temahoz is hozzaszoljak: ez mar sokszor fel lett vetve, szerintem semmi gyakorlati haszna nem lenne.

Ezentul az intezo aljarol mindenkinek felkerulne a tetejere a bank aztan jonapot...

:P

Miért vagyok butus, talán egyenlőek? :)
Gyakorlati haszna lenne, pl. ha valaki nem állítja be jól az intézőjét.
Viszont akkor átalakítanám arra a javaslatot, hogy ne védjen ennyire pénzt a bank mint most. 10k hekin bőven elég 25bank, és már nem éri meg lopni. (más kérdés hogy a távolságok miatt nem is lehet) Aztán 10k hekin meg nem ugyanannyi 25 bankot tartani, mint 200hektáron... Szóval szerintem a mostani helyzet semmiképpen sem jó, mikor felvetődik időről-időre ez a bank kérdés, mindig elmondom a véleményem, aztán eddig nem történt semmi, hátha ezután fog...

Ati 05-08-2010 18:58

Quote:

Originally Posted by RRRrrr (Post 251188)
Viszont akkor átalakítanám arra a javaslatot, hogy ne védjen ennyire pénzt a bank mint most. 10k hekin bőven elég 25bank, és már nem éri meg lopni. (más kérdés hogy a távolságok miatt nem is lehet) Aztán 10k hekin meg nem ugyanannyi 25 bankot tartani, mint 200hektáron... Szóval szerintem a mostani helyzet semmiképpen sem jó, mikor felvetődik időről-időre ez a bank kérdés, mindig elmondom a véleményem, aztán eddig nem történt semmi, hátha ezután fog...

Arra kérlek, hogy ennek nyiss egy külön témát, ami erről szól. (Az ellen egyébként nem lesznek ilyen kifogásaim. :))

Padlócsempe 05-08-2010 19:08

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 251187)

Sejtettem, hogy ez lesz az egyik ellenérv. Valószínűleg igaz is, de lesz, akinek nem felül lesz a bank, és olyankor ki lehet majd használni ezt. Sőt, ha valamiféle változás lesz, és a földterület függvényében több bankra lesz szükség, akkor ezzel a javaslattal lehetne jól kombinálni.
De még ha nincs is gyakorlati haszna a javaslatnak, én akkor is amellett vagyok, hogy nem működő épület ne működjön.

Ati, nagyon csúsztatsz. Nem azért legyen a bank az egyetlen épület, aminek foglalkoztatottsága számít körváltások között, mert a hasamra ütöttem és ezt választottam, hanem mert az nem logikus, hogy egy nem működő épület gyakorlatilag működik. Ha a bank az egyetlen olyan épület, aminél körváltások között is számít, hogy működik-e, akkor ki kell emelni a többi közül ebből a szempontból.

Hogyha nem működnek a kocsmáim, de tele vannak tolvajokkal, akkor az összes tolvajjal van számolva alvilági akciónál, vagy csak azokkal, akik működő kocsmákban vannak? Mert ha az utóbbi, akkor semennyire nem lenne kivétel a bank, hisz más épületnél is számít, hogy működik-e két körváltás között.

Ati 05-08-2010 19:13

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 251190)
Nem azért legyen a bank az egyetlen épület, aminek foglalkoztatottsága számít körváltások között, mert a hasamra ütöttem és ezt választottam, hanem mert az nem logikus, hogy egy nem működő épület gyakorlatilag működik. Ha a bank az egyetlen olyan épület, aminél körváltások között is számít, hogy működik-e, akkor ki kell emelni a többi közül ebből a szempontból.

Miért pont a bank legyen ez az egyetlen épület, amit így kiemelsz? A raktár miért nem? A barakk miért nem? Ezek is mind-mind egy fontos maximumot adnak, de körváltások között lényegtelen, hogy működnek-e, vagy sem.

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 251190)
Hogyha nem működnek a kocsmáim, de tele vannak tolvajokkal, akkor az összes tolvajjal van számolva alvilági akciónál, vagy csak azokkal, akik működő kocsmákban vannak? Mert ha az utóbbi, akkor semennyire nem lenne kivétel a bank, hisz más épületnél is számít, hogy működik-e két körváltás között.

Az összessel van számolva ilyenkor a védés, tehát ez is pontosan úgy működik, mint a bank. Vagy a templom. Vagy a raktár. Vagy az őrtorony. Vagy bármely másik épület.

Jelenleg ez teljesen egységes.

Remedy 05-08-2010 19:14

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 251189)
Arra kérlek, hogy ennek nyiss egy külön témát, ami erről szól. (Az ellen egyébként nem lesznek ilyen kifogásaim. :))

Ez esetben gondolkodjunk el azon is, hogy nagy hektaron a maximum penzmennyiseg meg mindig ugyanannyi. Szoval ha ezt emelni akarjatok, azt is...

Ati 05-08-2010 19:15

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 251192)
Ez esetben gondolkodjunk el azon is, hogy nagy hektaron a maximum penzmennyiseg meg mindig ugyanannyi. Szoval ha ezt emelni akarjatok, azt is...

A maximum pénzmennyiség emelésére semmi szükség, sőt, kifejezetten ellenzem.

Remedy 05-08-2010 19:17

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 251193)
A maximum pénzmennyiség emelésére semmi szükség, sőt, kifejezetten ellenzem.

Jo, en meg azt ellenzem hogy tobb hekin (szignifikansan) tobb bank kelljen.

Amugy Te kb azert ellenzed, mert nem jatszottal meg nagy hektaron, es nem tudod, milyen az, amikor be sem tudod venni az ures barakkhelyeid, mert egyszeruen nem fer annyi penz az orszagodba...

Padlócsempe 05-08-2010 19:19

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 251191)
Miért pont a bank legyen ez az egyetlen épület, amit így kiemelsz? A raktár miért nem? A barakk miért nem? Ezek is mind-mind egy fontos maximumot adnak, de körváltások között lényegtelen, hogy működnek-e, vagy sem.

Az összes többi épületnél teljesen lényegtelen, hogy működik-e két körváltás között vagy sem támadóakció szempontjából. A banknál viszont fontos.
Ezért legyen a bank az egyetlen épület, amit így kiemelek.

Végülis megértem, hogy az egységesség mellett vagy, de szerintem a bank kilóghatna a sorból a játék élményének érdekében.

Ati 05-08-2010 19:23

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 251196)
Az összes többi épületnél teljesen lényegtelen, hogy működik-e két körváltás között vagy sem támadóakció szempontjából. A banknál viszont fontos.
Ezért legyen a bank az egyetlen épület, amit így kiemelek.

Végülis megértem, hogy az egységesség mellett vagy, de szerintem a bank kilóghatna a sorból a játék élményének érdekében.

A raktár működése szerintem igen fontos egy szöviháború esetén. Ha sikerül a raktárak számát nullára csökkenteni, akkor kész vége, nincs több építkezés. Mi több, még az intézővel se játszhat, mert amint az emberhiány mellett megpróbálja felhozni az esetleg még meglevő, csak nem működő raktárait, a serege azonnal elmegy (körváltás közben).

Sőt, sokkal fontosabb, hogy a piacon nem tarthatsz több árut, mint amennyi elfér az országodban. Vagyis tarthatsz, de ami nt visszaér, nincs egy köröd, hogy újra kitedd, az kész, elveszett. Ez egy nagyon fontos taktikai szempont, még sokkal fontosabb, mint az, hogy a bank működtetéséhez van-e elegendő embered körváltások között.

Padlócsempe 05-08-2010 19:26

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 251197)
A raktár működése szerintem igen fontos egy szöviháború esetén. Ha sikerül a raktárak számát nullára csökkenteni, akkor kész vége, nincs több építkezés. Mi több, még az intézővel se játszhat, mert amint az emberhiány mellett megpróbálja felhozni az esetleg még meglevő, csak nem működő raktárait, a serege azonnal elmegy (körváltás közben).

Sőt, sokkal fontosabb, hogy a piacon nem tarthatsz több árut, mint amennyi elfér az országodban. Vagyis tarthatsz, de ami nt visszaér, nincs egy köröd, hogy újra kitedd, az kész, elveszett. Ez egy nagyon fontos taktikai szempont, még sokkal fontosabb, mint az, hogy a bank működtetéséhez van-e elegendő embered körváltások között.

Ez igaz.
De ha más épületnél változtatsz a jelenlegi helyzeten, az felborítja a játék jelenlegi egyensúlyát, ha a banknál, az pedig szerintem javítja.

Ati 05-08-2010 19:31

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 251198)
De ha más épületnél változtatsz a jelenlegi helyzeten, az felborítja a játék jelenlegi egyensúlyát, ha a banknál, az pedig szerintem javítja.

Lehet, de következetlen módosításokat most már igyekszem nem hozni. Van már annyira összetett a játék, hogy nem akarok újabb olyan szabályozásokat, hogy "ez így működik, KIVÉVE..." Van már sajnos így is pár ilyen, amik nem tetszenek, de sajnos szükségszerűek.

Padlócsempe 05-08-2010 20:00

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 251199)
Lehet, de következetlen módosításokat most már igyekszem nem hozni. Van már annyira összetett a játék, hogy nem akarok újabb olyan szabályozásokat, hogy "ez így működik, KIVÉVE..." Van már sajnos így is pár ilyen, amik nem tetszenek, de sajnos szükségszerűek.

Akkor sajnos ez az ötlet bukott.

A maximum pénz módosítását mennyire ellenzed?

Ati 05-08-2010 20:10

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 251202)
Akkor sajnos ez az ötlet bukott.

A maximum pénz módosítását mennyire ellenzed?

Azt teljesen. Igenis legyen egy korlát a magasan levőknek, ami megakadályozza a méggyorsabb előretörésüket.

Ami nem bukott, az a bankok pénzvédési módszerének felülvizsgálata, de ez egy másik téma.

All times are GMT +1. The time now is 04:02.