![]() |
Excel segítség! :)
Sziasztok! :)
Az lenne a lényeg, hogy van két oszlop, az egyik a kor (13év, 14év, 15év, stb.) a másikban, meg hogy hány ilyen idős egyed létezik (1, 0, 12, 6, 231, 0, stb.), na most nekem azt kéne kibányásznom, hogy mondjuk 10 év alattiból hány van, aztán 11-15, 16-20, szóval 5 évenkénti szórásban (talán így mondják :D). Erre van egy csodás gyakoriság függvény, ami valahogy nem akarja megenni a két oszlopot... :S SEGÍTSÉG!! :D így néz ki most: http://img88.imageshack.us/img88/2183/excel01.jpg előre is köszi! :) |
vagy esetleg rossz függvénnyel próbálkozom? :confused: valaki, valami ötlet? :(
|
közben megcsináltam "brute force" módszerrel... :D (szépen kimásolgattam 1-100 as skálára, aztán összeszummáztam őket 5önként...)
de ettől függetlenül érdekelne a megoldás, mert úgy érzem még jól jöhet... :) |
szerintem egy szumha függvény tökéletesen megoldja.
|
Valami feltételes szumma függvény nincs véletlenül? (nem használok túl gyakran excelt, de ez ugrott be így elsőre...)
Mod: De van: Red :D |
Quote:
én egy ilyesmi függvényt írtam rá: A legelső darabszámos függvény még nem másolható sajnos: =SZUMHA(A1:A26;"<"&E2+1;B1:B26) Ahol A1:A26 az életkorok, E oszlop az az életkor, ami alatt kell összeszámolni, és B1:B26 a darabszám. A második "sortól" már másolható a függvény, ami a következő: =SZUMHA($A$1:$A$26;"<"&E3+1;$B$1:$B$26)-SZUM($D$2:D2) Itt is ugyan azok a jelölések, a D oszlop pedig az az oszlop, amiben megadod az egyes életkorintervallumokba tartozó emberek számát. |
Quote:
Köszi! ;) |
A "gyakoriság" az melyik függvény?
|
Quote:
A gyakoriság, vagy empirikus eloszlás értékét (milyen gyakran fordulnak elé az értékek egy értéktartományban) a csoport_tömbnél eggyel több elemet tartalmazó függőleges tömbként adja eredményül |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
ha már ennyire otthon vagy a témában akkor lenne még egy kérdésem... :p ebben az új 2007es word-ben hol a rákba találom azt a legördülő listás vezérlőelemet, ami csak akkor látszik, ha kijelöltem az adott cellát, és értekeit valamelyik másik cellában lévő tömbből szedi? Lehet kicsit bonyolult lett, szóval csináltam screenshotot... :) http://img62.imageshack.us/img62/4355/93640896.jpg szóval azt a kis nyilacskát keresném... :) csak ilyen batár rögzítetteket találtam... :( |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Szia Dynosaur!
Ha jól értem, mit keresel, így találsz rá: Adatok - Adateszközök - Adatok érvényesítése A megjelenő ablakban a Beállítások fülön a "Megengedve" mezőben válaszd ki a "Lista" lehetőséget. A Forrásban megadhatod, melyik cellákból vegye az értékeket, és kész a legördülő listád. Remélem, segítettem! üdv |
Quote:
Quote:
|
Múltkor én is legördülő listát akartam csinálni, és elég hamar sikerült kibogarászni a súgóból, hogyan kell :)
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Megj: Elírtam az előző hszekben, nem zh, hanem tz :D:D szerencsére még csak középsuli... |
Na most lenne nekem is egy kérdésem: van arra mód, hogy "HA" függvényhez betűstílust is rendeljek? Tehát teszem azt, ha teljesül az elvárt feltétel, akkor zöld "Igen" jelenjen meg, ha nem, akkor piros "Nem"?
|
Quote:
Ott meg tudod adni :) |
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Szövegből oszlopok, Ismétlődések eltávolítása, Érvényesítés, Összesítés, Lehetőségelemzés. Legalább is nálam így van és tudtommal 2007-est használok.:) |
Quote:
bocsi, de a mai napom nem a top... |
Quote:
Ilyen címszó alatt megtalálod benne, ezt tudnám ide bemásolni... "Adat bevitele a cellába meghatározott listáról" VAGY írd be, hogy "legördülő lista", és keresd me ga fenti sort. |
Quote:
Abban sajna nem tudom:( |
Quote:
|
Quote:
Készíthetünk olyan legördülő listát, mely a munkalapon előforduló többi cella értékét kínálja fel választási lehetőségként. Írjuk be a legördülő lista leendő értékeit egymás után egy oszlopba vagy sorba. Ne hagyjunk közöttük üres cellákat. Jelöljük ki a cellákat, amelyekhez a legördülő listát kapcsoljuk. Válasszuk az Adatok menü Érvényesítés parancsát, majd a Beállítások lapot. A Megengedve mezőben kattintsunk a Lista gombra. Ha a lista ugyanazon a munkalapon található, adjuk meg hivatkozását a Forrás mezőben. A Legördülő lista jelölőnégyzet legyen bejelölve. Az Üres cellák mellőzése négyzet bejelölésével, illetve törlésével adjuk meg, hogy a cella üresen maradhat-e. Ha az adatbevitelhez egyéb olyan utasítást is szeretnénk adni, amely a cellára való kattintás hatására jelenik majd meg, a Figyelmeztető üzenet lapon jelöljük be A cella kijelölésekor figyelmeztető üzenet jelenjen meg négyzetet, és alatta írjuk be a figyelmeztetés címét és szövegét. Határozzuk meg, hogyan jelezze a Microsoft Excel, ha valaki érvénytelen adatot ír a cellába. |
Quote:
|
Hali!
Segítsetek kérlek, mert kezdek megőrülni. Lakótársam megkért, hogy segítsek neki megcsinálni egy excel-feladatot informatika órára. Adott egy halom adat, amelyekből nekem csoportokat kéne képeznem FKERES (!!!) függvénnyel. Tehát egy külön oszlopban soronként az adott sor értéke alapján nekem egy elnevezést kéne eredményül kapnom. Egyszerűbben mondva: van egy csomó fejési adatom tehenekre lebontva. Minden tehénről ki kéne derítenem az egyik oszlop értékei alapján (napi tejhozam), hogy apasztós, kis tejű, közepes tejű, etc. tehénről van-e szó. És persze ezt kéne eredményül kapnom. HA függvénnyel ez nem is lenne baj. De hogy csináljam meg FKERES függvénnyel? |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 10:55. |